2011 haziran gelinleri buyrun muhabbete

Haziran ayında düğün için en fazla hangi tarih tercih edilmiş?

• Ankete Katılan
    177
sende anne olduğun zaman kendi çocuğuna yapacaksın:D

ne kaldı bacım içinde

çok şey var aslında hangi birini yazsam ceyiz adına yapmak istedıgım cok sey var ama annem herseyı kendı zevkıne göre yaptı mesela ben evımı arkadaslarımla yerlestirmek istıyorum ama anneme söylesem yine bir kıyamet kopacak

çok şey var aslında hangi birini yazsam ceyiz adına yapmak istedıgım cok sey var ama annem herseyı kendı zevkıne göre yaptı mesela ben evımı arkadaslarımla yerlestirmek istıyorum ama anneme söylesem yine bir kıyamet kopacak

ha ha ha, bak buna ben bile gülerim:))))
kızım saçmalama olurmu öyle şey:)))
ben bu filmi daha önce görmüştüm:)))
anneme dedimki çeyizimi yerleştirirken benimde arkadaşlarım gelsin, dediki biz zaten kalabalığız yengenler, halan, teyzen, kuzen bilmem ne, istiyorsan 1 tane arkadaşın gelsin. tabi bende bişey demedim geçtim.
şimdi asıl bomba hala ikna için uğraşıyorum. bizim adetlerde kızın çeyizi düğünden 1 hafta önce gider.
1 hafta öncesi 12 haziran pazar seçim var çeyiz götüremeyiz. dedimdi daha önceki hafta götürelim annem hemen olma öyle şey 11 haziranda gider erkek götürüp ne yacakmışız diye söylendi.

Kına için kıyafeti, kınaları erkek tarafı alır benim bildiğim ama annem ben alırım bizde kız tarafı alır dedi kestirdi attı. Aslında erkek tarafının almasını istiyorum ama erkek tarafı hiçbir şeye el atmıyor maddi anlamda. Yani a'dan z'ye her şeyi nişanlım kendi kredi çekip yapacak. Yani bu kına masrafları evlendikten sonra bize patlayacağı için annemin bu yaptığına ses çıkarmadım. Zaten annem de farkında bu yüzden bu kadar ısrar ediyor. Sadece kına olsa iyi, iç çamaşırımı, takımı, kısacası hiçbir şey için kıllarını kıpırdatmadılar. Nasıl içime oturuyor anlatamam. İnsanın içinden gelmeli tabi. Bu olayların yüzünden çok soğudum. Sırf bu yüzden düğün bile istemiyorum. Nasılsa evlendikten sonra biz ödeyeceğiz parasını. Ne gerek var dedim. Ama içime de oturmuyor değil..
Kayınvalidemin dilinde tek bir şey var, ben pike dikiyorum pike yapıyorum. Çok lazımdı ya.. :5:

ha ha ha, bak buna ben bile gülerim:))))
kızım saçmalama olurmu öyle şey:)))
ben bu filmi daha önce görmüştüm:)))
anneme dedimki çeyizimi yerleştirirken benimde arkadaşlarım gelsin, dediki biz zaten kalabalığız yengenler, halan, teyzen, kuzen bilmem ne, istiyorsan 1 tane arkadaşın gelsin. tabi bende bişey demedim geçtim.
şimdi asıl bomba hala ikna için uğraşıyorum. bizim adetlerde kızın çeyizi düğünden 1 hafta önce gider.
1 hafta öncesi 12 haziran pazar seçim var çeyiz götüremeyiz. dedimdi daha önceki hafta götürelim annem hemen olma öyle şey 11 haziranda gider erkek götürüp ne yacakmışız diye söylendi.

bende 4 hazıranda gtürcem önce götürelim dıyom 1 gunde nasıl yerlescek yok bişiy olmaz kalabalıgız dedi valla elimi sürmem dedim siz serın bende oturup kahvemı ıcerım sıze bakarak :D

