2011 Ekim Anneleri

Benim yaptığım bi lahmacun tarifi var. O da çok güzel oluyor. Tavada yapıyorsun. Ev yapımı mis gibi tertemiz lahmacun.

Hamuru:
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
yarım pk yaşmaya
un

İç harcı:
Yağlı kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 soğan
2 diş sarımsak
1 biber
Biraz maydanoz
1 domates kabuksuz susuz doğranmış
Tuz, karabiber, pulbiber, toz biber

İç harcı 1-2 saat önceden hazırlanırsa daha lezzetli oluyor.
Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler yapıp un serptiğimiz tezgahta merdaneyle açıyoruz. Bu arada ocakta kapaklı teflon veya döküm tencereyi ısıtıyoruz. Açtığımız hamura iç harçtan elimizle yayıyoruz ve bu hamuru ısınmış tencereye koyuyoruz. Tencerenin sıcağıyla hamur hemen topluyor kendini, yapışma problemi yok. Tencerenin kapağını kapatıp 4 dakika kadar pişriyoruz. 2 tencereyle yaparsak daha hızlı bitiririz hamurlarımızı. Toplam 8 adet kadar çıkıyor.

hazır ekmek hamuruylada olurmu acaba melofer??????????

Ama ben Badeye özeniyordum annesi, sen iştahı iyi diyordun (maşallah). O da mı artık yemiyor. YA ne zor yemeyen bebekle uğraşmak. Çelik gibi sinir lazım. Ben çok üzülüyorum. cemre aç olunca.

ahh arcemek ,
öyleydi bundan 1 ay önce falan . ama malesef biz de iştahsızız artık ben de çok üzülüyorum . çok salyaları akıyor yine acaba diş mdir ?
sevdiği şeyleri de zor yiyor zaten .

hazır ekmek hamuruylada olurmu acaba melofer??????????

Olur diye düşünüyorum Kartopum, Hatta bu akşam için hazır hamur alıp yapmayı düşünmüştüm, hamur mayalamaya vaktim yok çünkü. Sonuçta ekmek hamurunda da aynı malzemeler var. Kesin olur kesin.

melofer aynı yaştayız bu arada . ben nisan doğumluyum

1981... Ne güzel bir çocukluk yaşadık değil mi... Doksanlar dizisini izliyor musun? Diziyi çok beğenmedim, sıkıcı ama bizim dönemdeki herşey var, herılt yanii..

Benim oğlam bacağıma yapışmasa daha neler yapıcam da.... Bacağıma sarılıyor ben nereye gidersem orda yapışık geziyor benimle..

benim kız da mutfakta bana izin vermiyor hemen kuncak kuncak diyip kollarını açıyor, bu sıralar zaten yanından ayrılmama bile izin vermiyor,

dün cemre'yi alıp annemlere gittim, mutfaktayız tuvalete gideceğim benim kız hemen ağlama modunda kollarını açmış kuncak istiyor, kızım çok sıkıştım tuvalete gideyim diyorum yok banamısın demiyor, ağlama modunda, bende çiş diyor, sonra beraber gittik, altını açtım çiş yapar diye, sen büyük terlikleri giy, musluğu açtır, su doldurup boşalt, suyla oyna, o kadar hoşuna gittiki, çişi yapmadı ama bol bol suyla oynadı:KK1::KK1::KK1:

benim kız da mutfakta bana izin vermiyor hemen kuncak kuncak diyip kollarını açıyor, bu sıralar zaten yanından ayrılmama bile izin vermiyor,

dün cemre'yi alıp annemlere gittim, mutfaktayız tuvalete gideceğim benim kız hemen ağlama modunda kollarını açmış kuncak istiyor, kızım çok sıkıştım tuvalete gideyim diyorum yok banamısın demiyor, ağlama modunda, bende çiş diyor, sonra beraber gittik, altını açtım çiş yapar diye, sen büyük terlikleri giy, musluğu açtır, su doldurup boşalt, suyla oyna, o kadar hoşuna gittiki, çişi yapmadı ama bol bol suyla oynadı:KK1::KK1::KK1:

Çok tatlı bunlar yaa.. Isır her yerlerini. Suyu hepsi nasıl da seviyor. Denize de bayılıyor bizimki.. Uvv Uvv diye yüzüyormuş. Kollarını da sallıyor yüzer gibi..

Olur diye düşünüyorum Kartopum, Hatta bu akşam için hazır hamur alıp yapmayı düşünmüştüm, hamur mayalamaya vaktim yok çünkü. Sonuçta ekmek hamurunda da aynı malzemeler var. Kesin olur kesin.

