• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim Altuğ un doktoru en erken 3 ay en uzun 1 yaşına kadar gaz sorununun sürdüğünü söylemişti.. inş hepimiz en az ayından gaz sorununu atlatırız : ) ben mamayla beslediğim için hiç bilmiyorum emzirme olayını ama artık ben saatle beslemiyorum bebeğimi takip ediyorum.. Gece uyuduğunda bazen hiç uykusunu bölmüyorum bile.

Son düzenleme:
bende aynı şeyleri sorum:))) zinco yu gnde en fazla 4 defa kullanabılırsınız dedı doktorumuz siz ne kadar kullanıyorsunuz?

günde 3 defa 5 damla kullanıyoruz.

Bizim Altuğ un doktoru en erken 3 ay en uzun 1 yaşına kadar gaz sorununun sürdüğünü söylemişti.. inş hepimiz en az ayından gaz sorununu atlatırız : ) ben mamayla beslediğim için hiç bilmiyorum emzirme olayını ama artık ben saatle beslemiyorum bebeğimi takip ediyorum.. Gece uyuduğunda bazen hiç uykusunu bölmüyorum bile.

bende artık emme için dakika tutmuyorum,emdiği kadar emiyor,fakat 3 en geç 4 saatde bir kendim uyandırıp emziriyorum

slm hanımlar nasılsınız valla ben çok kötüyüm çok yorgunum gecmışi okudum allah hepınızın yardımcsı olsun.....ben uykusuzumm yorgunum heryerım ağrıyo
ve en kötüsü tek başımayım elıme su verecek bırı yok :( oğlumu uyutuyorum kızım gel oynayalım dıyo onla oynuyorum bebek ağlıyo hayde bebeğe tam sustu bırazda evle ılgıleneyım dıyorum zar zor yetiştiriyorum çunkı bırıkıyo ışler bıttı yatıyım dıyorum bebek ınga ınga ağlıyo :( sarhoş gıbıyım çöktüm resmen eşim nöbette offf yaaa çok uzuluyorum çocuklrım ıçın nasıl halledecem ıkısını bırden en önemlısı kızım ıçın uzuluyorum artık yetemıyorum dıye çok uzuluyorum allahım yardımcı olsun bıze...gerçi yenı bır haftamız oldu ınşallah daha ıye gıder :(

Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki. Eşim nöbetçi oldugu günler ben de öyle oluyorum. allah yoklugunu göstermesin. En büyük yardımcım.

Allah 2 çocuklu annelerin kat kat yardımcısı olsun. Yaşamayan bilemez :)

Benim oglum gündüz anaokuluna gidiyor. O nedenle gündüz en azından biraz rahatım. Senin kızın gitmiyor mu okula?

hayırlı olsun kırkınız çıkmış....bende spiral düşünüyorum amaonun hakkındada bır suru şey söylenıyo nasıl yapçam bılemedım bende

hayırlı olsun cnm 40nız çıkmış ne güzell

Teşekkür ederiz darısı sizlere inşallah...

1 yaş diye yine az demiş doktor.

Benim oglumun gazı 2,5 yaşına kadar sürdü...

kızlar göğsümden kan geldi..pompayla çekerken sütüme kan karıştı..bu ne şimdi anlamadım..sütü vermedim bebeğime..zaten azdı döktüm..üzüldüm..şimdi bu ne ...
hastalık mı??başınıza böyle bişey geldimi..moralim bozuk yaaa

Günaydın Kızlar.. Korunma Konusunda Herkes Kararsız Galiba Bulcaz Bi Yolunu Artık Benim Hoşuma Gitmişti Gerçi Böyle Kardeş Kardeş Yatmak Ama Adamlar Gün Sayıyor Artık :56: :27:

Oğlumla Göğsüm Arasındaki Savaş Hala Devam Ediyor 10 Dk Emiyor Yada Emmiyor O da Kavga Dövüşle Resmen Göğsümle Savaşıyor Velet Biliyor Annem Dayanamaz Dayar Biberonu Ağzıma Başlıyor Ağlamaya :}

ben geniş ağızlı anne göğsüne benzer NUK marka biberon kullanıyorum.anti kolik.maşallah hiç gaz yapmıyor tavsiye ederim

