- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #48.081
Nezoo bizde zinco şurup kullanıyoruz sanki iyice gitti iştahızım bir şişe bitmek üzere dün doktorunu aradım durum iyi degil çünküüü 7saat emzirmedim hiççç bile vermedim oyaladımmm oturduk yemege ama yokkkk çıkarıyooo herşey herşeyyy deniyorum yokdoktoru aradım oda zinco şurubu bırak sana bir şurup vercem aslında alerji şurubu ama iştah açıyooo dediiii bende hocam zeynebe ben vermem bu şurubu oda bişe olmazver dedi neyse almadımda vermedimde uyku yaparmış iştah açarmışşş neyse sabrım bitityooo kızlarrr dua edin bana ltf akşam 9da pogaca bile yaptım artık en son bunuda deneyimmm diye olabildigince bişe dememeye özen gösteriyorum ama bazen kızıyorummmm
Sabır gerçekten zormuş arkadaşlar.
Napıcagımı şaşırdım .neyseee ben azöncedişçiden geldim 2tane dolgu ve diş taşı temizligi yapıldı insanın agzının uyuşuk olması ne garip degilmi ?ben en son dolgumu uyuşturmadan yaptırmıştım tedavi süreciydi çok daaa acımamıştı .kuzuyu uyutmuş eşim özledimmm de şimdi :) annelik ne garip ne tarifi imkansız birşey kızlarrr.kendinize ve kuzulara çok iyi bakın öpüldüz
Aaa unutmadan sevda nerelerdee ki göremiyorummm hiççç numarasıda yok facedede görmedim umarım oda ibrahimde iyidir.
merhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir happy tatilden dönmüşsün hoşgeldin herşeyin güzel geçmesine sevindim iştahsızlıktan bahsetmişsiniz bizde aynıyız melek zeynepte zayıf ve 3 gündür yine hiçbirşey yemiyor bizede doktorumuz ferro zinc şurup vermişti kullanıyoruz bakalım inşallah iyi olur bizimde üst yan diş birkaç haftadır çok fena şiş bir türlü patlamadı altta 2 diş var halen azılar kabarmış ne zaman çıkacak bende çok merak ediyorum çocuk bir rahatlasa artık arkadaşlar birşey soracağım melek zeynep gördüğü herşeyi eline alıp menim menim diye dolanıyor ortalıkta ve vermekte istemiyor sizinkilerde öylemi nasıl davranmam gerekiyor bilemiyorum çünkü dışardada aynı hareketi yapıyor başkalarına ait şeyleri alıp vermek istemiyor inatlaştırmak istemiyorum ama nasıl davranacağımıda bilmiyorum bu konuda(
Ben degil çalışan anne çalışan es bile olamiyodum..seni var ya alnından öpüyorum...mükemmelsin bence...ve cok haklisin...Canlar bugün ipek beni ne yordu işten cıktım almaya gittim neyse bakcııdan yaka paça cıkarıorum gitmicem die ağlıo tam arabaya binerken ne oldu o da ne ipek kara kedi gördü ddediiiiiiiiii dediiiii oooooooooooo diye nasıl bağrıo neyse biraz bakalım dedik ama bizim kız peşinden koşacakmış kedi kaybolduAararsın kedi yok tararsın yok ipek nasıl ağlıo yoldaki cocuklarla falan kandıramadık Neyse zor bela arabaya attım yolda söz seni parka götürcem dedim parka götürcdüm ikinci hatam Bu seferde kaydırak faln heryer bebek parktan gitmeyelim die başladı Ay eve nasıl attım bilmiorum kendimi 12.30 işten cıkan ben 14.30 evde neyse uyku doruk memeeeeeee dedi uyusun die verdm bu seferde aç wc ihtiyacı olan ben mahsur kaldım Meme cekince hemen annnne die kalkıo ay sonunda 15.00 rahatladım fox unutma beni eşliğinde kendimi dinlendirdim ne hafta sonuydu be ve haftaya acayip zorlu başlangıçlar kendimi ve tüm çalışan anneleri tebrik ediorum hem temizlikci hem para kazanan hem eşhem anne olmak ne zorrrrrrrrrrrrrrr (diğer arkadaşlar yanlış anlmayın) çalışan anne olmak ahhhhhhhhhhhhh
Ben veriyorum canim bal..1 yasından beri..sen neden veremiyosun..kahvaltıda bir tatlı kasığı bal 2 tatlı kasığı pekmez veriyorum..reçel vermiyorum ben..gerek duymuyorum..pekmez ve bal verdigim icin...ben evde olduğum halde bazen yetişemiyorum.
