• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Herkese Günaydın
Malesef bu erkekler hep böyle dışarı çıkma konusunda benim eşimde bir sinirdirki sormayın. Beklediğim havalar ısınsın oğlumu da alıp atıcam kendimi sokağa tekrar işe başlayana kadar gezicem oğlumla ohhh. Bu sıkıntıı günlerin acısı çıkıcak :))
Lal bu sabah nasıl kar yağdı bende şoka girdim de fasarya bu kar haftasonu hava çok güzel olucak. Eşlerimiz o konuda benziyor demek birbirine benimkide hiç avm gitmez ve sevmez :( Amaaan boşver havalar güzelleşince kendin gezersin? Nerde oturuyorsunuz cnm?

Herkese Günaydın
Malesef bu erkekler hep böyle dışarı çıkma konusunda benim eşimde bir sinirdirki sormayın. Beklediğim havalar ısınsın oğlumu da alıp atıcam kendimi sokağa tekrar işe başlayana kadar gezicem oğlumla ohhh. Bu sıkıntıı günlerin acısı çıkıcak :))
Lal bu sabah nasıl kar yağdı bende şoka girdim de fasarya bu kar haftasonu hava çok güzel olucak. Eşlerimiz o konuda benziyor demek birbirine benimkide hiç avm gitmez ve sevmez :( Amaaan boşver havalar güzelleşince kendin gezersin? Nerde oturuyorsunuz cnm?

ayvalıda antareese yakınn
hiç ona müdana etmem normalde heryere giderim kendimm.ama durum böle olunca iştee.evet havalar ısınsınn hiçç takmam giderimm kendimm

bide güya akşam çözüm bulmuş gidermişiz sonra hep beraber gordiona gidermişiz çocuk kandırıyo sankiii.bide anlamıyo benim derdim avm sanıyoooo.ona kızdımm.

sen nerde oturuyosun

ayvalıda antareese yakınn
hiç ona müdana etmem normalde heryere giderim kendimm.ama durum böle olunca iştee.evet havalar ısınsınn hiçç takmam giderimm kendimm

bide güya akşam çözüm bulmuş gidermişiz sonra hep beraber gordiona gidermişiz çocuk kandırıyo sankiii.bide anlamıyo benim derdim avm sanıyoooo.ona kızdımm.

sen nerde oturuyosun

bende birlik'teyim cnm. biraz yakın olsak havalar ısınınca buluşurduk ama epey uzağız. Belki yinede birgün buluşuruz.

kızlar ben hıc kılo veremedım henuz sutum az oldugu ıcın annlerın zorlamasıyla habıre yıyorum ıstahımında masallahı var zaten dogumdan berı sadece 6 kılo gıttı hamılelık oncesı kıloma donmem ıcın tam 9 kılo daha var artık dısarı cıkmalarada baslıycaz neyapıcagımı bılmıyorum:69:

aynen bendede aynı durum var canım hatta ben üstüne kiloda aldım süt olsun diye yemekten şimdi evde kimse kalmadı kendi kendime kaldım azcık dikkat edeyim diyordum bugün ama maalesef iştah cok açık çooookkk
3-4 aylık olsakta yürüyüşe falan başlasak hemen en azından üstüne eklemeyiz:)

ayy kilo demeyin yaa bnm 4 aylık hamile göbişim var.geçen gün bu hafta sonu yapacağımız mevlüt için kıyafet almaya gittik.2 tane bol üst bulabildim sadece :((( ama ben bu halimle de bol bişiler giyip gezmelere çıkıyorum kızım ve eşimle :)) amaaan napiim yani hayata mı küseyim göbekliyim diye dimi ama :P

cevab yazanlara teşekkür ederim kızlar babamız işten geldi o benden de kötü grip olmuş miniğimizi nasıl koruyacağız diyor oda dua edin bebeğime geçmesin internetten baktım süt koruyormuş daha sık emzirin yazıyor inş. kuzucuğuma geçmezz bizim yarın kırkımız çıkıyor ben yanlış sayıyormuşum yarı kırkını yanlış yaptım yaa anneme sordum doğdugu günüde sayıcan dedi benim kayınvalidemde sağolsun hiç söylemiyor sanki beş çocugu o değilde ben doğurdum bakalım huy değiştirecekmi kızım gece uykuları düzelir inş.

