• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar bebelac cepbebeye üye yapmak üçün 3 kişi arıyorum. bebeklerin gelişimiyle ilgili mesajlar ve arada ürünler gönderiyorlarmış. isteyenler bana özelden ya ada burdan adlarını bebişlerinin adve doğum tarihlerini ve cep telefonlarını gönderebilirler

bebelac cep bebeye üye olmanızı tavsiye ederim

ücretsiz mesaj lar yolluyolar bilgiler veriyolar ücretsiz beslenme uzmanlarını arayıp sorular sorabiliyorsunuz.

çocuk doktorumuzdan geldiikkk

paşam 67 cm 7500 gr olmuş.rutin muayenesi Allah a şükür sorunsuz oldu.yalnız cilt ve alerji sıkıntılarımız var.rota virüsünün ikinci dozunu da olduk gitmişken.
Atopik Alerjik dedi doktor.
alerji damlası verd günde 8 damla.ama 10 gün falan kullan sonra 1 hafta kadar ara ver takip et dedi.uyku yapabilir dedi
cildi için krem verdi ve nemlendirici losyon verdi.
hergün kafasına şapka takıp kısa kol ve şortla en fazla 5 dk güneş görsün deedi.ama alıştıra alıştıra.güneş kremi sürme ozaman bi manası kalmaz dedi.
şampuanını değiştir sebamet yada mustela gibi şampuanlar kullan dedi.
kıyafetlerini sabun tozuyla yıka %100 pamuk olmayan kıyafetler kullanma dedi.

tabi bu bilgileri not ettik öğleden sonra cilt profesörüyle randevumuz var onunla da görüştükten sonra uygulayacağız

gelelim sorulara

EK GIDA: gelişimi gayet güzel.ek gıdaya geçme.zaten alerjik bir çocuk verdiğin her ek gıda alerjilerini arttırır acele etme 6 aya bi gelsin.artık büyüdüğü için gece mama ihtiyacı duyabilir vermende bi sakınca yok

TV: sen ne kadar engel olmak istesende o bakmak ister.ışığa renge ve sese daha duyarlılar saatlerce karşısında oturmadığın sürece kaçamak bakışları sakıncalı değil kendinizi bu kadar kasıp germeyin bişicik olmaz

OTURTMA- BASMA: artık kucağınızda yada destekli oturabilir bişi olmaz.ama hususi oturtmayınn o kendi kalkmaya çalışsın kafasını bedenini kaldırmaya çalışsın bu onun kas ve kemik gelişimi için faydalı.ama oturur vaziyette bırakmayın özellikle.

PONÖMOKOK AŞISI: bu aşı canlı bir aşı olduğu için vücuda azaltılmış mikrop veriliyor.bağışıklık sistemi güçlensin diye.fakat bu aşı esnasında bebek hastaysa,direnci düşüükse bir sıkıntısı varsa vücut o mikroplarla savaşamaz ve yenik düşer.muhtemelen bu aşıdan sonra rahatsızlanan bebeklerde böyle bir sıkıntı varmıştır.ya hastalardır yada dirençleri düşüktür.aşıyı olmadan önce hekim tarafından muayene edilip bi sağlık sıkıntısı yok aşı olabilir dedikten sonra aşıyı olursanız bi sıkıntı olmaz
aşılar bozuk olabilrmi diye sordum.biz hastanemizde her seferinde tek kullanımlık olan aşılardan kullanıyoruz.sağlık ocaklarındada böyle olması lazım ama önceden toplu olarak saklanan aşıların içerisinden ne kadar vurulacaksa okadarı şırıngaya çekilip vuruluyordu.ozaman nadirde olsa sıkıntı yaratabilir.artık bu uygulama varmı bilmiyorum ama kalkmış olması lazım dedi

DEMİR DAMLASI: bebeğinin demir damlasına ihtiyacı yok.zaten günde 1 kez mama veriyorsun ihtiyacı olan demir mamanın içerisinde var ekstra demire gerek yok

dedi doktorumuz.

