2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
hayırlı yolculuklar eylem kızlar alıntı yapmadan yazdım çarpuk çurpuk oldu ama napalım telden o kadar oluyo eylem inşallah alışmaz diyelim ne diyim blilemedim babanede özlemiştir şimdi bakalım nasıl durdurabilcen kolay gelsin sana

valla canım böle siz buluşunca çok özeniyorum ama malesef ben edirne deyim.. çok uzağım yani..olsaydım kesin gelirdim sizlere tanışmak çok isterim...

Seni gayet iyi anlıyorum canım insanın evladı olunca her şey daha farklı oluyor hayata bakış açısı bile :)Benim de miniğim ameliyat olucak da daha biraz daha var bizim ama şimdiden stresi sarmadı değil hani...

Biz de sonbHara yaptırıcaz kısmetse...Çünkü bizim ki yarım sünnetli doğdu...

canım senemin tavsiye ettiği kitabı alamadım alışveriş yaptığım sitede haluk yavuzerin 7-8 kitabı vardı ama senemin söylediği yoktu bunlar bitince ilk onu almayı düşünüyorum. Sabiha paktuna çocuklarla doğru iletişim ve Ali çankırı çocuklara söz geçirme sanatı bu ikisini aldım ayrıca edibenin tavsiye ettiği kitabı alıdım üstün dökmen- kelebekler ve insanlar.

Hayırlı yolculuklar canım izmire geleceğin zaman haber imkanlar elverirse buluşuruz
sorma canım ya bizimki de ben de dahil önüne gelene aba abaa bağırınıp duruyor onun için ne anlama geliyorsa

ARKADAŞLAR BİRŞEY SORUCAM SİZİN BEBEKLER YAPMA, DUR, GİTME DEDİĞİNİZDE SİZİ DİNLİYOR MU? İBRAHİM BENİ HİÇ DİNLEMİYOR. YAPMA DİYORUM DÖNÜP BAKMIYOR BİLE. DE BEN ENGEL OLDUĞUMDA DA KIYAMETLERİ KOPARIYOR.

evet dinliyor canım.. mesela tv ünitesine gitmesi tv ye ellemesi yasak tabikiii, oraya daha yaklaşırken benim gözümün içine bakıyor, ben görüyormuyum diye, ben bakıyorsam eğer hiiç yeltenmiyor bile, söylene söylene geri dönüyor..

ya da elini uzatmamaı gereken birşeye uzatırsa hayır diyorum sadece, o da hemen geri çekiyor.. mesela sıcak çay dolu kırmızı kupalarımıza bayılıyor, ama hayır deyince kesinlikle ellemez.. yanına gidip bakıyor ama ellemiyor..

kısacası Emir sözümü dinliyor, gerçi sadece benim sözümü dinliyor.. babasını peek takmıyor, ama ben hayır diyorsam mutlaka yalvaran gözlerle bi dönüp bakar, mutlakaaa.. ben o bakışlara dayanamasam da ilerde kavga dövüş bişileri öğretmeye çalışmaktan iyidir deyip kendimi tutuyorum.. şimdiden öğrenmeli doğruyu yanlışı..
benim tv ünitesindeki tümü süs eşyası sayılabilecek hediye eşyalarımı hiiç kaldırmadım ve henüz hiç biri kırılmadı.. gerçi bir gün elinde bir mumu dişlerken yakaladım ama o ilk ve son oldu..

ya bu arada ben başka bişi demeye girmiştim.. bebesi yemek yemeyen arkadaşlar;
nohutlu bulgur pilavı deneyin lütfen, Emir bayıldı, şaşırdım kaldım.. siz de deneyin bakalım, belki sizin bıdıklar da sever..

o şartı siz mi koydunuz yoksa sağlık açısından mı problem var?

Sağlık açısından canım doktor öyle kkarar verdi

Söz dinleme konusuna gelince devamlı olmasa da dinlemyor.inatlaşıyor bazen sonun da kazanan o oluyor.Aynen Emir gibi babasını hiç dinlemiyor...

Biz de bulgur pilavı ve yoğurta bayılıyoruz.. he tabi bir de tarhana çorbasına...

merhba sevgili kasim anneleri
iki haftadr memlekktte annemlerdeydm
beni merak eden ve arayan arkadaslara kocaman muckkkkkkkssssss
ay bi garp aldm eve girince
ben hala annemin evini daha cok benimsemisim kendi evimden
cook da alismistk onlarda oyle
gece bizim kiz bazen kalkiyrdu
disleri zorluyr herhalde
herkes kalkiyrdu evde
onu oynatyrlardi
cook komik
benm ailem yaaa
halbuki besinci torunlari ama enerjileri hep ayni
iki hafada bi degisiklik var mi dye dusundum bnm kizda
var hemde cok oynak bi degisiklik
evde muzik calinca oynardi ama avm lerde oynamasti hic
takiii dune kadar
dun avm de her magazada caln muziklerde popo sallayp durdu
zaten kendi yuruyor hic elimizi tutmuyr
bagimsiz olma cabalari basladi bizde anlayacaginizzz
simdilik kacyrm ama ark sizinleymmm

