2011 Ekim Anneleri

Ben bi siteden aldım.15 liraydı ilk alışverişim olduğu için 7 lira indirim çeki verdiler, 7 TL'ye geldi.

Hamarat kızlar buzlukta kendı yaptıgım kofteler var fırında pısırcem onerınız varmı patateslı yapıcam
bırde mantarım var pısırmem lazım artık ama teeyagında kavurmaktan baska bırsey yapmıyorum oda kofte varken yenmez pısırmezsem cope gıdıcek napılır corba dısında mantarla

Mantarlı köfte yap.. Mantarları limonlu suda çok az kaynat ve süz. köfteli patates yaptığın gibi patates yerine mantar koyarak yap bence. Hiç yapmadım ama olabilir diye düşünüyorumi mantarın baskın bir tadı ollmadığı için ikisinin de lezzetini alırsınız.

Ve yaparsan sosuna kekik koy. Kekik mantara çok yakışıyor...

Son düzenleme:

sekerim, bu ara bıkac yerde daha gördüm,zeytinyağlı yapar gibi mantar yemeği yapıolar.kırmızı papya biber mi ne adı,soğan,mantar,azdomates vs...

sekerim, bu ara bıkac yerde daha gördüm,zeytinyağlı yapar gibi mantar yemeği yapıolar.kırmızı papya biber mi ne adı,soğan,mantar,azdomates vs...

Ben genelde kremalı mantarlı tavuk şeklinde yapıyorum... ya da fırında beşamel soslu, üstüne kaşar..

Yemek şeklinde olanını biliyorum, ablam hep öyle yapıyor. Papya değil kız kapya (cappy)..

Son düzenleme:
MANTARIN TADI KOFTEYE GECMEZ MI BIDE SALCALI SOSMU YAPIYIM
kapya ne kı ?
Ben genelde kremalı mantarlı tavuk şeklinde yapıyorum... ya da fırında beşamel soslu, üstüne kaşar..

Yemek şeklinde olanını biliyorum, ablam hep öyle yapıyor. Papya değil kız kapya (cappy)..

besemel sosu hıc yapmadım desem :)

pappyaamıı ahahahahh gerçekten bugün gülmeyeceğimiii düşünmüştümm amaaaa kopardın beniiii sevozyy aklıma gel,ir gelirr gülerimmm hay sen çok yaşaa ahahahah

bizde hep soğanlı tavuklu yapıyoruz mantarı çok cizel oluyo kırmızı biber papyayla birlikte

pappyaamıı ahahahahh gerçekten bugün gülmeyeceğimiii düşünmüştümm amaaaa kopardın beniiii sevozyy aklıma gel,ir gelirr gülerimmm hay sen çok yaşaa ahahahah

ne dalga geçiyorsunuz benim sevozym le kızarım ha ona göre

ben yapıyorum zeytinyağlı mantar yemeğini çok lezzettli oluyor.

kısaca tarifini vereyim.

soğanlı mantar yahnisi

yıkanmış mantarları buyüklüğüne göre 4 e 5 e bölün süzdürün

2 soğanı(hatta 3 bile olabilir eğer bol soğanlı olsun diyorsanız.) ay ay doğrayıp tencerenin içinde zeytinyağı ile öldürün

içine yeşil ve kırmızı biberi (özellikle papya biber olacak) doğrayıp öldürmeye devam edin

kabuğu soyulmuş 2 domatesi küp küp doğrrayım ölü biber ve soğanlara katın iyice pişirin. sonra mantarları bu karışıma koyun sulanmasını bekleyin hafif kavurup tuzunu ve sıcak suyunu ekleyin mantarlar pişip altını kapatmadan önce biraz kara biber ekip ocağı kapatın.,ılıkken veya soğuk olarak afiyetle yiyin

MANTARIN TADI KOFTEYE GECMEZ MI BIDE SALCALI SOSMU YAPIYIM

kapya ne kı ?

besemel sosu hıc yapmadım desem :)

Evet canım salçalı sos yap, yoksa güzel görünmez...Mantarlı köfte diye arattım google'da bir sürü tarif var.. Hatta benim kayınvalidem güveçte yapar şimdi aklıma geldi. Mantarları soğan ve biberle soteler, köfteyi de çok az kızartıp güveçlere koyar, üzeine salçalı su yapar. Üzerine kaşar da koyup folyoyla kapatıp fırında pişirir. Bu da olabilir.

Kırmızı közlemelik biberler varya, ona kapya biber diyorlar...

Beşamel soslu yemekleri nedense tanıdığım erkekler hep severek yiyor canım... Bana yavan geliyor ama, eşim, kardeşim, eniştem, kuzenlerim, kaynım... Hangisine ikram etsem çok güzel olmuş diyorlar.. Beşamel soslu karnıbaharı özellikle. Normalde karnıbaharı severek yemeyenlere başka bir alternatif...

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
bu mu ben bunu hep kırmızı bıber dıye alıyorum baska ısmı oldugunu bılmıyodum :)

tarıf guzele benzıyo yarın yapıcam bunu benım fırın terasta onun ıcın usenıyorum kullanmaya hazır calıstırcam koftenın yanına sıgara boreyı yapıyım dedım yarına mantarlar sag kalırsa yarın yaparım mantarı
kofte ıcın salcalı sosmu yapıyım nedersınız ahcı hatunlar

bende severım ama zor dur dıye dusundugumden besemel sosun tarıfıne bıle bakmadım fırında patatesın ustune yapıyolarya bayılırım ben ona ben hep kolaya kacarım :26::26:

bende severım ama zor dur dıye dusundugumden besemel sosun tarıfıne bıle bakmadım fırında patatesın ustune yapıyolarya bayılırım ben ona ben hep kolaya kacarım :26::26:

2 yemek kaşığı unu göz kararı yağ ile, ister sıvı ister katı yağ ile, sürekli karıştırarak biraz kavuruyorum, güzel bir koku çıkıyor, o esnada azar aar süt koyuyorum, kıvamı yeni pişen puding gibi oluncaya kadar süt ekliyorum azar azar, oldu da bitti.. Kıvamı olunca bir iki fokurdatıp alıyorum.

boşver cnm adını bilenlerde kendini bilmıooooo ama dahada unutmazzzlarrr neyse bnm için papya biber olarak kalacak kırmızı biberin,közlenmişi yada haslanıp sarımsaklı,zeytinyağlı soslu hali yazın ve ramazanda vazgecilmezimdir vallahiii..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…