• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

MKT canım mesajım geldi mi anlamadım ama bir de buraya yazayım.

Canım forumda cevap yazmıştım sana.

Aşı 2 çeşit. 3 doz olan 115, 2 doz olan 142. biz 2 dozluktan yani rotarix yaptırdık. kutudan 1 doz çıkıyor. 4. ay aşısında yine alacagız...

günaydınlar herkese

tombicim çok geçmiş olsun inşallahen kısa zamanda iyileşir miniğin

bizde sabah 7 buçukta uyandık emdi sonra gazını çıkarırken birazını çıkardı oturma odasına geldik ana dizine koydum mızırdadı durdu burnunu temizledim yine biraz rahatladı nefes alamadıkça midesi bulanıyo yavrumun
sonra bidaa emzirdimm uyudu koydumyine ana dizine şimdi orda uyuyo yatağına alayım desem uyanacak biliyorum uyusu orda hem biraz dik gibi ya ağzına gelmez emdikleride

dokor son kontrolde ana dizine koyun yada oto koltuğuna biraz oturur vaziyette dursun artık he yatmasın demişti.zaten benimki orayı çok seviyooo benimde uykum vardı ama gitti kahvaltı fala ettim açıldı uykumm.

iyi geceler hanımlar bu gece kimsecikler yok gördüğüm kadarı ile..
ben sürekli giremiyorum
kızım maalesef bir türlü toparlanamadı sizlerle de paylaşmak istedim belki aranızda bizim gibi olan vardır aman inşallah yoktur canım kızım iyileşemedi bir türlü..
bebeğime idrar yolu enfeksiyonu teşhisi kondu ilk 7 gün antibiyotik verdi dr iyileşmedi,ikinci hafta 7 gün iğne verdi gene iyileşmedi yavrum gerizekalı dr yuzunden kobay gibi denendi hemen dr umuzu değiştidik bu arada..ancak şimdi gittiğimiz dr da bnun iyice araştrılması gerektiğini söyledi ve bugün canım yavrumdan sonda ile idrar aldılar çok ağladı ben ondan daha cok ağladım ayy nasıl bişeymiş bu annelik yaaaa
neyse kızlar eğer gene kültürde üreme var ise bebeğimi 10 gün hastane de yatıracak doktor..aranızda böle bir rahatısz yaşayan var mı kız bebeği olan arkadaşlarda ne olur var ise paylaşın kahroluyorum yavrum bir türlü toparlanamadı...
hepinize sağlıklı günler dilerim yavrularınızla..

canım gecmiş olsun benim kızımda idrar yolu enfeksiyonu gecirdi bizim doktorumuz direk hastaneye aldı 3 gün hastanede kaldık serum ve anibiyotik verdiler 3 gün,antibiyotik igne kullandık 5 tane 7 günde antibiyotik surup sükür gecti bizim keske hemen hastaneye yatsaydınız sizde.korkma geciyor zaten cocuklarda cok sık görülen birseymiş

Kızlar dün farkettim ki bebişimin kulağının içi ve arkası sarı sarı kabuklarla dolmuş.Allahım dedim bunlar ne.Aldım elime kulak çubuğunu bebeyağına bandım sildim sildim dünya kabuk çıktı.Dedim bu çocuk bizi nasıl duyuyodu acaba???? Kulak deliğine doğru gitmedim tabi ama ordada pislikler var kızlar bebişinizin kulağını nasıl temizliyosunuz? Hep burundan bahsediliyo ama kulağı temizleyen yokmu? Yoksa bi pis anne ben mi varım aranızda :84: Bu arada yazıyosunuz ya buraya burnu tıkalıydı açtım, idrarını yapamıyo ağlıyo filan bende panik atak oldum ya ağlasa hemen bişeyi varda benmi anlamıyorum diyorum.Burnuna bakıyorum bakıyorum bişey yok ooffffff...

