• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

mrb arkadaşlar dün çok kötü bi olay yaşadım kzımı normalde hep yere bi minder yaptırdım onun üstüne koyuyordum dün ütü yapıcam diye diğer odaya geçtim yer soğuk olur diye divana koydum kenarına yastık koydum gözümün ünün de biraz kayıyo düzeltiyorum birden dalmışım yastığı ittmiş bi baktım biri pat diye düştü allahtan önce yastığın üstüne sonra halının stüne düştü çok ağlamdı ama ben öldüm öldüm dirilidim sabaha kadar uyuyamadım sürekli baktım çok şükür bişey olmadı ama yüreğim ağzıma geldi rabbim onları korusun işallah

çok geçmiş olsun canım allahtan bişey olmamış bebişine Allah bebişlerimizi korusun

mrb arkadaşlar dün çok kötü bi olay yaşadım kzımı normalde hep yere bi minder yaptırdım onun üstüne koyuyordum dün ütü yapıcam diye diğer odaya geçtim yer soğuk olur diye divana koydum kenarına yastık koydum gözümün ünün de biraz kayıyo düzeltiyorum birden dalmışım yastığı ittmiş bi baktım biri pat diye düştü allahtan önce yastığın üstüne sonra halının stüne düştü çok ağlamdı ama ben öldüm öldüm dirilidim sabaha kadar uyuyamadım sürekli baktım çok şükür bişey olmadı ama yüreğim ağzıma geldi rabbim onları korusun işallah

Cok gecmis olsun. Allah korumus.

razı olur musunuz eğer oğlunuz 39 yaşındayken 56 yaşındaki bir kadını severse ondan hoşlanırsa ona aşık olursa siz bu durumu nasıl karşılarsınız razı olur musunuz ve kadının niyeti oğlunuzla mutlu bir beraberlik yaşamaksa ve kadın oğlunuzu mutlu ederse siz izin verir misiniz eğer izin vermez misiniz

merhabalar kızlar bebişlerinizin beslenme programı nasıl?
biz yeni bi programa geçtik.beşinci ayımız bitti.
sabah kalkınca anne sütü
bir saat sonra meyve püresi
öğle uykusundan sonra 150 mama
2 saat sonra sebze püresi +anne sütü
3 saat sonra milupa sütlü pirinçli biberonda mama 160 cc
2saat sonra anne sütü veya 150cc mama
gece boyunca 3 saatte bir anne sütü
programımız nasıl ? artık düzenli beslenmeye başladı benm kızım.tavsiye ederim herkese.

sabah kalkınca anne sütü
programımız nasıl ? artık düzenli beslenmeye başladı benm kızım.tavsiye ederim herkese.

Cok guzel yapmissin canim uyabiliyo mu bebisin?bizimkini bi duzene sokamadim ben bi turlu:(

Kızlar ben üye olmuştum ya cep bebeye...bebekle ilgili mesajlar gelmiyo valla ürünlerini tanıtan mesajlar gönderiyolar sürekli:[ tavsiye etmem... :58:

razı olur musunuz eğer oğlunuz 39 yaşındayken 56 yaşındaki bir kadını severse ondan hoşlanırsa ona aşık olursa siz bu durumu nasıl karşılarsınız razı olur musunuz ve kadının niyeti oğlunuzla mutlu bir beraberlik yaşamaksa ve kadın oğlunuzu mutlu ederse siz izin verir misiniz eğer izin vermez misiniz

büyük konuşmayayımla başlıyımda asla asla izin vermezdim o aşk 3 ay süer sonra zaten 50 ysındaki kadının ne işi var kendinden küçük biriyle allah ıslah etsin annem 56 yaşında düşünemiyorum onu bi 39 yaşında biyile şaka gibi kötü bi şaka

kızlar bebekleriniz sürünüyomu..benim kızım 5 ay 1 haftalık tek başına oturamıyo ama 1 haftadır sürünüyo oda da turlar atıp duruyo...
zaten zayıf artık ta hiç kilo almaz herhalde...bi dk durmuyo kıpır kıpır maşallah...

