• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar benim kıızm da 2 aylık olmak üzere..gaz sorunu gercekten cözümsüz bi durum..dr ların verdigi ilaçlar sadece hafifletiyor ama asla geçirmiyor.biz gazı hafiflettik ama bu seferde kaka yapmıyor poposunu zeytinyagı ile uyarmasam 7 8 gün kaka yapmıyor.sadece anne sutu alıyor ama cocuk yapmıyor.önceden yapıyordu.ben mastit oldum.antibiyotik kullandım ondan mı oldu olası mı vardı bilmiyorum ama...cok moralim bozuluyor..bu sorunu olan veya asan biri varsa beni aydınlatırsa cok sevinirim...hepinizi öpuyorumm..:82:

Aynı sorun bizde de var canım gaz cikariyo çok rahat bı sekilde ama kaka yapmıyor
Dr fitil ver diyo bende fitile alıştırmak istemiyorum
Bende sadece süt veriyorum mama yok ama yinede yapmıyor.
zeytinyagiylada uyardım yine yapmadı.birazonce bı gazilaci verdim bakalım ins.iyi gelirde pirtlatir kakalari:)
İshale kabizliga karsı iyi geliyomus prospektuste yaziyodu.iyi gelirse sende kullanırsın o ilaçtan.

kızlar kızım saatlerdir uyumuyor .mapucci bunu doktora sormuştu sanırım hatırlayan var mı ?? sabah 5 ten beri biraz uyuyor hemen geri uyanıyor fikri olan var mı ??bu arada öyle çok ağlamıyor

Benim oğlumda aynı canım.özellikle gündüzleri uyumuyor 10dk uyuyo tamam diyorum bu defa kesin derin uykuya daldı tam ise başlıyorum veeee diye bı ses.ama sadece bağırıyor ağlama değil yani yanina gidiyorum susuyo.iki uç gün oldu böyleyiz gündüzleri çok az uyuyo.bilen varsa aydınlatirsa sevinirim:)

arkadaşlar oğlum yaklaşık 1 haftadır yeşil renkli oldukça da cıvık kaka yapıyor dr. görüştük kakalı bezini getirin test yapalım dedi önemli bişi çıkmadı testte, antibiyotik verdi 1 haftadır kullanmamıza rağmen hala 2 günde bir aynı yeşil kaka yapıyor günde 1 yada 2 kez yapıyor kakasını fakat o gün çok huzursuz ve çok ağlıyor yapınca rahatlıyor pazartesi günü kontrole gideceğiz dr. fakat ben endişeleniyorum inş. önmli bişi yoktur.

Üsüdügünde yeşil yapiyo canım ayaklarını sıcak tutmaya çalış.

iyi akşamlar hekese bu akşam keyfim yerinde böcüğüm uyuyor bend bir yandan süt sağıp(oğlum olduğundan beri yeni hobiler edindim boş vakitlerimde bol bol süt sağıyorum)bir yandan geçmişi okuyorum.bu akşam oğlumu kayınvalideme bırakıp sinemaya gittik eşimle rio diye yeni bir cızık film:1:3 boyutlu film acayip komikti,sanki ilk günlere döndük gibi geldi bir an çok eylendik beraber sonra birden evde minicik ufacık tefecik içi dolu turşucuk bir bebe olduğunu hatırladım ve kendimi çok suçlu hissettim:47:doğumdan 2 ay önce almıştım ehliyeti daha siftah yapmak kısmet olmamıştı eşim dönüşte sen kullan geç direksiyona dedi ben bir gaz bindim arabaya ama ıııhhh sxanki unutmşum herşeyi elim ayağım boşaldı birden kafamdabn herşey silindi.neyse kapalı otoparktan çıktım,ana yola giricem bir türlü giremiyorum bir geçti 2 geçti yok eşim hadi hanife bak yaparsın dio ben yok şuda geçsin tamam buda geçsin derken datttt diye bi ses arkada arabalar kuyruk:27:ben kızarık bir suratla açtım kapıyı arkama bile bakmadım :78:bindim arabaya sonra yarı yolda yine bindim eşimin zoruyla ama gelene kadar heryerimden terler aktı.neyse sağsalim evimdeyim şimdi.bu arada kuzumuda çok özlemişim:69:

Merhaba kızlar zorlu bir aksamdan sonra saat 6 dan bu saate kadar uyutamadıgım kızım hele şükür uyudu ayy kollarım koptu gögüs uclarım acıdı artık eme eme bişe kalmadı ama bırakmadıda ama sonunda uyudu ayy yapmadıgım şey kalmadı ikimizde ter içinde kaldık :65:

İyiyim bende hanifecim sağol bende son aylarda araba kullanmadım şimdi bende sanki kullanamıcakmışım geliyo halbuki 3 senedir araba kullanıyorunm ve arabamız otomatik olmasına rağmen.İnş zorluk çekmem

bizimkide otomatik canım eşim onu kesin sürersin diyor bakalım bu akşam sürdüğüm kayınbabamlarındı pratik yapayım deken dahada stres oldum,unutmuşum galiba:37:

mrb kızlar anne sütünü artırıcı bi macun aldı eşim bugün esela diye bitkisel macun sadece bugün kullandım ve sütüm sanki arttı bakalım bir süre kullanıcam inşallah eczacının dediği gibi yüzde yüz çözüm olur.(eczacı eşime macunu alırken çok iyi bi çözüm olduğunu eşininde kullandığını söylemiş bu arada eczacıda eşimin arkadaşı)bakalım inşallah işe yarar denicem ve sizlere nekadar işe yaradığını haber vericem bol sütlü günler :)

bu arada sütümü vermediğim gibi kimsede benim bebeğime vermesin sütünü istemem ıykk

ayy dün bişey oldu sinirden kudurdummmmm,annemlerdeydim,misafiri vardı annemin,annem girdi mutfağa yemek yapmaya başladı,ama tek yetiştiremiyor,bende girdim salata falan yapıyorum,benim kızda soytarı gibidir sağolsun,uyku muyku yok,milletin bebeğini görmeye falan geldiklerinde bebek bitkisel hayatta gibi uyur,kimsede çocuğa dokunamaz bu vesileyle,ama sağolsun benim dilan hanım uyumadığı için ortalarda soytarı gibi dolanır,neyse kızımı abime verdim az pışpışlasın diye,o sırada benim kız kusmazmı,benim elim salatada annem yemekle ilgileniyor,ben gidene kadar,misafir teyze kendi ağzını sildiği peçeteyle önce halıdaki kusmuğu sildi sonrada kızımın ağzını ayyy çıldırdımmm bişeyde diyemedim misafir diye,anneme dert yandım,annem onlar öyle alışmış,kendi torunlarınada böyleler dedi,çok uyuz oldum çoookkkk

BENİM BEBEĞİMMMMMMMMMMMMM 2,5 AY ERKEN DOĞDU. TEKRAR TEKRAR AYNI ŞEYLERİ YAZMAKTAN ÇOK SIKILDIM AMA EN HASSAS OLDUĞUMM KONUYLA ALAKALI ÇOK ACIMASIZCA Bİ YORUMU OKUYUNCA YAZMADAN YAPAMICAM. NE DEMEK IYYYK YA?? NE DEMEK? SENİN BEBEĞİN AYLI GÜNLÜ WAKTİNDE DOĞDU Dİ Mİ? hER GÜN YAŞAYACAK MI YARINA ÇIKACAK MI BUGÜNÜ ATLATACAK MI BEBEĞİM DİYE SORDUN MU KENDİNE? SütüN BİTTİĞİNDE BEBEĞİNİN DOKTURU YANINA GELİP BU BEBEK ANNE SÜTÜ ALMALI YOKSA BAĞIRSAKLARI PATLAR ÖLÜR DEDİ Mİ? SEN NE YAŞADIN_? bİR ANNE OLARAK NASIL BU KADAR ACIMASIZ BİR YORUM YAPABİLDİN? SÜTÜN OLMAYIP BEBEĞİNİN ANNE SÜTÜ ALMASI GEREKSEYDİ VE ALMADIĞI TAKDİRDE SONUCUN ÖLÜMLE SONUÇLANACAĞINI BİLSEYDİN ÇOK MERAK EDİYORUM BEBEĞİNİ ÖLÜMEMİ TERK EDERDİN?
LÜTFEN YAA BİRAZCIK BİRŞEYİ YAZARKEN DÜŞÜNELİM.. BEBEĞİME SÜTÜNÜ HİÇ DÜŞÜNMEDEN VEREN OĞLUMUN SÜT ANNESİNDEN ALLAHH RAZI OLSUNN !!

