sen gecen bundan soruodun face de birini..bu mudur ?? 26,9 Tl
Tavana Işık Yansıtan Işıklı Kaplumbağa
Tavana Işık Yansıtan Işıklı Kaplumbağa
Tavana Işık Yansıtan Kaplumbağa tavanınızı adeta gökyüzüne çeviriyor! Muhteşem ışık oyunları ve müzik eşliğinde çocuklarınız bu dev kağlumbağa ile keyifle uyuyacak.
Hamarat kızlar buzlukta kendı yaptıgım kofteler var fırında pısırcem onerınız varmı patateslı yapıcam
bırde mantarım var pısırmem lazım artık ama teeyagında kavurmaktan baska bırsey yapmıyorum oda kofte varken yenmez pısırmezsem cope gıdıcek napılır corba dısında mantarla
Mantarlı köfte yap.. Mantarları limonlu suda çok az kaynat ve süz. köfteli patates yaptığın gibi patates yerine mantar koyarak yap bence. Hiç yapmadım ama olabilir diye düşünüyorumi mantarın baskın bir tadı ollmadığı için ikisinin de lezzetini alırsınız.
Ve yaparsan sosuna kekik koy. Kekik mantara çok yakışıyor...
sekerim, bu ara bıkac yerde daha gördüm,zeytinyağlı yapar gibi mantar yemeği yapıolar.kırmızı papya biber mi ne adı,soğan,mantar,azdomates vs...
MANTARIN TADI KOFTEYE GECMEZ MI BIDE SALCALI SOSMU YAPIYIMMantarlı köfte yap.. Mantarları limonlu suda çok az kaynat ve süz. köfteli patates yaptığın gibi patates yerine mantar koyarak yap bence. Hiç yapmadım ama olabilir diye düşünüyorumi mantarın baskın bir tadı ollmadığı için ikisinin de lezzetini alırsınız.
Ve yaparsan sosuna kekik koy. Kekik mantara çok yakışıyor...
kapya ne kı ?sekerim, bu ara bıkac yerde daha gördüm,zeytinyağlı yapar gibi mantar yemeği yapıolar.kırmızı papya biber mi ne adı,soğan,mantar,azdomates vs...
Ben genelde kremalı mantarlı tavuk şeklinde yapıyorum... ya da fırında beşamel soslu, üstüne kaşar..
Yemek şeklinde olanını biliyorum, ablam hep öyle yapıyor. Papya değil kız kapya (cappy)..
Hamarat kızlar buzlukta kendı yaptıgım kofteler var fırında pısırcem onerınız varmı patateslı yapıcam
bırde mantarım var pısırmem lazım artık ama teeyagında kavurmaktan baska bırsey yapmıyorum oda kofte varken yenmez pısırmezsem cope gıdıcek napılır corba dısında mantarla
MANTARIN TADI KOFTEYE GECMEZ MI BIDE SALCALI SOSMU YAPIYIM
kapya ne kı ?
besemel sosu hıc yapmadım desem :)
Ben genelde kremalı mantarlı tavuk şeklinde yapıyorum... ya da fırında beşamel soslu, üstüne kaşar..
Yemek şeklinde olanını biliyorum, ablam hep öyle yapıyor. Papya değil kız kapya (cappy)..
pappyaamıı ahahahahh gerçekten bugün gülmeyeceğimiii düşünmüştümm amaaaa kopardın beniiii sevozyy aklıma gel,ir gelirr gülerimmm hay sen çok yaşaa ahahahah
cık cık cıkkkkkkkk
ne dalga geçiyorsunuz benim sevozym le kızarım ha ona göre
tarifi nerede peki diye yorum yaptım blogda, yorumu bloga koymadı,cevapta yazmadı :26:
MANTARIN TADI KOFTEYE GECMEZ MI BIDE SALCALI SOSMU YAPIYIM
kapya ne kı ?
besemel sosu hıc yapmadım desem :)
bu mu ben bunu hep kırmızı bıber dıye alıyorum baska ısmı oldugunu bılmıyodum :)kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
ben yapıyorum zeytinyağlı mantar yemeğini çok lezzettli oluyor.
kısaca tarifini vereyim.
soğanlı mantar yahnisi
yıkanmış mantarları buyüklüğüne göre 4 e 5 e bölün süzdürün
2 soğanı(hatta 3 bile olabilir eğer bol soğanlı olsun diyorsanız.) ay ay doğrayıp tencerenin içinde zeytinyağı ile öldürün
içine yeşil ve kırmızı biberi (özellikle papya biber olacak) doğrayıp öldürmeye devam edin
kabuğu soyulmuş 2 domatesi küp küp doğrrayım ölü biber ve soğanlara katın iyice pişirin. sonra mantarları bu karışıma koyun sulanmasını bekleyin hafif kavurup tuzunu ve sıcak suyunu ekleyin mantarlar pişip altını kapatmadan önce biraz kara biber ekip ocağı kapatın.,ılıkken veya soğuk olarak afiyetle yiyin
Evet canım salçalı sos yap, yoksa güzel görünmez...Mantarlı köfte diye arattım google'da bir sürü tarif var.. Hatta benim kayınvalidem güveçte yapar şimdi aklıma geldi. Mantarları soğan ve biberle soteler, köfteyi de çok az kızartıp güveçlere koyar, üzeine salçalı su yapar. Üzerine kaşar da koyup folyoyla kapatıp fırında pişirir. Bu da olabilir.
Kırmızı közlemelik biberler varya, ona kapya biber diyorlar...
Beşamel soslu yemekleri nedense tanıdığım erkekler hep severek yiyor canım... Bana yavan geliyor ama, eşim, kardeşim, eniştem, kuzenlerim, kaynım... Hangisine ikram etsem çok güzel olmuş diyorlar.. Beşamel soslu karnıbaharı özellikle. Normalde karnıbaharı severek yemeyenlere başka bir alternatif...
bende severım ama zor dur dıye dusundugumden besemel sosun tarıfıne bıle bakmadım fırında patatesın ustune yapıyolarya bayılırım ben ona ben hep kolaya kacarım :26::26:
bu mu ben bunu hep kırmızı bıber dıye alıyorum baska ısmı oldugunu bılmıyodum :)
tarıf guzele benzıyo yarın yapıcam bunu benım fırın terasta onun ıcın usenıyorum kullanmaya hazır calıstırcam koftenın yanına sıgara boreyı yapıyım dedım yarına mantarlar sag kalırsa yarın yaparım mantarı
kofte ıcın salcalı sosmu yapıyım nedersınız ahcı hatunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?