2011 Ekim Anneleri

Kartopum, her şeklini denemiş olarak bir iki tavsiyede bulunayım. Etleri marine kısmı tamam, marine olunca daha lezzetli olur. Fakat pişirirken içine konulan soğan yakışmıyor. Et sadece salçayla pişirilince yada hem salça hem domatesle pişirilince lezzetli oluyor.
Bi de patatesleri rendeledikten sonra mutlaka tuzlu suda bir müddet bekletip nişastası gidene kadar iyice yıkayıp kızartınca tek tek kızarıyor. Eğer yıkayıp nişastasını atmazsan patatesler kızarırken birbirine yapışıyor güzel kızarmıyor.

zefey bunlarıda not olarak ekle istersen bloğa. özellikle patatesleri tuzlu suda bekletme kısmını

bu meloşunkişnin aynısı dimi ekliyorum hemen

Aynı değil canım...
Malzemeler:
Yarım kilo kuşbaşı et
1 yemek kaşığı salça
1 domates
yağ, tuz, kekik

1 kilo patates

Önce patatesleri soyup rendenin kalın tarafıyla tek yönlü rendeliyoruz, tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz.

Etleri kızgın yağda biraz kavurup sonra tencerenin kapağını kapatıp pişriyoruz. Ara ara kontrol edip eğer pişmediyse çok az sıcak su ekleyerek pişiriyoruz. Etler pişince salçasını koyup kavuruyoruz, en son rendelenmiş domatesi ekleyip beraber pişiriyoruz. En son tuzunu ve istenen baharatları atıp ocağı kapatıyoruz.

Tuzlu suda beklettiğimiz patatesleri akan suyun altında nişastası gidene kadar yıkıyoruz.
Kızgın yağda her seferinde bir avuç koyarak azar azar kızartıyoruz.

Ayrı bir kapta 2 diş sarımsak yoğurt ve tuzu pürüzsüz olacak şekilde karıştırıyoruz.

Servis ederken, en alta kızarmış patates, onun üstüne sarımsaklı yoğurt, onun üstüne de etleri koyarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun..

zefey sen deminki tarifi sil bunu ekle canım. çünkü meloferin yaptığı denenmiş bir tarif. ötekinin tam tadını bilmiyoruz.

anaaa tarfilere daldık profilo servisini kaçırdım looooooo her öğlen bi mağaza gezicidim tüüüüüüüü

zefey sen deminki tarifi sil bunu ekle canım. çünkü meloferin yaptığı denenmiş bir tarif. ötekinin tam tadını bilmiyoruz.

ok değiştirdimm

ben çıkıyoree görüşürüzzzzzzzzzzzzzz
aslında bi öğlen arcemekle görüşebilirikkkkkk yaaa zati yeme içme yok bi gulcemalini göremmmmm

ben çıkıyoree görüşürüzzzzzzzzzzzzzz
aslında bi öğlen arcemekle görüşebilirikkkkkk yaaa zati yeme içme yok bi gulcemalini göremmmmm

Canım bugün nöbetçiyiz, felaket bi yoğunluk var, ama birgün muhakkak görüşelim. o kadar yoğunuz ki inanın öğle arasında bi yarım saat bakıp çıkıyorum. okumadan duramıyorum, ama yazmaya fırsatım kalmıyor. izin zamanı, kalemde sadece iki kişiyiz, hergün ful duruşma. Pertim çıktı valla.
Bu arada benim tariflerimden hiç koymuyorsun ki bloguna, geçen gün kalpli kek yaptım, güllü lokum yaptım, çok güzel oldular. onlar neden konulmuyor kiii.. Yoksa beni artık aranızda istemiyor musunuz
Dışlanmış hissettim böyle olunca ya ayıpp kız.
Bir deeee ben diyetisyene gittim geçen hafta. 54 kilo çıktım ama vücudumdaki yağ oranı olması gerekenden fazla. Bana diyet listesi verdi, tatlı, kek bilmem ne hiç bişey yok. Felaket bi liste, 5 kilo falan verirsem iyi olurmuşum. 49 kiloyla da ne iyi olunur ya
Listeye uymaya çalışıyorum. Ayın 24'ünde kontrolüm var, bakalım iki kilo vermiş olur muyum o zamana kadar.

Bu arada benim kızçem, çok güzel konuşmaya başladı yaa.
Akşam eve gidince girer girmez bağırıyo, anneee aşaaa aşaaa diye.

Ya işte böyle oluyoo. Ben girince kimse kalmıyor, sadece ziyaretçiler kalıyor. Onlar da, alıcı değil ki anacım sadece bakıcı. Bak, bak nereye kadar değil mi ama:) Azcık yazın da ortalık şenlensin. Tabi yazacak bişeyler varsaaa.

Maşallah Cemre'ye..

Sen zaten sütten kesince kendin diyet yapıp biraz kilo vermiştin dimi, öyle hatırlıyorum sanki.. İyi yapmışsın diyetisyene gitmekle, ama 49 kilo da çok zayıf olur yaa.. Kemiklerin sayılır o zaman..

