• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba,

nerden hatırlamıyom ama mercimek için henüz erken diye aklımda kalmış, bende bu yüzden vermiyordum.verilebiliniyor mu, başka verenler var mı arkadaşlar

Evet, ben de veriyorum ama kabuksuz mercimek aliyorum ogluma marketten. Hem yesilin hem de kirmizinin kabuksuzu var.
Tabii tek vermiyorum, sebzelerin icine ekliyorum 1 tatli kasigi kadar ve bi o kadar kirik pirinc.
herkese iyi bayramlar,

bizimki 6,5 aylık dişi,miz yok ama 2 aydır salya ve kaşıntımız var, son 20 gündür sık sık ishal olmaya başladı, tam doktora götürcem düzeliyo testde yaptıramadım, diş çıkarıcak ondan mı acaba, diş çıkaran bebiş anneleri ishal ve ağlayarak uyuma, uyanma problemi yaşadınız mı??

thanx

Bizde de ne dis var ne de belirtisi. Hicbi isaret yok dis icin :50:
Sevinsem mi uzulsem mi bilemedim :42:

Eski Türklerden günümüze kadar uzanan bu geleneğin önemi; Dişin yiyeceklerin öğütülmesinde, ezilmesinde, parçalanmasında birinci derecede rolü olması dolayısıyla tören ve eğlence yapılmasıdır.

HEDİK; Buğday kaynatmak anlamına geliyor.
Bebeğin ilk diş çıkışını kutlarken, buğday kaynatılmasının nedeni; Bebeğin dişlerinin buğday gibi düzgün, sağlıklı ve sağlam olmasını ve çabuk büyümesini dilemektir. Ayrıca Buğday bereketi sembolize ettiğinden, bu özel günde Allah’tan çocuğun rızkını ve bereketini arttırmasını istemektir.

DİŞ BUĞDAYI ( DİŞ HEDİĞİ )

Malzemeler: ( 25 kişi için )
750 gr Buğday
250 gr Nohut
1 kase Pudra Şekeri (veya Hindistan Cevizi)
1 tabak dövülmüş Ceviz ( veya Şan fıstığı, Fındık, Badem ilave edilebilir)
Kuru Üzüm (veya ufak parçalara ayrılmış Kuru Kayısı ilave edilebilir)

Yapılışı:
Bir gece öncesinden buğday ve nohut ayrı tencerelerde ıslatılır. Diş Buğdayı Parti günü yine ayrı tencerelerde kaynatılmak sureti ile pişirilir.
Servis yapılacak kaselere 2 çorba kaşığı buğday, 1 çorba kaşığı nohut,üzerine Şan fıstığı veya ceviz, isteğe göre kuru üzüm ve son olarak da pudra şekeri konularak misafirlere ikram edilir.

Diş Buğdayı Seremonisi:
Günün anlam ve önemini belirtmek için kaselerden birinin içine (yiyeceklerden görünmeyecek şekilde) çeyrek altın konulur. İçinde altın bulunan kase her kime çıkarsa, altını ev sahibinin hediyesi olarak kabul eder. Buna karşılık bebeği baştan aşağı giydirmekle sorumludur.

Misafirlere servis yapıldıktan sonra, salonun ortasına veya masa üzerine temiz ve şık bir örtü yayılır.
Örtünün ortasına büyük bir tepsi konur.
Tepsinin etrafına da Kuran-ı Kerim, Kitap, Kalem, Hesap Makinesi, Makas, Steteskop, Mouse, Altın bilezik, kapalı ilaç kutusu,vb. Meslek Materyalleri ile birlikte bir kase Diş Buğdayı yemeği konur.

Diş buğdayı çocuğu, tepsi içerisine oturtulur. Dua ile birlikte kase içerisindeki diş buğday yemeğinden bir avuç alınarak çocuğun kafasından aşağı dökülür. Kafasından aşağı düşen yemekten bir parça çocuğun ağzına verilir.

Eski Türk inanışına göre; Çocuk elini uzatıp hangi eşyayı alırsa, ilerideki mesleğini seçmiş oluyor.

Eski Türklerden günümüze kadar uzanan bu geleneğin önemi; Dişin yiyeceklerin öğütülmesinde, ezilmesinde, parçalanmasında birinci derecede rolü olması dolayısıyla tören ve eğlence yapılmasıdır.

HEDİK; Buğday kaynatmak anlamına geliyor.
Bebeğin ilk diş çıkışını kutlarken, buğday kaynatılmasının nedeni; Bebeğin dişlerinin buğday gibi düzgün, sağlıklı ve sağlam olmasını ve çabuk büyümesini dilemektir. Ayrıca Buğday bereketi sembolize ettiğinden, bu özel günde Allah’tan çocuğun rızkını ve bereketini arttırmasını istemektir.