Cilt doktorumuzlada randevumuz vardı onada gittik geldik.ondanda şunları aktarabilirim:

Egzama.doktor gelişmiş avrupa ülkelerinde her 10 çocuktan 7 sinde görünür dedi(yani sosyetik hastalığı :=) )
bu bebeğimizde bence yok denecek kadar az dedi.ben öyle vakalar görüyorumki bu bana hiç yokmuş gibi geldi dedi.benim kızımdada vardı aynı sorun.sizin birşeyi yanlış yapmanız yada yapmamanızla alakalı değil sakın kendinizi suçlamayın yada endişelenmeyin dedi
genelde aileden gelen bir cilt yapısı olabilir yada sadece olacağı varsa olur dedi.genelde alerjiyle beraber seyreder bebeklikte olur bi ara geçer bazende ergenlikte bir daha çıkar dedi.
cild kurur kaşınma yapar dedi.genelde kortizonlu ilaçlar kullanılır ama ilaç bırakıldığında yine ortaya çıkar dedi.ben bu kadar küçük bebeklerde ilaç kullanma taraftarı değilim eğer bebeği ciddi oranda rahatsızlık verici bir durumu yoksa merhem sürmesenizde olur dedi
bir ara olur sonra bakarsınız geçer sonra birden yine çıkabilir dedi.büyüdükçe kol içlerinde dirseklerin içinde ve ayakların diz arkalarına yerleşir ve orda büyür dedi.
sıcağı sever sıcakta yayılır dedi.yün giydirme çamaşırlarını sabun tozuyla yıka iki kere durula pamuklıu giysiler giydir ve üstünü çok örtme dedi.sıcakta dahada azar dedi.
sık suya sokmak cildi kurutur haliyle artırır dedi
banyo ürünlerinde sebametmi mustelamı diye sordum mustela daha bebek ve çocuklara yönelik dedi
birde nutricina yı tavsiye etti(yazılışı öylemiydi anladınız siz)
yada sırf saf zeytinyağıda aynı işlemi görür dedi.banyodan hemen sonra nemlendirmeniz lazım dedi.
çocuk doktorunun yazdığı ilaçları gösterdim Elidel diye bir merhem evet cilt için ama 2 yaş altı çocuklarda yasaklandı kullanamaz dedi.iyiki sormuşum alma onu dedi.
alerji damlasını sordum.6 aya kadar idare edebiliyosanız edin ben çok küçük çocuklarda bu tür ilaçlar kullanma taraftarı değilim dedi.şayet aşırı derecede kaşıntısı yoıksa gece uykusunu etkileyecek derecede kaşınmıyorsa huızursuzluğu yoksa bebeği rahatsız etmiyosa kullanmaya gerek yok dedi
Oilature diye bi ürün tavsiye etti banyosnun son suyuna katıp yada küvetin iiçine katıp içine sokun yada dökün o yağ gibi kaplar vücudunu dedi.ama aynı şeyi zeytinyağıda yapar dedi

biraz uzun oldu ama her ayrıntıyı anlatayım aynı durumda arkadaşlarda var :) bir kaç sayfalım bu rahatsızlık hakkında broşür verdi daha okumadım okuyayım onuda aktarırırm

paşam 67 cm 7500 gr olmuş.rutin muayenesi Allah a şükür sorunsuz oldu.yalnız cilt ve alerji sıkıntılarımız var.rota virüsünün ikinci dozunu da olduk gitmişken.
alerji damlası verd günde 8 damla.ama 10 gün falan kullan sonra 1 hafta kadar ara ver takip et dedi.uyku yapabilir dedi
hergün kafasına şapka takıp kısa kol ve şortla en fazla 5 dk güneş görsün deedi.ama alıştıra alıştıra.güneş kremi sürme ozaman bi manası kalmaz dedi.

tabi bu bilgileri not ettik öğleden sonra cilt profesörüyle randevumuz var onunla da görüştükten sonra uygulayacağız

gelelim sorulara

EK GIDA: gelişimi gayet güzel.ek gıdaya geçme.zaten alerjik bir çocuk verdiğin her ek gıda alerjilerini arttırır acele etme 6 aya bi gelsin.artık büyüdüğü için gece mama ihtiyacı duyabilir vermende bi sakınca yok

TV: sen ne kadar engel olmak istesende o bakmak ister.ışığa renge ve sese daha duyarlılar saatlerce karşısında oturmadığın sürece kaçamak bakışları sakıncalı değil kendinizi bu kadar kasıp germeyin bişicik olmaz

OTURTMA- BASMA: artık kucağınızda yada destekli oturabilir bişi olmaz.ama hususi oturtmayınn o kendi
kalkmaya çalışsın kafasını bedenini kaldırmaya çalışsın bu onun kas ve kemik gelişimi için faydalı.ama oturur vaziyette bırakmayın özellikle.

