2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
oluyo bazen korkmus olabilr arada gerilemeler bizim kızda eskisine göre daha az kullanıo endişe etmiorum korkutma beni hersey düzelir diyorum ben hep

öpmeolayına insan hakim olamıo kendine cnm n tatlılar ama artık yanagından öpüyorum bende kızımı yoksa uygulamalarda hata yapıolar

cnm damlalra tekrar başladık bu hafta iyi gibi ama inş. bırkaınca tekrar etmez bırakınca kontrol edecegim bende ona göre vehbi koça gitcez

ipekte şaka maka bi bakıyorum dişleri pırt cıkmış hiç haberim olmuo bide kontrol ediorum haaa babası dalga geçio ilgili anne kızının dişi cıkmış diesanki herseyle o cok ilgili ya ya acayip bi temizlik modundayım ama hic bitmio işler bu temizlik ne kadar derin bi konu sanki madalya verecekler bana:121:

Canım onu ödüllendir oglum ne güzel yürüyorrr ,artık yürüyoruz gezmelere gidicezayakkabı alıcam vb....teşviklerde bulun ilk zamanlar düşmesi normal zeynep 13aylıkken yürürdü birden ki bu ara sık sık düşüyor koşmaya çalışıyor düşüyor:)hastalandıgında unutuyorlar herşeyi ugraşmak istememiştir annesi şimdi çok üstüne düşmeden çalışmalar yaptır yürürde koşarda :)

Canım damlalar bitince geçsede götür bir kontrole .ne güzel sıkıntısız çıkıyor gerçi senle konuştugumuzda iştahı hiççç yok yemiyor diyordun dişinden demekki .temizlik nankör birşey yap yap kirleniyor bende gecenlerde büyük temizlik yaptım dolapları falan sonra cam kapı halılar yapıldı dolaplar daha zor bence zeynep uyudukça yaptım ama çok zordu pilim bitti resmen .uyandıkça yemegi ama zeynebimle ilgilenmeyi eksik etmedim sonra üzülüyorum .temizlikdede kaptırma kendini yapabildigin kadar canımm arkadaşım.

Birde konuşma ile ilgii gerilikten bahsetmişsiniz ya son zamanlarda eskiye oranla dahamı çok televizyon izliyor kuzular?onabi dikkat edin derim .televizyon dil gelişimini geriletiyormuş çünkü nacizane fikrim .

Zeynepde bu ara 2 ay oldu yürüyeli eskiye oranla daha çok düşüyor annem zeynep hastalanmıştı ya zayıflamış güçsüz kalmış o yüzden dedi ama bence bizler gibi önündeki engelleri görmüyor ve korkmuyor o yüzden hızdan düşüyor sizceee?

canım düşmeleri normal.zayıflıktan güçsüzlğkten değildir.bizim oğlan 9aylıkken yürümeye başladı.artık bi yere giderken yürümüyo koşuyo.ee öyle olunca bi bakıyosun ayakları dolanmış bi şekilde pat düşüyo.bi de şu zamanlar en cesaretli olduğu dönemler.henüz canım acır gibi düşünceleri yok.korkuyu henüz tam olarak bilmiyolar.kaydıraktan ayakta kendisi öyle bir bırakışı var ki es kaza tutamazsan boyu moynu kırılacak o şekilde atlıyo resmen.ama yok deli cesareti derler ya.canım acır gibi bi düşünce olmadığı için cesaretin zirve yaptığı dönem.

Merhabaaaaaa
biz geldik maldivlerden
kapkara olduk 24 saat denize gire gire...iyiyiZ cok şükür de yoğunuz azcik..duaların icin cok tesekkur ederim canim..

edibeeeeeeee
esinin girdigi sinavin sonuclari aciklandi dunnnnn
bizi duyuyorsannn cevap verrrr
kazanmis mi esiinnnn
cokmerak edyrrrmmm
kazandi ise simdiden tebriklerrr
guzel istanbul gunleri sizi bekliyrrrrr artkkk

Tesekkurler canim..kazandı sevgilim sınavları ilk senesinde...artık hakkımızda hayırlısı diyelim...

Gliyorum canim..istanbula tayinimiz çıktı...Temmuz'da doğumdan sonra 4 leventteyim..optum kuşum seni.....

Cok yorgunum..misafirlikten geldik..su Temmuz annelerine de bı slam vereyim..haftaici bı ara okucam sizleri...

Happy kalın...

