demir damlası bizde de ishal ve huzursuzluk verddi
ama gerekli bişimiş
şu an antibiyotik kullanıyoruz o bitsin başlanacakmış yeniden demir e
hem lekesi çok gıcık hem de bağırsakları bozuyo
vermeyince de rahat etmez ki içim
pooooooofffffffffffffffff
çocuk doktorumuzdan geldiikkk
paşam 67 cm 7500 gr olmuş.rutin muayenesi Allah a şükür sorunsuz oldu.yalnız cilt ve alerji sıkıntılarımız var.rota virüsünün ikinci dozunu da olduk gitmişken.
Atopik Alerjik dedi doktor.
alerji damlası verd günde 8 damla.ama 10 gün falan kullan sonra 1 hafta kadar ara ver takip et dedi.uyku yapabilir dedi
cildi için krem verdi ve nemlendirici losyon verdi.
hergün kafasına şapka takıp kısa kol ve şortla en fazla 5 dk güneş görsün deedi.ama alıştıra alıştıra.güneş kremi sürme ozaman bi manası kalmaz dedi.
şampuanını değiştir sebamet yada mustela gibi şampuanlar kullan dedi.
kıyafetlerini sabun tozuyla yıka %100 pamuk olmayan kıyafetler kullanma dedi.
tabi bu bilgileri not ettik öğleden sonra cilt profesörüyle randevumuz var onunla da görüştükten sonra uygulayacağız
gelelim sorulara
EK GIDA: gelişimi gayet güzel.ek gıdaya geçme.zaten alerjik bir çocuk verdiğin her ek gıda alerjilerini arttırır acele etme 6 aya bi gelsin.artık büyüdüğü için gece mama ihtiyacı duyabilir vermende bi sakınca yok
TV: sen ne kadar engel olmak istesende o bakmak ister.ışığa renge ve sese daha duyarlılar saatlerce karşısında oturmadığın sürece kaçamak bakışları sakıncalı değil kendinizi bu kadar kasıp germeyin bişicik olmaz
OTURTMA- BASMA: artık kucağınızda yada destekli oturabilir bişi olmaz.ama hususi oturtmayınn o kendi
kalkmaya çalışsın kafasını bedenini kaldırmaya çalışsın bu onun kas ve kemik gelişimi için faydalı.ama oturur vaziyette bırakmayın özellikle.
PONÖMOKOK AŞISI: bu aşı canlı bir aşı olduğu için vücuda azaltılmış mikrop veriliyor.bağışıklık sistemi güçlensin diye.fakat bu aşı esnasında bebek hastaysa,direnci düşüükse bir sıkıntısı varsa vücut o mikroplarla savaşamaz ve yenik düşer.muhtemelen bu aşıdan sonra rahatsızlanan bebeklerde böyle bir sıkıntı varmıştır.ya hastalardır yada dirençleri düşüktür.aşıyı olmadan önce hekim tarafından muayene edilip bi sağlık sıkıntısı yok aşı olabilir dedikten sonra aşıyı olursanız bi sıkıntı olmaz
aşılar bozuk olabilrmi diye sordum.biz hastanemizde her seferinde tek kullanımlık olan aşılardan kullanıyoruz.sağlık ocaklarındada böyle olması lazım ama önceden toplu olarak saklanan aşıların içerisinden ne kadar vurulacaksa okadarı şırıngaya çekilip vuruluyordu.ozaman nadirde olsa sıkıntı yaratabilir.artık bu uygulama varmı bilmiyorum ama kalkmış olması lazım dedi
DEMİR DAMLASI: bebeğinin demir damlasına ihtiyacı yok.zaten günde 1 kez mama veriyorsun ihtiyacı olan demir mamanın içerisinde var ekstra demire gerek yok
dedi doktorumuz.
Canim ne mutlu sana. Ben de kestim demir damlasini.verdigin bilgiler icin de sagol.
Ne kadarlik su an metehan ? Bir de dr un ozel mi ?
maşallah paşamıza oh ne guzel aşınızıda olmuşsunuzçocuk doktorumuzdan geldiikkk
paşam 67 cm 7500 gr olmuş.rutin muayenesi Allah a şükür sorunsuz oldu.yalnız cilt ve alerji sıkıntılarımız var.rota virüsünün ikinci dozunu da olduk gitmişken.
alerji damlası verd günde 8 damla.ama 10 gün falan kullan sonra 1 hafta kadar ara ver takip et dedi.uyku yapabilir dedi
hergün kafasına şapka takıp kısa kol ve şortla en fazla 5 dk güneş görsün deedi.ama alıştıra alıştıra.güneş kremi sürme ozaman bi manası kalmaz dedi.