kotlarımı öyle özledimki
ya bişi sorucam pantolonlarım eskisinden güzel oturuyor ama belleri olmuyor yani ne düğme kapanıyo ne fermuar çekiliyo birleşmiyo 4 parmak bi mesafe var.ya bu kotların beller açılırmı terziler yaparmı.hiç atmak istemiyorum canımm pantolonları beklesem belim incelir belkiiiii bi ümittttt ama:37:

günaydınnnnn güzel meleklerin güzel anneleri nasılsınız

sevim sana yazıcam yazıcam unutuyorum doktorunla konuştuğun sorunları ve cevaplarını buraya yazıyorsun ya onlardan çok faydalanıyorum ve sana çok teşekkür ediyorum.Çünkü senin doktora sorduklarının çoğunu bende doktora sorsammı diye niyetleniyorum sen içimi okumuş gibi yazıyosun buraya :16:

kotlarımı öyle özledimki
ya bişi sorucam pantolonlarım eskisinden güzel oturuyor ama belleri olmuyor yani ne düğme kapanıyo ne fermuar çekiliyo birleşmiyo 4 parmak bi mesafe var.ya bu kotların beller açılırmı terziler yaparmı.hiç atmak istemiyorum canımm pantolonları beklesem belim incelir belkiiiii bi ümittttt ama:37:

Sedacım ben o şekilde olan pantolonlarımı terziye götürüp iki yanından V şeklinde (ters üçgen gibi düşün) parça ekletiyodum bel kısmına.Böylece kalça bollaşmadan beli açılmış oluyodu.Napalım doğuştan bel oyuntusu olmayan daha doğrusu dar kalçası yüzünden beli yokmuş gibi görünen biri olaraktan mecbur kalabiliyorum bazen.Heee tabi terziler acayip acayip ne demek istediğini anlamaya, anlayıncada tuhaf tuhaf bakıyo orası ayrı.

Kızlar dün farkettim ki bebişimin kulağının içi ve arkası sarı sarı kabuklarla dolmuş.Allahım dedim bunlar ne.Aldım elime kulak çubuğunu bebeyağına bandım sildim sildim dünya kabuk çıktı.Dedim bu çocuk bizi nasıl duyuyodu acaba???? Kulak deliğine doğru gitmedim tabi ama ordada pislikler var kızlar bebişinizin kulağını nasıl temizliyosunuz? Hep burundan bahsediliyo ama kulağı temizleyen yokmu? Yoksa bi pis anne ben mi varım aranızda :84: Bu arada yazıyosunuz ya buraya burnu tıkalıydı açtım, idrarını yapamıyo ağlıyo filan bende panik atak oldum ya ağlasa hemen bişeyi varda benmi anlamıyorum diyorum.Burnuna bakıyorum bakıyorum bişey yok ooffffff...

ben banyodan sonra kulağının içini yani kulak kepçesinin içini temizliyorum peçeteyle falan içine sokmuyorum tabiki.ama ne yalan söliimm her banyoda yapmıyorum yüzünü gözünü kafasını emzirirken inceliyorum bişi varmı falan diye.benimkininde sağ kaşının başladığı yer kabukcuk gibi bişiler var.yani oranın derisi farklı sanki bişi yapmıyorum ama napabilirimki.hani kafalarında kabuklar olur ya ona benzer bişi.kafasındada var biraz zeytinyağı sürüyorum banyodan önce bekliyo biraz.öyle yanii.sık sık koltuk altını kontrol ediyorum pişebiliyo çünküü.arada kızarıyo hemen krem sürüyorum.
burnu bşımıza bela hiç sorma hergün günde bi kaç kere temizliyrum havalar güzelleşsede şu kaloriferler kapansa artık nemi mahvediyo oğlumun burnunu

Sedacım ben o şekilde olan pantolonlarımı terziye götürüp iki yanından V şeklinde (ters üçgen gibi düşün) parça ekletiyodum bel kısmına.Böylece kalça bollaşmadan beli açılmış oluyodu.Napalım doğuştan bel oyuntusu olmayan daha doğrusu dar kalçası yüzünden beli yokmuş gibi görünen biri olaraktan mecbur kalabiliyorum bazen.Heee tabi terziler acayip acayip ne demek istediğini anlamaya, anlayıncada tuhaf tuhaf bakıyo orası ayrı.