OOo çok sevindim yaa bir ara konuşalım sen müsayit olunca:)
banada çok yakın oluyorsun bu arada:)

yok yok güçsüzlük deil acelecilik bnlarınki hayatta en meraklı dönem ve bi an önce alma keşfetme olatı birde vücurları heran değişio el vücut ayak koordinasyonu dönem dönem değişir cnm

tammamen katılıyorum cnm cesaret doruktaaa avmleri birbirne katıorz eğer arabaya binmezseee

cnm tebrikler eşinide kutlarım ya ne güzel maş allah gönlünüze göre verdi cokkkkk sevndk esimde tebrk etti arıcam seni maldivleri fethetti he

Canlar bugün ipek beni ne yordu işten cıktım almaya gittim neyse bakcııdan yaka paça cıkarıorum gitmicem die ağlıo tam arabaya binerken ne oldu o da ne ipek kara kedi gördü ddediiiiiiiiii dediiiii oooooooooooo diye nasıl bağrıo neyse biraz bakalım dedik ama bizim kız peşinden koşacakmış kedi kayboldu Aararsın kedi yok tararsın yok ipek nasıl ağlıo yoldaki cocuklarla falan kandıramadık Neyse zor bela arabaya attım yolda söz seni parka götürcem dedim parka götürcdüm ikinci hatam Bu seferde kaydırak faln heryer bebek parktan gitmeyelim die başladı Ay eve nasıl attım bilmiorum kendimi 12.30 işten cıkan ben 14.30 evde neyse uyku doruk memeeeeeee dedi uyusun die verdm bu seferde aç wc ihtiyacı olan ben mahsur kaldım Meme cekince hemen annnne die kalkıo ay sonunda 15.00 rahatladım fox unutma beni eşliğinde kendimi dinlendirdim ne hafta sonuydu be ve haftaya acayip zorlu başlangıçlar kendimi ve tüm çalışan anneleri tebrik ediorum hem temizlikci hem para kazanan hem eşhem anne olmak ne zorrrrrrrrrrrrrrr (diğer arkadaşlar yanlış anlmayın) çalışan anne olmak ahhhhhhhhhhhhh

Canım degilmi bencede ahhh annem ahhh babam işte zeynep zayıflamışşş çok çok yürüyemiyorrr baksana düşüyooo unutmuşlar hemen yürüme döneminde nasıl olduklarını .

Canımmm baya yorucu geçmiş bu lar cadıııı cadııı zeynepde kedilerin peşinden gidiyor ,köpeklere bayılıor ben korkuyorum zeynebe hissettimemeye çalışıyorum benim gibi olmasın diye ama acaip bir cesaretleri var annem yılan bogan zamanı diyooo:)
Canım meme olayı bizdede aynııı acaba memeden kesilince iştahı artarmııı ki günde en fazla 3kez falan emiooo ama gece 5 i bile geçiyor.tok uyusada kalkıyor bu ara dişşş den diyorummm da ne zaman çıkıcak bu dişmemedende kesmek istemiyorum Çalışmak zorda kafan dagılıyor arada bir nefes alıp geliyorsun öyle düşün

Happy canım hoşgeldin rahatladım valla .iyi olmanada sevindim.

Kızlar 1haftayı geçti uyku uz gece sıkca kalkıyoruz arada bir gece iyi uyuyor ama diger geceler bi kaçkere kalkıyoruz memeee diyeee tokda olsa kalkıyoruz.öglense uyuyor ama en az bir kere kalkıyoruz emiyo bikaç saniye ve uyuyooo .iştah durumumuz ise hiç olmadıgı kadar kötüüünapıcagımı şaşırdım sabah uyanıyoruz kahvaltı ögünü önemli diye oyalıorum herşey denedim yemiyor bir bakdak süt bir tatlı kaşıgı bal ve bir tatlı kaşıgı pekmez o kadar ekmek yumurta hiççç birşey yok .öglen yemek et bakliyat sebze yemegiherşey deniyorum yok yemiyor yogurdu bile içine bebe bisküvüsü ileeee 2günde bir yogurt mayalıyorum .meyva deseniz yemiyor bunezaman biticek biticekmiii?saglıklı şeyler yesin istiyorum ama tek yatmadan pirinç unlu irmikli sütlü muhallebi yapıyorum pekmezle tatlandırıyorum öle yediriyorum ugraşlarlaaaaa

Bana tavsiyeniz varmııı napıcam iştahsız çocuk çokkkk zormuşşşş

Birde sabah bir tatlı kaşıgı dogal tereyagına bir tatlı kaşıgı bal ekliyorum karıştırıyorum içiriyorumm bişe yemiyobari güç kazansın diye dogrumu yapıyorum bilmiyorummm

ben evde olduğum halde bazen yetişemiyorum.
sizlere da çok hak veriyrum:)

