• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ekim Anneleri

Kızlar orucuz ama paylaşmadan edemiycem. Dün uzun zamandır yapmadığım bir börek vardı onu yaptım.. Tavsiye ederim çok leziz oluyor. Resim çekmeyi "her zamanki gibi" unuttum ama netten bi tane bulup onu yükledim. Tarif nette çok var ama benimkinin yapılışı biraz farklı. Bulgar göçmeni bi arkadaşımdan öğrenmiştin, tavsiye derim...

Beşamel soslu tavuklu börek
Malzemeler:
2 adet yufka
Haşlanmış tavuk göğüs eti
Dereotu
Tuz
yumurta
galeta unu

Beşamel sos için
2 yemek kaşığı un
yağ
süt

1) Önce beşamel sosu hazırlıyoruz.
2) Yufkanın birinin bütün olarak tezgaha seriyoruz
3) Üzerine hazırladığımız beşamel sosunu sürüyoruz, her tarafına sürmek lazım
4) İkinci yufkayı birincinin üstüne kapatıyoruz.
5) Sigara böreği yapar gibi önce kesiyoruz. Yufka küçükse 8 parçaya, büyükse zevkimize göre daha küçük parçalara ayırabiliriz.
6) Didiklediğimiz tavuk göğsüne bolca dereotu koyuyoruz, tuz atıyoruz ve harmanlıyoruz.
7) Yufka parçalarına bolca tavuklu karışımdan koyup sigara böreği gibi kapatıyoruz
8) 1 yumurtayı çırpıyoruz.
9) Hazırladığımız börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızartıyoruz.

Not: Dereotu sevmeyenler tavuğu sade veya karabiberli yapabilir ama, denettirdiğim dereotu sevmeyenler bile dereotlunun daha lezzetli olduğunu söylediler.
Eki Görüntüle 752875

anowwwwwwwwwwwwwwwww kızzz bugün yine akşam olmaz banaaaaaaaaaaaa ellerine sağlık içeriğine göre çok lezzetli bişi olmalı bu nem nem nemmmmmm

meloşşş snn içinnnnnnnnnnnnnn $10 07 2013 - 1.jpg $10 07 2013 - 2.jpg $11 07 2013 - 1.jpg $11 07 2013 - 2.jpg

Kızlar orucuz ama paylaşmadan edemiycem. Dün uzun zamandır yapmadığım bir börek vardı onu yaptım.. Tavsiye ederim çok leziz oluyor. Resim çekmeyi "her zamanki gibi" unuttum ama netten bi tane bulup onu yükledim. Tarif nette çok var ama benimkinin yapılışı biraz farklı. Bulgar göçmeni bi arkadaşımdan öğrenmiştin, tavsiye derim...

Beşamel soslu tavuklu börek
Malzemeler:
2 adet yufka
Haşlanmış tavuk göğüs eti
Dereotu
Tuz
yumurta
galeta unu

Beşamel sos için
2 yemek kaşığı un
yağ
süt

1) Önce beşamel sosu hazırlıyoruz.
2) Yufkanın birinin bütün olarak tezgaha seriyoruz
3) Üzerine hazırladığımız beşamel sosunu sürüyoruz, her tarafına sürmek lazım
4) İkinci yufkayı birincinin üstüne kapatıyoruz.
5) Sigara böreği yapar gibi önce kesiyoruz. Yufka küçükse 8 parçaya, büyükse zevkimize göre daha küçük parçalara ayırabiliriz.
6) Didiklediğimiz tavuk göğsüne bolca dereotu koyuyoruz, tuz atıyoruz ve harmanlıyoruz.
7) Yufka parçalarına bolca tavuklu karışımdan koyup sigara böreği gibi kapatıyoruz
8) 1 yumurtayı çırpıyoruz.
9) Hazırladığımız börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızartıyoruz.

