• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ekim Anneleri

ne güzell anlattın yaa:16: bende böle yapsam acılığı gerliği gidiyomu patlıcanın kızartınca o yağaa ekmeği banınca sanki dahamı iyi oluyoo hiç yapmadım böleeeee bi gün denesem tabiki daha hafif oluyodur

zefeyciğim toz şeker acılığını alıyor canım. ben artık hiç kızartarak yapmıyorum valla. hem daha kolay oluyor,hem hafif oluyor,hemde etraf batmıyor. patatesi bile çok nadir kızartıyorum. oda dondurulmuş patates olursa. et yemeklerinin yanına ya demin verdiğim karışık kızartmayı yapıyorum yada bir tarif daha vereyim onu yapıyorum :34:

hadi size birde kolay kızartma tarifi vereyim kızlar. tarifim geldi benimde herhalde :52:

patlıcanları dörde bolerek yarım parmak uzunluğunda doğrayın. kabaklarıda aynı şekilde doğraya bilirsiniz. patatesleri iri ir küpler şeklinde doğrayın. biberlerin tohumunu çıkararak onlarıda iri iri doğrayıp hepsini bir tasa alın. üstüne tuz serpin göz kararı sıvı yağ gezdirin üzerlerine çok olmayacak şekilde ve hepsini harmanlayın. bu karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün ve yumşayıp pişene kadar dırında pişirin. pişen sebzeleri borcama alın.

ufak bir tavada sıvı yağın içine mimik minik doğranmış sarımsakları koyun ve sarımsak kokusu çıkana kadar kızartın içine, yaptığınız sebzelerin ölçüsüne göre 3-4 tane kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi ilave edin ve tuzunu katıp pişirin. pişen domatesleri borcamdaki sebzelerin üzerine dökerek karıştırın. servis yaparken isterseniz karışımın üstüne yoğurtta dökebilirsiniz. afiyet olsun :56:

ayy çok hafiff buu süperrrrrr hemöenn yapmalıyımm hemen derken haftasıonuu havuçtaa katsam geçmi pişerrrr sizce

ben bunu kışn cok yaptıydımm çok guzel ve kolay hiç uğraştırmıoo,,üzerinede kıyma vss..ramazandada iş götürür bu yemek..

bende böyle karışık olarak kıymalısını hiç yapmadım ama doğru diyorsun ramazan için iyi olabilir. bende deneyeceğim ,hem yazda şimdi taze taze tüm sebzeler var .biber,patlıcan,kabak,patates,hepsini koyuyormusun sevozy

zefeyciğim toz şeker acılığını alıyor canım. ben artık hiç kızartarak yapmıyorum valla. hem daha kolay oluyor,hem hafif oluyor,hemde etraf batmıyor. patatesi bile çok nadir kızartıyorum. oda dondurulmuş patates olursa. et yemeklerinin yanına ya demin verdiğim karışık kızartmayı yapıyorum yada bir tarif daha vereyim onu yapıyorum :34:

ayy o sebzelerin üstüne sarmısaklı domates sposun üzerine kekikde çok yakışırrrrrr çok pis yapasım geldi şimdikkkk

hadi size birde kolay kızartma tarifi vereyim kızlar. tarifim geldi benimde herhalde :52:

patlıcanları dörde bolerek yarım parmak uzunluğunda doğrayın. kabaklarıda aynı şekilde doğraya bilirsiniz. patatesleri iri ir küpler şeklinde doğrayın. biberlerin tohumunu çıkararak onlarıda iri iri doğrayıp hepsini bir tasa alın. üstüne tuz serpin göz kararı sıvı yağ gezdirin üzerlerine çok olmayacak şekilde ve hepsini harmanlayın. bu karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün ve yumşayıp pişene kadar dırında pişirin. pişen sebzeleri borcama alın.

ufak bir tavada sıvı yağın içine mimik minik doğranmış sarımsakları koyun ve sarımsak kokusu çıkana kadar kızartın içine, yaptığınız sebzelerin ölçüsüne göre 3-4 tane kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi ilave edin ve tuzunu katıp pişirin. pişen domatesleri borcamdaki sebzelerin üzerine dökerek karıştırın. servis yaparken isterseniz karışımın üstüne yoğurtta dökebilirsiniz. afiyet olsun :56:

Ben buna bayılıyorum.. Şakşuka diyoruz biz buna... Ama 1 tane ekmek yerim ben bununla, o yüzden pek sık yapmıyorum.. Bu akşam yapayım bari.. yemeğim yok çünkü..

