2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
hanımlar bir kilodur gidiyor...neden bebeklerinizin kilo almasını istiyorsunuz anlamıyorum..önemli olan düzenli ve dengeli beslenmesi..kilo alsın diyede tahin pekmez basılmazki çocuğa..benim bildiğim 3 öğün ve 2 ara öğün olur..en güzeli ara öğünlerde meyve yedirmek..benim bebeğim bügün tam 10,5 aylık ve 8,5 kilo..ama maşallah herşey yiyor..sabah kahvaltı öğlen sebze yemeği,akşama çorba yiyor..ara öğünlerin birinde meyve diğerinde sütlü bisküvi veriyorum..5 aylıkken emmeyi bıraktı..şimdi katı gıdaları ezmeden veriyorum..alışsın artık..bebeklerinizi zorlamayın kilo alsın diye..hem kilo iyi birşey mi sizce?bebeklikte kilolu olan kişiler malesef ileri yaşlarda tansiyon şeker ve obezite olma ihtimali yüksek olan kişiler..

öncelikle hoşgeldin aramıza yanlış anlama da kilo alsın diye tahin pekmez basan yok aramızda herkes ölçülü yediriyor, bebeği obez olan da yok çok şükür, pekmez zaten günde bir tatlı kaşığı vermemiz gerekiyor ayrıca susam da iyi bir kalsiyum kaynağı abartmadıktan sonra bir problem yok bence. kendi adıma konuşayım oğlum kahvaltıyı sevmiyor ve alternatif birşeyler arıyorum tahin pekmez de bu alternifler arasında, istemediği şeyleri de asla zorla yedirmiyorum. eti, sebzesi, yoğurdu, meyvesi, bakliyatı hepsinden biraz biraz yedirip sağlıklı beslenmesi için uğraşıyorum durum bu. Biraz tartışır gibi oldu kusura bakma bu ara muhabbet ettiğimiz en iyi konu bu oldu herkes muhabbete katılınca kafamıza takıyor gibi olduk . Diş, soğuk alğınlığı, doğumgünü, oyun yeme içme başka ne konuşabiliriz ki :)

Son düzenleme:
hoşbulduk..yok canım ne tartışması..hepimiz bebeklerimiz için en iyisini isteriz..aslında ben 30 kasım annesiydim..ama ufaklık yerini sevdi 3 aralık annesi oldum..aslında aralık annelerine yönelttiğim bir kaç soru var sizlerede sormak isterim..cevaplarsanız sevinrim..

1- bebeğinizin kaç dişi var?

2-katı gıdalar vermeye başladınız mı? mesala bir mantı tanesini korkmadan verebilir misiniz?

3-hala yürüteç kullanıyor musunuz?

4-inek sütü veriyor musunuz?

5-ellerinden tuttuğunuzda bebekleriniz parmak ucuna basarak mı yürüyor?

6-boy ve kilo ne durumda?

7-nasıl vakit geçiriyorsunuz?oyun vs

8-örnek menü verirmisiniz..sabah öğlen akşam ne yiyor?

1.ustte iki tane
2.evet yiyor
3.yuruteci kullanmdk hic. sus olarak kullanyrz. icine binince cikmak icn cildiryr
4.hayr
5.9.5 aylikken ilk adimlarni atti. hic parmk ucuna basmadi. hep tabani yere basiyordu. simdi de yuruyr zatn.
6. boy 76 cm kilo 8.60 gr
7.oyunlar oynuyrz, disari cikiyrz her gun, bn is yaparkn o da kendi oynuyr, etrafi kesfedyr, bnde pesinden kosyrm. yani hergn birlikte egzersz yapyrz
8.bknz. dunku sayfalar

aynn cnm kilo almayan almiyr. ben herseyi denedm ama bizm kiz da babasi gibi fit olacak. hergoren bacaklari ne guzel diyor, uzun uzun

kofte:
az yagli yarm kilo kiyma
maydonoz
bir adet yumurta
rendelenmis sogan
bi tane rendelnmis domates, yumusak olsn dye
t
biraz tuz, karabiber
bir tutam galeta unu
hepsini yogryrm, top tpo yapip dondurucya koyuyrm. yemktn yarm saat once cikarp cozulmesini bekliyrm. yapsmz tavada kizartyrm, bazen bir cay kasgi teryegi ile kizartyrm bazen yagsiz.
ben boyle yedryrm cook sevyr bnm kizim et urunlerini