cnm öncelikle geçmiş olsuun. şu gün sayma işine gelince.sağlık ocağındaki ebemiz de söylemişti doktorumuz da doğdugu gün sayılmaz çünkü ertesi güne kadar 1 gün yaşamış oluyo yani 15.de doğduysa 16sını 1.gün diye say demişlerdi aklında bulunsun.hatta 20. günümüzde doktora gittiğimizde doktor kaç günlük bebeğin dedi.ben de 20.günü dedim.evet doğru sayıyosun bazıları dogdugu gunu de sayıyolar buraya gelip doktor bey 40mızı ucurduk bugun dıyolar ama halbukı bebek 39.gününde demişti :)))))

günaydın bayanlar
sonunda gitti kayınvalidemler :66: ayyy şuracıkta oturuyolar 5 gün kaldılar yaaa kalsınlar tamam ama kızımı bi bana vermediler :47: en sonunda dayanamdım akşam ben onu emzireyim die kaptım kucagından kapandım odaya kucak kucaga uyumuşuz kızımda beni özlemiş uyanmadı 4 saat şimdide kucagımda uyudu bırakamadım :16: offf bi de sacma sacma yorumları var kadının beni zıvanadan cıkarıyo çocugumada salak sacma seyler söyluyo yok sana kısmet bulcam,sen evlencen şçyle böyle yapcan die daha neler neler bide düşman etcek bize bunlar seni tutamıyo ,bunlar sana bakamıyo mu ,annen doyuramadı mı ,uytamadı mı ,aglama bak ben burdayım :47: :37: yaaa sen kimsin çocugum senin yanında huzur bulcak annesimisin sen onun için alelade birisisn ayyy cinlerim tepeme cıktııı :36:
ohh gittiler de rahatladım haftaya da gelmesinler bi zahmet bi sürü program yaptım gelmesinler die :63: :62:

ayyyy bnm kayınvalıde de yapıyo aynısını. senı doyurmuyolar mı, sana yalancı meme verip kandırıyolar mı falan diyo uyuz oluyom yaaaa :47: bide kucagına alınca sinir oluyom yaa

Günaydın herkese. Ben de 6'dan bu yana ayaktayım. Bugün aşımız var. Gitmeden Asya'ya calpol verecegim.

Bir de arkadaşlar Seda ve Fatma yazmışken aklma geldi. Oglumda 4. aydan sonra sütüm azaldıgı için günde 1 kere mama veriyordum. Önce aptamil aldık. Çocuk bir gazlandı anlatamam.Sabahı zor ettik. Ertesi gün bebelac aldık onu hem sevdi hem de gaz yapmamıştı.

Aklınızda olsun.

Fatmaaaaaa benim oglum da senin kızın gibi tam bir hiperaktif. Hiç durmaz. Ama biz küçüklüğünden bu yana kendisine zarar vermeyecek şekilde her şeyle oynamasına vs. izin verdik. Hala da öyle. Bir de ne bileyim kolay ikna olabilen bir çocuk. Dikkatini hemen başka tarafa çekeriz biz. Zaten hiç oyuncakla falan oynamadı dogdugundan bu yana. Hep alet,makina, tornavida, matkap ne bileyim bir şeyleri bozup, çıkarayım tekrar yapayım derdinde. Hala öyle. Daha 1.5 yaşındayken arabanın kaputunu açtırır tek tek bu ne diye sorardı. Bir gün hiç unutmuyorum eşim nöbetçi. 2 yaşında o zaman. Benden buat mı herneyse ondan istiyor. Ben de ne oldugunu bilmiyorum. O ne annecim diyorum buat istiyom diyip duruyor.Eşimi arayıp sordum Kaan buat diyor ne o diye. Meger evlerde elektirik tesisatını kapatmak için küçük yuvarlak kapaklar olur ya. Oymuş. Düşün ki adını bile bilmiyorum ben :) Bir gün de distiribitör kapagı istemişti. :)

Onun tek sevdiği yer practiker. :) Ordan matkap, ışıldak, şartel, sigorta kapağı, alet çantası vs alır. Onun oyuncakları onlar. Tabi bu arada ev çöplüğe dönmüş durumda. Attırmıyorda. Cattelim yere düştü bozuldu. Atılacak, ben tamir ederim diyor attırmıyor. Tek tek her parçayı inceleyip söküyor, sonra hiç bir ayrıntıyı atlamadan geri takıyor. İşte böyle. Biraz farklı bir çocuk. O nedenle biz dediğim gibi kendisine zarar vermeyecek şekilde her şeyle oynamasına izin verdik. Tabi evde kırılmayan, dökülmeyen bir şey yok :)

