kızlar geldim cevahirden ,iş yerindeki yemeğe yetişemeyeceğimi anlayınca orada yemek yiyeyim dedim . eşim mac donalds pek sevmediği içinde hadi fırsat bu fırsat big mac yiyeyim dedim. ve o saatten beride ve hala gözümdeki yaş dinmedi desem yalan olmaz.
menümü aldım masa bakınırken 10-15 masanın yan yana sıralandığını gördüm ,sorunca yuva gelecek dediler bende yakınlarında boş olan bir yere oturdum. o arada 40-50 ye yakın yaşları birbirinden farklı yavrucak gelip otrdular masalarına ürkek , şaşkın başlarında öğretmenleri vs. o anda kafama dank etti. çocuk esirgeme kurumundan yavrucaklar. ve hamburger boğazıma dizilip gözleriminden yaşlar süzülmeye başladı şu anda olduğu gibi.buraktan sonra olaylar karşısında zaten kendimi hiç tutamıyorum,kimseye ve ortama aldırmadan da koyuyorum kendimi gidiyor. çocuklara baktıkça kafamdan bir yığın şeyler geçiyor annesiz,babasız,kimsesiz,falan filan.sonra dedimki biz burda yiyoruz bu çocuklar belkide ilk defa bunları tadıcaklar. düşündükçe gözyaşlarımın dahada akmaya başladı kendime engel olamıyorum,bir yandan da kzıyorum kendime niye böyle şeyleri düşünmezsin ,niçin böyle şeyler için yardımda bulunmazsın falan. ben zekat,sadaka konusunda çok hassas biriyim ama şimdiye kadar çocuk esirgeme kurumları hiç aklıma gelmemişti.sonra öğretmenleri zannettiğim bir bayana sordum,hangi kurum falan diye. meğerse bayan masrafları karşılayan kişiymiş. yemekten sonra cevahirde birde çocuk eğlence merkezi varmış orayada götürüyorlarmış çocukları. tabi ben bayanla konuşurken hala ağlıyorum,yolu nasıl hallediyorsunuz diye sordum. yurt ayarlıyormuş otobüsü yol onlara ait dedi. bende kadına Allah Razı olsun sizden deyip yanından ayrıldım,şimdi işteyim. çocuklar sordu niye ağladın diye bir postada onlara anlattım olayı.
allah kimseyi anasız ,babasız,yurtsuz,yuvasız bırakmasın arkadaşlar. Allahım baada nasip etsin böyle yardımlar yapmayı.
gelirken aklıma geldi kaç gündür cevahir cevahir,CA ,CA diyorudum demekki bu dersi almam gerekiyormuş.herşeyde bir hayır vardır.
Sabahtan beri ağlama modundayım zaten.. Vara yoğa ağlıyorum bugün. 2 yaşındaki kalp hastası bebek de ölmüş, haberlerde izlemiştim koca bi makineyle dolaşıyordu. Cıvıl cıvıl konuşuyordu ama nakile kalbi dayanmamış. Allah onun ailesine de kalbi bağışlayan aileye de sabırlar versin. Allah bizim çocuklarımıza uzun ömürler versin. Sağlığımızın kıymetini bilelim.
Sabahtan beri ağlama modundayım zaten.. Vara yoğa ağlıyorum bugün. 2 yaşındaki kalp hastası bebek de ölmüş, haberlerde izlemiştim koca bi makineyle dolaşıyordu. Cıvıl cıvıl konuşuyordu ama nakile kalbi dayanmamış. Allah onun ailesine de kalbi bağışlayan aileye de sabırlar versin. Allah bizim çocuklarımıza uzun ömürler versin. Sağlığımızın kıymetini bilelim.
organlarınızı bağışladınız mı?? Ben cok istiom ama eşim istemıo niyeyse, yani bana bşy olursa onun onayı olmadan bağış yapılamıomuş sanırım.öle dedi ..Beni mi kandırdı acaba, doğru mu,hiç arastırmadım..
ilik bankasınıda arastırıdm ona da niyetlendim,fakat emzirme döneminde ne kan ne ilik bağışı olmuomuş.Bizde zor muş,ilik olayı..
organlarınızı bağışladınız mı?? Ben cok istiom ama eşim istemıo niyeyse, yani bana bşy olursa onun onayı olmadan bağış yapılamıomuş sanırım.öle dedi ..Beni mi kandırdı acaba, doğru mu,hiç arastırmadım..
ilik bankasınıda arastırıdm ona da niyetlendim,fakat emzirme döneminde ne kan ne ilik bağışı olmuomuş.Bizde zor muş,ilik olayı..
cnm arkadasım bmm güzel yüreklimm.eminim çoğumuzun iiçindeki yaradır bu.ama hep ertelediğimiz.Ünv yurtdayken bazı arkadaslarım yuvaya,huzur veınd ebayramda felan gider hediye alırlardı..çok istedim ama hiç nasıp olmadı.Bende cok istiyorum böyle şeyleri yapmayı.etrafımda varsa el atıyorum gücüm yettiğince,ama o yurtları cpok merak edıyorum..
Gel kartopum ayarlayalım bişey yapalım böyle bi kuruma,bütcemize göreee...Yemek olur, maddi katkı olur..
ben tatil dönüşü yapmayaı planlıyorum zaten, netten araştırıyordum şimdi ,anadolu yakasındaki yerleri,eşimede söyledim,dışarıda bir organizasyon olursa daha iyi olu diye düşünüyorum hem çocuklarda dışarı çıkmış olurlar. zaten önümüz Ramazan zamanlamada çok iyi.ben bakayım sanada haber veririm. sevozy.
tamam cnm bu yakada oturan sen ,ben , zefey elimizden geldiğince..mutlkaa yapalım ..arada bsyler götürüz yani hep kontak halinde oluruz yani..
evet kızlar yanlarınaa gideriz hoşlarına gideraradadaa ama önce yazıştığımızı gerçekleştiririzzz çok içimden geldi şimdiiii yavrular sevinsin içim burkuldu yaaaa
üsküdar veya küçükyalıdaki yuvalar uygun alıp bir yerler götürebilmek için,yaş aralığı 7-12 imiş.
göztepeyede gidip orada faaliyette bulunulabıilinir bizim bebelerle. orası 0-6 yaş.
Ben atatürk orman çiftiliğnde staj yaparken stajyer arkadaşlarla çiftliğin hemen yanındaki kurumu ziyarete gitmiştik o çokcukları bir görmeniz lazımdı etrafımızda pervane oldular hele birisinin abla lütfen beni sev diye bacağıma yapıştığını hiç uutamam birisi tokalarını alıp gelmişti abla saçlarımı toplar mısın diye aklıma geldikçe hala içim ürperir tekrar tekrar gitmeyi çok istedim ama hiç cesaret edemedim keşke ankara da da böyle bir organizasyon olsa da gidebilsek arkadaşlarla ne fırtınalar var o çocukların içlerinde allah hiç bir çocuğu ailesinden sıcak yuvasından ayırmasın
üff şuan ağladığımı görmesinler diye dışarıyı izliyorum üfff allahımm hiç bişi alamasan bile aslında yanlarındamı olsak belirli peryotlarda gitsek
üff şuan ağladığımı görmesinler diye dışarıyı izliyorum üfff allahımm hiç bişi alamasan bile aslında yanlarındamı olsak belirli peryotlarda gitsek
hmm dmek daha küçk vermiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?