DİŞ BUĞDAYI ( DİŞ HEDİĞİ )

Malzemeler: ( 25 kişi için )
750 gr Buğday
250 gr Nohut
1 kase Pudra Şekeri (veya Hindistan Ceviz
1 tabak dövülmüş Ceviz ( veya Şan fıstığı, Fındık, Badem ilave edilebilir)
Kuru Üzüm (veya ufak parçalara ayrılmış Kuru Kayısı ilave edilebilir)

Yapılışı:
Bir gece öncesinden buğday ve nohut ayrı tencerelerde ıslatılır. Diş Buğdayı Parti günü yine ayrı tencerelerde kaynatılmak sureti ile pişirilir.
Servis yapılacak kaselere 2 çorba kaşığı buğday, 1 çorba kaşığı nohut,üzerine Şan fıstığı veya ceviz, isteğe göre kuru üzüm ve son olarak da pudra şekeri konularak misafirlere ikram edilir.

Diş Buğdayı Seremonisi:
Günün anlam ve önemini belirtmek için kaselerden birinin içine (yiyeceklerden görünmeyecek şekilde) çeyrek altın konulur. İçinde altın bulunan kase her kime çıkarsa, altını ev sahibinin hediyesi olarak kabul eder. Buna
karşılık bebeği baştan aşağı giydirmekle sorumludur.

Misafirlere servis yapıldıktan sonra, salonun ortasına veya masa üzerine temiz ve şık bir örtü yayılır.
Örtünün ortasına büyük bir tepsi konur.
Tepsinin etrafına da Kuran-ı Kerim, Kitap, Kalem, Hesap Makinesi, Makas, Steteskop, Mouse, Altın bilezik, kapalı ilaç kutusu,vb. Meslek Materyalleri ile birlikte bir kase Diş Buğdayı yemeği konur.

Diş buğdayı çocuğu, tepsi içerisine oturtulur. Dua ile birlikte kase içerisindeki diş buğday yemeğinden bir avuç alınarak çocuğun kafasından aşağı dökülür. Kafasından aşağı düşen yemekten bir parça çocuğun ağzına verilir.
Eski Türk inanışına göre; Çocuk elini uzatıp hangi eşyayı alırsa, ilerideki mesleğini seçmiş oluyor.

Evet biliyorum bu gelenegi.
Bi disi ciksin insallah ben de ogluma yapicam.
Payladim icin tsk.

"begen" butonum yok olmuusss. Sizde var mi ?

canımmm çok geçmiş olsun gözlerinden sorun yaşayan bi anne olarak seni çok iyi anlıyorum.benim gözlerimde de üveit denilen bi hastalık var. o hastalık aktif olduğu zamanlar görmem çok bozuluyo diş ağrısından beter ağrısı oluyo, sisli puslu görüyorum. ama allaha şükür 2 haftadır normale döndüm ağrım yok görmemde düzeldi. inşallah kısa zamanda geçer rahatsızlığın. allah sağlık versin.:16: kızımla sizi çok öpüyoruz. canını sıkma

canım ben emzirerek uyutuyodum.gece uykusuna da 21:30 - 22:00 gibi yatıyodu gece de 2 kere kalkıyodu emip tekrar uyuyodu.ama k.validem bi operasyon geçirdi ve 2 ay kalkmaması lazım ona biz baktığımız için uyku düzenimiz şaştı sallamadan uyumuyo gece uykusuna da 01:00 gibi yatıyo ve gece de 3-4 kere uyanıyo iyileşince tekrar bi düzene koymaya çalışıcam artık bilmiyorum nasıl olacak:37:

çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda iyi haberlerini bekliyorum.bu arada sütten kesmemene de çok sevindim dualarım seninle canım

duruma göre 5 ile 7 arasında değişiyo:34:

çok geçmiş olsun canım.Dualarımız seninle.

hüzün çüçeği çok geçmiş olsun canım biran önce iyileşir kuzunu güzel gözlerinle görürsün inşallah pardon kuzularını:=)))

hüzün çiceği çok geçmiş olsun.Dualarım seninle en kısa zamanda sağlığına kavuman dilegiyle....

butun ıyı dıleklerınız ıcın cok tşk ederım...tum kkcıların ramazan bayramı mubarek olsun seneye tekrar kavuşma dılegıyle ınşallah...bende daha ıyım cok şükür...
ben kahvaltıda oğluma hıç biskuvı vermedım ağır olur dıye ben bıraz peynır bıraz ekmek ıçı ıslatıp verıyorum çok hoşuna gıdıyo ama gece mamasına mutlaka bebe bıskuvısı koyuyorum oyle hoşuna gıdıyo paşamızın bıde benımkı döne döne varmak ıstediği yere gıdyo bır sırt ustu bır yuz ustu dolanıyo oyle çok salyalı ama ortada hıçbırşey yok daha ne görse alıyo ağzına herşeyı ıstıyo valla...:56: sevıyo yemek yemeyı çok şükür kızımdan sonra ıyı geldı bu kızım hıç sevmez yemek yemeği oğlumda tam tersı :61:

bayanlar cok guzel ve bol vıtamınlı bebek yumurtası tarıfı buldum:1:denedım bızımkı yedi baya tadı da kotu degıl:1::1:doktor onaylı hemen paylasıyorum:1:
bır yumurta sarısı(tercıhen beyazıda olabılır)
1 tatlı kasığı seftalı puresi
1 tatlı kasığı elma puresi
1 tatlı kasığı erik puresi
1 tatlı kasığı süt(devam sutu kullndım ben)
1 tatlı kasığı pekmez
hepsini guzelca karıstırıp bermali usulu 10 dk kaynatılıyor:1:bu kadar:1:
bıraz karısık tadı kotu olur dıye dusunmeyın gercekten fena degıl:)

