• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

sölerim cnm aynen bende hatta dun altını alıyom bana usutucen hadı seri ol falan dıo ayyy kafayı yıcem dıom artık:52::52:

bide bunun yanında çocuğa rüzgar girmiş var :37: dışarı çıkınca bebeği iyi sarmazsam kızıyo çocuğun ağzına rüzgar girecek diyoo :37:

eskiler bebeğin burun deliklerinden bile rüzgar alıp üşüteceğini söylerlermiş.annemde o geleneği devam ettiriyoo.benm oğlanda şapkadan nefret ediyo babamızı desen iyice sıcak basıyoo oğlanı giydirdikçeee.babamıza kalsa hepten soyacak çocuğu.neymiş ona çektiyse kesin bunalıyormuşş :9: valla bende arada kaldımm biri giydiriyo biri soyuyoo :1:

biberon termosları var canım benim aldığım bebek çntasında vardı bi tane de ondan alırsın muhafaza ediyor..

ayy zaten bi onu al bi bun al derken kredi kartları limiti görecek bebek masrafmış bi de üstüne araba aldık ama Allah breketini veriyormuş bu kdr msrafa yine maşallah yetişiyoruz...

bizim 3 kartta full nerdeyse
ee 1 kutu mama 40tl olmuş
:44::44::44:

ya kızlar bişi sorayım benim oğlum 2 aylık gece 10 yada 11 gibi gece uykusuna yatıyor 4 yada 5 saat aralıksız uyuyor bu arada beslemiyorum uyanmıyor çünkü ama sonra emziriyorum ardından da mama veriyorum (sütüm yetersiz) uyuyor ama fıkır fıkır kıpır kıpır bir türlü dalıp uyumuyor böylece sabahı yapıyoruz ben yatağının başında sallıyorum çünkü uyandırıyor sallamasamsam kendini. yani gecenin 3ünde yada 4ünden sabah kadar ben uyumuyorum paşam kendi uyuyor ama:) ne uyursam o 4-5 saatte işte... benim durumd aolanlar var mı ?

aynen bizim hayatımızı anlatmışsın canım

Fatma fotoyu yükleyemiyorum buraya:(( faceten yüklesem salakça olur die yüklemedimm. Aynı kola takılan serum gibi düşün cam değil poşet içinde :) foto makinamı eşim getirmiş hemen çektim ama yükleyemedim.

olsun canım adını yazsanda olur

selam hanımlar verem aşısı yaptıran oldu mu..biz yaptırdık bugün 3 tane aşı yapıldı..2 tane bacaktan bi omuzdan..

10 buçuktan 2 ye kadar uyudu..bi uyandı çığlık çığlığa ağlıyor...ağrı falan mı yapıyor acaba??

ates yapar
belki aşı yeri ağrıyordur

bide bunun yanında çocuğa rüzgar girmiş var :37: dışarı çıkınca bebeği iyi sarmazsam kızıyo çocuğun ağzına rüzgar girecek diyoo :37:

eskiler bebeğin burun deliklerinden bile rüzgar alıp üşüteceğini söylerlermiş.annemde o geleneği devam ettiriyoo.benm oğlanda şapkadan nefret ediyo babamızı desen iyice sıcak basıyoo oğlanı giydirdikçeee.babamıza kalsa hepten soyacak çocuğu.neymiş ona çektiyse kesin bunalıyormuşş :9: valla bende arada kaldımm biri giydiriyo biri soyuyoo :1:

erkek çocuk çok sıcağa gelmz derler çok aşırı sıkı giydirme

ahhh kızlarr keşke benim annemde yanımda olsada patik giy , yelek giy diye bana kızsaaa yineeee:58::58::58:

evet kız çocuğunun başını erkek çocuğunun ayaklarını sıcak tutacakmışsın öyle derler

biz doğduğunda beri hiç şapka takmadık ondan belki hiç sevmiyo şapkayı.ama çorap patikli alt ve patik giydiriyprum valla ne yalan sölmm :37: ayakları sıcak olunca güzel uyuyo onu denedik biz.sıcak uyumayı seviyoo.