selam canlarım bügun doktor kontrolümüz vardı ve yine 5'i tutturamadık kilomuz 4950 :) boyumuzda 59 çok küçük benim kızım yaaa neyse alıştım artık zaten bu aylarda 1 kilo alan bebekler bile en fazla 300 gr alıyomuş biz 270 de kaldık aşımız vardı rotavirüs 2. dozunu vurulduk
yarın itibariyle kahvaltıya başlıyoruz
peynir(pınar lable yada pınar pastörize peynir olucak)
yumurtanın sarısı
eti bebek ekmegi
zeytin içi
bebek biskivüsi bunları ister mamayla ister papatya cayıyla ıslatıcakmışız

öğlenleri meyve püresi içine pekmez ve ev yapımı reçel bebe bisbüvisi

akşam üzeri çorba içine
mevsim sebzeleri papates havuç ıspanak kabak vs.
kıyma (dana kıyması 3 kere çekilmiş sinirleri ve yağı alınmış olucak)
balık (çipura ,levrek ,alabalık ,norveç somonu,çinekop)

tavuk içine tereyağ yada saf zeyzin yağı

gece kaşık maması

bizim beslenme progranınızda böyle bu yazdıklarımı sırayla kullanıcam haftada 2 kere olucak yani 2 gün kıyma 2 güm balık gibi artık yavaş yavaş mamaya bırakıcaz doktorumuz bunları önerdi sizede söylemek istedim

selam canlarım bügun doktor kontrolümüz vardı ve yine 5'i tutturamadık kilomuz 4950 :) boyumuzda 59 çok küçük benim kızım yaaa neyse alıştım artık zaten bu aylarda 1 kilo alan bebekler bile en fazla 300 gr alıyomuş biz 270 de kaldık aşımız vardı rotavirüs 2. dozunu vurulduk
yarın itibariyle kahvaltıya başlıyoruz
peynir(pınar lable yada pınar pastörize peynir olucak)
yumurtanın sarısı
eti bebek ekmegi
zeytin içi
bebek biskivüsi bunları ister mamayla ister papatya cayıyla ıslatıcakmışız

öğlenleri meyve püresi içine pekmez ve ev yapımı reçel bebe bisbüvisi

akşam üzeri çorba içine
mevsim sebzeleri papates havuç ıspanak kabak vs.
kıyma (dana kıyması 3 kere çekilmiş sinirleri ve yağı alınmış olucak)
balık (çipura ,levrek ,alabalık ,norveç somonu,çinekop)

tavuk içine tereyağ yada saf zeyzin yağı

gece kaşık maması

bizim beslenme progranınızda böyle bu yazdıklarımı sırayla kullanıcam haftada 2 kere olucak yani 2 gün kıyma 2 güm balık gibi artık yavaş yavaş mamaya bırakıcaz doktorumuz bunları önerdi sizede söylemek istedim

tatlım ne kdrlık bebişin ?

günaydın kızlar bişi sorcm mesela çorba veriyorsunuz karnını doyurck kdarmı veriyorsunuz yoksa belli kaşık sayısı ilemi? ek gıdalar karnını doyurck kdrmı ?

sabah kalkınca anne sütü

canım bebeğinin yaklaşık olarak 5 ayını doldurduğunu düşünerek soruyorum
bu program çok fazla değil mi bu kadarlık bi bebek için:26:
hepsini yiyebiliyo mu:53:

kızlar ya bişi sorucam bebişlerinizin kusma dönemi bitti mi
biz 5 ayımızı doldurduk eskisi kadar olmasa da hala devam ediyo

kızlar ya bişi sorucam bebişlerinizin kusma dönemi bitti mi
biz 5 ayımızı doldurduk eskisi kadar olmasa da hala devam ediyo

selam canım benim bebeğim 28 şubat doğumlu,yani sizinkiler gibi 5.ayımız dolmadı ama kusması devam ediyo tıpkı seninki gibi ama tek fark eskisi kadar çok değil.bide ben 4 günüdr meyve suyu veriyorum ilk defa tattığı şeyler ve biraz yoğun kıvamlı ise ona alışık olmadığı içinde kusuyo olabilir.benim kızım bazen su gibi kusuyo bazen de süt kesiği gibi.seninki nasıl kusuyor?:emir_bebek::nazar::56:

Zordur.Bebeği kaybettiğiniz haftaya göre acısı, yüreğinizdeki sızısı o kadar derindir.İlk öğrendiğinizde bir şok yaşarsınız. Hele ki kalp atışlarını daha önce duymuşsanız… bir sonraki kontrolde doktorunuzun suratındaki endişeli ifadeden anlarsınız ters giden bir durum olduğunu. ”Tanrım, lütfen lütfen…” diye yakarırsınız. Normalde odayı inletmesi geren pıt pıt pıt sesi yerine kocaman bir boşluk vardır. Başınız döner, mideniz bulanır.Ağlarsınız, çok hem de… sonra sakinleşip mantıklı olmaya çalışırsınız. ”Bir daha deneriz, herkesin başına geliyor, ne var ki?!?” dersiniz.Çoğu zaman nedenini de bilemezsiniz. Araştırmaya kalkar, internet canavarı olup çıkarsınız. Kafanız daha da karışır, binbir türlü hastalık teşhisi koyarsınız kendinize. Sonra bir ağlama hali gelir. İsyan belki de inkar. ”Bir doktora daha görünmeli” diye düşünürken aklınıza o sessizlik gelir. Kalp atışını beklerken içinde boğulduğunuz sessizlik. Yok, gitti, biliyorsun, bu sefer olmadı…Atlatmak, yaşama devam etmek lazım. Bir an önce hem de.Kocanın desteği, yakınların, arkadaşların varlığı önemlidir. Ancak yakın zamanda düşük yapmış bir kadına en son söylenecek söz ”biliyor musun, benim başıma neler gelmişti…” ile başlayan veya ”ilk düşük yapan sen değilsin ki canım” cümleleridir. Çünkü herkesin acısı kendinedir. Elbette çok daha büyük sıkıntılar çeken, tedavisi imkansız hastalıklarla uğraşanlar var ama onları örnek göstermek ilk aşamada çok sakıncalı.Düşük yapan kadın;Nerede hata yaptım? diye sorar kendine.Kızgındır. Herkese, her şeye, yolda sokakta gördüğü hamilelere.Depresyona girer. Ağlar. Ağlar. Ağlar.Oysa hata ne kadındadır ne de erkekte. Hele ki erken dönemdeki düşüklerde, bunun doğal seleksiyon olduğunu söylemişti doktorum bana. Kızgınlık hissi bir süre devam eder. Normaldir. Çıkış yolu bulamaz insan çünkü. Olur olmadık zamanlarda ağlar. Tutamazsınız kendinizi. Olsun, ağlayın. Saatlerce ağlayın. Kimsenin sizi susturmasına izin vermeyin. Ben size bir şey diyeyim mi, ne kadar çok ağlarsanız, depresyondan o kadar çabuk çıkarsınız.Geçecek, bu da geçecek.Düşük sonrası, biraz iyi hissettiğinizde şunları hatırlayın:Hamile kalabileceğinizi biliyorsunuz. Öyleyse hazır olduğunuzda tekrar deneyebilirsiniz.Erken dönemde bir düşükse; bebek çok daha büyük olduğunda da düşük yaşayabileceğinizi düşünün.Beklenmeyen ve geç dönemde bir düşükse; bebeğin büyük sıkıntılarla doğabilme ihtimalini düşünün.Biraz kaderci olmakta yarar var bu dönemi kolay atlatabilmek için. ‘‘Her şeyin bir nedeni vardır, hayırlısı bu heralde” diye düşünün.Ne zaman, ne şekilde olursa olsun zordur, üzücüdür. Bir kadın için kabullenmesi güçtür. Peki ya kocalar? Onların neler hissettiğini kim biliyor? Kim soruyor? Tahmin ettiğinizden de zordur onların durumları. Hem eşlerine hem de kaybedilen bebeğe üzülürler. Hem destek olmak zorundadırlar hem de desteğe ihtiyaçları vardır. Kocalarınızı yanınızdan uzaklaştırmak yerine bu acıyı beraber yaşamayı deneyin. Her şey daha güzel olacak. Emin olun.Bebegimi ben kaybettim kizlar oysaki sizler bizim icin topik acmistiniz nasip olmadi bebegim tutunamadi koptu gitti benden Allah sizlere ve brbeklerinize hayirli uzun ömürler versin....

Back