• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
kızlar sipiralle korunan varmı aranızda ben cuma taktırayım diyorum ama kararsızım.bu ay adetim hem 30.gün geldi hemde 7 gün sürdü.bazıları kanamanın zamanıda miktarıda artıyo diyo.kafam karışık.bu bünye 4.bebeği kaldırmaz:36:

ben oğlumdan önce taktırmıştım canım biraz kanamalar fazla oluyo lekelenme tarzında ama baya kalmıştı 6 sene falan 6 senededen sonra kayma olmuştu çıkartttırmıştım

günaydın herkese,,,herkesler akşam giriyor ben sabah muhabbetleri sonradan okuyorum mecbur...bizim oğlan hala yürümüyor burda bi arkadaş yazmıştı tek elinden tutup gezdirdim bi haftaya yürüüd diye ama bize pek fayda etmiyor sağolsun oğlum tek elini bırakınca ya duruyor yürümüyor ya da oturuyor yere..herhalde daha güveni gelmedi diyorum. çok ta zorlamak istemiyorum korkmasın diye..emzirme konusunda ben de ne kadar emerse verme taraftarıyım inş onun ve benim için başka sorun çıkmaz ve emziririrm. gerçekten anne sütü bir mucize bundan yavrumu mağrum bırakmak olmaz..

Yürüme mevzuunu hiç sorma. Nehir'im de bir ay önce bir iki adım attı, bıraktı. Emeklemek kolay geliyor herhalde. Zorlamak istemiyorum dediğin gibi ben de. Doktorumuz da kendi haline bırak, sağlıklı olup da yürümeyen çocuk yok dedi. Sağlığı yerinde çok şükür. Bekliyorum artık ben de.

selam kızlar hımm ne güzel sohbetler edilmiş:9 ilk önce bi edibeyi tebrik edeyim. edibecim hayırlısıyla bebişini kucağına almayı nasip etsin allahım kazasız belasız inş. zor olcak ama olsun üstesinden gelebilirsin.oh kızlar yine buluşuluyo güzel güzel hadi bakalım. denizde acayip memeci hiç bırakmıyo yakamı habire dönüyo dolanıyo mem mem napcaz bakalım iştahınıda süt kapatıyo biliyom ama emzirmeyide bırakmayı düşünmüyorum bende tuğba salıncağınız hayırlı olsun başka neler vardı bi bakayım yine dönerim

Kuşum yaa, kıyamam ben ona. Meme canavarları :16: Sağlığı nasıl? Herşey yolunda inşallah?

sanem merhabalar canım yer elması çorbasını nasıl yaptın tarif varsa yazarmısın?

Tabi Canım yazayım : Üç parça yer elması, bir minik patates, bir arpacık soğan ve bir minik havucu iri parçalar halinde ya da hiç bölmeden üstlerini aşacak kadar suyla haşlıyorum. Haşlarken bir avuç mercimek ve azıcık bulgur da koyuyorum. Sebzeler iyice ezilince blendırdan geçiriyorum. Tereyağını eritip, hatta azıcık kızartıp üstüne döküyorum.Az da tuz ilave ediyorum. Tereyağını sıcakken direkt içine de atabilirsin. Nehir'in damak zevki bizimki gibi. Yemiyor bebek işi çorbaları. Ondan hafif kokulu yapıyorum. Bazen blendırdan geçirmeden çatalla ezerek veriyorum ama o zaman az yiyor. E onun da hakkı ipek gibi pürüzsüz çorba içmek. Öyle veriyorum artık. Çok yumuşak ve leziz bir çorba. Aynısını bal kabağı ile de yapabilirsin. O da güzel oluyor.

Günaydınlar...
Herkes akşam geliyor gündüz sakin buralar kontrol atında merak etmeyin...:52:
Meme konusunda bizimkide uyumadan önce ya da uykuya dalmak için kullanıyor:52: Gece duruma göre 2 ile 5 kere kalkıyor emip tekrar uyumaya devam ediyor.Arada aksaklıklar oluyor tabi...Ben de emmek istediği sürece emzirmeyi düşünüyorum

Bu ara da happy sana sorularım var..
1.Hani hamilesin ya ilk doğumun normal mi sezeryan mı?
2.Emziriyormuydun?
3.İlk hamileliğinle farkı var mı?
aklıma gelenler şimdilik bunlar cevaplarsan sevinirim...