1- 3 tane var 2 tane de yolda
2-evet veriyorum
3-hiç kullanmadım..
4- hayır
5-evet
6-79 cm 9500 gr
7-müzik dinleyerek oyuncklarıyla ve buraya bir kuş konmuş falan diye el oyunlarıyla...
8-sabah peynir-yumurta(gün aşırı) öğlen çorba akşam evde ne pişmisse ondan arada meyve ve yoğurt muhallebi falan ..

1) 5 Tane var 6.yolda
2)veriyorum ama mantıyı bütün olarak vermiyorum tabi 2-3 e bölerek
3)hiç kullanmadım almadım da
4)vermiyorum gerek duymuyoruz emiyor
5)tabanlarına basark yürüyor
6)80 cm 11 kg civarı
7)oyun, gezme, o ne isterse ole
8)sabah anne sütü ile başlayıp 9:30 gibi kahvaltı: peynir, ceviz, fındık, pekmez ve gün aşırı 1 yumurta sarısı
ara öğün: meyva evde ne varsa karışık
öğle: biz ne yersek masada onun da ağzına tepiyoruz
saat 2 gibi anne sütü
saat 5 gibi çorba, köfte, pilav, makarna ne pişirirsek artık
bizimle az da olsa akşam yemeği 1-2 tatlı kaşığı
yatmadan önce yoğurt
gece uyandıkça anne sütü

1- bebeğinizin kaç dişi var? 4 üstte 2 altta

2-katı gıdalar vermeye başladınız mı? mesala bir mantı tanesini korkmadan verebilir misiniz? evet. çok büyük değilse evet

3-hala yürüteç kullanıyor musunuz? hiç kullanmadım

4-inek sütü veriyor musunuz? hayır

5-ellerinden tuttuğunuzda bebekleriniz parmak ucuna basarak mı yürüyor? normal yürüyor

6-boy ve kilo ne durumda? 78 cm 9500 kg

7-nasıl vakit geçiriyorsunuz?oyun vs bazen yalnız kalmaya alışsın diye kendi kendine oynuyor bazen de top atmaca, üst üste dizili oyuncakları devirmece, araba sürmece, cee tarzında şeyler

8-örnek menü verirmisiniz..sabah öğlen akşam ne yiyor? ben de iki gündür menüyü epey yazdım okumuşsundur

herkese teşekkürler..bende cevaplayayım

1- bebeğinizin kaç dişi var?4 tane 2 alt 2 üst ama 2 tane daha gelecek belli çok kaşınıyor

2-katı gıdalar vermeye başladınız mı? mesala bir mantı tanesini korkmadan verebilir misiniz? evet geçen hafta başladım,korkuyordum ama korkunun faydası yok alışması lazım

3-hala yürüteç kullanıyor musunuz?yürüteçe binince çıldırıyor istemiyor ama ben zorda kalıp içine koyuyorum

4-inek sütü veriyor musunuz?evet aptamil +1 veriyorum bazende sadece inek sütü ama bisküvi kırıyorum

5-ellerinden tuttuğunuzda bebekleriniz parmak ucuna basarak mı yürüyor?basıyor

6-boy ve kilo ne durumda?78cm 8,5kg

7-nasıl vakit geçiriyorsunuz?oyun vs çak çak deyince iki eliyle elime vuruyor,öpücük atmayı çok seviyor,salıncağa binmeyi seviyor,yerde birlikte oyuncaklarıyla oynuyoruz vs vs