Neyse uzun yazdım :)

Manikcim geçmiş olsun canım.Sıkma canını. En kötüsü bununla kalsın...

ay oğlun mesleğini şimdiden seçmiş gözüküyo cnm yaaa:) siz bilinçlisiniz o alana yönlendirirsiniz zaten.ama bnm kuzenim de aynı senin oğlun gibiydi küçükken bişileri bozup tekrar yapardı falan ama ailesi yönlendiremedi onu.sonuç olarak ticaret meslek lisesinde okudu o alanda bi bölümde üniv okudu şimdi muhasebeci :( ama hala cebinde kablolarla,tornavidalarla gezer :))) ve eminim o alanda okusaydı çoook başarılı olacaktı...

Bunu yazmazsam çatlarım :1:

Dün itibariyle sezonu açtık biz :27: :69: :37:

Korktugum gibi olmadı :1: :33:

ayyy hayırlı olsun benimkide habire gün sayıyo :1:

hayırlı olsun evridiki :1: fatma valla bnmki de gün sayıyo.hatta o 40ını sayıyodu ama ben senn yazını okuyunca 60 gün yasakmış dedim.olurmu öyle şey yaa dedi :9: yarın doktoruma gidicem kontrol için bakalım o ne dicek :) ama ben de korkuyom kızlar yaa :37:

dün akşam eşime sinir oldummmm

belki gerildim oğlum ondanmı durmadı diyorum bide

kaç zamandır eşime markete gidelim alışveriş merkezine gidelim kayınvalideme gidelim diye bissürü seçenek sunuyorum.oğlanıda alıp azda olsa hava alalım istiyorum..ama kendisi hep bi bahane yok hava soğuk yok hasta olur yok şu olur bu olur gitmedi hiç(avmleri hiç sevmezzz)

dünde bi arkadaşın doğum günü var yarın dedimm.çok severiz onu

benimkide atladı hemen yarın meteyide alıp onlara gidelim diyee.
benim şalterler attı tabii(normalde gidelim çok isterim canıma minnet severimde mesele o değil.
kendi canı istediğinde hiç soğuk moğuk farketmiyo ama ben o kadar şey söyledim hep bi bahanee.
tabi sinirlendim yaaa farketti hemen.bahaneside avm leri sevmiomuşş başı ağrıyomuş orda falan filan.

gitmem ben dedim sırf sinirimden.akiam boyunca sırnaştı durdu ama ben bikere sinirlendimm.ya bazı konularda çok bencil oluyoo.sinir oldumm

sorma yaa bu bencillik beni çok sinir ediyor yeni araba aldık ya eşimin sürücülüğü pek yoktur arkadşıyla alıyor iş çıkışı arabayı gece yarısı geliyor deli oluyorum hiç bu kadın napıyor çocukla evde sıkıntısı varmı bi ilgileniyim gecelere kadar gezmiyim yok bi de çıkarken biz çıkcaz gecen mi demiyor mu evi başına yıkasım geliyor ulan bu çocuğu ben tek başıma mı yaptım niye sadece ben düşünüyorum sen niye düşünmüyorsun biraz da.. neyse yaa çok dertliyim hiç konuşmıyım ben :}

gezme konusundan konuşmuşsunuzzz..ben eşimi doğumdan önce tembiihlememiştim
bak doğumdan sonra beni bunaltma pimpiriklenme diye ama beynini yedim

sanırım işe yaradı
7.gün özdileğe gittik

19günlükken çarşıya
sık sık çıkıyoruz
dün de gene lcwye gittik alışveriş için

eşimde sorun yokda her çıkışımız hüsran kızım ortalığı ayağa kaldırıyor çok zor oluyor ya..çocuk evi tanıyor eve gelince kesiyor sesini