canım happy ne ara girer senin bu soruları görür mü bilmiyom ama ben bildiğim sorularını cevaplayım senin için.. happy nin de kızacağını sanmam.. happy nin ilk doğumu normal di canım, sezeryan değil. emziriyordu Erdem paşayı, hatta hala emziriyor, sanırım hamileliğinin 6. ayına kadar da emzirecek.. ilk hamileliğindeki farkı da artık kendisi cevaplasın, o kadarını da bilemem.. :34:

hayırdır bunca incelemenin altında bir hayırlı karar mı var sanki neee??? :nazar::nazar:

bu arada çocukların yemeklerine bulabilirseniz himalaya tuzu atın, zarardan çok faydası varmış bebelere.. içindeki mineralsayısı çoook, bu yüzden çok faydalıymış.. tabi tuzu basın demiyom da, azcıkta olsa himalaya tuzu öneriliyormuş.. ben almıştım küçük bir paket içinde taş çatlasın 1 su bardağı ya vardır ya yoktur, 25 lira civarıydı.. ama dediğim gibi çok az kullanılıyorya, uzuun bir süre yeter bu bizimkine.. tavsiye ediyorum, pahalı gibi görünüyor ama uzun süreli kullanılıyor, sizde alın bence.. hatta kıyabilirseniz çok çok alın kendinizde kullanın diyo uzmanlar ona göre.. :34:

Yürüme mevzuunu hiç sorma. Nehir'im de bir ay önce bir iki adım attı, bıraktı. Emeklemek kolay geliyor herhalde. Zorlamak istemiyorum dediğin gibi ben de. Doktorumuz da kendi haline bırak, sağlıklı olup da yürümeyen çocuk yok dedi. Sağlığı yerinde çok şükür. Bekliyorum artık ben de.

Kuşum yaa, kıyamam ben ona. Meme canavarları :16: Sağlığı nasıl? Herşey yolunda inşallah?

teşekkür ederiz teyzezi grip ufakdefek rahatzızlıklar olmazsa genelde iyi çok şükür yanlız 1 sene daha antibiyotik içmeye devam biraz ona üzülüyorum bağışıklık sisstemini zayıflatmış devamlı antibiyotik kullanmak fazla kalabalığa sokma dedi dokktorumuz mikrop kapıyo hemen napalım işte bunlarada şükür yürüme işinede üzülmeyin canım yiğenim 17 aylıkken yürüdü şimdide oturtamıyolar kimi geç kimi erken ama eninde sonunda yürüyecekler çorba içinde tekrar saol canım

ben oğlumdan önce taktırmıştım canım biraz kanamalar fazla oluyo lekelenme tarzında ama baya kalmıştı 6 sene falan 6 senededen sonra kayma olmuştu çıkartttırmıştım

o zaman kalsın yaa.zaten 7 gün sürüyo.bu kadarız or geliyo.ben adet olurken sancım olmaz.artık koçişe söyliyim.başının çaresine baksın yaa

canım happy ne ara girer senin bu soruları görür mü bilmiyom ama ben bildiğim sorularını cevaplayım senin için.. happy nin de kızacağını sanmam.. happy nin ilk doğumu normal di canım, sezeryan değil. emziriyordu Erdem paşayı, hatta hala emziriyor, sanırım hamileliğinin 6. ayına kadar da emzirecek.. ilk hamileliğindeki farkı da artık kendisi cevaplasın, o kadarını da bilemem.. :34:

hayırdır bunca incelemenin altında bir hayırlı karar mı var sanki neee??? :nazar::nazar:

Eyüp vbenim zor oldu.O yüzden acaba hamile kalabilrmiyim diye düşünmekteyim.Eşim istiyor ama ben istemiyorum.İlgisiz kalmasından ve sezeryan olduğum için ertelemekteyim ben...Yani bilmiyorum

kızlar denizinde konuşması sanki yavaş gibi . anne meme suyada mama bide de de diyo calilio ya kaaa diyo o kadarda kitap okuyorum knuşuyorum neden ki acaba gerçi abiside 2. 5 yaşında konuşmaya başladrdımıcı psolağa götürdümde erkek çocuklarında oluyomuş demişti kızlar bide bişşey daha sorcam inglizce öğretmeni varmı aramızda ablamızın çevirisi var yaptıramadık bi türlü yardım cı olacak birileri varmıdırki acaep .? kemece bu arada tebrik ederim canım o rada nasıl zaman buluyosun almanca öğrenmeye iş çocuklar ev valla maşşşalllah :nazar: şimdi insanlarda bi tuhaf kuzenlerim 2 tane ing hocası ama hayır yok napcaksın:19:

kimimiz geç konuşuyor kimimiz yürümüyor diyoruz acaba çok mu evham yapıyoruz anlamıyorum...:44:

oğlanın salıncağını taktırdım kafayı yedi sevinçten, çığlık çığlığa sallanıyor şuan, fotoğrafını çekmek için bile durdutmuyo, hareketlide hep bulanık çıkıyo, aman yarabbi, arkadaşlar şiddetle tavsiye edilir.. ya bunda uyur bile Emir.. Allahım uykusuzluğumuza bir çare mi yoksam bu salıncak.. :52::52::52::52: tabii annelik, çıkarıp yıkayamadım ya, hijyen değildir diye üzerine battaniye serdim.. :35:

Eklentiler

• $20121205_122739.jpg
    $20121205_122739.jpg
    55,1 KB · Görüntüleme: 48
  • $20121205_122651.jpg
    $20121205_122651.jpg
    46,2 KB · Görüntüleme: 49
oğlanın salıncağını taktırdım kafayı yedi sevinçten, çığlık çığlığa sallanıyor şuan, fotoğrafını çekmek için bile durdutmuyo, hareketlide hep bulanık çıkıyo, aman yarabbi, arkadaşlar şiddetle tavsiye edilir.. ya bunda uyur bile Emir.. Allahım uykusuzluğumuza bir çare mi yoksam bu salıncak.. :52::52::52::52: tabii annelik, çıkarıp yıkayamadım ya, hijyen değildir diye üzerine battaniye serdim.. :35:

oyy maşallah kuzuya peki güveli mi bir ara ben de düşünmüştüm almayı

kızlar denizinde konuşması sanki yavaş gibi . anne meme suyada mama bide de de diyo calilio ya kaaa diyo o kadarda kitap okuyorum knuşuyorum neden ki acaba gerçi abiside 2. 5 yaşında konuşmaya başladrdımıcı psolağa götürdümde erkek çocuklarında oluyomuş demişti kızlar bide bişşey daha sorcam inglizce öğretmeni varmı aramızda ablamızın çevirisi var yaptıramadık bi türlü yardım cı olacak birileri varmıdırki acaep .? kemece bu arada tebrik ederim canım o rada nasıl zaman buluyosun almanca öğrenmeye iş çocuklar ev valla maşşşalllah :nazar: şimdi insanlarda bi tuhaf kuzenlerim 2 tane ing hocası ama hayır yok napcaksın:19:
can cağızım nasıl bişey konu bilmiyom ama ben çevirebilirim kimse yardımcı olamazsa.. çeviri konusunda uzman değilim, ancak ingilizcem var.. çook uzun bişi değilse, ve kimse yardımcı olmazsa ben yapabilirim cicim.. haber et, özelden mail adresimi vereyim, ya da face den yolla bi bakayım.. ok!
kimimiz geç konuşuyor kimimiz yürümüyor diyoruz acaba çok mu evham yapıyoruz anlamıyorum...:44:

eveeet, çok doğru bir noktaya parmak basmışsın canım, evhaaaammm.. yürüse niye kayboluyo, konuşsa hiç susmuyo.. arkadaşlar her şeyin tadını çıkaralım bence, bu anlarıda çook güzel, bişileri işaret ederek mıy mıy anlatmaya çalışmaları, düşe kalka yürüme cesaretleri..
yaaw ne kadar güzel farkında değilmisiniz? çok şükür ki sağlıklılar, hepsi bir gün olacak nasılsa, aceleye gerek yok, herşeyi sindire sindire yavaş yavaş yaşayalım.. zaten çok çabuk büyüyolar, hiç bişi anlamıyoz.. zamanı gelince herşey olacak, evhamı bırakın, mutlu oluuun... :16::16:

eveeet, çok doğru bir noktaya parmak basmışsın canım, evhaaaammm.. yürüse niye kayboluyo, konuşsa hiç susmuyo.. arkadaşlar her şeyin tadını çıkaralım bence, bu anlarıda çook güzel, bişileri işaret ederek mıy mıy anlatmaya çalışmaları, düşe kalka yürüme cesaretleri..
yaaw ne kadar güzel farkında değilmisiniz? çok şükür ki sağlıklılar, hepsi bir gün olacak nasılsa, aceleye gerek yok, herşeyi sindire sindire yavaş yavaş yaşayalım.. zaten çok çabuk büyüyolar, hiç bişi anlamıyoz.. zamanı gelince herşey olacak, evhamı bırakın, mutlu oluuun... :16::16:

Kesinlikle yaa o kadar huızlı zaman geçiyor ki bir anda oluyor herşeyleri...

oyy maşallah kuzuya peki güveli mi bir ara ben de düşünmüştüm almayı

güvenli mi derken, yere çok yakın zaten, çok da hızlı, durmadan inmeye çalışamaz, durunca da rahat rahat iner kendisi.. ama etrafında bir koruma paneli bişiyi yok yane gördüğün gibi..
ben büyüük bir file alırım alttan şöle yukarı doğru iplerine bağlarım hem dışarıyı görür hem de güvenilir olu falan diye düşünmüştüm ama hiiç gerek yokmuş, hiç bişi yapmayı düşünmüyorum, Emir böyle çok rahat, çokta büyük zaten, Emir üzerinde dönse bile düşmez.. öle işte..

Back