sizlere da çok hak veriyrum:)
Ben hiç bal vermedim daha
bizim ki de belli lmuyor br gün güzel yiyorsa 3 gün yemiyor
gece de 2 kere falan kalkıp emiyor
Yürümesin bos ver. Hayatım...bı kac ayi kalmış zaten ...yürüyecek..topikteki tek disi çıkmayan veliaht da benim oğlan..biz hala 4 dişliyiz..keyfimizde bı giciiiiiiirrrr bı giccciiiiiirrr valla..Benim oğlumda iştahsız maalesef bence meneye güveniyorlar.. Gece benimki yenidoğan gibi hala 2 saatte bir emmeye kalkıyor sürekli ağzında Olsun istiyor... Yemek doğru düzgün yemez sebze yedirmiyorum.. Tek çarem Pepe bu günlerde kayda aldım yemek yedireceğimde açıyorum onu izlerken azcık yiyor oğlum şu an 8800 gr yemediği için biyüyemiyor..topikteki tek yürümeden de benim oğlan :)
Vallaha biz en son d vitaminin de kaldık vitamin konusunda...eyüp t 10 kilo doktor zinco şurup verdi iyice iştahı gitti.Tekrar götürüm sordum 2. şisede fayda eder dedi.Eltimde çocuklarına kullabdı o da aynısını dedi:)
Bir sor derim aile hekimine:)
Merhaba canim...naHappy canım erdemi ben gördügümde hiççç de zayıf gelmiyodu sanamı öle geliyoo yoksa .çok uzun boylu degil evet sen maşalah baya uzunsun .annemde bana memeden kes diyooo ama ben daha hazır degilimmmama bu ara baya azalltım ama ona ragmen gitti ne zman çıkıcak bu dişler edibeee ya offf gelsinde rahatlayalım iştahı olsun yesin birazcık bişeler
Tatliskommmmmerhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir happy tatilden dönmüşsün hoşgeldin herşeyin güzel geçmesine sevindim iştahsızlıktan bahsetmişsiniz bizde aynıyız melek zeynepte zayıf ve 3 gündür yine hiçbirşey yemiyor bizede doktorumuz ferro zinc şurup vermişti kullanıyoruz bakalım inşallah iyi olur bizimde üst yan diş birkaç haftadır çok fena şiş bir türlü patlamadı altta 2 diş var halen azılar kabarmış ne zaman çıkacak bende çok merak ediyorum çocuk bir rahatlasa artık arkadaşlar birşey soracağım melek zeynep gördüğü herşeyi eline alıp menim menim diye dolanıyor ortalıkta ve vermekte istemiyor sizinkilerde öylemi nasıl davranmam gerekiyor bilemiyorum çünkü dışardada aynı hareketi yapıyor başkalarına ait şeyleri alıp vermek istemiyor inatlaştırmak istemiyorum ama nasıl davranacağımıda bilmiyorum bu konuda(
O oyuncağı ısrarla bırakmayıp evine götüren avm lerde salya sumuk bı kere daha jetonlu oyuncaklara binmek icin ayılip bayilan inanılmaz olarak herseye ağlayan ve herseyi o an hemen olsun isteyen cocuklar ,,, aileleririnnninnn ilk basta yanlis tutumu yüzünden bu haldeler...araştırıp okuyunca hemen anlıyorsunuz zaten nedenin anne baba tutumu olduğunu...mesela erdem jetonlu oyuncaklarda bir günde sadece bir hakkı olduğunu bir daha ki gelişte başka bı sye binebilecegini gayet iyi biliyor .... Jeton bitince ağlamadan ordan ayrılan nadir cocuklardan..bunun nedeni zekilik falan degil...bunun nedeni ennnnnn bastaaaannnn bizim tutumumuzzzzz....tavrımız...