• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

kaşık kaşiık değil herhalde sende :) görende yemekj suyu içiriyorum sancak he diline değdiyiroum sadece ki yaz gunleri su verin diyor doktorlar biz bile nsl susuyoruz o kdr nazlı olmasın allaha şükür .çokda sağlıklı maşş :nazar:

Allah esirgesin masallah ona.
Suyu ben de veriyorum ilk gunden beri.

şimdikiler yasak diyolar tuza eski topraklar nasıl sağlam ama geriye bakınca herşeyide yemişler 6 ay olmadan kaynanam mesela:D

Yok ya. Ben inanmiyorum ona. Biz turkler in omru neden kisa ?
Bak avrupalilar a. 80-90 dan once olen yok. Bizde 75 i gorene masallah diyoruz.
Hepsi ya bobrek, ya kalp, ya tansiyon hastasi ya da seker.

kv herzaman der bizim köyde kadınlar çalışmaya gidrken tülbente lokum koyup ağzına koyar giderler turp gibi olurlardı:D:D:D:D kopuyorum her sölediğinde

Evet evet, bnm 1 nolu da onu diyo. Ayni koydenler mi acaba ? :)))

Ama oglunun birini 6 aylikken kaybetmis :((( durduk yerde olmus cocuk.

Ztn olucel, hasta olucak diye bisey yok.
Sadece ilerde hastaliklarla bogusmasin, saglikli nesiller yetissin ve turklerin de omru uzasin diye tum bu uyarilar, eskiden olmayip da bugun olan soylemler ve alinan onlemler. Yoksa hicbi bebek olmez tabii ki.
Ben destekliyorum o yuzden gunumuz proflarini.

Avrupa da 10 once "bebeklerinize 1 yasina kdr inek sutu vermeyin"diye bas bas bagiriyodu dr lar. Turkiye de oyle bi uyariyi birak konusu gecmiyodu. 1 yildir burda da basladilar uyariya.

Bnmki de oyle. Uyku yok gunduz. Yarimsar saat sadece. Bak sbhtan beri 1 kez 30 dk uyudu yavrum.
Dr onemli diil demisti.

bugünlerde bizimde uykularımız kısacık kısacık havadanmı nedir anlamadım bende

arkadaşlar merahaba size bişey sormak istiyorum bugün doktora gittim 8 haftalık hamişimi gördüm..:) doktora sordum düşük tehlikesi varmı diye hayır dedi herşey normal bu hafta sonu kitahyaya gidiceğimi söyledikten sonra bir ilaç yazdı progestan die öğrendimki düşük tehlikesi içinmiş ben şimdi bu hapı kullanmalımıyım ....yol da beni korusun die vermiş[/QUOTE

canım doktora sormuşsun zaten.en güvenilir cevabı o verir.merak etme hiç bişicik olmaz.sen yinede çıok yorma kendini.bende dahaa 1 aylıkken anlkaradan bartına gittim 4 aylıkken muğlaya tatiile gittim 8 aylıkken eskişehire gezmeye gittim gittimde gittimm :))) gezentiyimdir biraz :P korkma bişi olmaz

slm bayanlar 23.de kızıma aşı yaptırdım rotarixde beraber aylık aşısı ordan ferro sanol verdiler sağlık ocağından bundan sonra bebişim kakasını çok yapmaya başladı ondan önce haftada bi yapıyordu şimdi günde 2 veya 3 yapıyo ve kırmızı leke gibi bişey var yarın tahlil yaptırcam benzer şey yaşan var mı allah bebişlerimizi tüm kötü şeylerden korusun fikri olanlar varsa cevap bekliyom yarın zor olacak benim için

aynı sıkıntı bendede var.
günde 3 kez 2 kez kaka yapar oldu
doktoru aradım sordum.yaz meyveleri yemeye başladın emziriyosun sütünden geçiyo bebeğin bilmediği besinler dedi.alışıyor vücudu dedi.korkma bişi olmaz sen yemeye devam et alışacak o dedi.bol bol emzir dedi