Bende Nuk Kullanıyorum Biberonlarımı Ama Anne Göğsüne Benzer mi Bilmiyorum..

merhaba arkadaşlar
şu 3 saat olayı benim epey canımı sıkmaya başladı yavrumu gece zor uyandırdım o kadar güzel uyuyordu ki 4 saat sonunda zorla uyandırdık rahat 5 saat yurdu çocuğum sonra yine sabah 5'te yesin diye zorla uayndrdık 7'ye kadar uyuyamadı bu seferde ağladı durdu,kendi acıkınca zaen uyanmaz mı ne yapsak ki yaaaaa

doktorlarınız ne diyor ben hangi doktor ile görüştüysem 3 saati geçirme diyor

merhaba arkadaşlar
şu 3 saat olayı benim epey canımı sıkmaya başladı yavrumu gece zor uyandırdım o kadar güzel uyuyordu ki 4 saat sonunda zorla uyandırdık rahat 5 saat yurdu çocuğum sonra yine sabah 5'te yesin diye zorla uayndrdık 7'ye kadar uyuyamadı bu seferde ağladı durdu,kendi acıkınca zaen uyanmaz mı ne yapsak ki yaaaaa

valla ben acıktıkça veriyorum zaten en fazla 3-3,5 saat uyukluyor bebeği uykusundan uyandırmak onu ilerde asabi sinirli biri yaparmış bunu okuduktan sonra zorlamıyorum uyansın diye.. zaten acıkan çocuk uyuyamaz illaki sinyal verir ve uyanır bence ben uyandırmıyorum oğlum ne zaman isterse o zaman veriyorum..

bu uyuma mevzu sarılık olan bebeklerde değilmiydi.benim oğluşta bu akşam uzun uzun uyudu.ellemedim ama uyandığında deli gibi acıkmıştı yazıkk.demekki 3 saat falan benim oğluma fazla geliyo acıkıyoo.şimdide uyumadı zaten altını değiştim emzirdim yatağına koydum dönencesindeki ayıcıklara bakıyoo etrafa bakıyoo kıyamadım aldım oturma odasına getirdim koltukta yatıyo öyle etrafı izliyoo.burası daha aydınlık güneşş biraz dursun burda.

umarım bu gaz sıkıntıları çok sürmez.yazıkk kıyamam

veee beklenen günn bugün akşam sade bir törenle oğlumu yıkayacağız inşallahh :37: bakalım benim balığım napacak suyu görüncee

Araştırırken Buldum Eklemek İstedim Ne Öğrensek Kardır Durumundayım da :}

Yenidoğan Bebek

yd01.jpg
Yenidoğan bebeğiniz, dış dünyaya uyum sağlamak için birkaç haftalık bir süreye ihtiyaç duymaktadır .İlk haftarda, ne zaman ne yapacağını önceden kestiremezsiniz. Bazı günler daha aktif, bazen sessiz olacaktır.
Yenidoğan bebek neler yapabilir?

Yenidoğan bebek çok ağlayabilir, huzursuzluk gösterebilir
Solunumu düzensiz olabilir
Aksırabilir, kusabilir
Sık sık irkilebilir
Bebekler birbirine benzemez, her bebeğin farklı karakter özellikleri vardır. Örneğin, bazı bebekler daha sakin, uyumlu olur, gereksinimlerini kolayca tahmin edebilirsiniz. Bazı bebekler ise zordur, beslenme ve uyku saatleri düzensizdir, sakinleştirilmeleri daha zordur.
Emzirme