Oruçla da diyet olmuyor ki, akşam iftarı yapıp uyuyakalıyorum, sahurda kalkıp yiyorum bi daha uyuyorum.. Kilo almasam bari bu gidişle.

arçemek maşallah kızınada sanada :)

benim oğlan bu aralar yemek yemiyor yesede fiks öğünleri kahvaltı az çorba meyveli yogurt gecde biberonla muhallebi aptamil... bunlardan farklı bişey yemiyor salatalık veriyorum yok başka ne versem almıyor sizing bebişler nasıl ?

bide hala konuşmuyor 6-7 kelime söylüyor aama mesela bana anne yada babasına baba değil öle söylüyor ben kayınvalideme anne deyince başlıyor anne anne demeye... ama herşeyii çok güzel anlatıyor ne sitiyorsa yaptırıyor sizinkiler nasıl??

kızım niye dışlanmış hissediyorsun ya aşkolsun. nerede senin tarifler bende görmedim,yazdınmı burada? nereye gidiyorsun diyetisyene. bende gideceğim ramazandan sonra. ramazanda diyet yapamıyorum valla.

Aynen canım, ııhh ıhhh diyerek herşeyi anlatıyor ve yaptırıyor...

Yeme konusunda benim oğlanın günü gününü tutmuyor. Bakıcı daha güzel yediriyor, bende süte güvendiği için daha az yiyor. Bakıcı tatilde zayıflamış bu çocuk diye fırçaladı bizi... En çok sevdiği yemek tavuk suyuna terbiyeli çorba. Genelde salçalı yemekleri yemiyor. Hiç bişey yedirememişsem kendi yaptığımız mantıdan haşlıyorum onu koyuyorum önüne kendi tek tek alıyor.

Konuşmaya gelince her şeyi tekrar ediyor ama o kelimelerle henüz cümle kuramıyor. Mesela pilav de diyorum, diyor ama bi daha demiyor. Anca tekrar ettirmeye çalışırsam söylüyor. Geçen nane kurutuyordum, bak bu nane dedim. Evin içinde nanne nanne diye dolandı, ertesi gün bunun adı neydi dedim bilemedi. Kopya verdim o zaman hatırladı:)

kızz bugün demedim bi günnn ne zaman müsait olursan arabeni tmmmi yada sen gelllll yani bi orta yol buluruz yada cevoda buluşuruz yani benim için problem yok kalpli kekle güllü lokummu ne zaman burda paylaşmadınki hiç nerdee ne zaman anaaa kaçırdımmı benden kaçmazdı ama
bitek nette pasta gördüm oda bize bilem sülemedin hiç facede gördümmmmmm onuda oda yoğunluktan fırsatın olmuyo galiba yoğunsundur diye düşünüyorum yoksa hep aklımızdasın bunu sakın unutmaa yavrum yazz telefondan nolcakkkkkkkk habersizz bırakmaa biziiiii öpüyorummmmm

ayy bu aradaa 49 çok az kızzzzzzzzzz aboo ayakta duraman halsizleşirsinn bi kanına baktırsana arcemekk ri oturmuş resmin varya facede orda soluuk duruyonn böle kansız cansız gibi belkim kansızlık vardır ihmal etmee doğumdan sonra baktırdınmı hiçç sinnir bilem yapıo avalla

boşver ziyaretcilerii sen bize takıl bu kitliyolar sizi kk ya giremiyosun dimii belli saatler koydular galiba tamda bizim öğlen aramızda dışardaykenn (((((((((((

aynı dert bizdede var dün akşam yarım dolmayı zor yedirdikk ama bu benm yaptım vişne suyunu çok sevdi lıkır lıkır içiyoo ağzının dişini yediğiminnn çatlak kiremitiiiiii
ne bilem sıcaklardan galiba zayaacımm

cok guzelll yaa..ya tum bunlar bu akşam olsada hazır,yesek:)

cnm bn faceden gördüm yaptıklarınıda onları yapıp nasıl yemıcen,nasıl dıet kızz bu ?? bide sen yaptıklarının tarfını yazmıon ki

kızım niye dışlanmış hissediyorsun ya aşkolsun. nerede senin tarifler bende görmedim,yazdınmı burada? nereye gidiyorsun diyetisyene. bende gideceğim ramazandan sonra. ramazanda diyet yapamıyorum valla.

ya bnm de vemem gerek ama bnce dıatden ziyade sporr.sade diet bsy değil..bzm vucudların forma gırmsı grek

yaa benm yağ oranım normalmiş ama kas oranım azmışş kasım az olduğu için spor yapmalıymışım şurdaki eczanede baktırmıştım diyetisyenm kontrol ediyodu üretsiz yoksa hayatmda gitmedim hiç gitmek lazımmmmmmm

melofercim maşallah oğluşuna...inşallah konuşurlar bi an once bu arada tuvalet eğitimine başlamak istiyorum da klozete takılan aparatlardan almak istiyorum oturaklı olanlardan değil kullananlar ne tavsiye eder?

zefeycim yarım dolma yese ooo super...dün dedesi parka götürdü gelirken pide almıştı küçük bi parça kopardı parka gittiler oynamış etmiş bide bi arkadaşına bölmüşler ancakkk bitirmiş o verdiği arkadaşıda kasım doğumluymuş babam diyorki tek lokmada yedi :))) bizimki o pek nazlııı... erik suyu kaynatmıştım dün farklı bişey ya tadına bile bakmadı insan üzülüyor galibada azı dişleri çıkıyor onunda etkisi var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…