sadece güne gittiğimizde uyudu

Kızlar herkese günaydın bebeişi anca uyuttum.Ya benim kafam çok karışık:( Kasık fıtığını duyan herkes daha doğrusu çoğu insan küçücük çocuğu ameliyat ettirme bant bağla bişeyle bağla kendiliğinden geçer o diyor.Benim eşiimde ve annemin teyze kızındada varmış kasık fıtığı kendiliğinden geçmiş ikisindede çok kararsız kaldım ne yapmam gerekir.Bende kıyamıyorum bebeğime bu yaşta narkoz almasını kesilip biçilmesini istemiyorum çok mutlu olurum ameliyatsız atlatsa ama diğer yandan fıtık boğulması denen bişey var ve o olursa acil ameliyat gerekiyormuş burdada çocuk cerrahı yok koştur koştur doktor aramak durumunda kalırız.Offf off kızımın kokusu hep burnumda süt kuzum benim ya amleiyatı iğnesi kontrolü derken hırpalanacak ne yapacağımı şaşırdım.Hemen ameliyat ettirmesemmi diyorum

kızlar dün doktora götürdük oğluşu bebeğimin yanakları kırmızı kırmızı olmuş pul pul dökülüyordu doktor atopik egzema dedi hafif kortizonlu bir krem verdi korkma kullanmanda sakınca yok diye de uyardı ama ben çok üzülüyorum böyle bir sorun yaşayan varmı ne kullanıyorsunuz ilaç olarak ya da önerisi olan varmı : ((((

Kızlar herkese günaydın bebeişi anca uyuttum.Ya benim kafam çok karışık:( Kasık fıtığını duyan herkes daha doğrusu çoğu insan küçücük çocuğu ameliyat ettirme bant bağla bişeyle bağla kendiliğinden geçer o diyor.Benim eşiimde ve annemin teyze kızındada varmış kasık fıtığı kendiliğinden geçmiş ikisindede çok kararsız kaldım ne yapmam gerekir.Bende kıyamıyorum bebeğime bu yaşta narkoz almasını kesilip biçilmesini istemiyorum çok mutlu olurum ameliyatsız atlatsa ama diğer yandan fıtık boğulması denen bişey var ve o olursa acil ameliyat gerekiyormuş burdada çocuk cerrahı yok koştur koştur doktor aramak durumunda kalırız.Offf off kızımın kokusu hep burnumda süt kuzum benim ya amleiyatı iğnesi kontrolü derken hırpalanacak ne yapacağımı şaşırdım.Hemen ameliyat ettirmesemmi diyorum

cnm çok büyük grçmiş olsun en iyi birbirimizibiz anlıyoız kıyamıyoruz bi damla gözyaşlarına ama sağlığı için hangisi daha iise o olsun iice araştırın hemen bi doktorun demesine göre hareket etmezsiniz zaten Allah şifa versin inş ameliyata gerek kalmadan minik prensesim ii olur

Son düzenleme:
kızlar dün doktora götürdük oğluşu bebeğimin yanakları kırmızı kırmızı olmuş pul pul dökülüyordu doktor atopik egzema dedi hafif kortizonlu bir krem verdi korkma kullanmanda sakınca yok diye de uyardı ama ben çok üzülüyorum böyle bir sorun yaşayan varmı ne kullanıyorsunuz ilaç olarak ya da önerisi olan varmı : ((((

cnm bnm oğlumunda kaşalarında ve göz çevresinde var ya geçmedi bi türlü haftaya götürcem bende inşallah bakalım ne dicek ben bebeyağı sürüyorum arada ama geçmiyo

Kızlar Boğazım Çok Ağrıyor Siz de Böyle Bişey Yaşadınız mı Emzirirken? Dün Gece Bi Pastil İçtim Ama 1 Tane İle Bişey Olmadı Tabi Ballı Sular Ihlamurlar yok Anam YanıyorBi de Öksürük Var Kuru Kuru.. Ne Yapsam Ne İyi Gelir?

ya aslında ankarada çok kişi var.bi toplantı yapsakkk buluşsak ne güzel olur

yapalım yaa havalar ısınsa bi

Kızlar Boğazım Çok Ağrıyor Siz de Böyle Bişey Yaşadınız mı Emzirirken? Dün Gece Bi Pastil İçtim Ama 1 Tane İle Bişey Olmadı Tabi Ballı Sular Ihlamurlar yok Anam YanıyorBi de Öksürük Var Kuru Kuru.. Ne Yapsam Ne İyi Gelir?