Kendiniz ve bebeğiniz için sakin, rahat bir yer bulun.
Bebeği, kucağınızda yüzü size dönük olacak şekilde tutun
Meme ucunu bebeğin yanak veya alt dudağına değdirip ağzını açmasını sağlayın ve memeye tutturun
Emerken , sadece meme ucu değil, çevresindeki koyu renkli bölüm de bebeğin ağzı içinde olmalıdır. Aksi halde, emme meme başında çatlaklara yol açar ve canınız yanar.
Emzirme bittiğinde, bebek memeden ayrılmıyorsa, ağzına küçük parmağınızı vererek meme başını bebeğin ağzından çıkarın, böyle yapmazsanız canınız yanabilir.
Her emzirmede, bebeğin önce bir taraftaki sütü bitirmesini sağlayın, daha emmek istiyorsa öteki memeden verin.
Yenidoğan bebek, 24 saatte 8-12 defa, yani 2-3 saatte bir , emmek isteyebilir Ama, korkmayın, bu sıklık giderek azalacaktır!
Emziren annenin meme başlarının temizliği için su kullanması yeterli olacaktır.
Emzirmeler arasında, göğüslerden süt akabilir, meme başlarını kuru tutmak için ped kullanmak gerekecektir
Göğüsler şiş ve ağrılıysa ne yapmak gerekir?
Bebeği daha sık emzirin
Ilık bir duş alın veya göğse ılık havlu uygulayın
Göğüste hasasiyet, kızarıklık varsa, grip olmuş gibi hisediyorsanız, doktorunuzu arayın
Gaz Çıkarma

Bebeğin emerken yuttuğu havayı çıkarması, onu rahatlatacaktır. Emzirmenin ortasında ve sonunda gazını çıkarmak uygun olur, çünkü yuttuğu hava bebeği rahatsız ederek daha fazla emmesine engel olabilir.
Gazını çıkarmak için, bebeği omzunuzun üstüne veya kucağınıza yatırın veya kucağınızda oturtun, usulca sırtına vurun veya sırtını sıvazlayın.
Çoğu bebek, gaz çıkarırken emdiğinin bir kısmını da çıkarabilir. Bu gerçek bir kusma değildir, endişe etmeye gerek yoktur. Sadece kendi giysinizi bir mendille korumanız yeterli olacaktır.
Göbeğin Bakımı

Enfeksiyon gelişimini önlemek için göbek kordonunu temiz tutmak gereklidir. Bunun için; her bez değişiminde, alkol veya doktorunuzun önerdiği başka bir antiseptik solüyona batırılmış bir kulak temizleme çubuğuyla kordonun özellikle tabanını silmelisiniz. Bu işlem, bebeğin canını yakmaz .
Göbek düşene kadar, bebeğin bezini göbek kordonu dışarda kalacak şekilde aşağıdan bağlayın. Bebeği suya sokarak banyo yaptırmayın, sadece silin.
Alt Bakımı

Yenidoğan bebeğiniz, günde 6-8 bez ıslatabilir ( Neyse ki bu sıklık sonradan azalacaktır ).
Bazı bebekler günde bir kaka yaparken, bazıları her emme sonrası yapacaktır, her ikisi de normaldir.
ydab01.jpg
İlk günlerde koyu yeşil, siyah renkli olan gaita, sonraki günlerde sarı- yeşil, yumuşak kıvamlı bir şekle dönecektir ( Bebeğin yumuşak ve sulu gaita yapması normaldir, ishal anlamına gelmez ) Mama ile beslenen bebekler daha kıvamlı gaita yaparlar.
Bez kirlenince hemen değiştirerek, bebeğinizin altını iyice temizleyerek pişikleri önlemiş olursunuz.

Altında kızarıklık olursa,temizleyerek havada kurutmaya bırakınız. Doktorunuzun önerdiği çinko oksit içeren kremlerden kullanabilirsiniz.
Kız bebeklerde alt temizliğini mutlaka önen arkaya doğru yapın. İlk birkaç hafta beyaz bir akıntı olabilir, bu normaldir.
Erkek bebeklerde, sünnet derisini geriye çekip temizlemeye çalışmayın.
Giyim

ydg01.jpg
Bebeği mevsim koşullarına göre, kendinizin nasıl bir giysiyle rahat edeceğini düşünerek giydirin.
İnce bir tişörtle gezerken,bebeği kışlık battaniyelere sarmayın! Aşırı giydirme ve sarma bebeği huzursuz eder.
Elleri ve aykakları genellikle soğuk olacağından, bebeğin üşüyüp üşümediğini göğüs veya sırtından kontrol edin.
Güvenlik

