Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Günaydın Kızlar,
Dün Gece Rahat Uyuduk Uyuduk da Oğluşum Hırıl Hırıl Hırlıyor Burnu Yine Tıkalı Şu Otri bebeden Bende Alayım bi Deneyim Bakayım İşe Yarayacak mı Delircem O Hırıl Hırıl Ettikçe Ben Nefes Alamıyorum..
bi sw oğluşum ağzını cok cok emiyor emziğe gelince midesi bulanıyor ayy eldiven su içinde oluyor bi de tatlı emiyor eşim açlıktan ölcek sanar gören diyo aynen öyle :}
sorma canım ya bende şimdiden nasıl iş başı yapcağımı düşünüyorum birde bakıcı derdi var kime güvenip bırakıcam ben bebişimi ya
sorma canım ya bende şimdiden nasıl iş başı yapcağımı düşünüyorum birde bakıcı derdi var kime güvenip bırakıcam ben bebişimi ya
ya bende ıyı bırını bulsamda su evı baştan sona temızlese ...Günaydın kızlar bugün temizlik günü bayan geldi bebiş ve benim için önce arka odayı tamizliyor biz şimdi salondayız temizliği bitince çalışma odasına geçicez.Bu arada bende bebişi uyutmaya çalışıyorum.Allahtan gelen bayan işten anlayan birine benziyor yoksa bebişle işim zordu.Bundan önceki bayan pirizin yerini bile soruyodu yani her odada bi priz vardır demi tak gsin birine allahım ya ne zor olmuştu bebişle hem bebişe hem kadına koş.Bu arad gece çok zor uyu benimki ya saat 3 buçuğa geliyodu ilk defa 14 saat boyunca uyumadı benimki yine naazar değdi herhalde offff offf...
ya benım kızımda oldu benım kız 4 yaşında ılaç verdı doktorumuz haftaya kontrole götürcem kızımı ...mahvttttı bu enfeksıyon malesef kızlarda sık rastlanan bır hastalıkmış ne yemek yıyo bı huysuz anlatamam zayıfldı ıyıce...bıde ben çok dıkkat edıyorum temızlığınede ama olmuş gene napıyım bu ıkıncı kez...buarada cok gecmış olsun cnm....çook geçmiş olsun size
bakalım bugun tahlıl sonucumuz cıkacak
inşallah iyileşecek Allah büyük
maşallaaah bu gece bütün anneler ve melekler uyuyo galiba.... bi bizmi nöbetçiyiz
neyse bende kızımı emzirdimde gögsümü boşaltem diye süt sağıyodum...bu arada gittigidiyordan madelanın makinasını aldım...güzelmiş...bide sütüm bol oluverse...ya çok ilginç bi gögüsten o kadar az çıkıyoki...şişenin tabanına ulaşmıyo 15 dakkada....sinir oldum...öbür gögüstense 50-60cc çıkıyo emzirmeden sonra...iyimi sizce...ayneya bi baktım buğün o süt gelen gögüs kocaman öbürü minnacık...ay çok stres oldum niye öbürkünden gelmiyo diye...ne güzel emerken hiç bilmiyo insan ne kadar ne geliyo diye...bende çalışmaya başlana kadar yavaş yavaş stok yapem diye günde bi sağmaya karar verdim...2 sağsam zaten kuzum aç kalcak...neyse...öbür gögüsten sizce nasıl süt gelir...akıl versenize bana...hadi şimdiden size günaydın...bol sütlü ve hiç gazsız bir gün sizin olsun inşallaaaah.... bende gidemde huni takayım kafama
Canım benimkinin de emzikte ilk başlarda midesi bulanıyordu. Sonradan ağzını koacaman açtığında emziği verdim bulandırmadı aldı. İlk başta ucundan aldı mı kusacak dereceye geliyordu öğürmştü. Bazen arada suratını ekşitiyor emziği alınca sonra cork cork emiyor valla. Aldımı da bırakmak yok :)) Emziği benden başkası zor veriyor eşim bile korkuyor emziği vermeye. Yan yatırıp sanki emiyormuş gibi koyuyorum o zaman alıyor. Kandırmaya çalışıyorum yani.