1981... Ne güzel bir çocukluk yaşadık değil mi... Doksanlar dizisini izliyor musun? Diziyi çok beğenmedim, sıkıcı ama bizim dönemdeki herşey var, herılt yanii..

melofer o zaman hazır yufkadan etli ekmeği dene. birazdan tarifi yükleyecek bloğa zefey. ben yaptım herkes çok beğendi. dün akşamda zefey yapmış onlarda beğenmişler. hemde çok cabuk oluyor. senin lahmacun içiylede yapılır bence.:KK56:

Benim oğlam bacağıma yapışmasa daha neler yapıcam da.... Bacağıma sarılıyor ben nereye gidersem orda yapışık geziyor benimle..

ayy kızlar efede aynı yahuuuuu bitek sokaktaki sevdiği çocukları görünce paçamdan ayrılıyo yoksa hep onla oynuycam onla ilgilencem anasını paylaşamıyor minnaım umarım evlenincede böle olurr kuzum ahahahah paçamdan ayrılmaz ahahahhaha

melofer o zaman hazır yufkadan etli ekmeği dene. birazdan tarifi yükleyecek bloğa zefey. ben yaptım herkes çok beğendi. dün akşamda zefey yapmış onlarda beğenmişler. hemde çok cabuk oluyor. senin lahmacun içiylede yapılır bence.:KK56:

Uvv bu da çok güzel görünüyor, İç harcı hemen hemen aynı zaten.

ahh arcemek ,
öyleydi bundan 1 ay önce falan . ama malesef biz de iştahsızız artık ben de çok üzülüyorum . çok salyaları akıyor yine acaba diş mdir ?

ikinci azılarıdır kız daha bizimkide çıkmadı bakalım biz ne çekcez allahım hafif atlatır inşallahhhhhhhh

ahh arcemek ,

ikinci azılarıdır kız daha bizimkide çıkmadı bakalım biz ne çekcez allahım hafif atlatır inşallahhhhhhhh

evet canım bu dönemde diğer azı dişlerini de çıkartmaya başlıyorlar,
dişten olabilir

ahaha meloş eşimde 81 li yaşş kocişimi çok bunalttı sanırım 40 yaşıma girmeden üç tane çocuğum olmalı diyo başkada bişi demiyooo
olduu dedim bendee seni kesmicekler beni kescekler :)))))))))

ahaha meloş eşimde 81 li yaşş kocişimi çok bunalttı sanırım 40 yaşıma girmeden üç tane çocuğum olmalı diyo başkada bişi demiyooo
olduu dedim bendee seni kesmicekler beni kescekler :)))))))))

Aha ben de aynısını düşünüyorum.. 34'te ikinciyi 38-39'da da kaza kurşunuyla üçüncüyü diyorum.

Ahahaha bizi kesiyorlar ama fitil fitil burnundan getiriyoruz adamların, önce hamilelik depresyonu, sonra lohusalık depresyonu, sonra emziriyorum diye adamı yanaştırma yanına. Mert doğduktan hemen sonra ikinciyi de arayı açmadan yaparız demiştim, eşim bir anda ben kendimi hazır hissetmiyorum dedi garibim:)

Son düzenleme:
evet canım bu dönemde diğer azı dişlerini de çıkartmaya başlıyorlar,
dişten olabilir

efede geceleri uyumuyo çığlıkla uyanmaları başladı yine geçmişti bi aralar ağzını kontropol ettim azılardan tık yok ama sağ alttaki köpek dişi çıkmış soldakide daha şişmemişşşş üsttekiler aynı anda çıkmıştı alttaki tek çıkınca çok komiğime geldi yaa hepsinin zamanı var demekki yaa incilerini yediğimiiiiiiii

maral kız Bade nin de kelime haznesi çok geniş . kızlar daha çoabuk konuşur derler zaten . bir araya gelseler çok komik bişey çıkabilir ortaya . anlamsız şarkılar söylemeye de başladı. her söylediğimi tekrarlıyor . ama ben de çok konuşuyorum onunla yaptığımız herşeyi anlatıyorum o da dinliyor.
sevozy evet o ilaç işte zati ya 2-3 kez anca içmiştir.

bugün burak efe vee elif buluşacak bakalım ne yapacaklarrrrr dışarda yiycez kartopu sevozycan ve bizz

bol bol resim çekicem hep hatıra kalıcak büyüdüklerindee yerim onların totolarınııııııııı

Aha ben de aynısını düşünüyorum.. 34'te ikinciyi 38-39'da da kaza kurşunuyla üçüncüyü diyorum.

Ahahaha bizi kesiyorlar ama fitil fitil burnundan getiriyoruz adamların, önce hamilelik depresyonu, sonra lohusalık depresyonu, sonra emziriyorum diye adamı yanaştırma yanına. Mert doğduktan hemen sonra ikinciyi de arayı açmadan yaparız demiştim, eşim bir anda ben kendimi hazır hissetmiyorum dedi garibim:)

ahahahah eşinle aranda çok yaz varmı meloşşşş galiba yok olsaydı kocişinde derdiki yaşım geçiyo yapalım hemen bi tane daha
haarbi bende süt sağarken hiç yanaştırmıyodum yaa dokununca bana sanki bıçaklıyomuş gibiiiiiiiydi geçti o günler çok şükürr
bu arada yurt dışında duydunuzmu kızlar kadınlar memişleri sarkmasın diye doğumdan hemen sonra iğne yaptırıyolarmış sütüü kesilsişn sütü olmasın diye hormaonal bi iğnne varmışşşş

kızlar allahın gücüne gitmesin ama ben şu sıralar ikinci bebeği çok istiyorum, kendimi hazır hissediyorum ama beklemem lazım, dilerim kontrollerimde birşey çıkmaz ve hemen hamile kalırım, ama nasip bakalım,

X