Yenidoğan bebek bile hareket eder, asla kanape, alt değiştirme masası gibi bir yerde yalnız bırakmayın. Yanından ayrılacaksanız, ya yatağına koyun ya da bebeği de götürün.
Geniş kenarlı bir şapkayla bebeği güneşten koruyun.
Bebeğin yannda sigara içmeyin, içilmesine izin vermeyin . Sigara içimine maruz kalan bebeklerde, solunum yolu ve kulak enfeksiyonları sıklığı artmaktadır.
Bebek kucağınızdayken veya emzirirken asla sıcak içecekler içmeyin.
Yatırırken yüzüstü yatırmayın.
Başka bir küçük çocukla bebeği yalnız bırakmayın.
Boğulmanın önüne geçmek için bebek yatağında yastık, büyük oyuncak, plastik poşet türü şeyler bulundurmayın.
Araba yolculuklarında bebeğin yaş ve kilosuna uygun araba koltuğu kullanın. Yenidoğan bebeğin rahat etmesi için, kenarlardan rulo yapılmış havlularla destekleyebilirsiniz.Araba hareket halindeyken, ağlayan bebeği sakinleştirmek veya emzirmek için koltuğundan almayın, gerekirse aracı durdurun. Asla bebeği tek başına arabada bırakmayın.
Gelişim

Yenidoğanın beş duyusu günden güne gelişmektedir. Başı büyük ve ağırdır, boyun kasları güçsüzdür, desteklenmesi gerekir. Yenidoğan Bebeğiniz Neler Yapabilir?
Karın üstü yatarken başını kısa süre kaldırabilir.
Oturtulursa başı düşer.
Yaklaşık 20 cm’ lik bir mesafeyi görebilir.
En çok yüzlere ve parlak, kontrast renklere bakmayı sever.
Şiddetli sesleri duyar ve irkilir.
Sesinizi duymaktan hoşlanır, konuşarak onu sakinleştirebilirsiniz.
Tat ve koku alır, hisseder.
Annesinin kokusunu tanır.
Bebeğe Destek Olmak İçin Siz Neler Yapabilirsiniz?
Bütün bebekler sevgi ve sıcaklığa gereksinim duyar. Onu kucaklayarak şımarttığınızı düşünmeyin! Sık sık kucaklayın, sarın, sevginizi gösterin.Gereksinimlerini zamanında karşılayarak temel güven duygusunu geliştirin. Ağlayınca karşılık gören, sıkıntısı giderilen bebek hayata güvenli bir başlangıç yapacak, özgüven geliştirecektir.
Tutarken elinizle başını destekleyin.
Yüzünüzü görebilmesi için bebeği yakın tutun.
Ona parlak, kontrast renkli cisimler gösterin.
Onunla konuşun, ninniler, şarkılar söyleyin.
Uyku

Bebeklerin uyku düzenleri farklılık gösterir. İlk aylarda genellikle günde 15-18 saati uykuda geçirecektir.
4 saatte 30 dakika kadar uyanık olabilir.
Gece ve gündüz farkını bilmez ( Anne ve babalar için en kötü haber ! )
Zamanla belli bir uyuma ve uyanma düzeni oluşacak, gündüzleri 1-3 saat kadar, geceleri 3-6 saat kadar uyumaya başlayacaktır.
sirtustu.jpg
Bebek uyurken yan veya sırtüstü yatırılmalıdır.
Bebek gece sık uyanacağından, annenin de gece gündüz demeden, bebek uyurken, en azından dinlenmeye çalışması iyi olur. Bebeğin uykusu sırasında ev işlerini halletmeye çalışan anne, gece de uykusuz kalırsa bu tempoya dayanması güç olacaktır.
Gece ve gündüzün farkını anlaması için bebeğe destek olun. Gündüz uyanık olduğunda onunla oynayın, konuşun, uyarı vermeye çalışın.Gece ise mümkün olduğunca sessiz, sakin olun, bebeği fazla uyarmayın, onunla oynamayın.

Ağlama

Ağlama bebeğin sizinle iletişim kurma yoludur, buna üzülmeyin, bebekler ağlar çünkü henüz konuşamazlar!

