• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
bu arada çocuklarınıza yaptıklarınız için kendinizi çok da suçlamayın, hepimiz insanız dört dörtlük değiliz, hepimiz çocuklarımızı yetiştirirken kullandığımız yöntemler farklı, farklı kişilikte bireyler yetiştiriyoruz, her yönteminde bir fırsat maliyeti var, onu da çocuklarımız hatalarıyla tecrübe edecekler tıpki bizler gibi...

bunları yazıyorum ama ben de geçen gün kendimden geçtim... oğlum mutfak lavabosunun altındaki dolabı karıştırmayı çok sever, orda plastik süzgeç vs vardır onlar iç içedir çıkartır geri iç içe koyar, ancak dolabın içinde arka tarafında su arıtma cihazımız var, bugün ne yaptıysa su arıtmanın hortumunu çekmiş çıkarmış ve su sızmaya başlamış. Tabi ben farkında değilim, kızımda kap kacağı toplamış içine koymuş, dolabı kapamış, o da farkında değil. Aradan bir iki saat geçti, mutfak halısına doğru bir ıslaklık gördüm, oğlumda yine yanım da pıtır pıtır yürüyor buz dolabı magnetleri ile oynuyor, dolabın altı full su dolmuş ve halen akıyor... kızım da bilgisayar başında seslendim gel kardeşini al ben şunu kapatmaya çalışayım diye, onunda kulağında kulaklık ağzı bir karış açık duymamış beni. Tabi benim maydonoz oğlum şıp şıp suyu elliyor, ben dolabın içine bakarken kafayı soktu bakıyor. Acayip kızdım, birisi hala yanıma gelmedi pc başında, diğeri ayağımın altında... bağırdım kızdım ikisine de... ikiside ağladı ve mutsuz uyudu tabi ben de. Sonra da çok pişman oldum, abartı tepki verdim, ne yaptım ben diye, ağladım ağladım...

yani eylemsura, sevdalinka ve diğer arkadaşlar sizi çok iyi anlıyorum. ama dikkat ettim regl öncesi acayip sinirli ve gergin oluyorum ve bu aralar öfke patlamalarım oluyor (bir gün trafikte elimde arabada olan eşimin jopuyla tv ye çıkarsan hiç şaşırmayın) valla kendim çözüm bulamazsam bu duruma, profesyonel yardım almayı düşünüyorum ne yapayım.

denis çeviri işini ne yaptınız? eğer yapabileceğim bir şey varsa ben de yapabilirim, ing çeviri işimin bir parçası zaten. iş yerinde boş vaktim çok olmaz ama avde geceleri 1-2 sayfa yapabilirm yada hafta sonu, ama açıkca söyleyeyim bir kereye mahsus. Kızın en kısa sürede kursa vs gidip öğrensin, az biliyorsa kendisini zorlayarak çeviri yapsın, çok daha kısa sürede öğrenir. Yada en iyi çözüm sen de çok üstüne düşme harçlığı ile bir kaç çeviri yaptırsın tercümanlara en kısa sürede öğrenir. Kısaca balık tutmayı öğrenmesi lazım

Günaydınlar...
Herkes akşam geliyor gündüz sakin buralar kontrol atında merak etmeyin...:52:
Meme konusunda bizimkide uyumadan önce ya da uykuya dalmak için kullanıyor:52: Gece duruma göre 2 ile 5 kere kalkıyor emip tekrar uyumaya devam ediyor.Arada aksaklıklar oluyor tabi...Ben de emmek istediği sürece emzirmeyi düşünüyorum

Bu ara da happy sana sorularım var..
1.Hani hamilesin ya ilk doğumun normal mi sezeryan mı?
2.Emziriyormuydun?
3.İlk hamileliğinle farkı var mı?
aklıma gelenler şimdilik bunlar cevaplarsan sevinirim...
Selam güzelim..hizlihizli cevap vericem kusura bakma..midem bulanıyor su aralar..
1. İlk dogum normal oldu..
2. Emziriyordum hala da emziriyorum..bakayom sut geliyo..cocukta su an emiyo..
3. İlk hamileliğimde ağız aciligi vardı bunda yok..hafif mide bulantisi ve su an asiri yorgunluk hissi var..hersey guzel gidiyo Allah a şükür..
vaska sorun varsa burdayim tatlim

Cananlar ve canları....
tam okuyamadım herseyi ..lutfen affediverin..genel olarak herkesler iyi..maşallah hepimize...
yilbasi çekilişi icin bana mesaj atan arkadaslar aşağıda listede..diger arkadaslara da bı sorun..ozElden cepten filan ...sonra uzulmesinler..okumamışlar gormemislerse eger..
liste...
happymother
serapblc
gamze
emireamade
eylemsura
nezooo
sevdalinka..
sevdacim ayrica herkese tekrar hatirlatmissin..saol bacimmmmm