şu masraflar valla hepimizin derdi.biz çoğu şeye para vermemiş olsakta yinede masraflar bitmiyoo.Allah yardımcımız olsun.bebeklerimiz sağlıklı afiyette olsunda gerisi dünyavi şeyler hepsi olurr.

nasılsınız kızlar benim kız sonunda uyudu kıza oda takımı aldık dogmadan özendik birde park yatak aldık yanımızda yatsın bir süre diye sonra ana kucagı aldık sallarız onda uyur diye ama küçük hanım hiçbirinde uyumuyor halının üzerinde uyuyor alt acmasın koydum altına bilsem almazdım hiç yatak falan:60:sırtına zarar verirmi yerde yatmak sert ya ayy kıyaıyorum kuru yerde yatmasına ama yataga koyunca uyanıyor napsam ki?

valla benım kızımda kabuklanma dııl ama kırmızılık ve sıvılce gıbı seyler vardı yuzunde onceleri isilik sandık banyo yaptırdık falan sık sık gecmeyınce doktora goturduk bebek egzaması oldugunu ogrendık.ondada tam tersı kurutmamak lazımmıs nemlendırmek gerekıomus yavrumun elıde sureklı yuzundeydı bole hırslı hırslı kasırdı.suandada zar zor azalttık ama hala eldıvenlerı cıkarmaya korkuyorum yuzunu cızerde daha cok yayılır dıe.:14::14:

GEÇMİŞ olsun benim kızımında aynı öyle sivilce gibi ama değil böyle yüzüne dokununca pütür pütür dr götürmedik herkes geçer olur dedi yarın pediatri alerji dr götürcez ama sanırım cildiyeye götürmeliyiz dr size ne dedi ne önerdi geçermiymiş çok endişeliyim:37::37:

nasılsınız kızlar benim kız sonunda uyudu kıza oda takımı aldık dogmadan özendik birde park yatak aldık yanımızda yatsın bir süre diye sonra ana kucagı aldık sallarız onda uyur diye ama küçük hanım hiçbirinde uyumuyor halının üzerinde uyuyor alt acmasın koydum altına bilsem almazdım hiç yatak falan:60:sırtına zarar verirmi yerde yatmak sert ya ayy kıyaıyorum kuru yerde yatmasına ama yataga koyunca uyanıyor napsam ki?

canım sanırım melocum demişti bu bebekler kendi kullanma klavuzlarıyla doğuyolar diye valla sonuna kadar katılıyorum o nerde uyumak isterse orda uyuyo boşuna bizler telaşlanıyoz :) nerde rahatsa orda yatsın küçük hanım

canım benimki de 6da ööle oluyo uykusunu almış kalkmış oluyo 7.30-8 gibi uyuyo tekrar daha geç yatırsan belki işe yarar

anladım neyse düzelir zamanla buna şükür 2-3 hafta önce geceleri ağlaya ağlaya bir hal oluyorduk gelişme var :)

canım ateş ve huzursuzluk yapıyomuş calpol (ateş düşürücü-agrı kesici) verebilirsin biz yarın yaptırcaz bakalım :18:

biz dün yaptırdık verem aşısını 11 nisanda da karma aşısı varmış. bizde ateş yapmadı rahattık yani...ben her ihtimale karşı paranox fitil koydum.

selam kızlar sabahtan beri geçmişe bakıyorum tabi bu arada bir yandan yemek yaptım bir yandan emreye yetişmeye çalışıyorum. sabah güzel uyudu şimdi koltuk tepesinde keyif yapıyor bizimki, yatağına koyunca basıyor yaygarayı.

iyi geceler hanımlar bu gece kimsecikler yok gördüğüm kadarı ile..
ben sürekli giremiyorum
kızım maalesef bir türlü toparlanamadı sizlerle de paylaşmak istedim belki aranızda bizim gibi olan vardır aman inşallah yoktur canım kızım iyileşemedi bir türlü..
bebeğime idrar yolu enfeksiyonu teşhisi kondu ilk 7 gün antibiyotik verdi dr iyileşmedi,ikinci hafta 7 gün iğne verdi gene iyileşmedi yavrum gerizekalı dr yuzunden kobay gibi denendi hemen dr umuzu değiştidik bu arada..ancak şimdi gittiğimiz dr da bnun iyice araştrılması gerektiğini söyledi ve bugün canım yavrumdan sonda ile idrar aldılar çok ağladı ben ondan daha cok ağladım ayy nasıl bişeymiş bu annelik yaaaa
neyse kızlar eğer gene kültürde üreme var ise bebeğimi 10 gün hastane de yatıracak doktor..aranızda böle bir rahatısz yaşayan var mı kız bebeği olan arkadaşlarda ne olur var ise paylaşın kahroluyorum yavrum bir türlü toparlanamadı...
hepinize sağlıklı günler dilerim yavrularınızla..

canımçok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum yavruna

günaydın kızlar
heralde gece nöbeti tutan bi ben varım
kızım yine kaka yapmakta zorlandı sonra dayanamadım 6 buçuk gibi poposunu uyardum fışşşşşşşşşkkkkk üstüm başım nevresim kaka oldu gece gece onlarla ugrastım bide
ama bi rahatladı kuzucum hala uyuyorrr:16::16::16:

hahahaha benimki de sabah kollarımı kaka yaptı, eskiden sinirilenirdim artık gülüyorum. zaten alt değiştir üst değiştir temizlen diyene kadar bir sonraki beslenme saati geliyor uyutamadan;))) bir de ben mutfak önlüklerinden birini küçük beye ayırdım alt açarken takıyorum en azından tişörtlerin önlerindeki lekelerden kurtuldum. d vitamininden herhalde hiç çıkmıyor lekeler. tavsiye ederim mutfak önlüğü işe yarıyor canım.