İlk haftalarda bebekler günde 2-3 saat ağlayabilirler. Hatta, ilk 6-8 hafta boyunca ağlama giderek artar.
Bazı bebekler uykuya dalmadan önce 10-15 dakika ağlarlar.
yda02.jpg
Farklı nedenlerle farklı ağlamalar olabilir.Zamanla, bunu ayırt etmeye başlayacaksınız. Ancak her ağlamanın da belli bir nedeni olmayabilir, bazen bebek nedensiz de ağlayabilir.
Bebeğin ağlamasına hemen yanıt verirseniz, sizin yanında olduğunuzu bilecektir.Böyle davranarak bebeği şımartmış olmazsınız.
yda.jpg
Yenidoğan bebeğiniz ağlayınca; karnını doyurma, altını değiştirme, kucaklayıp sakinleştirme seçeneklerinin hepsini denediyseniz ve halen ağlıyorsa , bir süre yatağına koyup sakinleşmesini bekleyebilirsiniz. Sakinleşene kadar gözlem altında tutmayı unutmayın. Zamanla hangi ağlamada ne yapmak gerektiği konusunda deneyim kazanıp sizden sonra anne- baba olanlara öğüt vermeye bile başlayacaksınız!

slm kıslar nasılsnz.bız kızımla yolculuga cıkmaya hazrlanyos annanesine gdyoz istanbula cok heyecnlyz artk 40mza kadar ordayz.babamzda hafta sonları gelcek yanımza.buarada benim minşimde oncedn 4-5saat uyurdu ama ben sarilgmza baglyorum yuksektı bıras o donemde sımdılerde 2-3 saatle bi kendi uyanıyo artık.

kızlar cevap verin lütfen
göğsünden sütle birlikte kan geln varmı??dr uma ulaşamıyorumm..napıcam

Canım benim de oglumda gelmişti sagarken ama sonra geçti kendiliğinden. Korkulacak bir durum yoktur diye düşünüyorum. süt kanalları ile ilgili sanırım. O zaman gögsüm taş gibiydi, süt sürekli akıyordu. Pompa ile çekerken kan gelmişti...

Şimdi de gögüsler öyle ama olmadı bu defa telaşlanma bence...

Son düzenleme:

YENİDOĞAN BEBEK 1. AY

Ayın ortalarına doğru bebeğiniz artık muhtemelen beslenme zamanlarını bir düzene koymuş olacaktır. Eğer şanslıysanız, ay sonuna doğru bebeğiniz geceleri aralıksız 6 saat uyur. Ancak bu dönemdeki bebeklerin çoğu, gece-gündüz, her iki üç saatte bir emzirilmek ister; bu yüzden rahat bir uyku çekememek sizi korkutmasın. Yakında uyuyabileceksiniz! Uzmanlar bu dönemdeki bebeklerin, uygun zamanlarda beslenmek yerine aç olduklarında beslenmeleri konusunda hemfikirdirler; bu yüzden bebeğiniz eğer sabahın üçünde beslenmek istiyorsa, bu ihtiyacını karşılamanız gerekmektedir

Bebekler bu ilk dönemlerde fazla hissedilmeyen bazı hafif uyarılara odaklanırlar ve yüksek sesler, karmaşık görüntüler ve buna benzer dış olaylara karşı algılarını kapatırlar. Bu yüzden bu dönemde bebek uyurken evi sessiz tutmaya çalışmak yersiz bir çabadır. Bunu yapmak onun şimdiden sessiz bir ortam aramasına ve hayatının sonraki bölümlerinde sesli ortamlarda uyumakta zorlanmasına neden olur

Yeni doğan bebekte farklı refleksler gözlemlenebilir. Bunların en ilginçlerinden biri "eskrimci pozisyonu"dur. 12 haftadan küçük bir bebek sırtüstü yatırıldığında bir kolunu kafasını çevirdiği yöne doğru uzatır ve diğer kolunu da kafasına veya omzuna yakın olacak şekilde kıvırır; tıpkı bir eskrimci gibi

Her ne kadar bebek hareket eden bir nesneyi seyredecek kadar kafasını çevirebilse de, bunu yapmayı henüz akıl edemez - eğer nesne göz hizasının dışına çıkmışsa, o artık bebek için "yok olmuş" demektir. Bunun yerine bir desen veya hareketsiz bir nesneye uzun süre bakmayı tercih eder. Siyah-beyaz renklerden oluşan nesneleri uzun süre izler çünkü kontrast renkler ilgisini çekmektedir. (Bebekler doğduklarından itibaren birkaç hafta benzer renkleri ayırt edemezler). Bebek yakını en iyi görür, bu yüzden oyuncaklar 50 cm'den uzakta olmamalıdır. Kafası genelde yana dönük durduğundan oyuncakların tepeden değil, yatağının kenarından sarkması daha uygun olacaktır