PONÖMOKOK AŞISI: bu aşı canlı bir aşı olduğu için vücuda azaltılmış mikrop veriliyor.bağışıklık sistemi güçlensin diye.fakat bu aşı esnasında bebek hastaysa,direnci düşüükse bir sıkıntısı varsa vücut o mikroplarla savaşamaz ve yenik düşer.muhtemelen bu aşıdan sonra rahatsızlanan bebeklerde böyle bir sıkıntı varmıştır.ya hastalardır yada dirençleri düşüktür.aşıyı olmadan önce hekim tarafından muayene edilip bi sağlık sıkıntısı yok aşı olabilir dedikten sonra aşıyı olursanız bi sıkıntı olmaz
aşılar bozuk olabilrmi diye sordum.biz hastanemizde her seferinde tek kullanımlık olan aşılardan kullanıyoruz.sağlık ocaklarındada böyle olması lazım ama önceden toplu olarak saklanan aşıların içerisinden ne kadar vurulacaksa okadarı şırıngaya çekilip vuruluyordu.ozaman nadirde olsa sıkıntı yaratabilir.artık bu uygulama varmı bilmiyorum ama kalkmış olması lazım dedi

DEMİR DAMLASI: bebeğinin demir damlasına ihtiyacı yok.zaten günde 1 kez mama veriyorsun ihtiyacı olan demir mamanın içerisinde var ekstra demire gerek yok

dedi doktorumuz.

Canim ne mutlu sana. Ben de kestim demir damlasini.verdigin bilgiler icin de sagol.
Ne kadarlik su an metehan ? Bir de dr un ozel mi ?

gelelim sorulara

OTURTMA- BASMA: artık kucağınızda yada destekli oturabilir bişi olmaz.ama hususi oturtmayınn o kendi kalkmaya çalışsın kafasını bedenini kaldırmaya çalışsın bu onun kas ve kemik gelişimi için faydalı.ama oturur vaziyette bırakmayın özellikle.

dedi doktorumuz.
maşallah paşamıza oh ne guzel aşınızıda olmuşsunuz

kızlar kızım donmeye başladı atrık gunduz uykumuz yok dencek kadar az gögsumde beyaz bı sıvılce çıktı çok acıo

arkadaşlar mrb uzun zamandır size katılamadım ama takip ediyorum bizim de bugün aşımız vardı şimdilik pek sorun yok Allaha şükür ama kızım çok az kilo alıyo sadece 5800 gr. olduk 4. ayımız bitti sütüm yetmiyo günde 3 kez mama ver dedi dr. onuda çok zor yiyor zaten sizin bebekler nasıl kaç kilo oldular sizce çok mu zayıf kalmışız

arkadaşlar mrb uzun zamandır size katılamadım ama takip ediyorum bizim de bugün aşımız vardı şimdilik pek sorun yok Allaha şükür ama kızım çok az kilo alıyo sadece 5800 gr. olduk 4. ayımız bitti sütüm yetmiyo günde 3 kez mama ver dedi dr. onuda çok zor yiyor zaten sizin bebekler nasıl kaç kilo oldular sizce çok mu zayıf kalmışız

Merhaba ortalama degerin 300 gram kadar altindasin. Benim oglum da az kilo aldi bu ay. Zaten akranlarindan 300-500 gram eksik benimko de. Bi de bu ay az kilo alinca, mama takviyesi yapayim diyorum 2 hafta dr a bi daha gidene kadar. Ama tam karar veremedim.

kızlar benim oğlum yabancıları görünce çığlığı basıyo
aay efe ne güzel maşallah diyolar efe ye doğru bi hamle
önce dudaklarını biküyo iç çekiyo veeee başlıyo ağlamaya boncuk boncuk yaş döküyo ben alıp sarılınca sakinleşiyo
hep mi böyle olacak yauuu geçemeyecek mi bu durummmm??????????????????????

