2011 Ekim Anneleri

Selam bebeklerr bu hafta izinliyim obur haftada bYrammm asi yaptiraniniz varmi ben yarin yaptirim diyorumm iki yas icinolani

aaaaaaaaa zeynep ben unuttum size söylemeyi biz yaptırdık geçen hafta aşımızı 2 ekim de babası ile bakıcımız gitti yaptırdılar.doktor tam muayenede yapmış ilk defa. her tarafını kontrol etmiş. bakıcımız bile şaşırmış. normal doktorundan daha iyi baktı diyor. menenjitide sormuşlar yaptıralımmı diye . doktoru siz bilirsiniz demiş. hemşire hiç yorum yapmamış. doktorun yanında konuşmak istemedi herhalde. iyi oldu hatırlattın ben şimdi hemşireyi arayıp ona sorayım öneriyormu. çünkü bizim hemşiremiz bu konularda çok tecrübeli.artık okula başlayana kadar normalde aşısı yok kızlar. yanlız ocak 15 den sonra bir daha randevu alıp gelin kontrolumüz var demişler..

Sağlık ocağında yapılacak olan aşıyı doğum gününden önce yapmıyorlarmış. Bizim doğum günümüz 15 Ekim, bu yüzden 22 Ekim'e randevu verdi hemşire.

Menenjit aşısını hiç yaptırasım yok benim ama kontrole gidince yapar bizim doktor.

sen istemezsen yapmazki canım,zorlamı yani

şimdi hemşireyi aradım,dişcideyim dönünce ben sizi arayayım dedi. haber alınca paylaşırım buradan menejit aşısını

kartopu ve zefey , ddoğumgünü menülerinizi bizimle paylaşır mısınız lütfen ? kaç çeşit tuzlu ve tatlı yaptınız ? ayrıca değişik salata tarifi arıyorum pratik olsun ama

kızlar şimdi hemşirehanım aradı, siz bilirsiniz ama çok bilinen bir aşı değil dedi. türkiyede 6 aydan beri falan kullanılyor hatta dünyada kullanımı yok sadece ingiltere kullanıyor dedi. amerikada falan kullanılmıyormuş. zaten bizim yaptığımız karma aşılarda bu menenjit koruyuculuğu var dedi. 2 dozda bu karma aşılardan ilk okula başlayınca yapılacakmış. biz su çiçeğini yapmıyorduk ama etkilerini biliyorduk kullanımı çok fazlaydı dünyada bile ama menenjit aşısı öyle değil dedi. ayrıca şunu ekledi ki bana çok mantıklı geldi. su çiçeği aşısını sağlık bakanlığı takvimine alıp sağlık ocaklarında yapmaya başlayınca hemen peşinden bu menenjit aşısı çıktı ortya dedi.

bana açıklamaları çok mantıklı geldi hemirehanımın. zaten yapılan dah önceki karma aşılarında menenjit koruması varmış onuda tekrarladı. bende bu açıklamalardan yola çıkarakmenenjit aşınısı yaptırmamaya karar verdim.

sizinlede bilgileri paylaştım. gerisi size kalmış. tüm bebişlere sağlıklı günler diliyorummmmm:nazar::nazar::nazar:

kızlar şimdi hemşirehanım aradı, siz bilirsiniz ama çok bilinen bir aşı değil dedi. türkiyede 6 aydan beri falan kullanılyor hatta dünyada kullanımı yok sadece ingiltere kullanıyor dedi. amerikada falan kullanılmıyormuş. zaten bizim yaptığımız karma aşılarda bu menenjit koruyuculuğu var dedi. 2 dozda bu karma aşılardan ilk okula başlayınca yapılacakmış. biz su çiçeğini yapmıyorduk ama etkilerini biliyorduk kullanımı çok fazlaydı dünyada bile ama menenjit aşısı öyle değil dedi. ayrıca şunu ekledi ki bana çok mantıklı geldi. su çiçeği aşısını sağlık bakanlığı takvimine alıp sağlık ocaklarında yapmaya başlayınca hemen peşinden bu menenjit aşısı çıktı ortya dedi.

bana açıklamaları çok mantıklı geldi hemirehanımın. zaten yapılan dah önceki karma aşılarında menenjit koruması varmış onuda tekrarladı. bende bu açıklamalardan yola çıkarakmenenjit aşınısı yaptırmamaya karar verdim.

