- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #46.161
senn de oglnhasta degılmıydıgeçmiş olsun canım.bizim de öyle oldu grip üstüne üst dişlerden biri çıktı,diğeri de yakında çıkacakk..hangi konuda canım.o kadar çok şeyden şikayet ettim ki bu son zamanlarda.
senn de oglnhasta degılmıydı
o sebebtn yanıı
hatta ıcmden kıs gelmeden hasta olms bebekler dye gecırmıstm
gecırmz olydmmm
bzm ogunlermz
sabh anne sutu kalkınca
10 da kahvaltı
2 da ogln yemegı
5-6 arası meyvelı yogrt
8-9 arası aksm yemegı
gece 12 gıbı 200 cc lık tahıl. devam sutu karısımı uyku ogunu
bu kadar yanııı
bzm ogunlermz
sabh anne sutu kalkınca
10 da kahvaltı
2 da ogln yemegı
5-6 arası meyvelı yogrt
8-9 arası aksm yemegı
bu kadar yanııı
canim senle ayni menu planlarimiz
bende kizimi boyle besliyorum
kg sorunu olan anneler
pratein agirlikli besleyin
mesela birgun tavuklu birgun etli yemek verin geneldede oglen yemegi olarak verin
ve muz ve yumurtayi hergun vermeye calisin
1ay icinde iyi yerlerse guzel kg aldiriyor
benim kizimda 3aydir hep 100gr aliyor suan 10kg ¨
kizlar spreyarkadasimizin bebegi nasil olduuuuuuuu
ben de kolay yutsn dye corba verdm ogln. zaten normalde de ogle yemgın de ya corba ıcer ya da kofte yogurt yer. aksam da evde ne pısmıssse onu yedryrm. pılav da yıyor etlı pılav. bazen cok nadr de olsa muhallebı.öğlen yemeği akşam yemeği olarak ne veriyosun canımm.hastalandığında nefes almakta zorlanıyodu,devamlı çorba verdim yemesi kolay olsun diye,şimdi katı şeyleri yemek istemiyo.tekrardan 2 gündür üzerinde durmaya çalışıyorumm.
bzm ogunlermz
sabh anne sutu kalkınca
10 da kahvaltı
2 da ogln yemegı
5-6 arası meyvelı yogrt
8-9 arası aksm yemegı
bu kadar yanııı
kızlaar merhabaa.. oh be ortalık şenlenmiş azcık, sevindim..
yalnız yazdığınız menülere hayran kaldım ve bu sıpaların totosu nasıl etlenmiyo bunca yemeye anlamadım.. Ben Emire sadece 3 öğün yediriyom ve kilosu sizinkilerden birkaç kilo kadar fazla.. iri doğmasının da payı vardır mutlaka ama hani ne bilim, o kadar sık beslemek ters mi tepiyoki.. hani derler ya zayıflamak için azar azar sık sık yiyin diye.. öle bişi mi oluyo acaba.. ben sabah 10-11 gibi kahvaltı, öğleden sonra 2-3 gibi yoğurt, akşam 7;30 da da yemekte ne varsa ondan veriyorum.. o kadar.. sadece 3 öğün yani, biri de sadece yoğurt yani.. neyse diyeceğim o ki, beslenme saatlerinde mi değişiklik yapsanız acaba.. neyse benimki sadece nacizane tavsiye, herkes kendi evladını daha iyi tanır ve daha çok düşünür sonuçta..
neyse, hasta bebişlere çok geçmiş olsun.. umarım tez zamanda iyileşirler. bol bol meyve.. mis miiss.. çabucak toparlarlar inşallaah.
yoğurt pek tutmuyor çocukları senin oğlan nasıl duruyor sabahtan akşama kadar? Kahvaltıyı sağlam yapıyor herhalde.kızlaar merhabaa.. Oh be ortalık şenlenmiş azcık, sevindim..
Yalnız yazdığınız menülere hayran kaldım ve bu sıpaların totosu nasıl etlenmiyo bunca yemeye anlamadım.. Ben emire sadece 3 öğün yediriyom ve kilosu sizinkilerden birkaç kilo kadar fazla.. Iri doğmasının da payı vardır mutlaka ama hani ne bilim, o kadar sık beslemek ters mi tepiyoki.. Hani derler ya zayıflamak için azar azar sık sık yiyin diye.. öle bişi mi oluyo acaba.. Ben sabah 10-11 gibi kahvaltı, öğleden sonra 2-3 gibi yoğurt, akşam 7;30 da da yemekte ne varsa ondan veriyorum.. O kadar.. Sadece 3 öğün yani, biri de sadece yoğurt yani.. Neyse diyeceğim o ki, beslenme saatlerinde mi değişiklik yapsanız acaba.. Neyse benimki sadece nacizane tavsiye, herkes kendi evladını daha iyi tanır ve daha çok düşünür sonuçta..