Son düzenleme:
bayanlar cok guzel ve bol vıtamınlı bebek yumurtası tarıfı buldum:1:denedım bızımkı yedi baya tadı da kotu degıl:1::1:doktor onaylı hemen paylasıyorum:1:
1 tatlı kasığı pekmez

Selam Güzel Annelerr:) İlk bayram güzel geçmiştir umarımm
:)Ben bu karışıma ceviz,tuzsuz badem ve fındık karışımından yarım çay kaşığı ilave ediyorum. Yavaş yavaş artacak inş... Ben hala devam sütü kullanmadım... Bebişimin hazır mamalara karşı alerjisi var korkuyorum bişi vermeye...

1 tatlı kasığı pekmez

hiç denemedim ama bugün denerim bakalım sevicek mi
1 yaşına kadar yumurta beyazı yasak diye biliyorum ben doktoruna soran var mı :44:
yanlış mı biliyorum acep:44:

Kizlarrr selam,
Ogluma gunluk olarak mayaladigim yogurdun artanindan peynir yapiyorum.
Nasil mi ?
Kalan yogurdu hic su katmadan cirparak akiskan hale getiriyorum. Sonra ocaga koyuyorum. Kaynayinca altina su birikmeye basliyo, uste de peynir olarak birikiyo. Onlar boyle suyun ustunde yuzerken kasikla topluyorum. Guzelce suzuyorum. Lor kivaminda peynir oluyo.
Boylelikle oglum tamamen dogal peynir yemis oluyo.
Bu arada dedigimden daha cok kaynatirsaniz tadi degisiyo, boyle acimsi eksimsi oluyo.
Zaten bu tarif cokelek yapimi, tuza basarsaniz cokelek olur :23:

Opuyorum kuzularinizi.

Kızlaaar :)
Bızdığım "geel geel"yapmayı öğrendi sonunda:)Dün ilk defa babasını yanına çağırmak için ellerini kullandı çook mutluyum
Bayramın ilk gününden beri de "merhaba Aysima"dediğinde elini uzatıyo, tokalaşıyoruz sürekli :) çok eğleniyoruz

Hemen sizinle paylaşayım istedim...:81::66:

Kızlaaar :)
Bızdığım "geel geel"yapmayı öğrendi sonunda:)Dün ilk defa babasını yanına çağırmak için ellerini kullandı çook mutluyum
Bayramın ilk gününden beri de "merhaba Aysima"dediğinde elini uzatıyo, tokalaşıyoruz sürekli :) çok eğleniyoruz

Hemen sizinle paylaşayım istedim...:81::66:

:nazar: maşallah kuzuna :) bizimki 5. aydan beri gel gel diyo ama daha eliyle yapmıyo:) öğtrencek zamanla tabi:16:

:nazar: maşallah kuzuna :) bizimki 5. aydan beri gel gel diyo ama daha eliyle yapmıyo:) öğtrencek zamanla tabi:16:

:) evet ya artık öğrettiklerimizi toplama zamanı geliyo sanırım :) Büyüyorlar çok şükür Allah'a ...hemen hemen 2 haftadır sürekli geel geel yapıyodum ama gülüp geçiyodu dün işte sonuç verince daha bi gayretlendim.

Sırada "baş baş"ve "tel sara" var:D
Maşallah kuzucuklarımıza:nazar:

slm kızlar öncelikle geçmiş bayramınız mübarek olsun burda yoktuk yazamadım dün döndük ve bebek bakınım ve beslenme bölümünde bir yazı okudum bebek gelişimi hakkında koç üniversitesinin yapacağı bir araştırmadan bahsediyodu ve mail gönderdim cevap geldi benim ilgimi çekti belki aranızdan katılmak isteyenler olur diye sizlerlede paylaşmak istedim gerekli bilgileri doldurup gönderdik babamızla uygub olur kafamıza yatarsa görüşmelere gidicez sizlerde bir bakın dedim

Piyasada satilan bebe biskuvilerini doktoru tavsiye eden var mi ?

evet canım güne daha enerjik başlaması için gerekiyor.benim doktorum cicibebenin içinde şeker ve tuz var dedi.organik olanlarını tercih edebilirsin dedi.bende sordum ne dedim HİPP bebe bisküvi abartıya kaçmadan verebilrsin dedi.

Back