2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

canımm valla o kadar özeniyorum kii.ailesiyle aynı şehirde yaşayanlara.oğlum da o kadar düşkün ki onlara.babasına bile dedesine yaptığı gibi yapmıyo.ahh neysee ahhh yaramızı deşmiyelim akşam akşamm...

kızlaaarrr... çok özledim siziii.. Allahtan çok sayfa birikmemişte, şöyle bir göz gezirdim çabucak.. :) aklımdaki şeyleri söyleyeyim önce..

Key1 X-Plus Oto Koltuk bizim oto koltuğumuz bu.. kims ormuştu hatırlamıyorum ama.. Emir çok memnun..

İlkim arascım tayinin çıkmamış çok üzüldüm.. benim diyrbkrdaki kuzenimin tayini çıktı çok şükür balıkesire, eşinin yanına.. artık orada değil yani, üzgünüm senin için, ama biz onun için çook sevindik.. çok yakında düğünümüz vaar...

ben bir mekan açıyorum yakında.. inanılmaz bir yoğunlukla, eğitimler, seminerler, maliyet hesapları, fizibiliteler vs vs.. boğuluyorum artık.. ama içim kıpır kıpır, heyecandan uyuyamıyorum bazı geceler.. İzmitte bir örneği daha yok, ki türkiyede var mı bilmiyorum, onca araştırma yapıyorum gece gündüz daha rastlamadım.. öyle güzel bir iş yani.. ama detaylar hakkında açmadan bilgi veremeyeceğim.. şimdilik yani.. ama bi açayım hepiniz davetlisiniz, çünkü bize özel bir yer olacak..
kızı olacaklar çook şanslı, asu, edibe.. hayırlı olsun gözünüz aydın, kızlar geliyor yani.. çok sevindim.. keşke benimde bir ablam olsaydı demişimdir yıllaarca... şimdide inşallah oğlumun bir kız kardeşi olur diyorum.. çünkü çocuklarla çok iyi anlaşıyor..

Emir de 5 dişini çıkardı, çok şükür.. iştah yok, uyku yok.. ama hayatından pek memnun.. bir sürüüüüü arkadaşı var, ilk etapta bir çekingenlik yaşıyoruz ama yarım saat sonra oda ayak uydurmaya başlıyor arkadaşlarına.. yaklaşık 4 saat sonunda eve giderken arabada sızıyor yorgunluktan.. sanırım kızlardan birine aşık bile oldu.. sürekli yanına gidip elini tutmak istiyor.. facede beni takip edenler kim olduğunu tahmin edebilirler gelin adayımın.. dünya tatlısı maşallah.. oğlumu geçtim ben bile aşığım o fıstığa..

Emir gruba katıldığından beri daha bi iyi tanıyorum sanki oğlumu.. huyunu suyunu daha bi iyi anlıyorum.. bugüne kadar kimseye vurmaya çalışmadı, saçını çekmedi, itmedi.. gayet efendi arkadaşlarının yanında.. çoook şüküürr... inatçılık kesinlikle yok, elindeki oyuncağı aldıklarında önce bana bakıyor, sonra arkasını dönüp başka oyuncağa doğru yollanıyor.. diğer çocuklar bir oyuncak için bağrısıp çekiştirirken, Emir sadece uzaktan seyrediyor onları.. hatta bazen gülüyor hallerine.. ama saçının çekilmesi konusunda çok hassas, biri saçını çekince öyle bir ağlıyor ki, sanarsınız ki biyerini kestiler.. neyseki çabucak susuyor da.. neyse, çarçabuk adapte oldu gruba, artık çook daha büyük bir grupla da ayda bir toplanıyoruz, ilk buluşmamızı gerçekleştirdik gecen hafta sonu, 15 kişiydik.. Emir kalabalığı görünce hem anneleri hem onca çocuğu, bir şok geçirdi ama, baktı ki aşkıda orada.. hemen adapte oldu.. artık ayda bir de böyle büyük bir oyun grubu yapacağız..

