@ask434 bence önce işe druna güvenmekle başlamılısın kendi bildiğine karar verme iyi düşün ben hamileliğim boyunca druma sonuna kadar güvendim kafana takılan bişeyler varsa sor çekinme hatta be muayeneye sorularımı yazarak giderdimm ki unutmayayım diye.. tabi yine de sen bilirsin..
ya arkadaşlar benim bebiş de 15 şubat doğumlu 4 aylık kontrolüde dr boyunu kilosunu beğendi bize ek gıda tarzı bişey vermedi yoğurtta 5.ayda dedi şuan gaz yapabilir dedi meyve sularını sadece tadımlık vericeksin dedi 3 çay kaşığı kadar..ben de telaşlandım şimdi herkes çorbalara kadar geçmiş biz geç mi kaldık diye..
arkadaşlar merahaba size bişey sormak istiyorum bugün doktora gittim 8 haftalık hamişimi gördüm..:) doktora sordum düşük tehlikesi varmı diye hayır dedi herşey normal bu hafta sonu kitahyaya gidiceğimi söyledikten sonra bir ilaç yazdı progestan die öğrendimki düşük tehlikesi içinmiş ben şimdi bu hapı kullanmalımıyım ....yol da beni korusun die vermiş
arkadaşlar merahaba size bişey sormak istiyorum bugün doktora gittim 8 haftalık hamişimi gördüm..:) doktora sordum düşük tehlikesi varmı diye hayır dedi herşey normal bu hafta sonu kitahyaya gidiceğimi söyledikten sonra bir ilaç yazdı progestan die öğrendimki düşük tehlikesi içinmiş ben şimdi bu hapı kullanmalımıyım ....yol da beni korusun die vermiş
benimkide 14 şubat doğumlu kilo boy yerinde ama karnının doymadığını her haliyle belli ediyodu d vitamini bile görse ağzını kocaman açıp devamını bekliyodu huysuzlanıyodu dr söledim kaşık mamaya başlayabilirsin günde bi defa dedi.
slm bayanlar 23.de kızıma aşı yaptırdım rotarixde beraber aylık aşısı ordan ferro sanol verdiler sağlık ocağından bundan sonra bebişim kakasını çok yapmaya başladı ondan önce haftada bi yapıyordu şimdi günde 2 veya 3 yapıyo ve kırmızı leke gibi bişey var yarın tahlil yaptırcam benzer şey yaşan var mı allah bebişlerimizi tüm kötü şeylerden korusun fikri olanlar varsa cevap bekliyom yarın zor olacak benim için
konunuzu az öncede böldüğüm için özür dilerim arkadaşlarbu son yazı haber vermek ,ç,n yazıyorum dr aradım kullanmanda bir zarar yok hatta bebeği besleyebilecek bişey dedi yayrı olur zararı olmaz dedi.. teşekkürler cesaret vermeseydiniz dr aramakta çekinicektim .. sağolun sağlıcakla kalın ..
allah sabır versin :) çok zor çok. tatırmaya gelince evet bende herşeyden tattırıyorum. gülben ergenden duymuştum ilk bebeğine 6 aya kadar süt harici bişey vermemiş şuan hiçbişeyi yediremiyorum ama ikizlere herşeyi tattırdım herşeyi yiyolar demişti. kuru soğanı bile emiyo benimki:) yalnış doğru mu bilmiyorum ama veriyorum herşeyiBende 3 temel kaynana var kizlar biliyosunuz.
1 nolu ana kralice kaynanam tutturdu yemeklerin sularindan verelim oglana, tattir diye. Olmaz dr sadece meyve suyu ver dedi diyorum. "amaannn biz kirki cikti ki her seyi verirdik bebeklere, hicbi sey de olmazdi. Yemek suyu, tursu suyu, lokum, bal, aci biber... Ne bulursak surerdik agzina."diyo. Hayir babanne vermicem diyorum. Ama her gorusmemizde ayni konu aciliyo.
Anlamadigim kendi torunlarini gordu, hicbirinin annesi vermemis. Kayinpederim 2. Evliligini yapti, 8 ve 6 yasinda iki cocugu var, yakin zamanda yine torun gordu yani. Onlar da yemedi boyle erkenden. E benim oglan torunun cocugu ama yok. Kadin dinlemiyo da anlamiyo da.
3 nolu uvey kaynanam da kesinlikle 6. Aya kdr su bile verme, bagirsaklari gelismedi diyo. Naapcam bilemedim.
Dr un dedigimi ikisininki de tutmuyo. Ben de bildigimi okuyorum.
Opulme sorunu bizde de var. Hangi birini engellicem ki ? Sivilce hep oglumun yuzu(( diyorum ama dinleyen yok.
çıldırmak üzereym bgnnnnnnnnn ooffftum gun kızım uyumadı 2 saatir ayağımda çığlık kopuyor ya bıraktım yatağına kendine kendine sesler çıkartıyor deli gibi uykusu var ya bi kahve yağtım sakinlemek için[/QUOTE arada böyle huysuz oluyolar benimki hayretler içindeyim bugün güzel uyudu:) bu arada bıcıbıcı olmak çok iyi geliyo benim bebişime çok güzel uyuyo
allah sabır versin :) çok zor çok. tatırmaya gelince evet bende herşeyden tattırıyorum. gülben ergenden duymuştum ilk bebeğine 6 aya kadar süt harici bişey vermemiş şuan hiçbişeyi yediremiyorum ama ikizlere herşeyi tattırdım herşeyi yiyolar demişti. kuru soğanı bile emiyo benimki:) yalnış doğru mu bilmiyorum ama veriyorum herşeyi
allah sabır versin :) çok zor çok. tatırmaya gelince evet bende herşeyden tattırıyorum. gülben ergenden duymuştum ilk bebeğine 6 aya kadar süt harici bişey vermemiş şuan hiçbişeyi yediremiyorum ama ikizlere herşeyi tattırdım herşeyi yiyolar demişti. kuru soğanı bile emiyo benimki:) yalnış doğru mu bilmiyorum ama veriyorum herşeyi
Örnek Beslenme Şeması
1. Öğün (saat 06.00-07.00)
Kahvaltı + Anne Sütü *
Ara Öğün (saat 09.00-09.30)
Meyve Suyu
2. Öğün (saat 11.30-12.30)
Et **+ Sebze Maması + Anne Sütü
Ara Öğün (saat 15.30-16.00)
Yoğurt + Meyve Püresi + Ekmek
3. Öğün (saat 18.30-19.30)
Sütlü Muhallebi + Anne Sütü
Gece Öğünü
Anne Sütü (1-2 kez)
(alinti)
bende yemek suları tattırdım bugune kdr :) sebze çorbasını severek içiyoır :) tatsız tutsuz bişi ama nsl sevdi bilmem :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?