Ben hiç bal vermedim daha
bizim ki de belli lmuyor br gün güzel yiyorsa 3 gün yemiyor
gece de 2 kere falan kalkıp emiyor

Benim oğlumda iştahsız maalesef bence meneye güveniyorlar.. Gece benimki yenidoğan gibi hala 2 saatte bir emmeye kalkıyor sürekli ağzında Olsun istiyor... Yemek doğru düzgün yemez sebze yedirmiyorum.. Tek çarem Pepe bu günlerde kayda aldım yemek yedireceğimde açıyorum onu izlerken azcık yiyor oğlum şu an 8800 gr yemediği için biyüyemiyor..topikteki tek yürümeden de benim oğlan :)

eyüp t 10 kilo doktor zinco şurup verdi iyice iştahı gitti.Tekrar götürüm sordum 2. şisede fayda eder dedi.Eltimde çocuklarına kullabdı o da aynısını dedi:)
Bir sor derim aile hekimine:)

Çocuğun beslenmesi konusu neredeyse bütün ebeveynlerin dertli olduğu bir konudur. Birçok anne-baba elinde tabakla çocuğun peşinde koşarak, bazen yalvarıp bazen bağırarak, bazen dikkatini dağıtıp bazen televizyona dalmasını sağlayarak, bazen zorlayarak, bazen rüşvet verip bazen de cezalandırarak çocuğunun iki kaşık yemek yemesi için çeşit çeşit yöntemler denerler. Ancak bu, her geçen gün ebeveyn açısından daha zor bir hal alır. Onların sabrını ve enerjisini tüketir. Fakat yine de çocuğun yeme alışkanlığında hiç bir değişiklik olmaz.

Beslenmenin Önemi

Çocuk gelişiminde beslenme fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal açıdan çok önemlidir. Daha ilk günden bebek, annesinin memesini emerek onunla duygusal bir ilişki içerisine girmiş olur. Çocuk acıktığının sinyalini vermiştir. Annesi de bu sinyalleri doğru okumakla kalmamış, bebeğinin bu ihtiyacını önemsemiştir ve onu beslemiştir. İlk güven ilişkisinin temelleri atılmaya başlanmıştır. Ayrıca bebek anne sütü sayesinde bedensel olarak da gelişim göstermeye başlamıştır.

Başlangıçta bebeğin temel besin kaynağı anne sütü iken yaklaşık altı aylık bir süre sonra bu kaynağın yanına ek gıdalar eklenir. Zamanla çocuk bir yetişkinin yediği hemen hemen her şeyi yemeye başlar. Temel besin grupları proteinler (et, yumurta, baklagil), süt ve süt ürünleri, sebze ve meyveler, tahıllar olarak dörde ayrılır. Yağ ve şeker de kontrollü bir şekilde tüketilmelidir. Su ise hiç ihmal edilmemelidir.

Bu besin grupları gün içerisinde yeterli miktarda alındığı takdirde çocukların beden sağlığı ve fiziksel gelişimlerinin yanı sıra, zihinsel gelişimleri açısından da oldukça yararlıdır. Ancak bunun için beslenmenin de düzenli olması gerekir. Mesela kahvaltı hep karambole giden oysaki gitmemesi gereken bir öğündür. Özellikle öğrenciler açısından çok daha fazla önemlidir. Kahvaltı yapan çocukların dikkati toplamada ve ders başarısında yapmayanlara oranla daha iyi olduğu uzmanlarca söylenmektedir.

Güne kahvaltıyla başlanması diğer öğünlerin düzene girmesini kolaylaştırır. Çünkü kahvaltı yapmayan çocuk öğle yemeği saatine kadar sabredemeyip abur-cuburla midesini doldurabilir ve öğle yemeği için iştahı kapanır. Bu diğer öğünlere de sarkar. Böylece hem sağlıklı beslenememiş olur, hem de diğer aile üyelerine yemeklerde eşlik etmediği için tek başına yemek zorunda kalır.

Çocuk düzenli beslenme alışkanlığını kazanamamışsa yemekli olan sosyal ortamlarda gerilebilir. Yemekli davetlerden hoşlanmayabilir.

Özellikle, anaokuluna yeni başlayan böyle çocuklarda okulun ilk günlerinde yemek saatlerinde ağlama, huzursuzlanma ya da o ortamda bulunmak istememe gibi davranışlar görülebilir.