şimdilik bizde böyle bir durum yok, belki karşı komşunun oğluyla ara sıra oynadığı için olabilir. Arkadaşın oyuncakları bunlar diye ara sıra uyarıda bulunuyordum itiş kakış yaptıklarında. oyuncaklarla beraber oynuyor ve eve getirmek istemedi ama komşunun oğlu öyle değil bizden vede diğer komşulardan geri iade edilmek üzere evlerine oyuncak götürüyor gerçi bir uyuncağımız yem yiyen tahtadan tavuklarımız vardı altında yuvarlak top vardı salladıkça tavuklar yem yiyordu 2 tavuk bizdeyken kırılmıştı birini ben birini komşunun yavrusu kırmıştı evlerinde gördüğümde hepsi kırılmıştı çok severek hamileyken almıştım bulursam tekrar alacam 9 ay var aralarında. Bizde farklı bir huy var düştüğü veya bir yere çarptığı zaman orayı dövüyor. Evde de koltuğa tırmanıp sağa sola üstünde koşuyor kahkaha atıyor üstündeki kırletler yere atılıp ordan oraya yuvarlanıyor. Mutfakta tabureye çıkıyor masaya yakınsa sandalyeye ve oradan masaya çıkmya çalışıyor, sürekli bir yerlere tırmanmak istiyoruz, yemek yapmaya da çok meraklı..
Happy hoşgeldin tayininiz hayırlı olsun. Alaşehire gelmişsin birdahaya gelirsen o zaman görüşürüz inşallah, kısmet değilmiş demekki ozaman görüşmek birdahaya inşallah.
Ben veriyorum canim bal..1 yasından beri..sen neden veremiyosun..kahvaltıda bir tatlı kasığı bal 2 tatlı kasığı pekmez veriyorum..reçel vermiyorum ben..gerek duymuyorum..pekmez ve bal verdigim icin...
Vallaha biz en son d vitaminin de kaldık vitamin konusunda...
yanlisanlamayain bizimki üsenmekten ve cahillik diyelim...
cunku devam doktorumuz yok..bi
r yasinda kan tahlili icin gittiydim en son gidiş o gidiş..
bi daha uğramadık doktora..o da bı şey verme sen ne yiyorsan onu yesin dediydi..
Bole koy meydanına salmış cocuk yetiştirir moddayiz yani...
allah sonumuzu hayırlara cikaraaaaa...
Bi daha kontrol ne zaman dedi doktorlarınız..yani kan tahlili falan onlara
Ona gore gidek bizde
şimdilik bizde böyle bir durum yok, belki karşı komşunun oğluyla ara sıra oynadığı için olabilir. Arkadaşın oyuncakları bunlar diye ara sıra uyarıda bulunuyordum itiş kakış yaptıklarında. oyuncaklarla beraber oynuyor ve eve getirmek istemedi ama komşunun oğlu öyle değil bizden vede diğer komşulardan geri iade edilmek üzere evlerine oyuncak götürüyor gerçi bir uyuncağımız yem yiyen tahtadan tavuklarımız vardı altında yuvarlak top vardı salladıkça tavuklar yem yiyordu 2 tavuk bizdeyken kırılmıştı birini ben birini komşunun yavrusu kırmıştı evlerinde gördüğümde hepsi kırılmıştı çok severek hamileyken almıştım bulursam tekrar alacam 9 ay var aralarında. Bizde farklı bir huy var düştüğü veya bir yere çarptığı zaman orayı dövüyor. Evde de koltuğa tırmanıp sağa sola üstünde koşuyor kahkaha atıyor üstündeki kırletler yere atılıp ordan oraya yuvarlanıyor. Mutfakta tabureye çıkıyor masaya yakınsa sandalyeye ve oradan masaya çıkmya çalışıyor, sürekli bir yerlere tırmanmak istiyoruz, yemek yapmaya da çok meraklı..