Kına için kıyafeti, kınaları erkek tarafı alır benim bildiğim ama annem ben alırım bizde kız tarafı alır dedi kestirdi attı. Aslında erkek tarafının almasını istiyorum ama erkek tarafı hiçbir şeye el atmıyor maddi anlamda. Yani a'dan z'ye her şeyi nişanlım kendi kredi çekip yapacak. Yani bu kına masrafları evlendikten sonra bize patlayacağı için annemin bu yaptığına ses çıkarmadım. Zaten annem de farkında bu yüzden bu kadar ısrar ediyor. Sadece kına olsa iyi, iç çamaşırımı, takımı, kısacası hiçbir şey için kıllarını kıpırdatmadılar. Nasıl içime oturuyor anlatamam. İnsanın içinden gelmeli tabi. Bu olayların yüzünden çok soğudum. Sırf bu yüzden düğün bile istemiyorum. Nasılsa evlendikten sonra biz ödeyeceğiz parasını. Ne gerek var dedim. Ama içime de oturmuyor değil..
Kayınvalidemin dilinde tek bir şey var, ben pike dikiyorum pike yapıyorum. Çok lazımdı ya.. :5:

alkışlıyorum.... böyle kayınvalıdeyı ....annen ne yapsın arada sen varsın senın mutlulugun için katlanıyo ya kızıyorum böylelerine destek olsan ne var sanki 0 ev kuruluyo kolaymı allaah size mutluluk versın canım sızın aranız bozulmasın gerısı önemlı değil önemli aslındada görme artık ne yapacaksın ...

Kendilerinden soğuttular zorla. Hiç kolay değil her şeyi yapmak. Sadece istiyorlar, ben bile sesimi çıkarmazken herkes kendine kıyafet diktirmek peşinde. Kızım sen ne istiyorsun demek yok. Dese ne fayda oğlundan alıp bana alacaklar, nişanda öyle olmuştu. Tanışmaya geldiklerinde yol parasını bile oğullarından aldırlar. Yok desem öyle de değil, orta haliller. Gelinliği ucuz al bile dedi bana, siz mi ödeyeceksiniz ona bari kaırşmayın diyemedim tabi. Hiç hevesim yok hiç.. Görmek istemiyorum onları. Hiç ellerimizden tutmuyorlar. Annemse babam olmadığı halde elinden geleni yapıyor. O döşeyecek bu gidişle evi zaten.. Utanmıyorlar da.. Çok mutsuzum.. Eşyamı falan da almayı düşünmüyorum, sonra zamanla alırız artık heves mi kaldı :50:

merhaba kızlar! :3:

bende haziran gelini sayılırım 30 haziran benim nikah tarihim.

çeyiz topiklerine bakmaktan buraya hiç uğramıyordum doğrusu şimdi gördüm.

benide alın aranıza..:71:

haklısın bebısım ya benım abımler de boyle evlenmedıler şak dıye evlendıler brı yıgın eksık gedıklerı vardı hatta hala var ama hıc eksıkmıs gıbı davranmıyorlar bıkle mesela bornoz setlerı yok ama hıc olmıcak gıbı veya salonda yemek takımları yok ama ona uygun bır sey aldılar yemek takımı ıhtıyacları yok yani, kımse boyle ıncık cıncık ılgılemıyor brıaz daha genıs olmalıyız aslında. :32:

eksiklerin şimdiden alınması sizin için iyi olur evlendikten sonra yok gelinin busu yok şusu yok diye laf etmemişler olurlar.tabii laf edecek bir aileye gelin gittiysen geçerli bu dediğim.bizim ev işi hala beklemede ama dün günlük uyku setimi,yastıklarımı,ayak havlularımı çay bardaklarımı,sürahimi,ekmek sepetimi,banyo terliğimi,banyo yapışkan lif askılarımı aldım.küçük küçük şeyleri de aradan çıkarmaya çalışıyorum çünkü gerçekten listeden sildikçe bişiler görüyorum ya da okuyorum hah bi de bu kalmış diyorum bi türlü bitiremiyorum eksikleri.bu arada grip oldum :2: sesim kısık hiç durmadan burnum akıyo.rinit,astım ve migrende olduğu için hepsi birbirini tetikliyo.radyolog bi iğne yapsana :2: iğneden de çok korkarım yaw :1:

ohooo neler neler konuşulmuş ben çalışırken :))

erkek tarafının hiç bişi yapmadığından yakınan arkadaşım takılma keyfine bak..bende de dönem dönem aynı şeyler oluo wallaa hiiiç umrumda diil..karışanım görüşenim yok oh ne rahat diip çıkıorum işin içinden..bi-iki yorgan yastık nevresim fln aldılar o kadar..geri kalan herşeyi nişom ve ben yapıoruz..tabii hal böle olunca ben annemleri araya katmıorum kendi masraflarımı kendim çıkarıorum..valla kim ne yaparsa kendi çocuğu için yapıo boşver sen..