Beslenme Alışkanlığı

Çocuğun beslenme alışkanlığını kazanması için ebeveynlerin yapılmasına ve yapılmamasına dikkat etmeleri gereken bir takım noktalar vardır.

Ebeveynler öncelikle öğünlerin net olmasına özen göstermelidirler. Her öğünün belli bir saati olmalı ve öğün atlanmamalıdır. Kahvaltı alışkanlığı daha çocuk küçükken yerleştirilmeye çalışılmalıdır.

Çocuk öğün sırasında yemeği reddettiği zaman ısrar edilmemeli ancak bir sonraki öğüne kadar yiyecek başka bir şey de verilmemelidir. (Bu konu bir sonraki yazıda daha ayrıntılı işlenecektir.)

Diğer bir önemli nokta öğünlerin aile üyeleri ile birlikte yenmesidir. Genelde gün ortasındaki öğünlerde bu pek mümkün olmayabilir ancak, kahvaltı ve akşam yemeğinde buna mümkün olduğunca dikkat edilmelidir. Sofra ortamının gergin ve huzursuz olmaması bu noktada önemlidir. Çocuğun bir suçu, hatası ya da anne-baba arasındaki ciddi bir sorun bu ortamda konuşulmamalıdır. Sofra sırasındaki muhabbet neşeli ve keyifli olmalıdır ki çocuğun iştahı kaçmasın veya hemen sofradan kalkmak istemesin.

Çocuk 1 yaşında elinde kaşık tutabilir, 4 yaşından itibaren hatta bazen daha önce, sofrada ailesi ile oturup yemek yiyebilir. Anne, çocuğun kendi başına yemek yemesi için ona fırsat tanımalıdır.

Bazı anneler ev pislenir, üzeri kirlenir diye çocuğa kendileri yedirmektedirler. Bu çok iyi bir yöntem değildir. Çünkü çocuk kendi başına döke saça da olsa yemek yiyebildiğini gördüğünde, bu, onun özgüveninin gelişmesine katkıda bulunur. Diğer türlü, bunun çocuk açısından bir alışkanlığa dönüşme ihtimali de vardır; sürekli annenin yedirmesini bekleyebilir.

Çocuğun beslenme alışkanlığını kazanmasında aile üyelerinin beslenme davranışları da göz ardı edilmemesi gereken bir noktadır. Çünkü çocuklar model alarak öğrenirler. Özellikle kendilerinden büyük kardeşlerini. Yemek seçen, zorla yiyen, oyalanarak yiyen birileri varsa onları taklit edebilir. Anne-babanın her konuda olduğu gibi, bu konuda da çocuğa güzel örnek olmaları gerekmektir.

Anne, çocuğun yiyeceği yemeğin sunumuna özen göstermelidir. Çocuğun kendine ait tabağı, bardağı olabilir. Çocuk yemeği kendisi koyabilir. Eğer anne koyacaksa da çocuğun yiyeceği kadar koymalıdır. İlk başta az koyup, çocuk yedikçe ilave etmek daha uygun bir yöntemdir.

Ebeveynler yemeği ödül ve ceza olarak kullanmamalı, çocuklara rüşvetle ya da peşlerinde dolanarak yemek yedirmeye çalışmamalı, yemek konusunda aşırı hassas davranmamalı ve bu konudaki endişelerini çocuğa hissettirmemelidir.

Beslenme Sorunları

Yemeği ağznda tutma, kusma, şişmanlık...vs gibi problemler olmasının yanı sıra, anne-babaların beslenme ile ilgili en sık dile getirdikleri sorunlar çocuğun iştahsız olması, yemek seçmesi, yemek yedirmenin zor olması gibi meselelerdir.

Çocuğun beslenme ile ilgili bir sıkıntısı olduğunda öncelikle bunun fiziki muayenesi yaptırılmalıdır. Bu muayene sonucunda her şey normalse, o zaman ebeveyn tutumu akla gelen ilk şıklardan birisi olmalıdır.

Genelde ebeveynlerin beslenmeden anladıkları çocukların iyice doyurulması gerektiğidir. Halbuki çocuğun ne kadar yemek yediğinden ziyade ne’yi, ne kadar, ne zaman ve nasıl yediği asıl önemli olandır. Bir diğer husus da bu doyma kriterinin neye göre ele alındığıdır. Çocuğun kendini aç hissetmemesine göre mi, yoksa annenin çocuk için kafasında tasarlamış olduğu doyma miktarına göre mi?

Bu başlıkla ilgili sizden gelen çok fazla soru olduğu için gelecek yazıda bu konuya daha ayrıntılı değineceğiz. Haftaya görüşmek üzere.