Neyse, hasta bebişlere çok geçmiş olsun.. Umarım tez zamanda iyileşirler. Bol bol meyve.. Mis miiss.. çabucak toparlarlar inşallaah.
maşallah canım ya en hızlı büyüyen nehir oldu herhalde kahvaltı en önemli öğün ibrahime tahıllı kahvaltı, bisküvili kahvaltı, ekmekli kahvaltı hepsini verdim ayrı ayrı da yedirmeye çalışıyorum ama çok az yiyiyor tahin pekmez falan pek sevmiyor ne yazık kituğba ben de sendenim; benim minnoş dört öğün yiyot; kahvaltı-meyve-öğleden sonra yemek-yoğurt şeklinde. Bazen meyve yerine yoğurtlu muhallebi... Ame nehir de 11 kilo şu an. Boyumuz da 80 cm. Bi de benim kızım 48 cm, 3 kilo doğdu. Bir de sabah,akşam,gece anne sütü alıyor. Ama artık eskisi kadar doyurucu olduğunu sanmıyorum anne sütünün. Faydaları için veriyoruz. Sabah kahvaltısına da 100 ml. Anne sütü koyuyoruz. Sanırım nehir'in kilosu tahin-pekmezden geliyor. Kahvaltılarımız oldukça sağlam oluyor.
ohh maşallah nazar değmesin bu ne uyku baba kıskanıyor herhalde sizi :) mandalinalar tatlılaştımı ya biraz mayhoştur daha onlar ekşiyi sevecek demek kibende diyodum ben ne kadar az yediriyormuşum diye ama sen de benden çıktın benle sabah kahvaltı yapıyor uyanma saatimize göre değişiyor oğlan la koyun koyuna yatıyorsak 11 i falan buluyor kociş işten aramaya başladı sabah 9 ve 10 da uyandırıp kontrol ediyor günü uyuyark geçirmeyelim diye akşamda uyumayı bilmiyoruz gece de sabaha kadar oğlan somuruyor ağzında uyuyor desem yeri böylece sabah uyanamıyorum, öğlende çorba artan yemeklerden akşamda biz yine ne yersek yiyor yoğurtdu akşam yemeği ile yediriyorum meyveyide babası akşam yemeğinden sonra veriyor bu aralar favorisi mandalina ve kavun
iyi geceler cümlenizee
inşallah inek sütüne alışır ama onu nasıl veriyorsun suyla falan mı karıştırıyorsun ben de doktoruna sorucam yaşı dolduğunda nasıl vermeli diye. Ben köfteyi tavada biraz zeytinyağıyla pişiriyorum kızartmıyorum pek kuru olmuyor bu arada süt içmiyorsa yoğurt, kaşar, çökelek, incir, susam, pekmez bunlarda çok var zaten tahin pekmez o nedenle iyi kilo yapıyor bence ikisinin de kalsiyum oranı yüksek biri şekerli biri yağlı keşke yeselersevda canım sütü herşeyi denedim uykuda,ayakta,oynatarak,bardakta.yok mümkün değil içmiyo formül süt.inek sütüne başladımm ben de bari ona alıştırayım diye.ineği de köyde bulup eve günlük süt gelince tamam içsin dedim artık.yani kaşıkla falan gün içeriisnde bisküvi koyup içiriyorum.ama bu sıralar çok huysuz,uykusuz,iştahsız.4.diş yolda.her öğünrondodan geçirip meyve püresi yapıyodum,eşim kızmaya başladı,vitamin diye bişey kalmıyo diye.meyve püresinin içine devamlı bişeyler katıyodum,pekmez,ceviz gibi.sanırım kiloyu ondan aldık.ama katıları bugünlerde sorun çıkarınca meyveyi de tek tek vermeye başladımm.
Kızlar bi de bebeklere köfte yapınca nasıl yapıyosunuz.kızartıyomusunuz.içine ne koyuyosunuz.kuru olunca bizim oğlan yeme de zorlanıyo,sulu köfte yaptım bi kaç sefer onu da öyle pek sevmedi,ben de sevmem zaten
her çocuğun bünyesi farklı işte olmadı mı olmuyor kimi yiyor kilo almıyor kimi yemiyor kilo alıyor sağlıklı olsunlarda önemli olan o. Ama burada bunları konuşmamız çok güzel hem birbirimizden faydalanıyoruz hem de aaa bu normalmiş boşu boşuna üzülmeyeyim diyoruz.slmlar kilo alamayan alamıyo heralde bende 3 saatte bir besliyorum hemde az değil kaseleri dolu dolu sabah 8.00 kahvaltı, 11.00 meyve, 14.00 çorba veya yemek, 17.00 yoğurt, 20.00 devam sütü, 23.00 devam sütü şuan 9 kilo ama yüroryo ve hiç oturduğu yok tereyağda kilo aldırır derler hergün kahvaltısında var yumurta muz yer ama yok ablamızda böyleydi hala öle o kadar yer hiç yemeyen akran kuzeniyle aynı kiloda yapı meselesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?