Not: Dereotu sevmeyenler tavuğu sade veya karabiberli yapabilir ama, denettirdiğim dereotu sevmeyenler bile dereotlunun daha lezzetli olduğunu söylediler.
Eki Görüntüle 752875

hem börek hem yemek valla çok güzel olmuş.bende deneyebilirim bunu

tarifiiiiiiiiiiii
TATLI UĞRAŞLAR: BROWNİ KURABİYE

meloş cumartesi misafirim var bu böreği deneyebilirmmmmmm bu senn yaptığın tarif dimi nettnmi bularak yaptın birebir aynımı yapılılşı malzemeleri

Bu tarif nette yok canım. Bunu ben arkadaşımdan öğrendim. Nettekiler fırında pişiriliyor, benimki kızartarak. Bi de nette yufkaların arasına yağ sürüp, tavuğu beşamel sosla karıştırıyorlar. Malzemeler aynı fakat uygulama şekli farklı...

Ben lezzetinden emin olduğum için arkadaşımdan öğrendiğim şekliyle yapıyorum.

Son düzenleme:
zefey meloşun tarifini bloga ekleyebilirmisin canım elimizde bulunsun. birde şu meloşun çökertme kebabını eklemişmiydin oda olsun blogda

Bu tarif nette yok canım. Bunu ben arkadaşımdan öğrendim. Nettekiler fırında pişiriliyor, benimki kızartarak. Bi de nette yufkaların arasına yağ sürüp, tavuğu beşamel sosla karıştırıyorlar. Malzemeler aynı fakat uygulama şekli farklı...

Ben lezzetinden emin olduğum için arkadaşımdan öğrendiğim şekliyle yapıyorum.

abbbbbbbbbboooooooooooooooooooooo kızlar gızlar gelemmi yanağızdan öpemmiiiii lilililililiilili:64:64:64:64:64:64:64:
o zaman kesin yapıyorum hafta sonuuu allah nasip edersee resimidemi sen çektin yoksamm böle bu kalınlıkta yapıciyyzz dimiiiiiii

geçen gün bir gazetede vardı çökertme kebabı tarifiama eti önceden sosda dinlendiriyor.kolay pişmesi için.

tarifi yazayım sizlere

abbbbbbbbbboooooooooooooooooooooo kızlar gızlar gelemmi yanağızdan öpemmiiiii lilililililiilili:64:64:64:64:64:64:64:
o zaman kesin yapıyorum hafta sonuuu allah nasip edersee resimidemi sen çektin yoksamm böle bu kalınlıkta yapıciyyzz dimiiiiiii

Resmi netten aldım canım ama böyle kalın oluyor evet. Görüntü aynı, tek fark ben yağda kızartıyorum. Benim yufkam çok büyüktü, 12 parçaya bölerek yaptım. Dışı çıtır çıtır, içi bol tavuklu doyurucu bir börek. İlk evlendiğim zamanlar çok yapardım, eşim dün iftar için bunu görünce sevindirik oldu. Hepsini kızartmadım, bi kısmını da buzluğa kaldırdım.

Of bu da çok güzel görünüyorrrr... Normal kurabiyenin üstüne çikolata sos mu döktün?

evet canım sütlü şeker karışımına batırıp sonra kalan sütü üzerinee döküyorsun kek gibi oluyo zaten
üfffffffffffffffffffffff krize birebir tatlı krizlerinee
ama bn bi hata yaptım az şekerli olsun diye şerbetinden yani sütlü şeker karılşımından kıstım emme bu sefer çok fazla yımışak olmadı buda kulağıma küpe olduuuuuuuuuuu

zefey meloşun tarifini bloga ekleyebilirmisin canım elimizde bulunsun. birde şu meloşun çökertme kebabını eklemişmiydin oda olsun blogda

tamm eklim elimizn altında olsun bakar yaparızzzzzzzz ama resim bizim değilse meloş çekmediyse resim çalmış gibi olmayak looooooo

evet canım sütlü şeker karışımına batırıp sonra kalan sütü üzerinee döküyorsun kek gibi oluyo zaten
üfffffffffffffffffffffff krize birebir tatlı krizlerinee
ama bn bi hata yaptım az şekerli olsun diye şerbetinden yani sütlü şeker karılşımından kıstım emme bu sefer çok fazla yımışak olmadı buda kulağıma küpe olduuuuuuuuuuu

tamm eklim elimizn altında olsun bakar yaparızzzzzzzz ama resim bizim değilse meloş çekmediyse resim çalmış gibi olmayak looooooo