ben onca yoğunluğun içinde, birde böyle güzel aktivitelere fırsat yaratmaya çalışıyorum kuzum için.. zaten her şey onun için..
Emir bazen canımı sıkıyor ama,mesela alışveriş merkezinde falan, özellikle kalabalık yerlerde kesinlikle elimi bırakmıyor, hatta bazen direk kucağıma gelmek istiyor.. hani öyle koşayım gideyim kaybolayım yapmıyor hiç.. bazen üzülüyorum bile bu duruma, arkadaşları çil yavrusu gibi dağılıyorlar hemen koşa koşa, anneleri peşlerinde, emir beni bekliyor.. oda koşsa gitse, azcık daha cesaretli olsa, atılgan olsa istiyorum ama, yok, beni göz hapsinden kesinlikle çıkarmıyor.. sırf bu konuyla ilgili olarak bir uzmana bile gitmeyi düşünüyorum artık açık açık.. neden kalabalıkta bu kadar korkuyor anlamıyorum.. hep yanımda oturuyo, yemeğini yiyiyo, etrafta gördüğü şeyleri bana gösteriyo, anlatıyo falan ama o kadar, gidip karıştırayım falan yok ya hiç..ama sadece kapalı alanlarda yapıyor bunu, açık havada parkta falan tutmak mümkün değil.. ama kapalı kalabalık ortamlar kabusumuz... normal değil sanırım bu çocuk! (( kesinlikle iyi bir uzman bulmalıyım.. (

birde lösemi hastası bir çocuk için yardım kampanyası düzenledik, onu ziyaret ediyoruz sık sık.. şimdi onunla birlikte aynı servisteki ihtiyac sahibi bir kaç kişiyi daha belirledik, onlara da yardım edeceğiz inşallah.. bir taraftan da gözümle gördüğüm, dokunduğum, hissettiğim çocuklara hayır işlerine devam... lütfen sizde çevrenizdeki yardıma muhtaç, aç, açık, hasta, yaşlı insanları unutmayın..................

yaaaa, KEMECEEEE madem telefondan takip ediyor okuyorsun, lütfen beni araaaaaa..... inan arayacam ama hep alakasız saatlerde aklıma geliyorsun arayamıyorum.. nasılsa eşi yok diye bi gece arayacam kendimi tutamayıp ama korkutacam diye arayamıyorum... çok utanıyorum ama burdan sesleniyorum sana, BENİ ARAAA... lütfeeen... ama kusura bakmadan, emi canım benim.. vallahi çok özledim...

bugünde eşimin doğum günüydü, güzel ama yorucuydu.. gidip yatayım.. bugün yine aklıma geldiniz, ve bu gece girip bişiler yazayım diye söz verdim kendime diye hala ayaktayım.. çünkü yarına erteledikçe olmuyo işte.. ama inşallah daha sık geleceğim artık.. söz vermiyorum, sadece umut diyelim..
gelemesem de sık sık, hep aklımdasınız.. özlüyorum sizi.. ufaklıkları ve sizleri kocamaaan sımsıkı kucaklıyorum ve öpüyorum... en kısa zamanda görüşmek dileği ile.. sevgiyle kalın canlaarr....

Son düzenleme:
ya arkadaşlar bitirince farkettim de çook uzun olmuş, biraz kısalttım ama, anca bu kadar oldu, idare edin artık, çok sık giremiyorum ya.. bi daha bu kadar biriktirmeyeceğim inşallah..

ya arkadaşlar bitirince farkettim de çook uzun olmuş, biraz kısalttım ama, anca bu kadar oldu, idare edin artık, çok sık giremiyorum ya.. bi daha bu kadar biriktirmeyeceğim inşallah..

canım ne güzel anlatmışsın öyle...face den takip edyoruz emir i zaten.. oyun grubunuz süper valla...özenmemek mümkün değil. keşke bizim de ole sansımız olsa da arkadaşlrıyla oynasa..ama çekingeliği konusunda bence bu kadar dert etme derim. daha küçükler ve anne onların sığınağı. bizimki de en ufak canı yansın ya da canı sıkılsın soluğu yanımda alıyor. iş konusunda da çok merak ettim ama iyi haberlerini bizimle paylaşmanı beklicez artık. bu arada yazmadan geçmeyim oğlunun aşkına bayıldımmmmmDDD

valla canım biz de aynı şehirde değiliz anneanne ve babaanne ile ama her ay dönüşümle onlar baktığı için bizimki şanslı.. sürekli yanındalar ve her istediği oluyor. artık bizi takmaz oldu..bilmiyorum böyle iyi mi ama güvenecek en iyi seçenk buydu bizim için. aynı şehirde yaşamak güzel olur mu şu anda bilmiyorum ama biz sürekli aynı evin içinde olduğumuz için zorlukları da var tabi...