doğumdan önce 44 kiloydum hep pantolonların bi tek belleri oluyodu kalça ve bacak kısımları bol oluyodu şimdi cuk diye oturuyolar ama beli birleşmiyoo.ben bugün bi sorayım terziye dediğin gibi bişi yapabilirlerse çok iyi olur.yazık ziyan olmasın pantolonlar :37:

sevim sana yazıcam yazıcam unutuyorum doktorunla konuştuğun sorunları ve cevaplarını buraya yazıyorsun ya onlardan çok faydalanıyorum ve sana çok teşekkür ediyorum.Çünkü senin doktora sorduklarının çoğunu bende doktora sorsammı diye niyetleniyorum sen içimi okumuş gibi yazıyosun buraya :16:

nedemek ben aklımdaki herşeyi soruyorum doktorum bunlara ek bazende kendi anlatıyor çok memnunum süper bi çocuk doktorum var hiç sıkılmadan bıkmadan her soruma cevap veriyor mesela en basidi burun damlasına neden para veriyorsun diyor kullandığımız serum fizyolojikler su tuz ve karbonattan oluşuyormuş ölçülerini verdi kendin yap ona vericeğin paraya emire bişiler alırsın diyor bukadar doğal bi adam

nedemek ben aklımdaki herşeyi soruyorum doktorum bunlara ek bazende kendi anlatıyor çok memnunum süper bi çocuk doktorum var hiç sıkılmadan bıkmadan her soruma cevap veriyor mesela en basidi burun damlasına neden para veriyorsun diyor kullandığımız serum fizyolojikler su tuz ve karbonattan oluşuyormuş ölçülerini verdi kendin yap ona vericeğin paraya emire bişiler alırsın diyor bukadar doğal bi adam

o formulü eşimin kbb doktoruda vermiş eşim bahsetiş kendi muayene olurken bebekten oda kağıda yazmış vermiş kendiniz yapın para vermeyin boşa diye.dediğin gibi su tuz karbonat.

bizim çocuk doktorumuzda serum fizyolojiğii nasıl kullanmam gerektiğini anlattı hiç öyle yapmıyodum.
yan yatır dedi bebeği kafasından tutki kıpırdamasın hızla tazikle sık suyu bi delikten girsin diğerinde çıksn dedi pisliklerle.biraz bağıırır bebek ama bişi olmaz dedi.bende kibar kibar damlatıyodum :37: meğer böyle yapmak lazımmış

o formulü eşimin kbb doktoruda vermiş eşim bahsetiş kendi muayene olurken bebekten oda kağıda yazmış vermiş kendiniz yapın para vermeyin boşa diye.dediğin gibi su tuz karbonat.

bizim çocuk doktorumuzda serum fizyolojiğii nasıl kullanmam gerektiğini anlattı hiç öyle yapmıyodum.
yan yatır dedi bebeği kafasından tutki kıpırdamasın hızla tazikle sık suyu bi delikten girsin diğerinde çıksn dedi pisliklerle.biraz bağıırır bebek ama bişi olmaz dedi.bende kibar kibar damlatıyodum :37: meğer böyle yapmak lazımmış

bende öyle nazik nazik damlatıyorum ama öyle bile freyat figan diğer türlüsünü denemeyi düşünemiyorum yıkar başımıza evi mazallah :27:

Sedacım o kaşlardaki kabuklarıda önce bebeyağına buladığın kulak çubuğuyla yağla biraz bekle 1 dk kadar sonra kulak çubuğunun önce yağlı tarafıyla dairesel ovala sonrada kuru tarafıyla çıkıyo onlar bişiycik kalmıyo ben yaptım bebişe tertemiz oldu... Bu arad ben kızın koltuk altlarınıda banyodan banyoya yağlıyorum o kadar daha sık bakıyım bari demek pişiyo hımm...