ben hala oğlumun tırnaklarını kesemedim biliyormusunuz kızlar

eşimle bir kaç girişimde bulunduk ama cıxx korktuk ayy bi fena oldujk.annem zaten hiç yanaşmıyo gözlerim görmüyo d iye

dün uyurken 2 tırnağını kestimm başardım uyandıı.cesaret geldi tamam kesebilirim dedim.artık eldivenleri çıkaralım diyorum arada çıkarıorum ama tırnakları fena cırmalıyoo yüzünü falan beni zaten hep göğsümü çizdi.şimdi uyuyo keseyim dedim ama kıyamıyorum uyanacak diyee bide uyansın istemiyorum rahatım bozulmasın diye :37: arada bencilliğim tutuyoo valla.ama öyle güzel uyuyokii.

uyanıkken sakin durduğu zamanlarda babası kucağında tutuyor ben kesiyorum tırnakları. henüz bir kaza yapmadım inş yapmam:))

yaa kızlar benim kız hala uyuyo napsamki uyandırsammı yavrum çok ağladı sızdı kaldı minnoşum

ayy sakın uyandırma ne güzel uyuyan çocuk bulmuşsun tadını çıkar sen de uzan gözdecim. millet uykuya hasret sen uyandırayım diyorsun:19:

kızlar yatak odasında kuran bulundurmak sakıncalımı?

bizim bebişin yatağının başında duruyor yatak odasında. sakıncalı mı bilmem ama bebeği boş bırakmak istemiyorum ben

kızlar bende bişi sorucam

benim iki gündür ara ara göğsüm sızlıyo.yani içinden sanki iğne batırıyolar cızz ediyoo geçiyoo
sizdede olan varmı böylebişi.neden olur acaba.

anneme sorsanız üşütmüşün diyo.gerçi o herşeye üşütmüşün diyo başım ağrısa göğsüm ağrısa karnım ağrısa hatta mete ağlasa burnu tıkansa ben üşüttüğüm için oluyo :37:

kayınvalidemi gördüm bir an annende;))) bebeğin gazı var üsüttün, hapşurur üsüttün, burnu tıkanır üsüttün. bebek huysuzlanır bugün dışarı çıktın kesin ondandır üsüttün sen üsüttün;)))

bırak nerde isterse uyusun, benimki de içerde koltukta keyif yapıyor. hiç uyumamasındansa bir yerde uyusun diyorum ben.

Son düzenleme:
selam kızlar sabahtan beri geçmişe bakıyorum tabi bu arada bir yandan yemek yaptım bir yandan emreye yetişmeye çalışıyorum. sabah güzel uyudu şimdi koltuk tepesinde keyif yapıyor bizimki, yatağına koyunca basıyor yaygarayı.

canımçok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum yavruna

hahahaha benimki de sabah kollarımı kaka yaptı, eskiden sinirilenirdim artık gülüyorum. zaten alt değiştir üst değiştir temizlen diyene kadar bir sonraki beslenme saati geliyor uyutamadan;))) bir de ben mutfak önlüklerinden birini küçük beye ayırdım alt açarken takıyorum en azından tişörtlerin önlerindeki lekelerden kurtuldum. d vitamininden herhalde hiç çıkmıyor lekeler. tavsiye ederim mutfak önlüğü işe yarıyor canım.

uyanıkken sakin durduğu zamanlarda babası kucağında tutuyor ben kesiyorum tırnakları. henüz bir kaza yapmadım inş yapmam:))

ayy sakın uyandırma ne güzel uyuyan çocuk bulmuşsun tadını çıkar sen de uzan gözdecim. millet uykuya hasret sen uyandırayım diyorsun:19:

bizim bebişin yatağının başında duruyor yatak odasında. sakıncalı mı bilmem ama bebeği boş bırakmak istemiyorum ben

kayınvalidemi gördüm bir an annende;))) bebeğin gazı var üsüttün, hapşurur üsüttün, burnu tıkanır üsüttün. bebek huysuzlanır bugün dışarı çıktın kesin ondandır üsüttün sen üsüttün;)))

bırak nerde isterse uyusun, benimki de içerde koltukta keyif yapıyor. hiç uyumamasındansa bir yerde uyusun diyorum ben.