bende yemek suları tattırdım bugune kdr :) sebze çorbasını severek içiyoır :) tatsız tutsuz bişi ama nsl sevdi bilmem :)

kaşık kaşiık değil herhalde sende :) görende yemekj suyu içiriyorum sancak he diline değdiyiroum sadece ki yaz gunleri su verin diyor doktorlar biz bile nsl susuyoruz o kdr nazlı olmasın allaha şükür .çokda sağlıklı maşş :nazar:

canım haklısın karnını doyuracak kadar vermiyosun elbette ama salça tuz yağ bunlar sakıncalı biliyosun zaten başka şeyler tattır.bende tattırıyorum meyvelerden falan ek gıdaya başlamadım ama yesin diye ağzına sürüyorum ama yemekleri diil

Ztn olucel, hasta olucak diye bisey yok.
Sadece ilerde hastaliklarla bogusmasin, saglikli nesiller yetissin ve turklerin de omru uzasin diye tum bu uyarilar, eskiden olmayip da bugun olan soylemler ve alinan onlemler. Yoksa hicbi bebek olmez tabii ki.
Ben destekliyorum o yuzden gunumuz proflarini.

Avrupa da 10 once "bebeklerinize 1 yasina kdr inek sutu vermeyin"diye bas bas bagiriyodu dr lar. Turkiye de oyle bi uyariyi birak konusu gecmiyodu. 1 yildir burda da basladilar uyariya.

tamam doğru sölüyosun ama şu nu da anlatayım: ben deli gibi anne sütü emmişim bağışıklık sistemim çok zayıf çok hasta olurum bi de gözlerimde üveit var kötü bi hastalık. kardeşimde hiç emmemiş hep mamalarla büyümüş nazar değmesin çok sağlam hiç hasta olmaz. doktora gittiği sayılıdır ben doktorlardan eve giremememişim.

bizler acaba 1 yaşına kdr içmedkmi vermedimi annelrimiz hrpimis sağlıklıyız bide bebişlerimiz vr

Bilemeyiz :))) bakalim biz neler gorucez yaslaninca.
Ama tabii dil ucuyla tattirilmasina lafim yok.
Kaldi ki hepimiz anneyiz, herkes bebegi icin en iyisini ister. Hasa lafim yok yani.

tamam doğru sölüyosun ama şu nu da anlatayım: ben deli gibi anne sütü emmişim bağışıklık sistemim çok zayıf çok hasta olurum bi de gözlerimde üveit var kötü bi hastalık. kardeşimde hiç emmemiş hep mamalarla büyümüş nazar değmesin çok sağlam hiç hasta olmaz. doktora gittiği sayılıdır ben doktorlardan eve giremememişim.

hastalıklar vs vs şeyler tamamen beslenmeyle alakalı değil.yani ben emdim hasta oldum komşum emmemişş taş gibi demek genelleme yapmak çok doğru olmaz

hastalıklarda ailevi durumlar kalıtsal durumlar çevre vs vs gibi şeylerde etken olabiliyo bazende bunlarla hiç alakalı olmayan tamamen olacağından olan hastalıklarda çıkabiliyo

benim oğlum anne sütü içiyor sadece maşallah çok sağlıklı ama cilt sorunları var alerjisi var.niye babasında alerji var benim cildim sorunlu eee çocuk napsın süt ne yapsın

ama babanneme bişi olmadı aman benim çocuğumada bişi olmaz diyip ilaç vermeden olur olmaz herşeyi yedirerek büyütüp büyütmemek tercih meselesi

birşey olmayabilir tabiki ama kim bunun riskini göze alabilir kii

canım senin mesajının altına yazdım yanlış anlama sana yönelik değil sözlerim genel söylüyorum lafı açıldı diyee

Back