Son düzenleme:
Sedacım o kaşlardaki kabuklarıda önce bebeyağına buladığın kulak çubuğuyla yağla biraz bekle 1 dk kadar sonra kulak çubuğunun önce yağlı tarafıyla dairesel ovala sonrada kuru tarafıyla çıkıyo onlar bişiycik kalmıyo ben yaptım bebişe tertemiz oldu... Bu arad ben kızın koltuk altlarınıda banyodan banyoya yağlıyorum o kadar daha sık bakıyım bari demek pişiyo hımm...

hımm bende yapayım kaşına ozaman
artık büyüdüler ya kilo aldıkça katlanıyolar bacakları kolları falan kontrol etmekte fayda var.olmadan önce önlem almalı olduktan sonra çok üzülüyo insan.poposu bile pişince içim sızlıyoo ayy diyorum bunlar ilerde ateşlenecek hastalanacak bi pişiğe bukar üzülüyorum ozaman napıcam diyeee.annemde kızıyo okadar üsteleme bebek bu hastalanır düşer ağlar herşey olu öyle büyüyecekler diye ama işte dayanamıyorum kii.

ben hala oğlumun tırnaklarını kesemedim biliyormusunuz kızlar

eşimle bir kaç girişimde bulunduk ama cıxx korktuk ayy bi fena oldujk.annem zaten hiç yanaşmıyo gözlerim görmüyo d iye

dün uyurken 2 tırnağını kestimm başardım uyandıı.cesaret geldi tamam kesebilirim dedim.artık eldivenleri çıkaralım diyorum arada çıkarıorum ama tırnakları fena cırmalıyoo yüzünü falan beni zaten hep göğsümü çizdi.şimdi uyuyo keseyim dedim ama kıyamıyorum uyanacak diyee bide uyansın istemiyorum rahatım bozulmasın diye :37: arada bencilliğim tutuyoo valla.ama öyle güzel uyuyokii.

ben hala oğlumun tırnaklarını kesemedim biliyormusunuz kızlar

eşimle bir kaç girişimde bulunduk ama cıxx korktuk ayy bi fena oldujk.annem zaten hiç yanaşmıyo gözlerim görmüyo d iye

dün uyurken 2 tırnağını kestimm başardım uyandıı.cesaret geldi tamam kesebilirim dedim.artık eldivenleri çıkaralım diyorum arada çıkarıorum ama tırnakları fena cırmalıyoo yüzünü falan beni zaten hep göğsümü çizdi.şimdi uyuyo keseyim dedim ama kıyamıyorum uyanacak diyee bide uyansın istemiyorum rahatım bozulmasın diye :37: arada bencilliğim tutuyoo valla.ama öyle güzel uyuyokii.

ayyy tırnak deme bugüne kadar hiç kazasız belasız kestim geçen azıcık derindern kestim ama ağlamadı emir eşim huysuzluk yaptı ben kesicem dedi çocuğun baş parmağının kenarını nsıl becerdiyse kesti ogün hiç durmadı elinden dünya kan aktı o ağladıkça ben ağladım eşime bağırdım bi ton adamda kötü oldu ama ne cesaret sen daha kendi tınaklarını beceremiyosun çocuğunkini kesmek kolaymı sandın allahtan hemen kabuk bağladı bugün baktımda geçmiş:14:

sevimliii canım çıkmadan ölcülerini yazsana
benim sütüm çok az sıkıyorum sıkıyorum burnuna fışkırmıyo bi türlü damla damla
serum fizyolojikte bitti bugün alacaktım sen yazda almayayım canım yaa lütfen çıkmadan

CANIM BENDE kulak çubuğunu ile hafif hafif temizliyorum

yuh yani 2. çocuğumu büyütüyorum hiç duymamuştım hep yanlış yapmışım sizin gibi kibar kibar damlatıyodum
insan hep yeni şeyler öğreniyor hergün işte

Back