öncelıkle bu bılgılerı paylastıgın ıcın tesekkur ederım kendı adıma ve elıne saglık ınce ayrıntıısyla yazmııssın....
hanı demıs ya doktorunuz gunes gorsun dıye vede kremsız dıye normalde uzun surelı gunesle temasta bulunulursa yanı gezmeye falan gıttıgınde gunes kremını kullanıyorsun degılmı?sadece kısa surelı guneslenmek ıcın doktorunuz oyle demıs degılmı yanlıs anlaamdıysam?sen normalde kullanıyormusun gunes kremı ve markası nedır?
bu guneslenme ısı vede krem meselesı bıraz benı korkutuyorda hanı ya zararlı olursa dıye pımpırıklıyım de:)
bu arada metehana masallah dıyorum tekrar tesekkurler canım

önce dudaklarını biküyo iç çekiyo veeee başlıyo ağlamaya boncuk boncuk yaş döküyo ben alıp sarılınca sakinleşiyo

geçecek merak etme.bu bi dönem.atak zamanı böyle oluyor.bizimde oldu.hatta aynada kendini görünce bile korkup ağlıyodu

öncelıkle bu bılgılerı paylastıgın ıcın tesekkur ederım kendı adıma ve elıne saglık ınce ayrıntıısyla yazmııssın....
hanı demıs ya doktorunuz gunes gorsun dıye vede kremsız dıye normalde uzun surelı gunesle temasta bulunulursa yanı gezmeye falan gıttıgınde gunes kremını kullanıyorsun degılmı?sadece kısa surelı guneslenmek ıcın doktorunuz oyle demıs degılmı yanlıs anlaamdıysam?sen normalde kullanıyormusun gunes kremı ve markası nedır?
bu guneslenme ısı vede krem meselesı bıraz benı korkutuyorda hanı ya zararlı olursa dıye pımpırıklıyım de:)
bu arada metehana masallah dıyorum tekrar tesekkurler canım

canım bu güneş görme 2-3 dk günde yani direk güneş.d vitamini ve kemik gelişimi için.eğer krem sürersen güneş almaz bi anlamı kalmaz.bu güneşte saat 9-10 yada akşam üstü 4ten sonra.
senin kastetdiğini anladım ben normal zamanlarda.doktor güneşe çıkarma gölgede dursun dedi.başına mutlaka şapka giydir dedi.güneş kremi ozamanlar sürebilirsin.cilt doktoru mustelanın ürünlerini tavsiye etti onlar daha bebek ve çocuklara yönelikmiş.birde nutricina nın üürünlerini

Büyüme Atakları

Bebekler, doğumdan sonra belli haftalarda beyin fonksiyonlarının gelişmesi dolayısıyla "büyüme atakları"" denilen dönemleri yaşıyorlar. Büyüme atakları sonrasında bebek yeni bir beceri sahibi oluyor. Beyin fonksiyonları gelişirken organizma da uyum sağlamaya çalışıyor bu gelişime. Organlarda büyüyor ve küçük bebeklerimiz daha sık ağlıyor uyku düzeni değişiyor, beslenme düzeni değişiyor. Bu dönemlerde bebeklerin daha fazla enerjiye ihtiyacı olduğundan çoğu bebek daha sık yemek yiyor ya da süt içiyor.

Bu dönemleri anne babalar dikkatli gözlemlediklerinde mutlaka arkasından bebeklerin yeni bir beceriye kavuştuğunu fark ediyorlar. Örneğin gülümsemeye başlamak, nesneleri tutabilmek, dönebilmek gibi.Özellikle ilk 1,5 yıl büyüme (gelişim) atakları daha sık ve yoğun yaşanırken ileriki yaslarda da büyüme atakları devam ediyor. Gelişim hızı yavaşladığından daha uzun aralıklarla kendini gösteren büyüme atakları her çocukta farklı etki gösteriyor. Kimi çocuk daha çok huzursuz, yorgun olurken kimi çocuğun sadece birden kıyafetlerinin küçük kalmasından anlaşılıyor büyüme atağı geçirdiği.

Yeni becerilerle birlikte algılama da geliştiğinden bebek ve çocuklar bu yeni becerilerle nasıl basa çıkacaklarını da bilemediklerinden bu dönemlerde çok daha huzursuz olup, ağlayabiliyorlar. En sakin bir bebek bile birden mızmız, ağlamaklı, memnuniyetsiz, olabiliyor. Sürekli kucak istiyor. Yenilikleri yasmaya başlayan bebek bu durumla başa çıkmaya çalışıyor. Yani bir adim geri atıyor. Ancak birkaç gün geçip de bebek, yeni becerileri özümseyip, gelişimine ayak uydurduktan sonra anne baba çocuğunun yeni bir şey öğrendiğini fark ediyor.