Şimdilik resimsiz ekle, ben haftaya geri kalanları tekrar kızartırım, o zaman "mutlaka" çekerim. Resmi o zaman eklersin.

Malzemeler

1/2 kg kuşbaşı
1/2 çay bardağı süt
karabiber
pul biber
2 diş sarımsak
150 gram tereyağı
1 soğan
4 yeşil biber
2 domates
4 patates

1/2 kg yoğurt
2 diş sarımsak

yapılışı

etleri,süt,pılbiber,karabiber ve sarımsakla karıştırıp 1 saat bekletin.

Tavaya tereyağını koyun.soğanları ince ince doğrayın tavaya koyup karıştırın. Biberleri ince ince doğrayın ve domatesi koyup soteleyin.etleri ekleyip,kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Patatesleri rendenin kalın tarafında rendeleyin.suyunu sukıp, kızartma tavasında azar azar kızartın. Büyük servis tabağınızı alın,önce kızarmış patatesleri koyun.sarımsaklı yoğurdupatateslerin üzerine yayın,en son etli sotenizi yoğurdun üzerine dökün.sıcak servis yapın.

Afiyet olsun

geçen gün bir gazetede vardı çökertme kebabı tarifiama eti önceden sosda dinlendiriyor.kolay pişmesi için.

tarifi yazayım sizlere

İzindeyken çökertme kebabı yaptım, resimlerini de çektim bloğa koyalım diye, fakat şirket telefonumla çekmiştim, hafızası doldu diye uyarı verince bizim bilgi işlemci boşaltıvermiş hafızasını :19::19::19: Aşağıdaki resim var ama çok net değil o..
$Fotoğraf-0093.jpg

Resmi netten aldım canım ama böyle kalın oluyor evet. Görüntü aynı, tek fark ben yağda kızartıyorum. Benim yufkam çok büyüktü, 12 parçaya bölerek yaptım. Dışı çıtır çıtır, içi bol tavuklu doyurucu bir börek. İlk evlendiğim zamanlar çok yapardım, eşim dün iftar için bunu görünce sevindirik oldu. Hepsini kızartmadım, bi kısmını da buzluğa kaldırdım.

benim kocişimde çok sever böle beşamel soslu şeleriiii gözümde canlandı kesin çok cizeldirrrrrrr oyyy
hatta lazanya yapıcam kaç zamandırda migrosta lazanya bulamadım bugün belkim üöçlere bakarım olmadı carrefouraa

Malzemeler

1/2 kg kuşbaşı
1/2 çay bardağı süt
karabiber
pul biber
2 diş sarımsak
150 gram tereyağı
1 soğan
4 yeşil biber
2 domates
4 patates

1/2 kg yoğurt
2 diş sarımsak

yapılışı

etleri,süt,pılbiber,karabiber ve sarımsakla karıştırıp 1 saat bekletin.

Tavaya tereyağını koyun.soğanları ince ince doğrayın tavaya koyup karıştırın. Biberleri ince ince doğrayın ve domatesi koyup soteleyin.etleri ekleyip,kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Patatesleri rendenin kalın tarafında rendeleyin.suyunu sukıp, kızartma tavasında azar azar kızartın. Büyük servis tabağınızı alın,önce kızarmış patatesleri koyun.sarımsaklı yoğurdupatateslerin üzerine yayın,en son etli sotenizi yoğurdun üzerine dökün.sıcak servis yapın.

Afiyet olsun

bu meloşunkişnin aynısı dimi ekliyorum hemen

Back