tuğba canımm kuzeninin adına sevindim.umarımm ağustosta benim de yüzüm gülerr......işin de hayırlı,bereketli olur inşallah..açta biran evvel bizde bi bakalımm...emirin grubuna gelincee bayılıyorumm o gruba.allahım hepsi cıvıl cıvıl.benim oğlan da o kadar çok seviyo ki çocukları.alışveriş merkezinde çocuk gördüğümüzde çocukların arkasından dolaşmaktan biz bişeylere bakamıyoruz bile.hele bi de gidip öpmesii yok mu.ablamın kızı,oğlumdan 9ay büyük.onu her gördüğünde sıkıştırıp öpüyo,sarılıyo,kucağında yatıyo.face koyacaktım resimlerini ablam kızıyo koyma diye.ama dayanamıyacam buraya gönderebilirsem gönderecem çok tatlılar çünkü.kalabalıkta kucağımdan inmiyo demişsin.canım benim oğlan da tam tersi kalabalıkta aklına gelmem yanlızken benden ayrılmaz.her çocuk bir olmuyo.küçükler daha bi uzmanın görmesi için erken sayılır.öyle diyorumm ama insanın içi rahat etmiyo ben de konuşması için bi dra mı götürsem diyorum.kızlar ya benim oğlan küçükken daha çok kelime söylerdi.anne,baba,dede,gel,allah allah,bir,mama,vermem,ben....derdi.şimdi bu aralar mama,bir,baba,dede diyo.yani üzerine kelime eklemedi ve söylediği kelimeleri bile artık söylemiyo.dra götürmem için erken mi..

merhblar arkdislerr
nasilsiniz bklm
ilkim mas. ogluna
allhtan ablanin kiziymisss yoksa ne olurdu bilmemmm:::))
tubaa hayrli olur ins yeni mekaninnn
senin icin de farklilik olur, cocuk ta buyudu hem dee, rahat rahat isletirsin

biz bugun pasaprt icin foto cektirdk
kizimi da cektiler resmini
gitmisken albumluk fotolar da cektirdik
kizim bi guzel pozlar verdii ki sormayin
ilk defa studyoda fotograf cektirdk kizimaaa

bu arada bnm cimcime bzm nufus cuzdanlarini kaybetti dyee gidip yenilerini cikardkk
bir suru de ceza odedikk
siz siz olun nufus cuzdanlarinizi kaybetmeyn vallaa

haydnnn iyii gecelerr

Merhabalar 15 aylık oğlumun sosyalleşebilmesi ve yaşıtları ile paylaşımlarının artması için Ankarada oyun grubu kurmak istiyorum. İlgilenen anneleri bekliyorum...

cnm bence dil icin erken dil gelişiminin evreleri var cünkü babıldama döneminde tekrarlı baba dede gibi seyler mama kullanır sonra tek sözcük evresi anne baba gel bak ver bazı cocklar kalıtsal olarak bu evreyi atlar alıcı dili uzun tutar yani kaydedior birden başlayacak bence tasalanma derim

bu arada eşinle evde birbirinizi dudaktan öperken yavru kuşun görüyor mu?????????? cünkü artık herseyi taklit etmeye başladılar cnm ben utanark söyleyim boş bulunup işten gelince bi kaç kere öpmüştüm ipekte beni öpmeye calıştı ardayı yakalayınca öptü simdi cok dikkat edioruz bana dokundurmuyo bile ipekkk dikkat et derim

emireamadeeeeeeeeeee işini cokmerak ediorum inş. başarılı olursunda açıklarsn burda bekliorz b arada facede tuvalet eğitimi demişsin bence erken yaza dogru 19 aylıkken cocukların algıları cok acık olyor ben 8 aya kadar hergün altını acıp her sabah çiş tutardım bakıcıya bırakınca mecbur bıraktım yani aceleye gerek yok anlaşılır zaten cocugun tavırlarından

asucum pasaport fotograflarıda acayip komikoluyor nasıl cektirdin hayırlı olsun cnm öykü nasıl tatlı olmustur ya bende stüdyo fotosu cektirecektim bi kısmet olmadı cektircem ama nş. bende bebiş isterdim ama işte dogum izni bi cıksın 6 aya seneye şubatta ipek 2 yaşını doldurduktan sonra istiyorum bakalım

sorma cnm komikti gercekten
yok kulaklar gozukecek, yok sac toplu olacak,yok yuzde ifade olmayacak....
donuk donuk pozlar verdik
bi kizimin vesikaligi guzel cikti
bizimkiler inanilmaz komikk

hadi hayrlisi o zmn
bnce sen simdi hamile olsan bile doguma kadar kizin iki yasina girer ne dersinnnnn