sizinlede bilgileri paylaştım. gerisi size kalmış. tüm bebişlere sağlıklı günler diliyorummmmm:nazar::nazar::nazar:

sağolasın, bizim hemşirede karma aşılarda olduğundan bahsetmişti, bende yapmayı düşünmüyorum

kartopu ve zefey , ddoğumgünü menülerinizi bizimle paylaşır mısınız lütfen ? kaç çeşit tuzlu ve tatlı yaptınız ? ayrıca değişik salata tarifi arıyorum pratik olsun ama

peynirli su böreği
patatesli rulo börek
sosisli milföy böreği
2 şeklinde tuzlu kurabiye
zeytinyağlı biber dolması
patates salatası (hardal ve tuzot kullandım nefis oldu)
kısır
tavuklu makarna salatası
meksika fasulyesi salatası
coco starlı cup cake
tırtıl kurabiye (zefeyin blogdaki tarifi uçları çikolata ve antep fıstıklı olandan)
doğumgünü pastası
araba şeklinde şeker hamurlu kurabiye

Kartopu ben de çok ikna oldum hemşirenizin açıklamalarından.. Çok bilgili değilim bu konularda ama küçücük bünyeye menenjit mikrobu verilmesinden de tırsıyorum nedense.

Aydebaaaa
Kisir
Sehriye salatasi
Cevizli hvuc salatasi
Iki seklinde tuzlu kurabiss
Patayesli pogaca
Ispanakli borek
Sosisli milfoy
Cupcake daha fok muffingibiler sanki:KK66:)
Elmali turtiler vardi
Birde yaprak sarma
Pasta istee

Esimde spora basladi artik evde hamurisi yasakk:KK43:( bittim bn hamur isi yapmadan yasayamammmmm

günaydın güzel annişler ve onların minnak bebeleri. 2 yaşında oldular :nazar: ama olsun onlar hala bizim gözümüzde minicik bebişler. aynı annelerimizin dediği gibi...... bana annem öyle diyor sen anne de olsan benim gözümde hala benim bebeğimsinnnnnnnn . bunu bana burak doğmadan söylediğinde pek inandırıcı bulmaz laf olsun diye söylüyor derdim ama anne olunca anladımki laf olsun diye değil gerçekten,içten söyleniyormuş :KK1: yavruları annelerinin gözünde hep bebek hep çocuk :emir_bebek:

günaydın güzel annişler ve onların minnak bebeleri. 2 yaşında oldular :nazar: ama olsun onlar hala bizim gözümüzde minicik bebişler. aynı annelerimizin dediği gibi...... bana annem öyle diyor sen anne de olsan benim gözümde hala benim bebeğimsinnnnnnnn . bunu bana burak doğmadan söylediğinde pek inandırıcı bulmaz laf olsun diye söylüyor derdim ama anne olunca anladımki laf olsun diye değil gerçekten,içten söyleniyormuş :KK1: yavruları annelerinin gözünde hep bebek hep çocuk :emir_bebek:

günaydınlarrrrr
güzel bir gün olmasını dilerim,
günümüz aydın, günümüz bol sohbetli,
günümüz neşe dolu, günümüz huzur dolu olsun,

ben 2-3 gündür cemre'nin büyüdüğünü fark ettim, geçen sene emekleyek, tutunarak dolaşmaya çalışan kızımın yürümesi, koşması,
artık oyuncaklarını alıp kendince söylediği cümlelerle onlarla oyun oynaması ve açıklamalar yapması, kendi halinde oyun oynaması onun
büyüdüğünü bana gösteriyor, hatta eşime geçen gün; kızımızın okula gidişini, liseye veya üniversiteye gidişini ve mezun oluşunu görebilecek miyiz? diye sordum:KK1::KK1:, gerçi geleceği düşünerek hareket etmedim, şu an ne ise onu yaşamak istiyorum, daha önce emeklesin, yürüsün, konuşsun demedim, zamanı gelince zaten yapacağını bilerek rahat davrandım ama onun 2-3 gündür büyüdüğünü fark etmeye başlayınca mezuniyetini bile görebilir miyim diye hayal ettim:KK1::KK1:

benim annemde kurban olayım size derdi, ben anneme hep kızardım o nasıl söz diye, hepimize ayrı ayrı kurban oluyor,
cemre doğdu ve ben 1-2 gün sonra şunu demiştim; kurban olurum sana
o an anladım annemin aslında ne demek istediğini, canım annem benim, annelik ölüme kadar, sen ne kadar büyüsende anne olsanda
fark etmiyor, senin annen ve halen gözün onu arıyor, halen onun çocuğu olmayı yaşıyorsun

zefey geçen resim istemiştin ya,
ben de aktarma kablosunu bulamamıştım resim atamamıştım ya
iş yerinden arkadaştan alıp senin için resimleri aktarıyorum:))
:KK56::KK56::KK56:

$2013-10-03-1367.jpg $2013-10-03-1366.jpg $2013-10-03-1374.jpg

tünaydın sevozy,
ben iyiyim, sen nasılsın?
neler yapıyorsun? pek yoksun?
kızın nasıl? sen doğum günü yapacak mısın?

X