Birden bire, biraz hızlı yürüdüğünüzde, uçma yeteneğiniz olduğunu fark etseniz ne hissederdiniz? Bu durumla basa çıkmak için zamana ihtiyacınız olmaz mıydı ? "Aaa artık uçabiliyorum, ne güzel" deyip günlük hayatınıza devam edebilir miydiniz? Yoksa "Ne yapacağım simdi, ne kadar hızlı yürürsem uçabiliyorum, ya çok hızlı yürürsem ne oluyor, dengemi sağlamak için ne yapmalıyım" diye düşünüp, endişelenmez miydiniz?

"Ya uçarken birden yere çakılırsam ne olacak, ne kadar yükseğe havalanabiliyorum, ya sonra nasıl aşağıya ineceğim" gibi düşüncelerden uykunuz kaçmaz mıydı? Bir süre yeni yeni beceriniz sizi şaşırtmaz mıydı? Evet uçmak çok güzel bir yetenek olurdu, ama bu yeteneğinizi ilk fark ettiğinizde endişelenip korkmaz mıydınız?

İste çocuklarımız da her gün yeni bir beceri ile karşımıza çıktıklarında, aslında bu becerileriyle başa çıkmak için zorlanabiliyorlar Fizyolojik gelişimlerinin dışında, algılamalarına da ayak uydurmaları gerekiyor. Küçük bebekler yeni geldikleri dünyada kendilerini güvende hissetmeye çalışırlarken, daha büyük çocuklarda yeni öğrendikleri şeylerin günlük hayatlarında yarattığı değişikliklere uyum sağlamaya çalışıyorlar.

Büyüme(Gelişim) atakları kimi çocukta bir, iki gün sürerken, başka bir çocukta 1 hafta sürebiliyor. Böyle dönemlerde daha çok yardıma ihtiyaçları oluyor çocuklarımızın. Her zamankinden daha fazla ten temasına, sıcaklığa, ilgiye ve anlayışa ihtiyacı olan çocuklarımızı bu sancılı dönemlerde anlayabilmek için, büyüme ataklarının onları ne kadar zorladığını unutmamalıyız. Özellikle de çocuğa bakan anneler, bu zor dönemlerin sadece birkaç gün süren geçici bir süreç olduğunu bildiklerinde, zor günleri daha kolay anlatıp daha rahat olabiliyorlar.

Haftalar:

5.Hafta

8.Hafta-(bazı bebeklerde 9.haftada olabilir)

12.Hafta

15.Hafta(bu seferki atak dönemi 15 ile 19.haftada olabilir yada birkaç gün tekrarlayabilir)

23.Hafta(yada 26.Hafta)

34.Hafta(37.haftaya kadar sürebilir yada birkaç günlük sürelerle tekrarlayabilir)

42.Hafta(46.haftaya kadar)

51.Hafta( yada 52.)

demir damlası bizde de ishal ve huzursuzluk verddi
ama gerekli bişimiş
şu an antibiyotik kullanıyoruz o bitsin başlanacakmış yeniden demir e
hem lekesi çok gıcık hem de bağırsakları bozuyo

vermeyince de rahat etmez ki içim
pooooooofffffffffffffffff
arielin yeşil leke cıkarıcısı çıkarıyor canım

kızlar kızım donmeye başladı atrık gunduz uykumuz yok dencek kadar az gögsumde beyaz bı sıvılce çıktı çok acıo

geçmiş olsun

1. atak döneminde bebis anneye daha düskün olur. Annenin kokusuna, yakinligina, sesine daha cok ihtiyaci var. Bunlar bebise güven verir onu sakinlestirir. Daha cok emmek isteyisi cok normal.

2. atak döneminde bebis kokuyu, tadlari, sesleri algilamaya baslar. Bu eski dünyasi ile yeni dünyasi arasindaki gecisi büyük bir saskinlikla yasar. Annenin kucagina ihtiyaci vardir. anne kucagina geri gitmek ister. Bu dönem bir kac gün ile 2 hafta arasinda sürebilir. Bebis bu dönem icinde daha az emebilir, yabancilar, sIk sIk kucak ister, uykusu azalabilir.

3. atak döneminde bebisin dünyasi yine yeniliklerle doluyor. Yeni beceriler kazaniyor. Kendini güvende hissetmesi icin anne kucagini istiyor.