Psikolog Canan Cantürk

---alıntıdır----

Arkadaslar....
yavrulariniz ve kendiniz hakkında yazdıklarınızı okuyorum bir bir de yorgunluktan inanın cevap veremiyorum,,,yalnızca bana yazılma seylere cevap yazıyorum..lutfen yanlis anlsmyin..gercekten okumaya çalışıyorum..vakit bulursam konular hakkında bende sohbette bulunacam..cok öpüyorum sizleri..
OOo çok sevindim yaa bir ara konuşalım sen müsayit olunca:)
banada çok yakın oluyorsun bu arada:)
canim konuslim en kısa zamanda ... İstanbulda da sık sık buluşuruz..zaten sözün var yardım edeceksin bana iki çocukla..unutmadım..ona gore...

Cok tesekkur ederiz canim benim..telefonla konusalim..burdan okuyorum ipek i ama cevap yazmaya vakim olmuyo..telefonla daha uygun olur..maldivler mukemmeldi zaten..kelimelerle anlatılmaz.o yüzden hicccc denemedim bile..mutlaka gidin sizde..
seninle ortak arkadasımız vardı ya canim..o bebeğini düşürdü kürtaj oldu biz maldivlerdeyken..biraz icimiz buruk..

hoş bulduk canim..yeme sorununa dua edelim geçsin insallah..sanirim sizin minikler memeye güveniyor..ondan yemiyor..erdem baya bı yiyo mme yok ya ondan diye düşünüyorum..bı arkadas memeden kesti cocuk kıtlıktan cikmis gibi yiyor..eMemeden kesin demiyorum asla zaten o arkadasın oglu 21 aylıkti..ondan kesti yani...biraz sabredin bakalım..
Erdem maşallah herseyi yiyo da bizde de sU sorun var kilo almiyo..herseyleri normal çıkıyor..yediklerini saysam korkarsınız yani..âma hal 10 kilolarda geziyo..neden boyle sizce...nerde yanlis yapıyoruz ki..arkadaşların cocuklari var 4-5 ay kucuk erdem in iki katı duruyo yanında boy ve kilo olarak..benimle tanışanlar bilir gayet devasa bı şeyim..boy pos...bu cocuk neden büyümüyor sizce yemesine rağmen..

Son düzenleme:
happyy anne hosgeldniz sefalar getirdiniz. esini ve seni tekrardn tebrik ediyrm.hayrlisi olur ins.

gamze senin kiz da gezmeyi seviyr. bn bnm kizi iceri alamiyrm.her gun disarlarda.evin kapisina gelince basliyr aglamaya.bize montunu ve ayakkabisini getryr her aksam.yani hadi disari cikalm demek iatyr hanfendi.valla bn calismdgm halde cok yorulyrm sizleri dusunemiyrm.allh kolaylik versn

tarrioronar....uzulme canm yemeyn cocuk yemiyr iste.memeye de guvenyr olabilir.bn memeden kestgmden beri misil misil uyuyr artk. masallg.sen de gece yatmdn gunde bir defa olck sekilde sut verebilsen. birde her kalktiginda emzirmesen.uyutmaya calissan tekrardan. bir yerde okudum, gece emen ve sabah kalktiginda da emen cocugun kahvalti yapmasi mucizeee diyeeee.yurumesi icin de daha zamani gelmemistr annesi merak etme.

eylemmmmcmm... bilmiyrm vala istah icin ne yapilabilir.sevdgi seyleri de mi yemiyr.pilav, makarna, zeytin,borek,hurma,kayisi,patates haslama,kofteyi yapip eline vermek, mucver....bunlari cocuklar sever genelde.birde bn artk dort bes saatte bir yedryrm, o zamn daha guzel yiyor.

off o kadar yorgunumkii.gece 3 te sehir disindan misafrim gelck.kahvalti msasini simdiden hazrladm.heryerm agryr. bir dus alaym da rahatlayaym.sevda happyy sizlere de iyi gecelerrr opuldunuz

ayyy unutyrdmm.
kemeceyi evinde ziyarete gittim.cokk guzel agirldn cnm arkdsm.hersey icin tekrardn tesekkurler,sevgiyle kall

merak etme canım biz de çok yürüyoruz sayılmaz. 1 gün yürüo 1 gün elinen tutturuyor. daha olayı tam çözmüş değiliz...

Tamam canım sözümüz sözz:):)

Ne güzel oluyor arkadaş ortamına girmek yeni insanlarala tanışmak kaynaşmak:)
Hele bir de sıcak mı sıcak olunca her şey daha da güzel oluyor:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…