2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Çocuğunuzun Gelişimiyle İlgili Bazı İlkeler

Çocuğunuzun yapmasını istemediğiniz hiçbir şeyi yapmamalı, konuşmasını istemediğiniz hiçbir şeyi konuşmamalısınız, yoksa sizi dinlemeyecektir. Argo konuşan bir ebeveynin çocuğunun da argo konuşmaması mümkün değildir. Çocuğunuzun kişilik gelişimi sırasında şu noktalara dikkat etmelisiniz.

Evdeki kurallar belirli olmalı ve uygulamalısınız.
Her ortamda aynı davranışa aynı tepkiyi vermelisiniz.
Uyku ,yemek ve televizyon gibi konularda taviz vermemelisiniz.
Yaşamınızla ilgili kararları anne, baba olarak siz almalısınız çocuğun katılacağı konuları dikkatle belirlemelisiniz.
Saygısızlık ve size karşı saldırganlık asla affetmemeniz gereken konulardır.
Yukarıdaki davranışları uygulayabilmek için ödül ,ceza kavramlarını doğru kullanmalısınız.
Sevginizi her zaman göstermeli ve onu sevmemekle tehdit etmemelisiniz, tavrınız yalnızca o andaki davranışına olmalı.
Çocuktan yaşının üstünde beklentileriniz olamamalıdır.
O sizin çocuğunuz ama kendi kişiliği olacaktır. Onu kendi istekleriniz doğrultusunda zorlamamalısınız.
Çocuğunuzu iyi izlemeli, dikkatli dinlemelisiniz. Eleştirmeden,yargılamadan...
Ve onunla kaliteli zaman geçirmeye ,sevildiğini hissettirmeye çalışmalısınız.
Disiplin ,saygı sevginizle birlikte kendi doğrularını ve güvenli kişiliğini mutlaka bulacaktır.

SONUCU KEYİFLE İZLEYEBİLİRSİNİZ.

kızlar sizleri üzmek istemiyorum ama merak ediyorsunuz diye yazıyorum
aradım açmadı üzerine gelen 3 mesaj
1- dün yine kalbi durdu herşeye hazırlıklı olmalıyor
2-hazırlıklı olun dediler dünden beri göremedim yoğunun kapısında ümetsiz çaresiz bekliyorum allahım
3-hazır olamıyor insan nasıl hazır olayım sevda kafayı yicem
vallahi ne yazacağımı bilemedim kendimce teselli etmeye çalıştım işte Allah yardımcıları olsun çok zor bir durum
gamzecim önemli değil konuştuğunda sorarsın
herkese iyi geceler

insan gerçekten ne diyeceğini ne yapacağını şaşırıyor.. ne büyük bir sınav.. onun neler hissettiğini sadece bi an bile düşünmek beni çıldırtmaya yetiyor da artıyor.. Rabbim sabır versin..
Gökçe çok uzun zamandır bu acıları çekiyor.. minicik bedeni halaa savaşıyor.. o küçük kız çok güçlü.. bu savaşı da kazanacağına eminim ben.. minicik bedeninde kocamaaan bir yürek var onun.. annesinin kızı o.. hayatta da kalacak, başarılı da olacak..
inşallah..

inşallah canım inşallah Allah onu anne babasına ablasına bağışlasın tekrar mutlu mesut bir aile olsunlar inşallah..

kızlar bütün dularınıza amin. Güneş doğduğu müddetce ümit vardıe deyilmi sabah inanıyorum müjdeli haberler alcaz buna inanmak istiyorum.

Kızlar herkese günaydın..
uzun süredir giremiyorum izine çıkmıştım bugun mesai başladı,,bakayım ne var ne yok dedim ama gökçe nin durumu mahvetti bana. insanın elinden bişi gelmemesi kadar kötü bişi olamaz..inş haberler ii olur diyorum..allahım sen büyüksün..yardım et yavruya..

bu arada 21 inde doğum günümüzü kutladık biz de...fotoları öğleden sonra yüklerim sanırım..allah hiç bir anne babayı evlat acısıyla sınamasın..hiç bir evladı da anne babasız bırakmasın..

2gün oldu heralde değil mi.gökçeden yeni haber var mı sevda,tuğba.sık sık aranmazda kızcağız.şimdi o ne durumdadır.allahım yardımcısı olsun.dayanma gücü versin.nasıl zor bir sınav.

kendi adıma gökçe ile ilgili bir haber alamadım henüz.. hiç bir fikrim yok, sprey telefonları açmıyor, msj da atmıyor.. bilmiyorum ne haldeler yani.. çok da ısrarla aramak istemiyorum, kız zaten çok zor bir durumda, bide bıt bıt sürekli çalan bi talefon çok rahatsız edici olabilir.. sabırla msj atmasını bekliyorum bende.. inşallah hayır bir haber alırsam paylaşırım canlar..

Yaş aşılarını yaptırdınız mı?

Su çiçeği aşısını yaptıracak mısınız?

Yaş aşılarını yaptırdınız mı?

Su çiçeği aşısını yaptıracak mısınız?

perşembe yapıldı kızamık aşısı ilk defa işte.ama bizi hasta yaptı, aşıdan sonra iki gün ateşlendi, araştırdığımda deride döküntü de yaapbilir yazıyordu, su çiçeği ve kızmaık aşısı en ağır aşılarmış. şimdi bu aşıdan sonra 1 ay geçmeden su çiçeği vurulamıyormuş. devlet onuda karşılayabilir ama size yetişir mi bilmem dedi ebemiz. büyük olasılıkla 1,5 -2 ay sonra yaptırırız diye düşünyorum.ama büyyünce aşı ve doktor olayı çok zor oluyorrr..

