2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
merhabaaa.... güzel kasım anneleri.. yazdan kalma son birkaç sıcacık günü değerlendirmeye kalktık kii, bizim oğlan fosuur fosuuur uyuyor hala.. bu çocuk şaka gibi.. ne zaman dışarı çıkmaya niyetlensek uyuyor..

birkaç gündür yine misafirim vardı, yatılı da olunca gece bile giremedim sizi yoklamaya.. gerçi yokluğumda pek şişmemiş sayfalar.. sanırım Gökçemden gelen haber herkesi altüst etmiş.. Rabbim anasına babasına sabır güç kuvvet versin ve dilerim ki onları evlatlarıyla sınamaya devam etmesin.. tez zamanda şifa versin inşallah gökçeme..

gamzecim bakıcı ile aranızın hoş olması ne güzeel.. oh be. en iyisini yaptın valla, öle akraba ile eş dost ile olacağını hiç sanmıyodum zaten ben.. en iyisini yaptın.. ne güzel ki kızın da sevmiş bakıcısını, Allah bozmasın.. kaza içinde geçmiş olsun cicim..
oğlan uyandı. herkesi öpüyom..

Bi asabiye de bizde var malesef Emerken parmağını gözüme sokuyor, burnumu sıkıyor, saçlarımı yoluyor. Bildiğin eziyet halinde yani. Bir de emerek uyuyor hala kızım. Uykuya dalma esnasında pat pat vuruyor göğsüme. Şimdi anneannesi öğretmiş, vurmaya başladığında "ooooo ciciiiiii" deyince sevmeye başlıyor ses çıkararak Bazen ben yere uzanıyorum, elimle başımı tutup "aahhhh çok başım ağrıyoooooo aaahhhh" diyorum. Her neredeyse rüzgar gibi gelip sulu ağzını yüzüme dayıyor, öpüyor güya Ben de suistimal ettim bu durumu, her akşam yerlerde yuvarlanıyorum gelip sevsin beni diye Ama bu şiddet olayını ne yapıcaz bilmiyorum. Dün mama sandalyesindeydi. Mızmızlandı alın beni diye.Anne gitti almaya. Kadına bir tokat attı, neye uğradığını şaşırdı zavall. Ben alacakmışım sandalyesinden. Hay Allahım ya. Dünya etraflarında dönüyor resmen. Ama üst dişlerden olabilir. Bizimkinin bayaa kabarmış damağı. Bembeyaz olmuş. Çıksa da kurtulsak diyorum artık.

Bütün bebekler öyle ya bizimki de yapıyor ayni şeyleri her şey onların istediği gibi olmalarını istiyorlar :)

bu arada Emir de öle asabi bi durum söz konusu değil.. çook hareketlendi, bi dak durmuyo, zaptetmek mümkün olmuyor ama öle asabi değil.. gözleri fer fecir okuyor, nereyi gidip karıştırsam diye ama, kendi kendine hep yaramazlığı.. pek öle siniri yok.. siz çalışan annelersiniz, onları bırakıp gidiyonuz diye mi kızıyor acaba bu kızlar size.. özlüyolar belki sizi, o yüzden cezalandırıyorlar belki de.. olabilir mi ki?

oğlan yine uyudu da..

ben çalışmıyorum ama gene de asabi bir oğlum var burçundan olmasın akrep erkeği :)

valla bizimki de akrep erkeği, ama burçla alakası varsa da yükselenleri falan etkiliyordur belki. çok emin olmamakla birlikte burçla alakası olacağını sanmıyorum.. tv izletiyormusunuz peki, onunla alakası olabilir, tv de gördüklerini taklit etme olabilir, evde öle asabi bi ortam yoksa, bağırıp çağırmıyorsanız.. çünkü genelde şuan herşeyleri görüp taklit etmek üstüne kurulu..

ya bilemedim ki, niye öle yapıyo bu çocuklar.. bide durun bakalım belki benim kide yapmaya başlar bunları bi kaç haftaya.. neden olmasın.. bi günleri diğer günlerinden farklı zaten, yaptığına kendi bile şaşırıyor bazen bizimki..

dediğin gibi soyaçekim de olabilir tabii...