4. atak döneminde bebisinizin yeni beceriler kazandigini gözlemliyebilirsiniz, yeni yeni seyler ögrenip deniyecektir. Bu dönem diger dönemlerden biraz uzun sürebilir. Daha sIk agliyabilir, cok neseliyken durup dururken birden nesesi kaybolup hic olmadik seylere sinirlenebilir. Yakinlik ister, yakinligin bitmemesini ister. Yemesi, emmesi, uykusu etkilenir.

5. atak döneminde bebis bir kac hafta öncedende biraz zor bir döneme girebilir. 1-5 hafta arasi sürebilir bu dönem. Yabanciliyabilir. Anneden baskasini istemeyebilir. Cok aglayip , bagirabilir. Eskisi kadar ses cikarmaz, agulamaz. Altinin degistirilmesini istemeyebilir. daha az hareket eder.

6. atak döneminde bir an mutluluktan aninda sinirlenmeye veya tam tersine dönebilir. SIk sIk agliyabilir. Yanliz kalmak istemez, sürekli mesgul edilmek ister. Annenin yanindan ayrilmasina tehamülü yoktur. Sinir ataklari yasiyabilir. sakinlestirmesi güc olan.

7. atak döneminde asiri derecede sakin veya asiri derecede sinirli olabilir. SIk sIk degisebilir ruh hali. Anneyi kiskanabilir, anneden ayrilmak istemez. Kendi basina birseyler yapmak ister. Denemesine izin verilmeli.

8. atak döneminde tadlari, kokulari, sesleri farkli algilamaya baslar, bu bazen korkmasina sevep olabilir o zaman kendine en yakin hissettigi kendini en güvende hissettigi yere gitmek ister sürekli: annesinin kucagi! Geceleri kabus görüp agliyabilir. Bu dönemin sonuna dogru yeni beceriler kazanmis olacak yine bebisiniz.

Bebislerimizin bu dönemlerde sizin anlayisiniza, sevginize ve sabriniza daha da cok ihtiyaci var... Siz sakin kalip, cocugunuza güvencede oldugu hissini verin... Bazen elbette bu zor dönemlerin atlatilmasi iple cekilir... Ama unutmayin, bebislerimiz cooook cabuk büyüyor... O yüzden hem tatli hemde aci anlarin daima kiymetini bilelim... Büyüyüp evden gittiklerinde eminim uykusuz geceleri, nöbet tuttugumuz saatleri, aglamalarin kulak agritacak boyutta olmasi ni bile özliyecegiz...

Miskokulunuzu bu zor dönemlerde daha cok teninize, yakinliginiza, sesinizi ariyacak... Bir cok anne tanidim su ana kadar... "offff, kucagimdan inmiyor, indigi gibi agliyor, beni cok yoruyor, annem yakin olsada bir kac saat kurtulsam, dinlensem" gibi sözler sarf eden... Ama bebisinizin o anda en cok ihtiyac duydugu sey sizin sefkatli kucaginiz ve kokunuz.... Ona bu onun icin yabanci, yeniliklerle dolu gelisim dönemlerini daha kolay atlatmasi icin onu anlamaya calisin ve mutlaka bu kitabi okuyun...

Uykusuz geceler gecirseniz bile... Bunu kimin icin yaptiginizi unutmayin... Meleklerinizle gecirdiginiz her anin özel ve güzel oldugunu, degisilmez ve tekar yasanamaz oldugunu unutmayin...

Saglicakla ve sevgiyle kalin

uyku problemi bizde de var ve bu sorunu bu ay aştık aştık yoksa kemikleşen bir sorun haline geliyormuş,hem sallanmadan hem de uzun süre uyumaya nasıl alıştırcaz....walla ben ağlatmaya karar verdim 2-3 gün ağlar yoksa yorgunluktan hasta olucam kim bakacak kızıma o zaman...onun ve benim iyiliğimiz için yapcam walla

Yabancilari ayirt etme donemine girmis. Ne guzel buyumus. O donem bitince gecicek merak etme arkadasim.
Yerim onu ben !

inşallah çabuk geçer

bu atak dönemi belirtilerine baktım da benim oğlan doğduğundan beri atak döneminde o zaman:)))))))))))))))

sürekli kucak ,oyun, alkış ,şaplak,, uyduruk şarkılar, balkon ,,pencere, araba, gezme, tozma..................................

Back