şampuanını değiştir sebamet yada mustela gibi şampuanlar kullan dedi.
kıyafetlerini sabun tozuyla yıka %100 pamuk olmayan kıyafetler kullanma dedi.
tabi bu bilgileri not ettik öğleden sonra cilt profesörüyle randevumuz var onunla da görüştükten sonra uygulayacağız
gelelim sorulara
EK GIDA: gelişimi gayet güzel.ek gıdaya geçme.zaten alerjik bir çocuk verdiğin her ek gıda alerjilerini arttırır acele etme 6 aya bi gelsin.artık büyüdüğü için gece mama ihtiyacı duyabilir vermende bi sakınca yok
TV: sen ne kadar engel olmak istesende o bakmak ister.ışığa renge ve sese daha duyarlılar saatlerce karşısında oturmadığın sürece kaçamak bakışları sakıncalı değil kendinizi bu kadar kasıp germeyin bişicik olmaz
OTURTMA- BASMA: artık kucağınızda yada destekli oturabilir bişi olmaz.ama hususi oturtmayınn o kendi kalkmaya çalışsın kafasını bedenini kaldırmaya çalışsın bu onun kas ve kemik gelişimi için faydalı.ama oturur vaziyette bırakmayın özellikle.
PONÖMOKOK AŞISI: bu aşı canlı bir aşı olduğu için vücuda azaltılmış mikrop veriliyor.bağışıklık sistemi güçlensin diye.fakat bu aşı esnasında bebek hastaysa,direnci düşüükse bir sıkıntısı varsa vücut o mikroplarla savaşamaz ve yenik düşer.muhtemelen bu aşıdan sonra rahatsızlanan bebeklerde böyle bir sıkıntı varmıştır.ya hastalardır yada dirençleri düşüktür.aşıyı olmadan önce hekim tarafından muayene edilip bi sağlık sıkıntısı yok aşı olabilir dedikten sonra aşıyı olursanız bi sıkıntı olmaz
aşılar bozuk olabilrmi diye sordum.biz hastanemizde her seferinde tek kullanımlık olan aşılardan kullanıyoruz.sağlık ocaklarındada böyle olması lazım ama önceden toplu olarak saklanan aşıların içerisinden ne kadar vurulacaksa okadarı şırıngaya çekilip vuruluyordu.ozaman nadirde olsa sıkıntı yaratabilir.artık bu uygulama varmı bilmiyorum ama kalkmış olması lazım dedi
DEMİR DAMLASI: bebeğinin demir damlasına ihtiyacı yok.zaten günde 1 kez mama veriyorsun ihtiyacı olan demir mamanın içerisinde var ekstra demire gerek yok
dedi doktorumuz.
arkadaşlar mrb uzun zamandır size katılamadım ama takip ediyorum bizim de bugün aşımız vardı şimdilik pek sorun yok Allaha şükür ama kızım çok az kilo alıyo sadece 5800 gr. olduk 4. ayımız bitti sütüm yetmiyo günde 3 kez mama ver dedi dr. onuda çok zor yiyor zaten sizin bebekler nasıl kaç kilo oldular sizce çok mu zayıf kalmışız
öncelıkle bu bılgılerı paylastıgın ıcın tesekkur ederım kendı adıma ve elıne saglık ınce ayrıntıısyla yazmııssın....çocuk doktorumuzdan geldiikkk
kızlar benim oğlum yabancıları görünce çığlığı basıyo
aay efe ne güzel maşallah diyolar efe ye doğru bi hamle
önce dudaklarını biküyo iç çekiyo veeee başlıyo ağlamaya boncuk boncuk yaş döküyo ben alıp sarılınca sakinleşiyo
hep mi böyle olacak yauuu geçemeyecek mi bu durummmm??????????????????????
öncelıkle bu bılgılerı paylastıgın ıcın tesekkur ederım kendı adıma ve elıne saglık ınce ayrıntıısyla yazmııssın....
hanı demıs ya doktorunuz gunes gorsun dıye vede kremsız dıye normalde uzun surelı gunesle temasta bulunulursa yanı gezmeye falan gıttıgınde gunes kremını kullanıyorsun degılmı?sadece kısa surelı guneslenmek ıcın doktorunuz oyle demıs degılmı yanlıs anlaamdıysam?sen normalde kullanıyormusun gunes kremı ve markası nedır?
bu guneslenme ısı vede krem meselesı bıraz benı korkutuyorda hanı ya zararlı olursa dıye pımpırıklıyım de:)
bu arada metehana masallah dıyorum tekrar tesekkurler canım
arielin yeşil leke cıkarıcısı çıkarıyor canımdemir damlası bizde de ishal ve huzursuzluk verddi
ama gerekli bişimiş
şu an antibiyotik kullanıyoruz o bitsin başlanacakmış yeniden demir e
hem lekesi çok gıcık hem de bağırsakları bozuyo
vermeyince de rahat etmez ki içim
pooooooofffffffffffffffff
kızlar kızım donmeye başladı atrık gunduz uykumuz yok dencek kadar az gögsumde beyaz bı sıvılce çıktı çok acıo
kızlar benim oğlum yabancıları görünce çığlığı basıyo
aay efe ne güzel maşallah diyolar efe ye doğru bi hamle
önce dudaklarını biküyo iç çekiyo veeee başlıyo ağlamaya boncuk boncuk yaş döküyo ben alıp sarılınca sakinleşiyo
hep mi böyle olacak yauuu geçemeyecek mi bu durummmm??????????????????????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?