canım biraz üşütmüşündür belki 1 yemek kaşıgı bala 1 cay kaşıgı zencefil karıştır üzerine de 2-3 damla limon günde 3-4 kez ye böyle hem bogaz agrısına hem de öksürüge birebir geçmiş olsun

bu arada bizim 40 mız çıkalı oldu baya ama ben hazır hissetmiyom kendimi eşim de saolsun 1 hafta kadar müsade etti ama bakalım acaip korkuyorum :18:

bal zencefil karışımını ye canım çok işe yarıyor

slm kızlar nasılsınız ben bıdığımı uyutma çalışıyorum ama pek niyeti yok gibi maşallah akşam çok güzel uyudu şimdide uyumuyo ama uyuması lazım yarın akşam öğretmen arkadaşlar gelcek bebek görmeye ve benim ev dandini....
kızlar siz ne ikram hazırlıyorsunuz....akşam gelcekler ya ben bi sütlü tatlı yapayım diyorum çayın yanına...sizce az mı olur?öncesinde zaten şerbet ikram edicem...

günaydın bayanlar
sonunda gitti kayınvalidemler :66: ayyy şuracıkta oturuyolar 5 gün kaldılar yaaa kalsınlar tamam ama kızımı bi bana vermediler :47: en sonunda dayanamdım akşam ben onu emzireyim die kaptım kucagından kapandım odaya kucak kucaga uyumuşuz kızımda beni özlemiş uyanmadı 4 saat şimdide kucagımda uyudu bırakamadım :16: offf bi de sacma sacma yorumları var kadının beni zıvanadan cıkarıyo çocugumada salak sacma seyler söyluyo yok sana kısmet bulcam,sen evlencen şçyle böyle yapcan die daha neler neler bide düşman etcek bize bunlar seni tutamıyo ,bunlar sana bakamıyo mu ,annen doyuramadı mı ,uytamadı mı ,aglama bak ben burdayım :47: :37: yaaa sen kimsin çocugum senin yanında huzur bulcak annesimisin sen onun için alelade birisisn ayyy cinlerim tepeme cıktııı :36:
ohh gittiler de rahatladım haftaya da gelmesinler bi zahmet bi sürü program yaptım gelmesinler die :63: :62:

canım boşver kafana takma diyecegim ama takılıyor bende aynı şeyleri yaşıyorum .) birden kendimi gördüm gibi oldum konuşcak bişey bulamıyorlar galiba bide kıskanıyorlar resmen ya sanki kendileri doğurmuşlar gibi :27:

geçmiş olsun cnm benim kızımında yanaklarında kırmızı kırmızı sivilce gibi çıkıyor ya beyazda var ama baya var bilmiyorum dr sıcaktan olur diyor ama bu kadarıda fazla yani bepanten sür dedi ama ben sürmedim cildi daha çok taze kıyamadım siliyorum devamlı ılık suyla azalıyo gibi

gülşahhhcnm om-x i aldık ama nadar vericem yaa söylemiştin galiba ama unuttum ben günde 4 kez diyo 1 atlı kaşığı yani her seferde bi tatlı kaşığımı vermem gerek anlayamadım

slm kızlar nasılsınız ben bıdığımı uyutma çalışıyorum ama pek niyeti yok gibi maşallah akşam çok güzel uyudu şimdide uyumuyo ama uyuması lazım yarın akşam öğretmen arkadaşlar gelcek bebek görmeye ve benim ev dandini....
kızlar siz ne ikram hazırlıyorsunuz....akşam gelcekler ya ben bi sütlü tatlı yapayım diyorum çayın yanına...sizce az mı olur?öncesinde zaten şerbet ikram edicem...

canım annem sigara böregi sarmıştı buzluga koymuştu onları kızartıyorum yada milföy aldım paket paket sosisli çok güzel oluyo bide kek yapıyorum o baya gidiyo hergün gelen giden oldugu için bitince yapıyorum sürekli ööle işte vaktime baglı bazen daha da çok şey yapıyorum eşim varsa o zeynebi tutuyo

canım boşver kafana takma diyecegim ama takılıyor bende aynı şeyleri yaşıyorum .) birden kendimi gördüm gibi oldum konuşcak bişey bulamıyorlar galiba bide kıskanıyorlar resmen ya sanki kendileri doğurmuşlar gibi :27:

[/B]

slm canım nasılsın bayadır göremiyorum seni fıstık nasıl
yaa hakkaten çok kıskanıyo yaa bana gülüyo da ona gülmüyo die fitil oluyo onda aglayıp bende susunca sinirleniyo felan noluyosa sanki o taşıdı doğurdu :52:

Back