Bizimki de 3 4 gündür yapıyor teyzesine şiddet uygulayarak başladı.Zavallı kıs uyurken yiyenin saçının çekmesiyle ve burması ile uyandı sadece bir kaç sabah

Şiddet bazen sevgiyi ifade etmenin yolu olabiliyor. Hani biz de severken ısırmak falan istiyoruz ya, onun gibi Ben zaten aşırı coşkulu severim Nehir'i. Dans edip şarkı söylerken bile manik haller içindeyizdir biz Haklı olabilirsin, günboyu görmüyor. Zaten eve gelir gelmez başlıyor şiddet Anneannesine de o yüzden. Ben kesinlikle gülmüyorum vurduğunda. Tam tersine canım acıdı diyorum yüzümü buruşturup, işte o zaman öpmeye başlıyor kendince. Pekiştirmemek lazım davranışlarını. TV. olayı yok bizde. Açıktır ama bakmaz pek. Reklamlara ilgisi var ama biz de reklamlar çıkar çıkmaz kapatıyoruz bakmasın diye. Her an huy değiştirdiklerine de katılıyorum. Belli şeyler değişmiyor ama. Bak mesela Nehir özellikle benim yüksek sesle konuşmama tahammül edemiyor. Hemen kızmaya başlıyor. Bazen babasıyla hararetli konuşuyoruz, birilerine kızıyoruz kendi aramızda, hemen bağırmaya ve kızmaya başlıyor. Ya da bazen el şakaları yaparız birbirimize, ağlamaya ve kucağımagelmeye çalışıyor hemen. Çok dikkat etmek lazım.

merhaba arkadaşlar aynı durum bizdede var deniz çok eli sopalı amaaa neden olduğunu söyliim abi çok kızdırıyo bizde onu ve abiyi taklit ediyo hep o napyosa oda aynısını yapıyo bide sanemin dediği gibi ısırarak sıkarak seviyoruz oda bizi öyle seviyo. deniz bu aralar telofonlara kafayı takmış kim ararsa illaki hanım fendininde kulağına vericez dinliycek pis pis sıratacak hele bi vermiyelim bi tekmeliuyoki srmayın bu kasım kızları pek bi e,0l3
0s0,o,palımıki ne

merhaba arkadaşlar aynı durum bizdede var deniz çok eli sopalı amaaa neden olduğunu söyliim abi çok kızdırıyo bizde onu ve abiyi taklit ediyo hep o napyosa oda aynısını yapıyo bide sanemin dediği gibi ısırarak sıkarak seviyoruz oda bizi öyle seviyo. deniz bu aralar telofonlara kafayı takmış kim ararsa illaki hanım fendininde kulağına vericez dinliycek pis pis sıratacak hele bi vermiyelim bi tekmeliuyoki srmayın bu kasım kızları pek bi e,0l3
0s0,o,palımıki ne::26:

merhaba arkadaşlar aynı durum bizdede var deniz çok eli sopalı amaaa neden olduğunu söyliim abi çok kızdırıyo bizde onu ve abiyi taklit ediyo hep o napyosa oda aynısını yapıyo bide sanemin dediği gibi ısırarak sıkarak seviyoruz oda bizi öyle seviyo. deniz bu aralar telofonlara kafayı takmış kim ararsa illaki hanım fendininde kulağına vericez dinliycek pis pis sıratacak hele bi vermiyelim bi tekmeliuyoki srmayın bu kasım kızları pek bi eli sopalımı palımıki ne::26:

bunları deniz< bastı yazarken karıştı yazı noldu baksanıza yazının sonuna

herkes aynı dertten muzdarip demek ki parmaklarında oynatıyorlar valla olsun gene de can kurban onlara onları veredene kurban olurum ben sevimli şeyler....

İbrahim genel olarak öyle sinirli bir bebek değil ama arada bir damarı tutuyor özellikle yapmak istediği birşeyi yapamayınca. Arada bir ısırma huyumuz var. Geçen hafta amcasının oğlu ondan iki ay küçük onu ısırmaya kalkmış babası son anda yakalamış. Sevinince bizimki kafasını yüzümüze vuruyor, iki eliyle şap şap vuruyor özellikle sabahları uyandığında bazen babası hala uyuyor oluyor onu uyandırsın diye vuruyor adam neye uğradığını şaşırıyor ben de hiç engellemiyorum çünkü onun da dayak yiyerek uyanmak hoşuna gidiyor :) tabi biraz daha eli ağırlaşınca aynı şekilde hoşuna gider mi bilemiyorum. Ayrıca baya baya dediklerimizi anlamaya başladı. Hadi oğlum topu getir, hadi yatalım, at topu, ver elindeki gibi şeyleri anlıyor artık. Hatta yapmasını istemediğim bir şeyde ibrahim hayır diyorum kızdığımı anlıyor ağlamaya başlıyor. Babaannesi öğretmiş İbrahimin çorabını koklayıp öff diyormuş şimdi kendi çorabını alıp öff diyor. Birşey yaparken zorlandığında ouff ouff diyor ona çok gülüyorum. Biz de durumlar böyle. hergeçen gün daha da yorulmaya başlasak da bi o kadar da güzellikler oluyor.