Arkadaslar liste bu..pazar gecesine kadar herkese duyurun..istemeyen istemez sonuçta..yalniz ben pazar gecesi eslestirmeleri erdem e kağıtlara yazıp cektiricem..ve buraya yazacak..pazar gece sonnnnnnnn... Ona gore....göremiyorum İnternet'e...bakın pazar gece soooonnnnnnnnn...
daha sonra eslesenler ozElden adres o bu olayına girer..sonra varsın bebeklerimizin ilk arkadas hakikiiii arkadas hediyeleri...hadin bakalım...
ikili eşleşme olmicak..yani atıyorum ben ibrahime. Hediye alabilirim ama İbrahim ipek e alacak..erdem e de emir alacak..yani ikili degil karma eşleşme gibi..Allah in huzurunda beyaz kağıtları teker teker sececek erdem...hadin bakalım öptük siziiiii

Cananlar ve canları....
tam okuyamadım herseyi ..lutfen affediverin..genel olarak herkesler iyi..maşallah hepimize...
yilbasi çekilişi icin bana mesaj atan arkadaslar aşağıda listede..diger arkadaslara da bı sorun..ozElden cepten filan ...sonra uzulmesinler..okumamışlar gormemislerse eger..
liste...
happymother
serapblc
gamze
emireamade
eylemsura
nezooo
sevdalinka..

Arkadaslar liste bu..pazar gecesine kadar herkese duyurun..istemeyen istemez sonuçta..yalniz ben pazar gecesi eslestirmeleri erdem e kağıtlara yazıp cektiricem..ve buraya yazacak..pazar gece sonnnnnnnn... Ona gore....göremiyorum İnternet'e...bakın pazar gece soooonnnnnnnnn...
daha sonra eslesenler ozElden adres o bu olayına girer..sonra varsın bebeklerimizin ilk arkadas hakikiiii arkadas hediyeleri...hadin bakalım...
ikili eşleşme olmicak..yani atıyorum ben ibrahime. Hediye alabilirim ama İbrahim ipek e alacak..erdem e de emir alacak..yani ikili degil karma eşleşme gibi..Allah in huzurunda beyaz kağıtları teker teker sececek erdem...hadin bakalım öptük siziiiii

Bana bak....
beni kendine ikon ya da ilah secmiş olabilirsin..benle yatıp benle kalkıyor olabilirsin..burda her daim beni takip edip ezberliyo olabilirsin..
ama sunu bil ki...
Butun izmir e lojman a esimin tum is arkadaşları ve onun eslerine tutuptaaaaaaaa aaaaaaaaa edibe hamileymissssssssss demek senin harcın degil bacım...tamam mı...
haddini bil...
ben lojmana gelince. Ondan bundan hamile misin lafı duymak zorunda değilim..
madem beni burdan asık gibi takip ediyorsun çeneni tut ta gelip lojmana kalbini kirmiyim senin tamam mı...
bu guzel haberi bu mahrem olayı Birak ben sevdiklerime soyliyim..buraya girip gizli gizli okumakla olmaz bu isler...
oldu olacak kiminle takılıyorum kime çay icmeye gitmisim onu bunu da kaydet te. Ben de unutmiyim...
hadi bakalım gir simdi gizli gizli oku daha neler yapmış edibe...
hatta ben sana günlük rapor vereyim..lojmanların girişine as...
terbiyesiz.....

Hhhaaaa bak sana müthiş bı malzeme daha vereyim..
Haftaya çınarın malum mekanda dogum gunu partisi var...
Hadi bakalım duyur bunu herkese de ilknur yorulmasın...hadi durmaaaa