Bebek özellikle de anne ve babasının yüzlerini incelemekten çok hoşlanır. Her ne kadar tüm yüzü anlamaya çalışacaksa da saç ve yüz kontrast renklerde olduğundan genelde saçlara odaklanır. Artık ufak ufak oyunlara başlayabilirsiniz. Ona hafifçe şarkı söyleyin veya konuşun; size cevap veremeyecektir ancak dinlemek çok hoşuna gider. Ağzınızın hareketlerini seyretmek, yine ağzınızla yüzünüzün diğer uzuvları arasında renk farkı olduğundan, onu keyiflendirecektir

Bazen, bebeğin ağzının köşelerinin sanki gülermiş gibi yukarı kalktığını göreceksiniz. Genelde bu hareketler bebek uyurken veya uykuluyken olur ve göz kırpmalarıyla devam eder. Kaslar henüz kontrol altında değildir ve bu yarım gülüşler, çok sevimli olsa da henüz sadece birer reflekstir

Göbek bağı genelde ikinci haftada düşer; çok ender de olsa, 3. haftada düştüğü de olur. Göbek bağı tamamen düşmeden bebeği küvette yıkamaya başlamayın çünkü o bölgenin kuru kalması yaranın daha çabuk iyileşmesini sağlayacaktır. Sünnet edilen bölgeye vazelin veya yağlı bir krem sürüp üzerini pamuk ya da gazlı bezle kapatarak alt bezinin sünnetli bölgeye yapışmasını önleyebilirsiniz.<

Şiş göğüsler ve göğüslerden hafif süt akması hem kız,hem de erkek bebekte görülebilir. Bazı kız bebeklerin vajinal bölgelerinde hafif bir kanama olabilir. Bunların tümü, anneden geçen hormonların bebeğin vücudundan atılmasıyla kaybolacaktır

Bebeğinizin yüzünde veya diğer bölgelerinde ufak sıyrıklar, tırmık izleri farkedebilirsiniz. Bu, artık tırnak kesme zamanının geldiğini göstermektedir. Tırnakları bebek uykudayken kesmek işinizi kolaylaştırır.

Bebeğinizin alnında, göz kapaklarında veya boynunun arkasında rastladığınız kızarıklıkların çoğu kalıcı değildir. Genelde doğumda görülmekle beraber, ilk ay içinde de oluşabilir. Bu kızarıklıklara bebeğin neredeyse şeffaf olan cildinde, yüzeye yakın duran kılcal damarlar neden olur ve genelde bebek ağlarken kızarıklıklar daha da belirginleşir. Bebeğiniz 3-4 yaşına geldiğinde bu izler tamamen kaybolacaktır

Dışkının rengi her bebekte farklılık gösterir ve özellikle anne sütü ya da mama ile beslenmesi dışkının rengini etkiler. Anne sütü emen bebek açık sarı ile sarımtrak turuncu bir dışkıya sahipken, mama alan bebek kahverengimsi veya gri renkli dışkı çıkarır. Hemen tüm bebeklerin, salgıladıkları günlük safra miktarına bağlı olarak dışkılarında yeşillik ya da hazmedilmemiş sütün neden olduğu beyazlık görülür. Dışkının kıvamı yumuşaktan, sulu dışkıya kadar çeşitlilik gösterebilir. İlk ayın sonunda bebeğiniz için hangi durumun normal olup olmadığını anlayabileceksiniz

Hemen hemen tüm bebekler beslenmeden sonra kusabilirler ancak bazısı her beslenmeden sonra fazla miktarda kusar. Bu durum genelde ebeveynlerde endişe yaratır. Fakat bu noktada önemli olan bebeğin yeterli derecede kilo alıp almadığıdır. Eğer kilo alıyorsa, bu bebeğinizin yeterli besini bünyesinde tuttuğunu gösterir. Bu gibi durumlarda her beslenmeden sonra bebeği yarı oturur pozisyonda, yani 45 derece dik tutmak kusmasını engellemeye yardımcı olabilir. Bunun dışında, örneğin ufak delikli biberonlar kullanarak bebeğinizi daha yavaş beslenmeye teşvik edebilirsiniz. Eğer bunu kabul ederse (ki bazı bebekler etmez) her beslenmeden sonra 3-4 defa gaz çıkarmasına yardımcı olmalısınız.

