günaydın kızlar,
güzel bir gün diliyorum hepinize,
zefey efe seni her zaman şaşırtacaktır,
maşallah kuzuna, çok akıllı yeni nesil
d&g neresi ya D&R olmasın ??????
internetten kendin indirsene eşleştirme kartlarını ben bir ara bulup renkli printerdan basmıştım,o zaman dikkati çekmemişti ama burağın. yeni 1 yaşına girmişti. bakayaım evde bulursam söyleyeyim bakıcıya yine oynatsın
bu arada efe beye de 41 X
my baby sticker
bu oyunun adı tam bumu bulamadım çünkü
Zaya face de yazınca ne olduğunu merak ettim netten baktım tatlıya.
ben bunun etimeklisini yapıyorum.şekeri karamelize ederek etimeklerin üzerine döküyorum,üstüne muhallebi, onun üstüne krem şanti,en üstünede hindistan cevizi. kaymaklı ekmek tatlısı tadında enfes bir şey oluyor.
ama bu kıbrıs tatlısıda kolaya benziyor galeta unu ilginç geldi o yüzden fırsat bulursam hafta sonu yapacağım
Malzemeler:
Eki Görüntüle 724180
Şerbeti için:
2 büyük kahve fincanı su
2 büyük kahve fincanı şeker
Hamuru için:
1 büyük kahve fincanı galeta unu
1 büyük kahve fincanı şeker
1 büyük kahve fincanı hindistan cevizi
1 büyük kahve fincanı sıvı yağ
1 büyük kahve fincanı çekilmiş ceviziçi
4 yumurta
1 kabartma tozu
1 vanilya
Muhallebi için:
1 litre süt
1 büyük kahve fincanı şeker
1 büyük kahve fincanı hindistan cevizi
1 büyük kahve fincanı nişasta
1 paket krem şanti
Yapılışı:
Şerbeti için gerekli malzemeleri kaynatarak ilk önce şerbet hazırlayınız ve soğumaya bırakınız. Hamuru için şeker ve yumurta beyazlaşıncaya kadar çırpınız ve sonra diğer malzemeleri de ekleyiniz. Yaklaşık 20 – 30 dk.kadar 180 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişiriniz. Piştiğini anlamak için kürdan ya da çatal batırınız. Eğer malzeme bulaşmıyorsa pişmiş demektir. Daha sonra hamur sıcakken soğuk şerbeti üzerine dökünüz ve içine çekmesi için bekleyiniz. Bu sırada kreması için nişastayı sütün içine yavaş yavaş dökerek karıştırınız. Diğer malzemeleri de ilave edip katılaşıncaya kadar ocakta pişiriniz. Soğuduktan sonra krem şantiyi koyunuz. Mikser yardımıyla çırpılınız. Şerbetini çekmiş tatlının üzerine kremayı koyunuz. Buzdolabında 3-4 saat beklektikten sonra servis yapabilirsiniz.
günaydın kızlar hayırdır inşallah çok cizel bi rüyaa görrdümmm bi cafe işletiyorum oranın misafirleriyle masa düzeni örtünün rengi şamdan uyumu spot ışıkları tabak ları çanaklarııı böle bunların dizaaynıylaa uğraşıp durdumm o kadar zevkliydikiiiiii
hep hayalimi süslüyooduu böle bişi belkimde ondan girmiştir rüyama
kzlar yaa kare diyosunuz kareyi götürüp karenin içine sokutyo daire dikdörtgen karışık duruyo o mesela kareyi bulup eşleştiriyor yuvarlağı eşleştriyiyo on oyunun adı baby learns shapes aslında oyunda denmez el becerilerine zeka geliştirici bişi bence daha bi buçuk yaşındaaaaaamaşallah kuzumaaaa
diğeride mesela karpuzdan adam var onun parçaları kenarda duruyo onun parçalarını birleştiriyor ayıcık maymın aaraba falan var onun parçalarını tamamlayıp bitiriyor onada bayılıyo iki dakikada yapıyo maşallahhh uyy çok özledim yine sabah sabahhho oyunun ismişdee my baby sticker
nasıl yüklerim dersenizde şölee Google play store den arama kısmına baby bus yazın bütün oyunları çıkacak daha sonra bu dediğim oyunları seçin kızlar
şimdiden kareyi dikdörtgeni bilip eşleştirme yapasına çok şaşırdım maşallah bugünde gidip d&g den eşleştirme kartları alıcammmm
muhallebiside farklı kıss bide zati ceviz nereye girse güzel olur bir kahve fincenı kemde puff bunu yapciz yani haftasonu kaçarı yokkk aklıma düştü bir keree
muhallebiside farklı kıss bide zati ceviz nereye girse güzel olur bir kahve fincenı kemde puff bunu yapciz yani haftasonu kaçarı yokkk aklıma düştü bir keree
diğer tariflere baktım kekin içine ve muhallebinin üstüne süsleme amaçlı konuluyor hindistan cevizi
Allah gönlüne göre versin... İnşallah dilediğin işi yaparsın... Ben de bugün acayip rüyalar gördüm, uçakla uzaya çıktım falan filan...
Maşallah Efe'ye.. Anlatma canım her yerde nazar değer...
Bu tarz oyunları başka türlü oynatamaz mıyız? Yapbozla oynamayı seviyor Mert.. Bi tane yapboz var boru şeklinde, onları birbirine geçirmeye bayılıyor mesela.
cok guzell..ama galeta unu???
kartopumm bn etimek tatlısnı cok severm.senın yptıgının tarifini yazablr msn??
evett tam yazıcaktım yaaa
telefonuna bakıcaktım bide oyun yükleyebildinmi ona bakıciktimm beni terk ettinbu mükellefler akıl bırakmıyoki 40 tane soruu
iki oyunuda yükledinmi önce eve gidince sen göster aa böle bölee sonraa bırak bakalım civciv burak ne yapcakk
Eki Görüntüle 724246
Malzemeler:
Etimekli karamelli kat için
•1 paket tuzsuz etimek/ben 12 adet kullandım
•2 su bardağı toz şeker
•2 su bardağı su
Krema:
•1 lt süt
•2 yemek kaşığı un/tepeleme
•2 yemek kaşığı mısır nişastası/tepeleme
Ayrıca:
•1 su bardağı soğuk süt
•1 kutu (2 poşet) krem şanti
•hindistan ceviziHazırlanışı:
1.Etimekleri büyük dikdörtgen bir borcama yada başka bir kaba dizin.
2.2 bardak şekeri orta boy bir çelik tencereye koyarak orta ateşte tüm şeker eriyip kahverengi olana kadar eritin.
3.Üzerine 2 bardak su ilave edin.Bu aşamada şeker sertleşecektir merak etmeyin ,şeker tekrar eriyene kadar karıştırarak kaynatın.
4.Karameli ocaktan alarak etimeklerin üzerine her yerini ıslatacak şekilde dökün.
Krema için:
1.Tüm malzemeleri karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip etimeklerin üzerine dökün.
2.Muhallebi soğuduğunda 1 bardak sütle 2 poşet krem şantiyi çırparak onuda üzerine yayın bolca hindistan cevizi serpin ,afiyet olsun...
off yapılırmı bu yaaa65 kilo olmuşum yaaaaaaaaaaaa
yeme kızım sadece tarif paylaşıyoruz,aklımızda olsun gelen misafire yaparız diye. mesela sen kıbrıs tatlısını kuran gününde yapabilirsin. 2 tepsi yapsan yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?