,
hoş geldin sefalar getirdin...
DEmekki sadece benim oğlum değilmiş tek başına takılmak isteyen
Her torunun yeri farklı diyorlar ya gerçekten öyle....
Zamane çocukları hepsi oynak

46: alkış alkış alkış emire... kız bunu nasıl başardınız bu aylarda maşallah. aslında dikkat ettim benim oğlumda bakıcıyla birlikteyken aynı emir gibi davranıyor benimleyken cozutuyorrrrr....tabi bu benden kaynaklanıyor, ben hayır çok kullanmıyorum hatta biliyorsunuz bizde bir anne daha var kızım, o çok engelliyor bazen onuda uyarıyorum, oğlan da ne yapsın karışanı çok anne,bakıcı, abla kişiye göre takılıyor ama ben herşeyi yanında dokunmasına tanımasına izin vereyim diyorum, hiç bir şeyin yerini de değiştirmedim çocuk öğrenecek ne tehlikeli ne zararlı diye bekliyorum kızımda da aynı davranmıştım ama oğlan diye mi yada benim sabrım yok ondan mıdır nedir oğlum sınırları bazen çok çok zorluyor hayırı öğretmeyi acilen öğrenmem lazım, çok yüz buluyor benden çooook

hoşgeldinnnn öyküye maşallah... oğlum yalnız değilmiş anlaşılan, ben de bu oğlan çok oynak olmaz inşallah diyip duruyorum bakıcı evi kirletmesin, sözümü dinlesin hem de eylensin diye düşünmüş olmalı yada doğrusu kendi vakit geçirsin diye oğlanla akşama kadar şıkkıdı şıkkıdı radyo eşliğinde oynuyor, kadın çok kıvrak, bizimki de yanında... yavrum el çırpıp, el sallayarak dönerek eşlik ediyor sormayın. hayır bu çocuğun anası bilmez oynamayı babası bilmez,napcaz biz bunu bakıcıdan sonra bilmiyorum:26: ay bizim sülalede ağır abilik makbuldür oynayan erkek pek çıkmaz

Kızlar bugün oğluma 1 yaş aşısını yaptırdım, kuzum yapıldığı anda çok az ağladı sonrasında hemen keyfi yerine geldi, hatta aile hekimini ve ordakileri baya eğlendirdi. Birde ne yaptı biliyor musunuz, aile hek. yanında çalışan evrak vs işlerini yapan bir adam var( ki ben onu dışarda sigara içerken görmüştüm) çok tatlıymış maşallah, verin de az seveyim dedi. Ben de hastalık vs kapmasın, zaten adam da sigara kokuyordur diye esirgedim çocuğu ne yalan söyleyeyim. O gelmez şimdi size,benden başkasında durmaz dedim. Benim oğlumda sağ olsun ilk anneyi yalancı çıkarma durumunu yaşattı hemen, adam elini uzatınca hop kucağına atladı, adamla gülüşmeler oyunlar allahım beni unuttu. Ben arada bir iki oyuncakla dikkatini dağıtayım bana gelsin diyorum, yüzüme bakmıyor, adam da tabi yalap şap bir elini öpüyor bir yüzünü, ayaklarını gıdıklıyor vs içim gidiyor, biz çok öpmüyoruz diyorum arada, hiç oralı değil... tabi bu arada hemşireler dr gülmekten kırıldı geçti. Aşı yapıldı gitmemiz lazım dedim, taksiye kadar adam bindirdi, oğlum adamdan ayrıldı diye ağladı.Kısaca kuzucuğum beni sattı ya... dr un dediği bu çocuk çok baba özlemiş, biraz yetişkin bir erkekle oynaması lazım ilgi bekliyor oldu

şimdi size yazdıklarımı düşününce çocukluğumuzu hatırladım ve çocuklarımın çocukluğu için üzüldüm, daha güvenilmez bir dünyada yaşattığım için... eskiden bizi komşularımız kucaklar hatta birlikte oyunlar oynardık, kapıda kalınca yemeklerini yerdik. Farklı bir yere gidince dr a, postaneye, bankaya vs orda sıra beklerken tanışılan insanların ikram ettiği şeyleri yerdik. Şimdi benim çocuklarım için bu koşullar yok, sizinkiler yaşadığınız yer itibariyle benzer bir mahalle hayatı yada sosyal hayat içindeyse ne mutlu size...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…