BENİM BEBEĞİMMMMMMMMMMMMM 2,5 AY ERKEN DOĞDU. TEKRAR TEKRAR AYNI ŞEYLERİ YAZMAKTAN ÇOK SIKILDIM AMA EN HASSAS OLDUĞUMM KONUYLA ALAKALI ÇOK ACIMASIZCA Bİ YORUMU OKUYUNCA YAZMADAN YAPAMICAM. NE DEMEK IYYYK YA?? NE DEMEK? SENİN BEBEĞİN AYLI GÜNLÜ WAKTİNDE DOĞDU Dİ Mİ? hER GÜN YAŞAYACAK MI YARINA ÇIKACAK MI BUGÜNÜ ATLATACAK MI BEBEĞİM DİYE SORDUN MU KENDİNE? SütüN BİTTİĞİNDE BEBEĞİNİN DOKTURU YANINA GELİP BU BEBEK ANNE SÜTÜ ALMALI YOKSA BAĞIRSAKLARI PATLAR ÖLÜR DEDİ Mİ? SEN NE YAŞADIN_? bİR ANNE OLARAK NASIL BU KADAR ACIMASIZ BİR YORUM YAPABİLDİN? SÜTÜN OLMAYIP BEBEĞİNİN ANNE SÜTÜ ALMASI GEREKSEYDİ VE ALMADIĞI TAKDİRDE SONUCUN ÖLÜMLE SONUÇLANACAĞINI BİLSEYDİN ÇOK MERAK EDİYORUM BEBEĞİNİ ÖLÜMEMİ TERK EDERDİN?
LÜTFEN YAA BİRAZCIK BİRŞEYİ YAZARKEN DÜŞÜNELİM.. BEBEĞİME SÜTÜNÜ HİÇ DÜŞÜNMEDEN VEREN OĞLUMUN SÜT ANNESİNDEN ALLAHH RAZI OLSUNN !!

canım öncelikle tekrar tekrar geçmiş olsun diyorum.. benim de bebeğim beni hiç emmedi ve başlangıçta anne sütü alamadığı için vucudu susuz kaldı acilen hastaneye yatırdık 11 gün hastanede kaldık baya zor günler yaşadık şimdi çok şükür herşey çok ii..
mesajını okuyunca tekrar o günlere döndüm..
ama arkadaşları mazur görmek lazım, eğer biz de o zor günleri atlatmasaydık böyle ufak şeyleri emin ol bizde sorun yapardık,ufacık dertler kocaman gelirdi gözümüze.. hassasiyetini anlıyorum ama aylardır burda samimi bi ortam oluştuğu için çekinmeden her düşündüğümüzü paylaşıyoruz burda..(çok da güzel oluyor..) en gizli şeylerimizi bile yazıyoruz..
arkadaş sadece yaşadığı bi durumu paylaşmış ve gerçekten de komşusunun yaptığı iğrenç bişey.. hassas olduğun için böyle tepki verdin sanırım. biraz sakin düşününce hak vereceksin bana..
çok şükür zor günlerimiz geri de kaldı ve Rabbim bizleri çok çok daha büyük imtihanlara maruz bırakmadı.. şu an bebeklerimiz kucaklarımızda gün gün yaşadıklarımızı paylaşıyoruz..
biraz daldan dala oldu ama cevap yazmak istedim tepkini görünce..
tekrar geçmiş olsun..
bebeğinle sağlıklı mutlu günler....

