2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

bu arada kıslar ben bekarken derdimki bu evli bayanlar hem çalışıp hem şlerini nasıl yetiştiriyolar.. evlendim bu çocuklu bayanlar napıyo nasıl yetişiyolar diyodum şimdi bebeğim oldu ve diyorum ki bu iki çocuklular nasıl yetişiyolar hayata wallahi bravo diyorummm ... en çok korkuyorum ikinci çocuk olur mu olmaz mı bilmiyorum.. bir de 'pembepatron' belli oldu mu acaba hamiş misin? ne olursa olsun senin ailen ve bebeğin için hayırlısı olsun şimdidennnnn!

benımde ıkı cocuğum var ılk başlarda çok zorlandık ama şimdi hepımız alıştık :) ama anca gece yarısı oldumu oturuyorum bu yıl anaokuluna başlıyo belkı daha rahat olur kızımda bende :)
kızlar 6.ay aşısı ateş yaptı mı bebişlerinize?
bugun yaptım hıçbırşey yemıyo ıçmıyo ateşide var zaten hastaydı doktor ateşi yoksa aşılarını yap dedı yaptık ateşi çıktı bakalım nasıl geccek gecemız ama ne mama nede başka bırşey yemıoyo
çok tşk ederım cnm bızımkıde sevdığı hıcbirşeyı ıstemıyo artık eskıden saldırırdı şimdi bakıyo oyle hasta ondamı aceba.???
Gecmis olsun. Silikon gogus ucu takarak emzirebilirsin bi sure.

Huzun cicegim size de gecmis olsun kiyamam ona.

Bu arada bi daha dogursam yine kisin ve ocak ya da subat olsun isterim.
tşk ederız teyzesi.....
canım çok geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin.zaten onların eti butu ne ki en ufak bişeyde eriyip gidiyo yavrucaklar
Allahım dermansız dert vermesin.bu arada sen nasıl oldun canım yasakların bitti mi:26:
amın cnm yasaklar bıtmedı ama ben bu saatlerde arada sıze bakıp çıkıyorum.......sol gözüm daha bulanık görüyo malesef....
amin canım allah acil şifalar nasip etsin beterinden korusun inşallah butun bebeklerimizi
aminnnnn inşallah cnm....

denedım yemıyo cnm yaa çok sever bıde bıskuvıyı herşeyde karıştırıp verırım oyle yer ama yemıyo artık çok uzuluyorum nazaramı geldı ne yaaa

ayyyy demek aynı telaşlar yaşanıyor bende bugun ücretsiz izin dilekçemi verdim.seminer dönemi içinde 15 ine kadar 10 günlük rapor aldım.bu arada muhallebiyi pirinc unundan yapıyorum içinede meyve koyuyorum bazen.

AYnen canin bende oyle dusunuyodum ama valla kendimi otomatige bagladim sabah 7den gexe 1 e kadar ayaktayim hic oturmuyorum ve agzi acik uyuyorum2.cocuk dusunmuyorum zaten bu tempoda gidersem 2.cocuga kalmam herhalde cilginlar gibi uyumak istiyorum yavfEvlilik kolayda cocuk cok zoe geldi bana valla
Huzun cicegi cok gecmis olsun.valla benim kizda cok zoe yiyor boyle bisey yedigi zaman sevincten aglayasim geliyor,Allah yardimcin olsun.
Emekleyen bebisler varmis bizimki popoyu havaya dikiyo ole kaliyor tam cozemedi bu olayi ama salincakta kendi kendini salliyor cok tatli oluyor cabasini gorseniz gulmekten oluyorum.ben yumurtayi tek veriyorum kendim kahvalti yaparken onada veriyorum eger onub icin yaptigimi bilirse yemiyor onluk taktim mi cildiriyorTabi benide cildirtiyor.hepsini bulamac verince besin deegeeleri dusuyomus.Herkezi opuyorum hepimize kolay gelsin.

kızlar canım çok sıkılıyo iki gündür kızımın bezinde pembemsi kum gibi şeyler vardı bugün dr gittik kum döküyo olabilir dedi
idrar tahlili ve kültürü istedi tahlil sonucu çıktı ama bizim kız çişini yapana kadar dr çıktı sonucu gösteremedim
ama netten baktığım kadarıyla kum döküyo zaten çok az çiş yapıyo iki gündür.bol su içir dedi dr ama su içmeyi hiç sevmiyo
''amorf ürat kristalleri görüldü''yazıyo
eritrosit:nadir
lökosit:1-2
acaba bunlar ne anlama geliyo bilgisi olan var mı
bazen bi çığlık atıyo sancısı oluyo heralde yavrumun

canım çookk geçmiş olsun anlayabilyorum kendini ne kadar sıkıntılı hissettiğini ama Rabbim dermansız dert vermesin tez zamanda iyileşir inşallah bebişin bir şekilde bol su içirmeye çalış!

bayanlar cok guzel sekersız bebek muhallebesi tarıfı buldum doktoruma da sordum uygun dedı denedım guzel oldu sızınle paylasmak ıstedım
150 ml devam sutu tercıhe gore kecı veya ınek sutu olabılır
yarım dılım balkabağı
1 tatlı kasığı pirinc unu
balkabağını az su ıle pışırıyoruz ayrı bır yerde pırınc unu ve sutu karıstırıp balkabagına ekleyıp bıraz daha pısırıyoruz
aksamları yatmadan once verebılırsın dedı doktor tok tutarmıs:)
ayrıca bebek bıskuvusı tarıfı vermıstım ben hıc hazır yedırmedım daha sımdı o tarıfın ıcıne peynır,1 cay kasıgı kadar ceviz içi koyuyorum yumurta sarısı ıle karıstırıp cok guzel kahvaltı ogunu oluyoryanınada uzum ve yesıl elma suyunu sıkıp karıstıyorum
ayrıca bır konuda da fıkır almak ıstıyorum ben ogrencıyım ıkı hafta sonra tekrar okula baslamak durumundayım ama kızım benden hıc ayrılmıyor banyı ya bıle gıtsem kıyametler kopuyor bu surece nasıl alıstıracagım ??