Kendinizi inandırmanız ve rahat olmanız gereken bir nokta daha var: bütün bebekler ağlar. Konuşana kadar bebek, dönem dönem sıkıntılar yaşar ve bunların bir kısmının nedeni anlaşılamaz. Ayın ikinci yarısında sık sık sizi ürküten ağlama krizlerine yakalanabilir; bunlar genelde ev içi gerilimin en yüksek olduğu akşam saatlerine denk gelir. Bu ağlamalar moral bozucudur, ancak normaldir.<br>
Ağladığında bebeği ağlatmak yerine onu kucaklayın. Omzunuza yatırmak, kollarınızı onun beline dayayarak aşağı sarkıtmak (uçak pozisyonu da denir) ya da bebek arabasında sallamak gibi değişik pozisyonlar deneyerek hangisinin onu daha çok rahatlattığını keşfedin. Eğer kucağa almak işe yaramıyorsa; bebek yemeğini yemiş, gazını çıkarmışsa, altı temizse ve üşümüş veya terlemiş durmuyorsa onu kısa bir süre için yatağında bırakmanızda hiçbir sakınca yoktur. Özellikle kendinizi yorgun ve bitkin hissettiğiniz zamanlarda, bu ufak mola her ikinize de iyi gelebilir

Eğer çok karşı değilseniz, emzik iyi bir yatıştırma aracı olabilir. Yeni doğmuş bebekler için parmak emmekten daha iyi bir yatıştırıcı görevi görür. Bebeklerin çoğu, beslenme dışında da emme ihtiyacı duyarlar ve bu bebek için rahatlamanın en klasik yoludur

1.AY DÖNÜM NOKTALARI

SOSYAL
. Bebeğin görüş mesafesi sınırlı olduğundan, ebeveynin yüzü kendine 50cm'den yakınsa gözleri ebeveynin yüzüne odaklanır.
. Göz teması başlar.
. Karşısındaki yüzü incelerken sessizleşir.
. Birini sıkıca tutabilir.
. İnsan sesi duyduğunda tepki verir.

FİZİKSEL
. Aniden irkilir (Moro Refleksi)
. Anne sütü alsa da almasa da göğüse yaslanmaktan hoşlanır ki bu da başka bir reflekstir.
. Genelde elleri yumruk şeklindedir.
. Yüzüstü yatarken başını hafifçe yana doğru çevirir
. Oturma pozisyonuna getirildiğinde kafasını belkemiğinden üste doğru tutar.
. Bir şeye bakar ancak ona uzanmaz.
. Bir nesneyi görmek için gözlerini yanlara doğru kaydırabilir.
. Parmakları açıkken bir oyuncak veya çıngırağı kavrayabilir, ancak çabucak düşürür.

ZİHİNSEL
Uyanık olduğu 10 saatlik süre içinde bazı anlar algılaması daha açıktır.
. Uyanık olduğu zamanın çoğunda sakin ve tepkisiz görünür.
. Birkaç dakika aralıkla gördüğü bir nesneyi hatırlayabilir.
. Doğumdan önce bildiği anne sesini ve kokusunu tanır.
. Yardım istemek için ağlar

inan hiç bilmiyorum belki çatlaklar yaralar kanamıştır.. Aile Hekimine Git İstersen Orda Hemşireler Doktorlar da Yardımcı Olur Doktoruna Ulaşamıyorsan..

yazıda bebek başını yana çevirir yazıyoo.bende ona taktıydım bu günlerde sırt üstü yatırsamda kafasını yana çeviriyo oğlum bende kızıyorum az sırt üstü yat kafan uzamasın diye :)) ama çevirmek mümkün diill direniyo yan yatıyoo.bende ellemiyorum demk öyle rahat ediyo diye

günaydın güzel anneler sonunda göbeğimiz düştü
bugun 6. dr umuza gitcektik ama artık gerek kalmadı zaten dr.larda gülüyo bunun için mi geldiniz die haklılıar ama biz de merak ediyoz nie düşmiyo die hepsinin dediği gibi 30 a kadar düşmesi normalmiş
neyse benim fındık uyandı bi emzirim geliim geçmişe felan bakıım

canım benim gelmişti normal korkma elektrikli pompa ile hızlı devirde çekince olmuştu bepanten sürüp beklet geçiyor onu saĞ AMA bebeğpe verme kan gelince zaten o bisüre sonra süte dönüyor

