bu mu ben bunu hep kırmızı bıber dıye alıyorum baska ısmı oldugunu bılmıyodum :)
tarıf guzele benzıyo yarın yapıcam bunu benım fırın terasta onun ıcın usenıyorum kullanmaya hazır calıstırcam koftenın yanına sıgara boreyı yapıyım dedım yarına mantarlar sag kalırsa yarın yaparım mantarı
kofte ıcın salcalı sosmu yapıyım nedersınız ahcı hatunlar
ben sana basit bir köfte patates yemeği söyleyeyim hatta yaptım bu gün için
patatesleri iri iri doğrayıp tepsiye veya karnıyarık tenceresine diz (2 parmak genişliğinde ve uzunluğunda yassı bir şekilde veya yuvarlakta olabilir).
patateslerin üstüne köfteleri sırala ,köftelerin üstüne yuvarlak doğranmış domatesleri ve ince uzun kesilmiş çarlıston veya sivri biberleri koy. 2 yemek kaşığı salça , yarım çay bardağı sıvı yağ, kırmızı biber,karabiber ,tuz ve 1,5 su bardağı su ile sos hazırla ve hepsinin tepesinden gezdirerek dök. kapağını kapat ocakta pişir,fırına falan gerek yok. basit bir yemek oluyor çocuklarda seviyor aynı zamanda.
birde esas ben bu yemeğin köftesini şöyle yapıyorum. senin evde köften var diye onu kullanabilirsin. köfteye ekmek yerine prinç kullanıyorum. diğer tüm malz. aynı. köfteler yemekle birlikte piştiğince prnçler uzun uzun köftelerin içinden çıkıyor çok güzel bir görüntü oluşuyor.
bu tarif ettiğim yemeği,bir kere prinçli köfte ile deneyin seveceksiniz. hem köfte çok yumuşak oluyor burakta rahatlıkla yiyebiliyor.
zefey akşam unutmazsam yemeğin resmini çekeyim bloğa koy değişik bir tarif.
ismide prinç köfteli patates olsun