Kızlar süt olayı tartışmaya dönmek üzere bakıyorum ancak bir yanlış anlaşılma söz konusu diye düşünüyorum.Yada ben kendi düşüncemi yazayım.Süt bankası olayı başlangıçta çok güzel bir fikir gibi görünüyor ancak geniş çaplı düşündüğümüzde bazı olmaması gereken durumlar ortaya çıkıyor.Dinimize göre süt kardeş olayı vardır ve bu çocuklara nikah düşmez.Eğer süt bankasından rastgele süt alınırsa yarın bir gün bebeğimizin sütünü emdiği annenin çocuğuyla evlilik durumu ortaya çıkarsa işin içinden çıkılamaz.Bu bebek kimlerle süt kardeş oldu kaç kişinin sütünü kullanacak belli değil.Ama diğer yandan biliyorsunuz süt anne olayıda dinimizde vardır ve çokta makbul bi durumdur.Burda önemli olan sütü veren kişinin bilinmesidir.Yoksa süt bankasından rasgele süt almakta yada bebeğinin ihtiyacı olduğunu bile bile asla başkasının sütü olmaz demekte hoş değildir.

Ankarada mı Yaşıyorsunuz Canım?

hyır canım biz konyadayız ama annemler istanbulda hediyelerde orda geldi

bende şubat annesiyimmmmmmmmm :emir_bebek::46:

hoşgeldinnn

canım şimdi bende tam bunu yazcaktım benimkide öyle benimki sabah 8,30 dan sonra hiç uyumadı 5 dk uyuyo 1 saat uyanık hemen uyanıyo aglıyo neden aceba aşılardan olabilirmiki
aynı durum bizde de var hiiiç iş miş yok valla ööle oturuyoz kızçemle baş başa yalnız kalmayada tahammülü yok :))

Kızlar süt olayı tartışmaya dönmek üzere bakıyorum ancak bir yanlış anlaşılma söz konusu diye düşünüyorum.Yada ben kendi düşüncemi yazayım.Süt bankası olayı başlangıçta çok güzel bir fikir gibi görünüyor ancak geniş çaplı düşündüğümüzde bazı olmaması gereken durumlar ortaya çıkıyor.Dinimize göre süt kardeş olayı vardır ve bu çocuklara nikah düşmez.Eğer süt bankasından rastgele süt alınırsa yarın bir gün bebeğimizin sütünü emdiği annenin çocuğuyla evlilik durumu ortaya çıkarsa işin içinden çıkılamaz.Bu bebek kimlerle süt kardeş oldu kaç kişinin sütünü kullanacak belli değil.Ama diğer yandan biliyorsunuz süt anne olayıda dinimizde vardır ve çokta makbul bi durumdur.Burda önemli olan sütü veren kişinin bilinmesidir.Yoksa süt bankasından rasgele süt almakta yada bebeğinin ihtiyacı olduğunu bile bile asla başkasının sütü olmaz demekte hoş değildir.

senin anlatmak istediğin olay benim başıma geldi canım benim sezeryandan sonra sütüm gelmedi apartmanda bir komşunuda çocugunu emziriyordu kayınvalidem falan onu çagıralım emzirsin dediler ama annem kesinlikle olmaz mama yesin sonra ilerde birgün birbirinizin çocugunun kaderinin birleşip birleşmediğini bilemezsiniz dedi o yüzden istemediler ama buseyede hak vermek lazım çok zo bir durum tabi kimin sütünü emdiği bilinirse sorun yok gibi görünüyor birbirimizi üzmeye değmez allah bebeklerimize rızıklarını bol bol versin bol bol sütümüz olsun

Back