Çiş olayına bende köyde çözüm buluncam haziran temmuz gibi memlekete gidiecem bir hafta 10 gün kadar o süre zarfında alıştırıcam:)

canım öpmeyi bizden değil benden öğrendi yavrucak.eşimle dikkat ederiz evde.zaten dikkat etmesek bile.eşim bana onun yanında yaklaşamıyo bile.kıyamet kopuyo.sohbet bile bazen edemiyoruz.ya beni ya onu bi bakıysoun elimizden tutmuş kaldırmış ortamdan uzaklaştırmak için.ben dudağından öpüyorum yavrucağın.dudağından öpmeyi benden öğrendi.ama sadece dudaktan da öpmüyo.kızın neresi denk gelirse ordan öpüyo.amaç sadece öpebilmek.bu öpme işini çocuklara,bana bi de anneannesine yapıyo.babaya bile çok nadir.sevdiği kişilere sadece.

dil gelişimi için evet biliyorum erken sayılır.fakat kuşku kalıyo insanın aklında.önceden neredeyse cümle kuran çocuk.şimi tek tük kelime söylemeye başladı.gerileme oldu sanki.endişem buydu neden gerileme olduğu.

Merhaba uzun zamandır giremedim oğluşumla hasta okmuştu şimdi iyileşti çok şükür... Benim oğlum hem kel hem tembel :) iki gün önce oyun oynarken yürüdü 15 adın attı ertesi gün çok az adın attı zorla bügünde elim bıraktığı anda yere oturuyor hiç yürümüyor... Sizinkiler ilk yürümesi nasıldı?

Kızlarr merhaba nasılsınız şöle bi okudum yazdıklarınızı tugba ne güzel anlatmışsın hayran kaldım sana lösemi tedavisi görenlere destek olmanız ne güzel :) paylaşmak acıyı ,sevinci ,imkanları insan olmakda bu degilmidirki zaten .bende buradaelimden geldigince imkanlarımız dahilinde yapmaya çalışıyorum mesela zeynein küçülen kıyafetlerini hediye gelipte iç giyemediklerini yıkayıp güzelce bana arada gelen bir abla var kızı dogum yaptı veriyorum ona .ihtiyaçlarıda var yerii bulması negüzel .aslında kimsesizler yurduna vericektim ama kullanılmış almıyorlarmış halbuki yıkanmış ve yıpranmamış ama kural işte maalesef.

Asu ne güzel bende istiyordum zeynebi götütürüp çektirmek nasip olmadı hep erteledik evde çekiyoruz ama stüdyoda farklı oluyorr.

Gamzee ipek nasıl oldu ?

Nezoo blogun çok hoş olmuş resimleri de tam olaydı daha iyi olurdu ama eyübün dilinden anlatmak yazmak çok hoş eline saglık

Bu arada edibe geldimi ?kazasız belasız bir gelsinde .

Zeynebin iştahı dişle birlikte kesildi gibi zorlamadan aralarda veriyorum .dogru düzgün beslenmiyo ya endişeleniyorum aralarda kızıyorum falan offf anne olmak zor .

Nette okumuştum karanfil yagı diş çıkma sürecinde iyi gelir diye deniyeniniz oldumu?ben karanfili kaynatıp diş etlerine sürdüm.uykumuz düzeliyor gibi ama iştah aynııı .gözleme denedim onu yedi sabah kahvaltındada yapıcam bakalım yanındada süt vereyim bakalım.tam yemelik oldu,dudaktan öpme olayııı kızlaaar en çok gidip babasını öpüyor .pamuk prensesten:):):) ögrendiii vallaöle oldu yaktı biziiii

Kendinize ve kuzulara çok çok iyi bakın iyi geceler

Canım ya internet iyi de kötü amaçlı kullanım da çok ondan yüzleri göstermiyorum.Hem de babamız izin vermiyor:)

aynen canım korkuyorlar cesaret edemiyorlar.Geçmiş olsun bu arada:)
yürümeye başlayınca hızlarına yetişilmiyor emin olyapma etme yakalayacağım deyince daha bir hızlanıp koşuyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…