Allahım tüm hasta bebeklere,çocuklara içindeede gökçeye şifa versin ailesinede dayanma gücü versin.çok zor anne olduktan sonra insan hayata daha farklı bir açıdan bakıyor.bikaç gündür giremedim.şöyle hızlıca biokudum gökçe kuzudan bahsetmişsiniz birde yaş olayı var bende yazayım bari 29 yaşındayım boga burcu annesiyim:)Arkadaşlar zeynep bijaç gün önce cinsel organında üst kısımda pişik gibi kızarıklık vardı, ben pişik sanmıştım sonra yayılmaya başladı mantara benzettim ben zeynepde gece hiç yatmayınca acaba bundabmı diş çıkarıyoruz bitaraftanda omu derken busabah aile hekimimize gittik mantar olmuş dedi.krem verdi kremde olsailaca karşıyım fakat dirençli bir mantara benziyor mecburen kullandım.ben bu alt açma konusunda çok hassasımdır hala gündüz 3 saatte bir açarım önce kolanyalı mendili hala bebekken kullandıgım pamuk artı su karışımı mendillerden onla silerim sonrada yıkarım havlusu ilede kurularım güzelce ama oluyor işte .poposuna dogru yayılıyor acaip bi mantar yara gibi işte böyle şu an süt kaynatıyorum yogurt yapıcam iraz yazdıklarınıza bAKayım

Teşekkür ederim canım pirinç unlu muhallebi bende yapıyorum hatta içine dut incir atıp öle pişiriyorum sonra robottan geçiriyorum pekmezle tatlandırıyorum.ama uyurken kalkarsa uyumazsa zaten uyumuyor krepi denicegim yarın birde kek yapayım teşekkürler başka yaptıgın şeyleride paylaşırsan sevinirim.bugün kahvaltıda omlet yaptım çatala batırıp verdim heveslendi yedi biraz

Benim yaşımda kasımın 7 sinde 21 oldum 3 sene 5 ay 5 günlük evliyim yaa benim hiç keyfim yok boğazımda bir lokma gibi bişey var yutuyorum gitmiyor allahım sen yardımcıları ol onlar sana emanet neyse ben çıkıyorum burda durdukça bişeyler oluyo bana..

Bir şeyi yazmadan geçemicem bu dünya neden böyle bazı insanlar neşe içindeyken bazıları acı çekiyo hayat bu mu ?

Bir şeyi yazmadan geçemicem bu dünya neden böyle bazı insanlar neşe içindeyken bazıları acı çekiyo hayat bu mu ?

evet kubicim maleseef hayat bu, ateş düştüğü yeri yakıyor, etrafa da sadece dumanı yayılıyor.. ama rüzgar o dumanı da savurdu mu geriye hiçbirşey kalmıyor.. zaman herşeyin ilacı derler ya.. çook doğru, çook.. büyükler ne derse doğru derler ya zaten.. görmüşlük geçirmişlik başka şey işte.. olgunlaşmak, acıyla kavrulmak, tuzla pişmek, bazen yeşererek büyümek, bazen kuru kuru serpilmek.. ama zamanla büyürsün, unutursun..
hayat herkese aynı anda aynı şeyleri sunmuyor malesef.. bazen de iyi ki.. ama herkes başka başka imkanlarla, kişilerle, yerlerde yaşamaya devam ettikçe, farklı farklı acıları, sevinçleri olacaktır.. böyle de olması gerekmez mi zaten, doğru olanı da bu değil mi?
hepimizi başka anneler büyüttü, biz de aynı ayda aynı yılda doğan evlatlar büyüteceğiz, ama hiç biri diğerine benzemeyecek, ne tipleri, ne huyları ne de hayatları..
yaradan ne derse öyle olacak, inkar etmek, itiraz etmek bir işe yarar mı? var mı elden gelen, yetişebiliyor muyuz, yardımcı olabiliyor muyuz? o ne derse o.. sadece yalvarmak, iyilerden olmak, şanslılardan olmak, zor sınavlara tabi olmamak için..
ben hayatımın içinde minicik dokunuşlarla kendimi mutlu ediyorum.. çevremdekilerin mutluluğu ile daha da mutlu olabilen biriyim çok şükür.. acı yok mu, var tabiki.. olmalı da, şükretmeyi başka nasıl öğrenebilirdik sahip olduklarımız için.. acısı da, tatlısı da, kederi de, sevinci de, hüznü de, heyecanı da, korkusu da... hepsinin bir sebebi var ve hepsi bizim için.. bencil olup sadece iyileri istemek en iyisi belki de, ama herzaman olmuyor işte..
bize düşen biz gülerken ağlayanları unutmamak.. yanlarında olmak, elimizden geleni yapmak, elden birşey gelmiyorsa belki sadece sıcacık kocaman içten bir sarılmak..
inşallah bizler, evlatlarımız, hepimiz hep gülenlerden oluruz.. ve şükredenlerden.....

Günaydın kasım anneleri yine aylardan kasım gökçe de kaldı bir yarım gökçe geçen yıl dogdugu ayda tekrar doğacak ınş.

Bu arada ipeğin 4.üncü günü kaka yapmadı sanırım antibiyotikkabiz yaptı gecede mizirdandi memede uyuma işine gıcık oluyorum artık bu gece inat edeceğim uyku sorunu yok ama benimle ise başlayalı uyuyor .siz nasılsınız bakıma kizdigimda da guluyo beni ciddiye almiyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…