kızlar ışılışıl'ın durumu noldu yaa??? umarım 1 nisan şakasıdır.......

sana yine pike yapıyorlar walla çok şanslısın:):):)
benim kaynanam uzaakta allah razı olsun çok iyi kadın ama nişanda 2 altından başka birşey görmedim, geçen yıl kendi kızı evlendiğinde bile bir çöp vermedi ben hiç beklemiyorum.
bizde herşeyi kendimiz ve benim ailemin desteği ile yapıyoruz. walla hiç içimde bişey kalmasın diye istediğimin daha uygununu aramaktan yeri geliyor daralıyorsun, yoruluyorsun ama sonra herşey evime girene kadar diyip dayanıyorsun.
bence seninde hiç hevesin kırılmasın herşey istediğin gibi olmayabilir ama annen yanında olduğu için şanslısın önce bunu düşün. gerii kalan herşeyi ileride de yaparsınız Allah huzurunuzu, ağzınızın tadını bozmasın yeterki.

heyyy kızlar herkes nerdee ??? radyalog sssccc
esra naber tatlım. bizimde kendimizce işlerimiz var kuzum hep burada olamayabiliriz:))))
eksiklerin şimdiden alınması sizin için iyi olur evlendikten sonra yok gelinin busu yok şusu yok diye laf etmemişler olurlar.tabii laf edecek bir aileye gelin gittiysen geçerli bu dediğim.bizim ev işi hala beklemede ama dün günlük uyku setimi,yastıklarımı,ayak havlularımı çay bardaklarımı,sürahimi,ekmek sepetimi,banyo terliğimi,banyo yapışkan lif askılarımı aldım.küçük küçük şeyleri de aradan çıkarmaya çalışıyorum çünkü gerçekten listeden sildikçe bişiler görüyorum ya da okuyorum hah bi de bu kalmış diyorum bi türlü bitiremiyorum eksikleri.bu arada grip oldum :2: sesim kısık hiç durmadan burnum akıyo.rinit,astım ve migrende olduğu için hepsi birbirini tetikliyo.radyolog bi iğne yapsana :2: iğneden de çok korkarım yaw :1:
aldıklarını güle güle çiz eksik listenden tatlım. kesinlikle sana katılıyorum mümkün olduğunca eksiksiz evlenmek en güzeli...

yine boş bırakmışsınız buraları ben yokken!!!
kızlar bugün istanbul bütün gün yağmurluydu ve ben o yağmura aldırmadan hazırlıklar için orada buradaydım:)
sabah gelinlik provasına gittim, neredeyse bitmiş:) yani tam olarak taslağı çıkmış. şimdi süslemeleri, boncuk,dantel işleri kalmış.
sonra gelinlik ayakkabımı sipariş verdim:))))) hemde girdiğim ilk mağaza:))))
benim ayaklarım biraz sorunlu olduğu için özel yaptıracağım. platform topuk olacak, tamemı dantel. ve ön kısmı platform olan yer full taş olacak. çok kokoş ama beğendim:)))
kına malzemeleri satan yerleri gezdim, kına tepsisi, sepet, 100 adet kına kesesi, yüz örtüsü, ele takılan gül, bel kurelası falan hepsi 50 tl. bindallıda baktım 150 civarı. bunları nişanlımla alırız diye almadım.

annemler yatak odası takımımı almışlardı akşamüstü mağazaya taksit ödemeye gittik annemle.
yeni bir model gelmişti yatak odamı onunla değiştirdim.
bu tam istediğim resmen görünce vuruldum.
beyaz ve bambu çok güzel:)
gece lambaları falan da var takımın içinde hediyesi.
çok içime sindi çoooooooooook:)

bosch baysine gidip fırın ve ocak baktık ama onları evimizi bulduktan sonra halletmek daha mantıklı geldi.

işte bir cumartesim böyle bitti:)

tahmin etmeliydim :)) aylardır eminönüne gitcem diorum ama bi türlü totomu kaldıramıorum :)) bi ara vakit uydurup da gidim.....

bu arada bu istanbul shopping fest zamazingosu beni fena bozdu..sürekli giyim alışverişi yapıorum yaaa evlilik alışverişi hiiç yok bu aralar.....hatta bgn bi banyo seti gördük nişomla mudoda amaan dedim alırız sonra baksana tişörtler çantalar fln indirimde..artık evde süslenip püslenip otururum banyoda da yere gazete kağıdı sererim :S

Back