Happy hoşgeldin tayininiz hayırlı olsun. Alaşehire gelmişsin birdahaya gelirsen o zaman görüşürüz inşallah, kısmet değilmiş demekki ozaman görüşmek birdahaya inşallah.
emireamade zeynep tek çocuk keşke bir oyun grubu olsa bahar bir gelse parklara gitmek istiyorum kızımla orada arkadaş buluruz belki tuvalet eğitimine bende nisan da başlamayı düşünüyorum diyarbakıra gideceğiz döndükten sonra inşallah başlayacağım zeynepte bir ara çok rahatsız oluyordu kaka yapınca söylüyordu ama o zaman çok erken geldi eğitim dersi alınca gelişim psikolojisi hocamız 18 aylık tuvalet eğitimi için ideal zaman demişti emirde çabuk öğreneceğe benziyor zaten sinyalleri veriyormuş darısı başımız inşallahkızlaar merhabaa...
emir uyuyorken bir girip bakayım size neler yapıyorsunuz diye, birşey dikkatimi çekti.. herkes çocuklara bir vitamin veriyor.. tek sebebi iştahsızlıkları mı? ya ben emire en son vitamin verdiğimde 9 10 aylık falandı.. hiç birşey kullanmıyoruz biz.. acaba bizde mi bir eksiklik var, bu vitaminleri kullanmak mı gerekiyormuş ki, doktorumuz bize hiç birşey vermedi.. uzun zamandır da gitmedik çok şükür hastalık falan olmayınca.. şimdi sizi okuyunca aklıma takıldı, bende doktorumuza gidip bir sorsam mı acaba diye.. eğer sizin kullanmada ki tek sebebiniz iştahsızlık ise, bize gerek yok da..Emir normalde iştahlı çünkü, sadece diş çıkaracağı zaman bir hafta kadar yemez, dişi patlatınca yemeye yine başlar. açıkçası ben o bir hafta 10 günüde hiç dert etmiyorum ve zorlamıyorum da.. bence sizde çok üstelemeyin arkadaşlar, daha soğutmayın çocukları.. annelik işte içimiz rahat etmiyor, sizi çok iyi anlıyorum ama yapacak da bişi yok, yemiyorlar sonuçta, biz kendi kendimizi yıprattığımızla kalıyoruz.. eylemcim kızıyorum falan demişsin ya, bende ilk zamanlar öyleydim ama ne denediysem yok yemiyor.. bende bıraktım kendi haline.. eline bir meyve veriyorum, hem onu kemirirken dişlerini de kaşımış oluyor, hemde az da olsa vitamin alıyordur diye düşünüyorum.. özellikle dolaptan çıkarıp öyle veriyorum soğuk soğuk, bir hoşuna gidiyor ki sormayın.. onu elinde bir saat yemeye uğraşırken zaten ısınıyo da..
Şu inatçılık konusunda da nasıl yapman gerekiyor hiç bilmiyorum dilek.. sanırım çocukların doğasında olan birşey bu.. Emirin hiç öyle inatçılığı falan olmadığı için ben hiç bu konu üstüne düşünmedim açıkçası.. kardeş var mı bilemiyorum ama belki de onu bir oyun grubuna katmak iyi gelebilir.. kalabalık bir arkadaş ortamında paylaşmayı öğrenebilir.. yani bazı şeyleri yaşayarak öğrenmesi daha kolay şimdi.. çünkü hala çokta lafla sözle onlara birşeyler öğretmek mümkün değil, tecrübe ederek, görerek çok daha kolay öğreniyorlar..