Kızlar yorumlarınız için teşekkür ederim,hiç takmicam kafama artık,ama dediğim gibi bebeğimi ve eşimi asla kimselere ezdirtmicem,kendi kardeşim dahi olsa,benim en büyük destekçim yardımcım eşim,Allahım yokluğunu göstermesin.

bide şu sıcak su torbası bi nimetmiş,miniğim mışıl mışıl uyuyor,arada bir uyandırıp emziriyorum,galiba benim kızım üşüyor
yarın doktor kontrolü var 2.topuk kanı alınacak,birde kilosunu falan çok merak ediyorum,anne karnında gelişimi süperdi yavrumun,bakalım sütüm yaramışmı 19 günde

ben yarın çıkmışken ana kucağı alayım diyorum miniğime,gece yatak odamızda park yatağında uyuyor ama gündüz oturma odasında yanımda oluyor,tek başına yatak odamda bırakmak içime sinmiyor kuzumu,birde acaba ağlıyormu uyandımı diye sürekli git gel yapıyorum odaya,tv sesindende bazen duyamayabilirim korkusu var,hem oturma odasına aldığımda koltuklarında üzerinde sürüneceğine kendi yatağında olur diyorum,siz aldınızmı ana kucağı,ben yarın oturma odama ana kucağı alıcam galiba,tavsiye ediyomusunuzzz?

fisher price ın 3 in 1 salıncağı var süper bir şey .ben ondan almayı planlıyorum ama şimdi değil .bir iki ay sonra belki ..alacak olana tavsiye ederim ..kendi kendine sallanma özelliği var salıncak halinden mama sandalyesi sallanan koltuk haline felan geçiyor :))

canım bizim bi çok arkadaşımız yatabilen mama sandalyesi aldılar bizde ondan aldık chicco polly magic ama acaip memnunuz sallanan eski anakucaklarından da var ama bu çok rahat ayaklı olduğundan tekerlekli de mutfağa koyuyorum yemek yaparken misafr gelince salonda çok rahatız tavsiye edrim anakucağını az kullancak ama bunu 3 yaşına kadar kullanır ama maalesef biraz tuzlu

selam kızlar bugün bizde doktorumuza gitik gaz için zinco verdi birde abd adında vitamin verdi 10 damla vericekmişim önce diyorum kaşığa damlatıyım sonra ağzının içine akıtırım bu ilaçları kullanan varmı aranızda?

bende aynı şeyleri sorum:))) zinco yu gnde en fazla 4 defa kullanabılırsınız dedı doktorumuz siz ne kadar kullanıyorsunuz?

biz de zinco kullanıyoruz önce sadece geceleri veriyodum 4 damla rahat rahat uyuyodu gündüz kendim çıkarıyodum ama zor çıkarıyo bizim kız eşim gündüzleri de ver dedi normalde günde 3 kez 4 damla şeklinde gazı rahatlatıyo ama gündüz de vermeye başladığımda kakasını yapamıyo sanki sürekli ıkınıyo ya zinco yada devit yapıyo galiba :44:

merhaba arkadaşlar

canım bebeğin ne kadarlık bilmiyorum ama sarılık varsa zorla da olsa uyandır ama biz şuan 1 aylga yaklaşıyoruz uyandıkca veriyorum yani acıktıkca ama 3 saati geçmiyo genelde mama veriyosan dahaçok uyuması normal

YOK YAA...BU sap simplex de işe yaramadı deli gibi ağlıyo yine bakalım sabah nasıl olacak

canım o ilacı bana doktor vermişti ama araştırdımki kaçak ve sahtesi çok varmış bizim aile hekimi kullanmadığın iyi olmuş biz bile gerçeğini anlayamıyoruz demişti bence boşuna verme bitkisel çaylar daha iyi yan etkiside yok milupanın rezenesini önereririm

Back