ayy canım normalde bizim kız gündüz uykusuna alışık diil bu seferde gece uyumıycak diye korkuyorum ama napıyım amcası geliyo bugün salarım onun üstüne özlemiştir yiğenini dimi ama :))

ayy kızlar paşam epey uyudu uyandıı emzirdim karnı doydu altını değiştimm keyfi yerindeydi yatırdım koltuğa muhabbet ettik konuştum oda bana baktı güldüü sesler çıkardıı ayy nasıl mutlu oldum nasıl sevdimm anlatamam.eldivenlerdende kurtulduk ya daha büyümüş gözüktü sanki gözümee :)şimdide ana dizine koydum kendi kendine bakınıyo etrafa

fatmacım bi ara 1 aylık 2 aylık bebeklerin neler yapacağını gelişim şekillerini yazan bilgiler paylaşmıştı nerden bakbiliriz bildiğiniz bi site varmıı?

yyaaa kızlar bugün okadar tuhafım ki dün çok yorulmuşum sanırım hiç bi işe elim gitmiyo bi o kanapeye devriliyorum bi öbürüne uyuyamıyorumda aslında uyusam biraz iyi gelcek ama aşı olduya kuzucum sürekli gidip ateşi varmı diye bakıyorum ondan uyuyamadım
kızlar sütü cam kavanozu kaynatıp buzluğa atsam oluyomu

sedacım zamanebebek.com du yanlış hatırlamıyosam
gözde olur bence ama cam buzluga konur mu patlar die biliyorum :26:

kendime bu eziyeti niye yapıyorum anlamış diilim ben gidip yatıyorum kızlar inş tabi ben yatıyorum derim kızım uyanır şimdi :))

kızlar muhsin bebeden alısveriş yapan var mı?güvenilir bir sitemi?oyun halısı alacagız fiyat en uygun orda

bizde dr a gittik bugün
kıımın göbek deliği kanıyordu arada birde şişkinlik vardı dışa doğru çıkmıştı göbek bağının oldugu yer
dr bazı çocuklarda o bölgede et bölünür dedi
büyük boy kibrit gibi bişeyle yaktı orayı normal sürdü aslında bebek ağlamadı hissetmedi bile sanırım adı yakmakmış bu 2. yakışı geçen haftada yakmıştı tam geçmemiş haftaya salıya kontrol var
kızım 10 gündür yıkanmıyor kokacak yakında şimdide göbek deliğine su değdirmeden yıkayabilirsin dedi nasıl olacaksa???
biraz önce tırnaklarını kestim ellerini ılık su ile yıkadım yüzünü boynunu kuruladım mis gibi oldu elibni emmedi ama benimki:34:

iyi fikirmiş şenaycım:21:

ayy kızlar paşam epey uyudu uyandıı emzirdim karnı doydu altını değiştimm keyfi yerindeydi yatırdım koltuğa muhabbet ettik konuştum oda bana baktı güldüü sesler çıkardıı ayy nasıl mutlu oldum nasıl sevdimm anlatamam.eldivenlerdende kurtulduk ya daha büyümüş gözüktü sanki gözümee :)şimdide ana dizine koydum kendi kendine bakınıyo etrafa

fatmacım bi ara 1 aylık 2 aylık bebeklerin neler yapacağını gelişim şekillerini yazan bilgiler paylaşmıştı nerden bakbiliriz bildiğiniz bi site varmıı?

1-12 Ay Bebek Gelişimi

yada

Zamane Bebek - Ay Ay Bebek Gelişimi
olmalı canım

GEÇMİŞ olsun benim kızımında aynı öyle sivilce gibi ama değil böyle yüzüne dokununca pütür pütür dr götürmedik herkes geçer olur dedi yarın pediatri alerji dr götürcez ama sanırım cildiyeye götürmeliyiz dr size ne dedi ne önerdi geçermiymiş çok endişeliyim:37::37:

ececim bızım durumumuzda 1 yasına kadar surer sonra gecer dedi ozamana kadar yedıklerıne ve gıydırdıklerıne dıkkat edıceksın dedı mesela cıkolata,yumurta,sut vb seyler yeme dedi,ılac verdı ben tam 4 doktor degıstırdım 3u cocuk doktoru 1 cıldıye kortızonlu ılac verdıler.az mıktarda kullandım bıde nemlendırıcı herseyını degıstırdık kullandıgımız sampuan deterjanlar bıde %100 paumuklu urunler aldık bence sende goster cnm bızımkıde basta putur puturdu ya ısılıktır yada egzaama olabılır.butun cocuklarda oluyomus hemen hemen.

arzuh bızde aynıyız ozenerek oda yaptık ustune bıde annem park besık aldık ama kızım hıcbırınde yatmıyo ustune bızım yatakda yatıyo :60::60:

fatmacım bugun benim kızın göbeginde de pembe bişi vardı kan galiba kontrolumuz haftaya nitrat kalemiyle yakmış heralde sizinkini bunun için götursem mi acaba yarın aşıda bi gösteriim de ailehekimine de

Back