Hepinize kocamna günaydın tatlı anneler ve bebişleri
ayy bu çocuklar üçkağıtçı yaptı bizi ben de ütüme daldırıp öyle veriyordum sütü emiyor sonra atıyordu deniycem bakalım inşallah alır.. ya bi de eşim korkuttu beni, emziğin ucu büyük anne göğsüne alıştı emziğe alışırsa seni emmezse dedi korktumda ama her bebek hem emer hem emzik alır dimi :}
durmak yok çalışmaya devam, o inatsa ben de inadım :}
Cnm ben dr sordum "Emme refleksi anne karnında başlıyor zaten. Verebilirsin biz de verdik çocuklarımıza" dedi. Biz 3 marka denedik. Anne göğsüne yakın avent chicco nuk Bizimki o kadar garip ki arada chiccoyu alıyor arada aventi hangisini beğenirse hanımefendi. Senin göğsünü bırakacağını sanmam bu emzikleer anne göğsüne yakın.Ben her zaman vermiyorum arada bir veriyorum emziği. Fazlası da zarar.
sorma benimkide çamaşır sepetini kırmış oda söylemedi bana gittikten sonra farkettim.Bide bana diyoki ben toz almam evin hanımı ardımdan alır oldu dedim o zman niye geldinki sen sinir etmişti benii sinir.Bakalım inş bu seferkinden memnun kalırım.Yalnız ben bu temizlikçiler sabah kahvaltı yapmadan gelmesine hastayım.Anlamıyorumki kahvaltıyı bedavaya getirelim mantığımıdır nedir? Buda aç gelmiş bişeyler atıştırdı şimdi sormadım ayıp oldu ama yani ilk gittiğin evde destur bismillah demeden kahvaltı beklemek de nesi bana tuhaf geliyo açıkcası.Manikcim işini bilen temizlikçiyle çalışmak en güzeli. Bizim gelin almış geçenlerde evine. İnan koltuğun ucundan bile tutturmuş tek başıma kaldıramıyorum diye. Yarım saate bir çağırdı beni dedi. Almadı kadını. Temizlikçimiz geçenlerde WCdeki havluluğu kırmış ve öyle koymuş oraya. Kızdım insan kusura bakma falan der kırıldı der. Bazıları parasından kesiyormuş ondan mı söylemedi ki?
Ben sütümü sağmaya gidiyorum geleceğim yine. Öpüldünüz
ya bende ıyı bırını bulsamda su evı baştan sona temızlese ...
çocuklar ortam değiştirdimi oyle oluyo cnm...ben bır haftadır annemlerdeyım anne tarafında 6 teyzem baba tarafından 6 halam var bunların ustune yengelerde onların evlenmış kızları çocuklar hepsı oğluşuma bakamaya gelmışler hedıye almışlar bıde hepsı sağolsunlar...geln bebeğe baktı gıden bebeğe baktı benımkı uyudu herkes usluymuş bebeğin mısafır gıdene kadar uyudu kı hayatta bukadarsaat uyumadı....ama gel görkı sabahladık...bebkler çok hassas hemen nazara gelıyo dıkkat etmke lazım.....
evet ya sürekli neyi övseler ordan arıza veriyoruz bıktım valla ahhhh dostlar uyumuyo altıan yapamıyo sürekli kusuyo emmiyo bu çocuuuuuuukkk dicem hep bundan sonra.Ay bide bi çirkin bi çirkin..