Son düzenleme:
Asuu köfte tarifin i.çin saol canım hemmen yoğurdum valla=) galeta unuyla hiç denememiştim bakalım sevcekmi? kızlar ne güzel kaynatmışsınız hehh böyle olun yazın paylaşalım bişeyler hımm nerden başlasamki kemece canım kerem hala iyileşemedimi çok şükür denizim isali atlattı 1 gün sonrada nezle oldu pedütus verdim oda geçtli iştahı yok yine ama neyse iyi olsunlarda napalım kızlar hani terliyo diyodumya biz demir ilacı bide balık yağını verdiğimden beridir ter çok azaldı baya sizede söyliyim istedim bu arada bende 2 tam 2 ara öğün veriyorum yerse tabiii bazan çöpe gidiyo ama vazgeçmiyom bu arada değişik çorbalar yapıyom ona brokoli çorbası yaptım ballık çorbası balkabağı çorbası az çok yiyoo değişik tatlarda alsın

tuğba aslında söylediğin@ doğru olabiir fazla yemek hızlandırıyo olabilir metobolizmayı 3 öğünmü versem ama sevdanın dediği gibi az yiyo acıkıyo hemen bu seferde memeye saldırıyo bakalım napcaz

Asuu köfte tarifin i.çin saol canım hemmen yoğurdum valla=) galeta unuyla hiç denememiştim bakalım sevcekmi? kızlar ne güzel kaynatmışsınız hehh böyle olun yazın paylaşalım bişeyler hımm nerden başlasamki kemece canım kerem hala iyileşemedimi çok şükür denizim isali atlattı 1 gün sonrada nezle oldu pedütus verdim oda geçtli iştahı yok yine ama neyse iyi olsunlarda napalım kızlar hani terliyo diyodumya biz demir ilacı bide balık yağını verdiğimden beridir ter çok azaldı baya sizede söyliyim istedim bu arada bende 2 tam 2 ara öğün veriyorum yerse tabiii bazan çöpe gidiyo ama vazgeçmiyom bu arada değişik çorbalar yapıyom ona brokoli çorbası yaptım ballık çorbası balkabağı çorbası az çok yiyoo değişik tatlarda alsın

köfteyi sevdi mi ?

Genel de bende evde ne pişirirsem az da olsa tattırıyorum.Her şeyi ona göre yapıyorum tutsuz ve az yağlı...Eşimi de alıştırmaya çalışıyorum...

Son düzenleme:

sağol canım yaptım bugün domates koymadım fırında yaptım folyo ile kapattım üstünü.3tane yedirdim yoğurtla

arkadaşlar köfteyi tavuğu bende fırında fırın poşetinin içinde pişiriyorum.. öyle daha yumuşak ve sulu sulu oluyo, sulu derken kurumuyo yani.. tavsiye ederim bi deneyin isterseniz..
balık içinde yeni bir yöntem öğrendim bugün, inşallah artık evimizde balık yemeye başlayabileceğiz..

Canım iş hayatında Allah kolaylık versn sabırlar diliyorum koca adalara bişey anlatmak zor.... keremi öğrencm olarak bayıla bayıla alırım:))

inş. cnm hepimiz cokmutlu olalım bebeişlerimz mutlu yvalarda büyüsünnn sende üzülme su akar yatagını bulur hersey yoluna girecek inş. annenede kkavuşursunnn
nbr arkdaslar
kızm cok hastaates olunca dr a gotrdm dun
bogazı cok kotu olmus
dıs de cıkaryr
hepsı ust uste gelmıs dedı dr
ılkımcm senı sımdı daha ıyı anlıyrm
cnm cok gecmiş olsun dişlernzde hayırlı olsun bizimde 4.yolda üstler hasta etmedi bizi altta biraz ishal ateş olmştu sizdede inş. olmaz....sevimli cimcime uzun ince dalyan gibi b kız olacak zorlama gamze teyzesi gibi tombik yapmaya

gamzee sen onca çocukla uğraşıp halaa tombik kalabiliyon muu, valla bravo demek hiiç zorlanmıyon.. hani sen dikkatli beslenmeye başlamıştın, zayıflıyodun.. noldu?

tugba ben hamsinin kılçığını alıp üst üste kapatıp unlarım frında pişiririm sonra eline veriorum bayıla baıla yiyo sonrasında banyo lazım tabi

bide dişi kaşınan cocuklar için çubuk kraker cok ii oluyo aslında hoslanmam hazır seyler vermekten ama cocugum cok rahatlıo

happy mother nerdesnnnnnnnnnnnnnnnn?????????????????????

sevdalinka ibrahimin eline plastik çatal kaşık vermeyi denedn mi daha kolay er bu ara benm kız kendi yemeyi sevio ben batırıp veriorum çatala o agzına götürüo kaşığıda daldırıo ne gelirse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…