bu arada emir tam annesinin oğlu oldu.. temizlik yapıyor benimle.. ben toz alırken onada bir bez veriyorum mecburen yoksa benimkini bırakmıyor, benim sildiğim yerlerin üstünden bide o geçiyor.. banyoda da bizim yerler siyah, çok su lekesi olduğu için ben sürekli küçük bir havlu bulunduruyorum kurutmak için. bugün ben lavobayı, küveti falan yıkarken yere su damlamış, bi baktım havluyu almış eline yeri siliyo..o kadar şirindiki anlatamam size.. beni sürekli bunları yaparken gördüğü için oda öğrenmiş, dediğim gibi herşeyi görerek anlıyor ve öğreniyorlar..
birde biz tuvalet eğitimine başladık artık, en azından kaka için. çünkü emir kaka yapınca sürekli bezini çekiştiriyordu, çıkarmaya çalışıyordu. rahatsız oluyor yani.. bende kaka yapacağını anlayınca hemen oturtuyorum onu, hemen yapıyo.. sonra kalkıp el sallıyoruz vedalaşıyoruz kakamızla ve ayrılıyoruz.. daha 2 gün oldu, arada altına yapıyor ben farketmeden ve hemen gelip bezini gösteriyor, hemen değiştiriyoruz.. sanırım bu iş olacak gibi.. darısı başınıza inşallah..
yine çok yazdım sanırım, kısa keseyim..öpüyorum hepinizi..
Tatliskommmm
Tesekkur ederiz...hersey güzeldi tatilde..daha güzelleri sizin olsun...
kuzum yasının normal özelliği o herseyi kendinin sanması..bundan daha doğal bı şey olabilir mı bı bebek icin bu ayda ayol..o kimin bu kimin benim. Mı onun mü kac paraya alınıyor nerden bilsin...bu olması ve yaşanması gereken bı süreç...ohhhhhh hersey onun...tadını çıkarsın meleğin...
vallaha bak burda uzun uzadıysa yazmamadım ama doğan yayıncılık ve d n r kitaplerinde anne baba akademisi serisi 6 adet kitap ar..degisik yazarların ...degisik Yazarların degisik konular üzerine...
Doğan Kitap • Anne Baba Akademisi
Surdan girelebiliyosa hemen sipariş ver ve oku..senin meleğin ne tatlı bı şeymiş gorursun..
2 yas sendromu 3 yas 4 yas sonrası bu aylar...bizim ondan bundan utanıp acaba bu cocuk neden boyle yapiyo diye suphe ettigimiz hareketler aslında sevinmemiz gereken gelişimler tatlim benim..bı oku hemen hemen...
Mesela erdem maldivlerden döndüğümüzden beri her arkadasinı her ortamda vuruyo..bı tane saplatiyo suratına..
biz de Allah allaaaahhh dedik tv izlemiyor biz evde birbirimizi dövmüyoruz ...
hatta arkadaslardan utandık..ne bbiçim yetiştirmişler derseler diye...sonra arastirdim ve bu seriyi buldum..
benim sultanım el kol kas motor reflexlerini su an keşfediyor gücünü ayarlamayı öğreniyor..sevgisini ise su an yeni öğrendiği seyleri kendine en yakın hissettiği insanlara sevgi gösterisi olarak sunuyor...
bunu ben demiyorum vallaha...bunu uzmanlar söylüyor...
Biz ne yaptık..erdem boyle davrandığında herkesin icinde asla rencide etmedik...dövdüğü cocuğu sakındık koruduk..vurma ve güç göstereceği bı çekicli oyuncakaldık.. Arkadaşları ile oynamasını öğrettik..su an gidip vurmak yerine yeni yeni ayyyyyy cicicccccccciiiii diye sevip muahhhhhh diye öpüyor..hala bazen öperken ısırmaya çalışıyor ama onu da asicak oğlum...ısırmanın karsı tarafın canını acittigini öğrendiği an...hersey telaş yapmadan kesfederek öğrenecek...
bu seriyi hemen okumanızı öneririm..sorun olarak gördüğünüz hersey aslında geçirilmesi doğal süreçler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?