Son düzenleme:
Tuğbacım maşallah emire ne güzel sözünü dinliyor. Daha çok küçükler gerçi ama İbrahim çok asi olacak sanırım çünkü İbrahim yapma annecim diye kaç kere söylüyorum hatta sesimi yavaş yavaş yükselterek yok anam yok dönüp bir kere bile bakmıyor deli ediyor beni. Bazen sessiz kalayım diyorum hiçbir şey demiyorum yine yapacağını yapıyor. Umarım böyle devam etmez. Bu arada bulguru İbrahim de yoğurtla seviyor ama canı isteyince. Ayrıca bugün ben de aşure yaptım komşumun yardımıyla İbrahim iki üç haftadan beri ilk defa ağzını tam olarak aşure için açtı ve bir kase yedi. Sevineyim mi üzeleyim mi bilemedim aşure bu sıradan bir yemek gibi yapılıvermiyor ki. Acaba dondurucuya koysam çıkardığımda birşeye benzer mi?
Nezoo Önceleri İbrahim de arada bir dinliyordu aynı emir gibi söylene söylene geriye dönüyordu ama ne olduysa artık hiç dinlemiyor. Bir yerde bi hata mı yapıyorum acaba?
Kemece çok şükür benim yaşadığım apartmanda komşuluk çok güzel 20 hane var 6 sıyla sık gidip geliyorum. Ama iş dışarıya gelince tabiki güven yok bizim çocukluğumuz çok eskide kaldı gerçekten. Şimdi çocuklar sıkı sıkaya tembihli ve sokakta oynamaklar yok artık.
Şu sabırsız sinirli olduğumuz dönemler de dediğin gibi regl dönemlerine denk geliyor büyük ihtimal. O dönemler beni baya etkiliyor ve gergin oluyorum galiba eşim ve annem de aynı yorumları yapıyor çünkü sen yine regl olucan galiba diye :) neyse ki genel halim değil.
Asu Hoşgeldin. Anneden döndükten sonra ben de bi bocalıyorum çünkü orda anne olduğumu unutup tekrar çocuk oluyorum İbrahimin yemesi hariç banyosu, alt değiştirmesi, oyalaması ananeye kalıyor ben de arada yardım ediyorum işte :) istediğim zaman geziyorum istediğim zaman uyuyorum acayip deşarj oluyorum.

Cananlar ve canları....
liste...
happymother
serapblc
gamze
emireamade
eylemsura
nezooo
sevdalinka..

Herkese hatırlattım ama kendim özelden mesaj atmayı unuttum. Şimdi atayım diyordum baktım sen benden önce yazmışsın. Heyecanla kura sonuçlarını bekliyorum bakalım bize kim çıkaçak?

Selam güzelim..hizlihizli cevap vericem kusura bakma..midem bulanıyor su aralar..
1. İlk dogum normal oldu..
2. Emziriyordum hala da emziriyorum..bakayom sut geliyo..cocukta su an emiyo..
3. İlk hamileliğimde ağız aciligi vardı bunda yok..hafif mide bulantisi ve su an asiri yorgunluk hissi var..hersey guzel gidiyo Allah a şükür..
vaska sorun varsa burdayim tatlim

sağol canım takılan soru olıursa aklıma sorarım:34:

Nezoo Önceleri İbrahim de arada bir dinliyordu aynı emir gibi söylene söylene geriye dönüyordu ama ne olduysa artık hiç dinlemiyor. Bir yerde bi hata mı yapıyorum acaba?

Niye hata yapasın canım zamane çocuklarına yetişmek ne mümkün...daha küçükler anlarlar...Onlarda yeni dünyalarına hala adapte olmaya çalışıyorlar bence hala keşif halindeler...

kemeceeeeeeeeeeeeee, off kemeceeee...
canım yalnızlık ne zor bilirim, hele de iki çocukla, işe giderken, evle tek başına ilgilenirken, tüüm sorumluluklar senin omuzundayken..
çok normal canım ya, bu şekilde öfke patlamaları yaşaman.. hayat zaten zor, zaman çok çabuk geçiyor, her şeye yetişemiyor insan.. hele de senin yetişememem o kadar normal kii..
keşkeee ankarada yaşıyor olsaydım, inan elimden geldiğince yanında olur, yardımcı olurdum sana.. seni düşündükçe bile içim fena oluyordu, şimdi yazdıklarını okuyunca daha bir fena oldum.. kıyamam ya sanaa.. bu kadar zorlama arkadaşım kendini.. birşeyleri oluruna bırak biraz, zamana bırak.. kendini mutlu et önce, kafanı rahatlat biraz.. hafta sonu atla gel bana, valla çoook ciddiyim.. ben seni biraz şımartayım..:34:

asuuuuu, hoşgeldiin.. sefa getirdin, keyifle geldin bellii.. :9:

arkadaşlar bir de Emir zaten öyle inatçı bir çocuk değil.. yani sözümü dinliyor olması inanın ona uyguladığım özel bir eğitimden falan kaynaklanmıyor.. adamın yapısı bu.. sakin, uslu bi çocuk zaten.. :nazar::nazar::nazar:
mesela ağzına yerde bulduğu bişiyi atıyor, ben eğer görüyorsam elimi ağzına doğru uzatıp ver annnecim bakalım neymiş o, pis o diyorum hemen diliyle dışarı iteliyor ağzındakini.. hiiç inat etmez vermiyecem diye, hiiç.. gerçi bunu bazen yemek yerken de yapıyor ama olsun.. :1:

bi de bu ara arabalarıyla oynuyo, yere yüz üstü yatıp arabaları bi ileri bi geri sürüyor, sonra yatmaktan sıkılınca aemekleyerek tüm evi gezdiriyor arabasına.. biri gezince diğerini gezdiriyor, ama tüm evi, mutfak banyo yatak odası heryer.. öle kendi kendine oynuyor bir saat arabaları ile.. nasıl bir içgüdü bu yaa.. araba ile oynuyor.. bebek versem eline acaba oynar mı? çook merak ettim bak şimdi, bi bebek bulup denemeliyim.. :1:

anlayacağınız benim ki niye yapmıyor niye etmiyor diye üzülmeyin, her çocuğun huyu suyu mizacı farklı olacak tabi ki, kişilikleri gibi.. farklı olsunlar ki bize anlatacak bişiler çıksın değil mi ama..:52:XAZ< bu sondakilerde emirden selam size..:16:

happyy edepsiz ziyaretçine de yuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhh diyorum. arkadaş bu milletten korkulur yaa.. insanı soğutur bunlar herşeyden vallaa.. bu ne edepsizlik, hayasızlık böyleee...
:47:

denis çeviri işini ne yaptınız? eğer yapabileceğim bir şey varsa ben de yapabilirim, ing çeviri işimin bir parçası zaten. iş yerinde boş vaktim çok olmaz ama avde geceleri 1-2 sayfa yapabilirm yada hafta sonu, ama açıkca söyleyeyim bir kereye mahsus. Kızın en kısa sürede kursa vs gidip öğrensin, az biliyorsa kendisini zorlayarak çeviri yapsın, çok daha kısa sürede öğrenir. Yada en iyi çözüm sen de çok üstüne düşme harçlığı ile bir kaç çeviri yaptırsın tercümanlara en kısa sürede öğrenir. Kısaca balık tutmayı öğrenmesi lazım

teklifin için ve tavsiyelerin için saol canım. Seni yormıyalım çalışıyosun işin başından aşkındır. Bir seferliğe mahsus demişsinde zaten 1 kereye mahsus yazmış bulundum buraya o gün kızda ağlayıp üzülünce bide buraya yazıyım istedim galiba hata ettim neyse ilgin için teşekkürler yapmış kadar oldun.

teklifin için ve tavsiyelerin için saol canım. Seni yormıyalım çalışıyosun işin başından aşkındır. Bir seferliğe mahsus demişsinde zaten 1 kereye mahsus yazmış bulundum buraya o gün kızda ağlayıp üzülünce bide buraya yazıyım istedim galiba hata ettim neyse ilgin için teşekkürler yapmış kadar oldun.

denis alınganlık gösterdiğini düşündüm, sürçü lisan ettimse affola... bu konudan çok muzdarip biri olarak içimden düşündüklerimi yazılı olarak ifade ettim, tabi ki yardım isteğim baki

Cananlar ve canları....
liste...
happymother
serapblc
gamze
emireamade
eylemsura
nezooo
sevdalinka..

Şimdiden hediye araştırmasına bile girmiş bulunmaktayım....:52:

tatlım sen nie alınıyon bakim, ne ayııp.. e hani bana msj atcaktınız faceden.. hani bişi yok kaç gündür bakıyom.. şş, hadi hadi küsmek yook... :16::16:

Offf offf devkulecigim..
ben haftaya haftasonu Alasehir e gelcem diye soz verdiydim ya sana..
anam son anda su arkadasın oğlunun dogum gunu partisi davetiyesi elime tutustururldu..
ailecek görüşüyoruz ve benim dogum gunu partimde cok yararı dokunmuştu..geri ceviremicem kızcağızın davetini..
insallah diger hafta gelcem Alasehir e..gercekten bak..cunku artık iyice ihtiyarlamis ananem ve dedemi bir an once görmek istiyorum..erdem i doya doya sevsinler istiyorum..
geldigim an seni aricam izmir den yola çıkarken hatta ..tamam mı ...
kusura bakma hayatım..

Offf offf devkulecigim..
anam son anda su arkadasın oğlunun dogum gunu partisi davetiyesi elime tutustururldu..
ailecek görüşüyoruz ve benim dogum gunu partimde cok yararı dokunmuştu..geri ceviremicem kızcağızın davetini..
insallah diger hafta gelcem Alasehir e..gercekten bak..cunku artık iyice ihtiyarlamis ananem ve dedemi bir an once görmek istiyorum..erdem i doya doya sevsinler istiyorum..
kusura bakma hayatım..

Offf offf devkulecigim..
kusura bakma hayatım..

Back