Bir tüyo da ben vereyim, biliyorsunuzdur ama bilmeyen olabilir..

Karnıyarıklık patlıcanı kızartarak yapacaksanız eğer, alaca soyduğunuz patlıcanları 1 saat kadar bol tuzlu suya ıslatın, mesela 1 yemek kaşığı. sonra suyunu boşaltıp hafif kurulayıp az yağda kızartın. Göreceksiniz ki hiç yağ çekmeyecek, tavaya koyduğunuz yağ olduğu gibi kalacak tavada.

bende böyle karışık olarak kıymalısını hiç yapmadım ama doğru diyorsun ramazan için iyi olabilir. bende deneyeceğim ,hem yazda şimdi taze taze tüm sebzeler var .biber,patlıcan,kabak,patates,hepsini koyuyormusun sevozy

patates koymuom yaaa,, kalanları baharat ve yağla harmanlıommm..dlogru fırınaaa:56:

Bir tüyo da ben vereyim, biliyorsunuzdur ama bilmeyen olabilir..

Karnıyarıklık patlıcanı kızartarak yapacaksanız eğer, alaca soyduğunuz patlıcanları 1 saat kadar bol tuzlu suya ıslatın, mesela 1 yemek kaşığı. sonra suyunu boşaltıp hafif kurulayıp az yağda kızartın. Göreceksiniz ki hiç yağ çekmeyecek, tavaya koyduğunuz yağ olduğu gibi kalacak tavada.

yaa bende öle yapıyorum canım ama yinede çekiyoo tabi ben seviyorum çeksinde yaş ilerledikçe yiyemiyciz böleee annannemde közleyip yapıyo onunkide ayrı bi lezzet oluyo işteee

soyulmuş patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın,üzerine az sıvı yağ gezdirin ,göz kararı,tuz,köri baharatı,karabiber ,kırmızı biber ve kekik serpip hepsini karıştırın , fırın poşetine doldurup yayın ve fırına verin. patatesler kızarana kadar fırında pişirin. etlerin yanına veya sade olarak servis yapın.

hımmmmmmmmmmmmmm nefis :52:

anlaşıldı herkes bu akşam fırında karısık sebze harmanlıceeekkk, bi tane de ekmekkk yicikkkk :56::56:

ben hariç ,:50: 2 gündür yine sadece yoğurda başladım sevozycan. zaten yemekte var evde.

ohhhhh size verdim tarifleri siz yapın kilo alın ben yoğurt yiyeyim zayıflayayım (kötü kadın müzeyen smile ) :33::32::21::52:

ben hariç ,:50: 2 gündür yine sadece yoğurda başladım sevozycan. zaten yemekte var evde.

ohhhhh size verdim tarifleri siz yapın kilo alın ben yoğurt yiyeyim zayıflayayım (kötü kadın müzeyen smile ) :33::32::21::52:

bnm de var z.yağlı fasillyeeeem var,, tencerem var tavamm varrr, sevozy im havam varrr:51::51: ahaaaa (yansız ekim annesi):9:

kızlar merhaba,
akşam ne yemek yapayım diye düşünürken siteye girdim ve tarifleri okudum,
ben dün patates ve biber yağda kızarttım, uzun bir aradan sonra çok güzel oldu,
patates kızartıyordum ama biber ilk defa oldu (bu sene), cemre hn ise koy koy
diyerek bayağı patates götürdü,

dün dişçiye gittim, 5 kaplama (2 tanesinde kanal tedavisi tekrar denenmeye çalışılarak yapılacak)
ve 3 dolgu toplam indirimli fiyat 1.000TL, haftaya prş tedaviye başlayacağız,
eşim de yaptırıyor, anlaşılan bizim paralar dişçiye gidiyor

dün 2 saat boşluğum vardı, evi hafta sonu temizleyememiştim, süpürüp sildim bulaşıkları dizdim,
etrafı topladım ve dişçiden geldikten sonra çamaşırları katlayıp kızartma yaptım,
evi derli toplu ve temiz görünce içim açılıyor ama malesef pek yapamıyorum,
bugün ise yemek derdim var ve tozları almam lazım

kızlar unutmadan söyleyeyim yarın A101 de deniz malzemeleri var,çocuklar için yelek ,kolluk simit,havlu vs. bir bakın isterseniz. ben burak için deniz yeleği almayı düşünüyorum.