Son düzenleme:
kızlar iki gündür oğlum kahvaltı yemek istemiyo ya napıcamı şaşırdım tezgahın üztü denediğim yemeklerle doldu valla hiç istemiyo bende yoğurt verdim bi arkadaşımın tavsiyesiyle en azından boş geçirmeyeyim dedim öğününü ufff nie böle yapıyo ya şöyle iştahlı olsa herşeyi yapar veririm ama gün içinde ne çorbalar deniyorum yemiyo illa yoğurtlu bişler vericem ozaman alıyo bende aç kalmasın die dayanamayıp emziriyorum ama emmekle olmuyoki sadece diğerlerini vitaminlerinide alması gerek kahvaltı olayınıda sorun yaşayan varmı bnm gibi neler yapıyosunuz hepsini karıştırıpta yemiyo ayrı ayrı denedim onuda yemiyo siz neler yapıyosunuz kızlar

Ay yemeyen cocugu benden ii bilen yoktur bizim evde ayni cesit yemek cesit mama. Ben sabah normal kasik mamasini veriyorum.sonra kendim kahvalti ederken onuda yanima aliyorum.iste az ondan az bundan derken kandirarak yiyor ama aman aman yemiyor.ona direk verdim mu yemiyor kendim yiyomusumda onada oyle vermisim gibi yapiyorumYoksa asla yemez.zaten onlugu gordumu cilgin gibi bagiriyor.oglen corba yapiyorum corbanin icine domates koyuyorum hafif eksi seviyor bizimki.havucda koyunca yiyor.dun kofte yaptim icinden verdim yedi.genelde kendimize yaptiigimin tatsiz tuzsuznu ona ayiriyorm.bazen yiyor bazen itiyor.cok zorlama sende daha cok inatlasiyolar.yemedigi biseyi sevdigi biseyin icine at ver.bizimki yogurt sevmiyor mesela meyve atiyorum icine farkinda olmadan yiyor.cocuklar cok farkli canim canini sıkmadan boyle devam etcen mecburBide bazen donemsel Oluyomus ben o donemin gecmesini bekliyorum meselaAllah yardimcimiz olsun

Cokgecmis olsun.cok cok su icir insallah cok cabuk iyilesir..

çok saol cnm valla sadece emzirişrken ne kolaydı şimdi ek gıda cidden zorlu bi süreç neyse inşallah kısa bi dönemdir bu ve geçer şimdi meyve vericem bakalım napıcak hepsi farklı farklı cidden sağlıklı olsunlarda uğraşırız biz

benim oğlum kahvaltıdan nefret ediyo bende carrefourdan pınar labne peynir aldım valla onu çok sevdi ilk defa bu sabah kahvaltı yaptı içine bisküvi tereyağ çoğunluk olarak :79:labne peyniri üzüm suyu karıştırdım verdim yediiiiiii çok mutluyum:79:

slm arkadasım sorma bu ek gıda olayı ne hale getirdi bizi yedirirken maymuna dönuyorum ya cıkarmadıgım ses, yapmadığım hareket kalmıyobenim kızımda sebze corbasından cok hoslanmıyo şehriye corbası (tel şehriyeden) pişirdim domatesle kıyma da koydum onu biraz daha iştahla yiyor ama ben biraz tatlandırsın die tuz da koyuyorum yemiyolarsa az koyabilirmişiz doktorumuz öyle dedi sende bi dene istersen

Son düzenleme:

aaaaaaaaa ilk defa duydum çek geçmiş olsun canım

evt cnm resmen şebeğe döndük ama yok yese razıyım herşeyi yapmaya tuz bende az bişi ekliyorum valla napiim çouk tatsız tuzsuz hiç 7yemiyo

cnm bende aldım migrostan labne pınarın bakalım onu vericem sabah senin yaptığın gibi yapiim bide aslında serin şeyler isitiyo hep dişleri ateş yapıyo sanırım ağzında memeyi verince nasıl saldırıyo bi görsen uff yesin hepsi ya yemek sorunumuz olmasın hiç inş
kızlar bebişlerin yemeklerinde tereyağı kullanabilir miymişiz? zeytinyagı kullanıyorum ben
cnm bende bazen kullanıyorum yani zararı yok bencede yemek kitabında okumuştum orda hep tereyağı var tariflerde:)

selamm bende sizi yeni keşfedenlerdenim hemen üye olup aranıza katılmak istedim,oğluşum 24 şubat doğumlu umarım keyifli paylaşımlarda bulunuruz .Fakat diğer ay paylaşımcılarına oranla burası sessiz ve sakin,konuyu ilerletip yükseğe taşımak dilegiyle.

aramıza hoşgeldin canım sen ve bebişin..3 gün önce doğum yapmışsın benden...ek gıdaya geçtin mi bebişin boy kilo kaç tanıyalım seni...:79:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…