kıslarrrrr iiiiii geceler:119:

yatmadan bi bakayım dedim, pek ilerlememiş allahtan sayfalar
yorgun ve umutlu bir hafta sonunu daha bitirdik, yarın malesef iş varrr

gamze canım benim de aklımdaydın ne zamandır iyi ki yazmışsın bakıcından memnun olmana sevindim, allah muhabbetinizi artırsın, kızına da kocaman bi maşallah,tam gün mü yarım gün mü tuttun?

ipek kuzunun sinirliliğinden bahsetmişsin, benim oğlum genel olarak neşeli bir bebek ancak dediğin gibi son günlerde bi haller oldu geliyor heyheyleri son bi haftadır grip, gecede 20*30 kere kalkıyoruz belki. nefes alamıyor burun tıkalı, bir de sprey sıktırmıyor, damla damlatmıyor, sildirmiyor da burnunu tam isyanlarda, yemek desen yemiyor, doğru düzgün ememiyor ne sıkıntı ya, sümüklü sümüklü geziyorhaliyle ruh halide değişti ondan diyorum, birde gidip gidip olur olmaz ablasına sataşıyor, o da aniden saçı falan çekilince neye uğradığını şaşırıyor,çok sert tepkiler veriyor bazenoğlan da kendine hangi ses tonuyla kızılırsa aynı ses tonuyla cevap veriyor, çok komik oluyor sanki başıma adam oldu bi dikleniyor koca kıza Bu aylarda korkmayı ve kızmayı öğreniyorlar sanırım, asıl bir sonraki aşama ısırma vay halimize geçen ilk kez göğsümü ısırdı gözümden yaş geldi

bir de üzüm kilo yapar muhabbetiniz olmuştu, hafta sonu evdeyim yedireyim kuzuma bol bol dedim hem sulu sulu gribine de iyi gelir, nerden verdim bizim hayta elini attığı gibi tabağa lime lime etti suyunu çıkardı yemedi, iki gündür evin muhtelif yerlerinden ezilmiş üzüm topluyorum, yapış yapış her yer

günaydın kızlar.bu sıralar vının kotasınıı doldurmak üzereyiz.o yüzden pek girmiyorum.eşime lazım oluyo bu aralar.ben de giripte kotayı doldurmak istemiyorum.arabayı satışa sunmuşta internetten.
kuzular bu moddaymışbizim oğlan asabileşmedi henüz,ilerki dönemlerde ne gösteriri bilmem.ama babaya karşı biraz asabiyiz.yanıma yaklaştığını hissettiği an gidip babayı itelemeye çalışıyo.bi de cicii cici yaparken vurarak yapıyo.onu da sadece babaya yapıyo sıpaöyle vurma hali içinde değiliz yani.
kilo yapar diye 1 haftadır üzüm yedirmeye çalışıyorum oğlana.yokk yemiyoo.bu ralar armutla şeftalii yiyoruzz.sulu sullu hoşuna gidiyo demek.bi de kızlar bizim bu oğlanı ben başka bi yere gittiğimde hiçbişey yediremiyorum.bişeyler yedirecem yanıma oturtuyorum.yok mümkün değil oturması.evde bile oturtarak yediremiyorum.ya mama sandalyesinde olacak ya da ana kucağında yani.illa bi yere sabitlenecek.ee her yere de onları götüremiyosun.dün misafirlikteydik.2 arkdaşta yeni doğum yaptı sayılır 2 aylıklar.ee öyle olunca rahat emzirebilemeleri için erkekler bi oda da biz bi oda da oturtuk.yusuf deniz bi odadan bi odaya yürüdü durdu.1.buçuk yaşında bi çocuk daha vardı.o da sıkıştırdığı yerde oğlanı iteliyo diye ben de oğluşun arkasından bi odadan bi odaya yürüdüm durdum.ne çay içebildim ne sohbet edebildim,kızların gözü korktuu.felaket hareketli bi çocukk.yetişemiyorumm,bünyem zor dayanıyo valla.hiç abartısız söylüyorum sabah 6 akşam 9 evde geziyoruz.bunun yarım saatini öğlen uykusu de 1 saat beslenmek için de.10buçuk saat kesintisiz bi şekilde yürüyoruzz.kilo milo kalır mı oğlanda.
bu aralar kafamda da soru işaretlerii var.bitanesini henüz dile bile getirmek istemiyorum da hele bi gerçekleşsin bahsederim zaten.diğeri de eşim bu kasımda tercih yapıp hastaneye geçecek.eş durumundan ben yanına gidenbilirmeyim zorlaştı ya iyice sınıf öğretmenliğinin eş durumu tercihleri.eşim giderse ben atanamazsam ben kaynanamların yanında kalmış olacamm.o zaman düşünemiyorumm vallaa halimi..offf kiii offff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…