kızlar merhaba,

dün dişçiye gittim, 5 kaplama (2 tanesinde kanal tedavisi tekrar denenmeye çalışılarak yapılacak)

dün 2 saat boşluğum vardı, evi hafta sonu temizleyememiştim, süpürüp sildim bulaşıkları dizdim,
etrafı topladım ve dişçiden geldikten sonra çamaşırları katlayıp kızartma yaptım,

Geçmiş olsun canım... Şu diş tedavileri ne kadar pahalı yaa... Dİşçiye gitmek başlı başına bi yatırım:) Benim de yıllar önce yapılmış amalgam dolgularım var, gülünce siyah siyah çıkıyor insanlar çürük sanıyor. Ama çok da memnunum, onları beyazla değiştirtsem diyorum ama önermiyorlar..

havuc koymayınnnnn, diğerleriiii ağızda erıııpp gidiiii,, ohhh.dediğiniz gibi bunu sıcak fırından cıkmıs taze ekmekle var yaaa..offf:56::56:

soyulmuş patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın,üzerine az sıvı yağ gezdirin ,göz kararı,tuz,köri baharatı,karabiber ,kırmızı biber ve kekik serpip hepsini karıştırın , fırın poşetine doldurup yayın ve fırına verin. patatesler kızarana kadar fırında pişirin. etlerin yanına veya sade olarak servis yapın.

hımmmmmmmmmmmmmm nefis :52:

kızlarr sizz adamı bititrirsiniz ne güzel ballı ballı anlatmak öyle Allahtan öğlen sıkı yemişimm:1::1:

:8::8::8::8:

kızlar merhaba,

kızz çok uygunaa yaptırıyosun boşver sağlama çıksındaa sağlık daha önemlii çok geçmiş olsunnnnnn
bu arada aynı benmde ev kirli olunca ne bilim mutfakta bi dağınıklık oluncaa benmde çok moralim bozuluyor işten kaçıp fgidip yapmak istiyorum:1::1::1::1::1: hep çalışırken üst yazı gibi kafamdan geçiyo görüntüler aklıma geliooo ama ev temizde oluncaa ohhhhhhhh misss iç huzurummmmm gibisi yokkkkkk

kızlar unutmadan söyleyeyim yarın A101 de deniz malzemeleri var,çocuklar için yelek ,kolluk simit,havlu vs. bir bakın isterseniz. ben burak için deniz yeleği almayı düşünüyorum.

ayyy süper oldu sölediğin kızz belki uygun gelmiştir o yelekten şişmee içimde kalıcak yoksaaaaa

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canım... Şu diş tedavileri ne kadar pahalı yaa... Dİşçiye gitmek başlı başına bi yatırım:) Benim de yıllar önce yapılmış amalgam dolgularım var, gülünce siyah siyah çıkıyor insanlar çürük sanıyor. Ama çok da memnunum, onları beyazla değiştirtsem diyorum ama önermiyorlar..

doğru söylüyorsun çok pahalı ve bu indirilmiş fiyatı,
benim de dişlerimde siyah dolgularım var ama çok önemsemiyorum çünkü onlar çok iyi oluyorlar ancak problem olduğunda şimdi beyaz dolguyu yapıyorlar ama onlar da siyahlar kadar iyi olmuyor, yukarıdaki köpek dişimde siyah dolgu var ve o da yapılacakların arasına girdi,

toz şekeri ne kadar koyuyorsun pişme esnasındamı suda bekletme esnnasındamıı
doğru sölüyosun çat pat çok sıçrıyor mahfediyo ortalığı

Back