ay niyeyse o süüt dağlardan taşlardan aşarda gelir lafı beni ağlattı yaa ne güzel lafmış
günaydın kızlarrr ayy bizde bugün sabahın 5 de ayaktaydık yavrucum en sonunda başardı kakasını yapmayı emiştik ve uyudu uyansın bir güzel banyo keyfi yapalım aslındaa hiç bi iş yapasım yokk cok iş vrr çamaşır günümm attım bir posta makinada yıkanıyorr birde canım cok sıkkın yarın iş başıı yapıcam nasıl ayrılıcam kızımdan ben yaaa düşündükçe aglayası geliyorrr off bu çalışan anneler nasıl çalışıyor acabaa durup durup kızımı kokluyorum yarın yanında olamıcam diyorumm oda anlyormu ne gözümn içine bakıyooo şeytan diyoo gitme işeee boş verr...
ayy bu çocuklar üçkağıtçı yaptı bizi ben de ütüme daldırıp öyle veriyordum sütü emiyor sonra atıyordu deniycem bakalım inşallah alır.. ya bi de eşim korkuttu beni, emziğin ucu büyük anne göğsüne alıştı emziğe alışırsa seni emmezse dedi korktumda ama her bebek hem emer hem emzik alır dimi :}
durmak yok çalışmaya devam, o inatsa ben de inadım :}
Ya bende perişan oldum o zincodan dolayı melek gibi kızım cadının teki oldu bir hafta uykusuz kaldım . Iki gündür vermiyorum farketmem bir buçuk haftamı aldı. Bende zeytin yagi icirince cok rahat yapiyor kakasini
sorma benimkide çamaşır sepetini kırmış oda söylemedi bana gittikten sonra farkettim.Bide bana diyoki ben toz almam evin hanımı ardımdan alır oldu dedim o zman niye geldinki sen sinir etmişti benii sinir.Bakalım inş bu seferkinden memnun kalırım.Yalnız ben bu temizlikçiler sabah kahvaltı yapmadan gelmesine hastayım.Anlamıyorumki kahvaltıyı bedavaya getirelim mantığımıdır nedir? Buda aç gelmiş bişeyler atıştırdı şimdi sormadım ayıp oldu ama yani ilk gittiğin evde destur bismillah demeden kahvaltı beklemek de nesi bana tuhaf geliyo açıkcası.Cnm bizimkide öyle. Temzilğe başlıyor saat 10 gibi kahvaltısını yapıyor. Öğleye kadar alıyorum ben saat 2 de gidiyor öğle yemeği de vermiyorum artık. Evde kırdığını neden söylemezler ki.Aslında sabah kahvaltılarını yapmaları lazım. Biz olsak karnımız aç da olsa tok um deriz. Yada pastaneden poğaça alır yiyerek giderim.
ya bende ıyı bırını bulsamda su evı baştan sona temızlese ...
çocuklar ortam değiştirdimi oyle oluyo cnm...ben bır haftadır annemlerdeyım anne tarafında 6 teyzem baba tarafından 6 halam var bunların ustune yengelerde onların evlenmış kızları çocuklar hepsı oğluşuma bakamaya gelmışler hedıye almışlar bıde hepsı sağolsunlar...geln bebeğe baktı gıden bebeğe baktı benımkı uyudu herkes usluymuş bebeğin mısafır gıdene kadar uyudu kı hayatta bukadarsaat uyumadı....ama gel görkı sabahladık...bebkler çok hassas hemen nazara gelıyo dıkkat etmke lazım.....
evet ya sürekli neyi övseler ordan arıza veriyoruz bıktım valla ahhhh dostlar uyumuyo altıan yapamıyo sürekli kusuyo emmiyo bu çocuuuuuuukkk dicem hep bundan sonra.Ay bide bi çirkin bi çirkin..
Aynen bizimki de misafir gelince uyuyor garip bir şey Normalde akşam 6-7 de mesaimiz başlar uyumaz uyusa da hemen uyanır. Misafir gelince deliksiz uyuyor. 1-2 SAAT. Uyumasını istediğimizde misafir mi çağırcaz ne?
Bence uslu demeyin gerçekten nazar oluyor. Ben gazı var her akşam uğraşıyorz diyorum. Yalan değil gazı var ama çıkartıyo rahatlıkla çok şükür. Şurda 1 ayımız kaldı sayılır. Ondan sonra bağırsak faaliyetleri düzene giriyormuş.