• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010'un yemek yemeyı cok seven tombiş gelınlerı

yeni yıl gelmeden ben kendimi hazırlamaya çalışıyorum.Genelde düzenli,planlı biriyimdir.Şimdi annem ıngiltere'ye gitti ya iş başa düştü.Babam,kardeşim,nişanlım ve ben olacağız o gün öyle özel bir şey değil yapacağımız sadece yeni bir yılın gelmesini kutlamak ve asıl olanda hep bir arada bulunmak.yoksa özel bir amacı yok bu gün eğlence yapmamızın hoş yapacağımız da evde oturup muhabbet etmek,daha özenle hazırlanmış bir sofrada yemek yemek.Neyse işte ben şimdiden kendime bir liste hazırlamaya başladım.Sizle paylaşayım da bana akıl verin.Yılbaşı günü saat 17:00 gibi çıkarım işten ya da 16 :00 gibi ona göre fikir verirseniz sevinirim bebişler.Zamanı iyi kullanmak açısından.Aslında derdim yeni yıl değil,nişanlım olacak ya maksat marifetleri göstermek ve vayyy be nasıl bir masa hazırlamış dedirtmek.Ayyy çok konuştum.Bu listenin daha şekillenmemiş hali.Hep beraber şekillendireceğiz.Olur mu?

YILBAŞINDAN 1 GÜN ÖNCE

Patatesli havuçlu salata hazırlanacak
Paçanga böreği sarılacak-derin dondurucuya konulacak
Tavuk butları haşlanacak
Kabaklı-cevizli salata hazırlanacak
Yılbaşı kurabiyesi yapılacak
Tiramisu yapılacak
Yaprak sarma pişirilecek
Mercimek çorbası pişirilecek

YILBAŞI GÜNÜ EVE GELıRKEN

Çiğ köfte, kola, çikolata, içecek, lavaş, ekmek alınacak, babaya pirinci ıslatması söylenecek 

YILBAŞI GÜNÜ EVDE

Pirinç pilavı pişirilecek ( tarife göre kestaneli yapılacak)
Patatesli-havuçlu salatanın mayonezli yoğurdu hazırlanıp üzerine dökülecek-maydanozla süslenecek
Kabaklı-cevizli salatanın yoğurdu hazırlanıp üzerine eklenecek-portakal yuvarlak dilimlenip-dilimlerin üzerine 2 yemek kaşığı konup servis tabağına alınacak
Tavuk butları yağlanıp-baharatlanıp pizza makinesinde pişirilecek
Paçanga böreği kızartılacak

MASA DÜZENı

Masa örtü serilecek
Masa süsleri yerleştirilecek
Tabak-çatal-bardak yerleştirilecek
Yılbaşı süslü peçeteler peçeteliklere yerleştirilip masaya konulacak
Patatesli-havuçlu salata masaya konulacak
Kabaklı-cevizli salata masaya konulacak
Yaprak sarma masaya konulacak
ıçecekler masaya getirilecek
Tiramisu masaya konulacak
Yılbaşı kurabiyesi masaya konulacak
Meyve masaya konulacak

Son düzenleme:
he he kardeşler hep mi böyle abim de ablamların evlenmesi bekliyordu odalarını ele geçirmek için nihayetinde başardı da sırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şey

biz gidince üzülmediler mi, ikiside her gün tel. de seni çok seviyorum, özledim diyip duruyorlar

biz gidince üzülmediler mi, ikiside her gün tel. de seni çok seviyorum, özledim diyip duruyorlar

he he biliyorum insan üzülmez mi hiç valla zor günlerdi her açıdan :(( şimdi sıra bende ben gidiyorum pufff annem yalnız kalacak abim de :'( abim diyor ki seni çok ağlatacağım bu evden çıkmadan hayır zaten sulu göz oldum bu aralar :sinifsinif::sinifsinif: senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

kızlar site hata veriyo puff
canımbebeğim hayırlı olsn bebişinn inş kucağına aldığın günlerde gelirr
adacım plan süper görünüyo ama çok yorma kendini tamam mıı
ayy prenses çok zor olmuştur yaa benm de 8 yaşnda bi kardeşim var bunalıma girmişti Can'ımm düğünden sonra
bu kadardı galiba eski sayfaya bakınca donuyorum umarım atlamamşmdr

kuzular ben çıkıcam yemek yapmam lazım, çıkmadan size bir tavsiye nikah davetiyelerinizden 2 tanesini mutlaka saklayın daha sonra onları çerçeveletip duvarınıza asarsınız, çerçeveyi davetiyenize uygun renk ve modelde seçin, davetiyenin birinin yazısı görülecek şekilde diğerinin( dış tarafı görülecek) altına hafif çapraz yerleştirin çoooook güzel oluyor benden söylemesi

ekim ablacım ne güzel tavsiyede bulunmuşsun öyle,aklımızda olsun bari o hengamede hiç düşünemezdim yani

caspersy canım hangi yazıyı okudun da harikasın dedin merak ettim

ekim ablacım ne güzel tavsiyede bulunmuşsun öyle,aklımızda olsun bari o hengamede hiç düşünemezdim yani

caspersy canım hangi yazıyı okudun da harikasın dedin merak ettim

benim komşum yaptırmıştı tırtıklı gümüş rengi bir çerçevesi vardı evin girişine asmıştı asıl fikir ona ait, çok güzeldi ve aklımda kalan davetiyede düğüne çocukların gelmesini istemediklerini çok kibar bir dille yazmasıydı, çocuklara iyi uykular yazıyordu tam cümle aklıma gelmiyor...

kuzular ben çıkıcam yemek yapmam lazım, çıkmadan size bir tavsiye nikah davetiyelerinizden 2 tanesini mutlaka saklayın daha sonra onları çerçeveletip duvarınıza asarsınız, çerçeveyi davetiyenize uygun renk ve modelde seçin, davetiyenin birinin yazısı görülecek şekilde diğerinin( dış tarafı görülecek) altına hafif çapraz yerleştirin çoooook güzel oluyor benden söylemesi
,

ayyy süper ben unutursam hatırlat olur mu ablacımmmmopuyorumnanaktan

ben teldeydım de ondan yazamadım ada senın blogdakı yazılardan bahsettı kanımca guzel dıe.bu arada sen benden daha detaycısın sahsen benım aklıma gelmezdı yılbasyla ılgılı bısı:)))

tacsız kabak sana patlamıs desene ıkısı 10 gunde cıkınca senı bekletmıslerddır artık

ekım abla kolay gelsın

ayy benim bebeğim olsa ve öyle bi davetiye gelse kendim de gitmem o düğüne bana tuhaf gelio benim meleğimi istemiyorsa bende gitmem :olmaz:

ADAcım menüde pasta yok ama benden sana yılbaşına yakışır bir pasta, hazır pasta tabanını alıp çam ağacı şeklinde kes üzerine kremadan sonra bol toz fıstıktan dök ağacın dip kısmına hazır satılan kırmızı pasta süslerinden bir kaçtane yerleştir, yada kendi hayal gücünü kullan..

evt canm ondan bahsettimm
ayy bende yapsam mı bi plan ama yılbaşı neymiş yaa :)
aşkımla evde olcaz biz her sene ablaları enişteleri falan kayananmlarda toplanıyordu geçen yine konuşuldu dedim biz evdeyiz sizde evinizde oturun :) kaynanam yoruluyo torunlar çook yaramaz daa

evt canm ondan bahsettimm
ayy bende yapsam mı bi plan ama yılbaşı neymiş yaa :)
aşkımla evde olcaz biz her sene ablaları enişteleri falan kayananmlarda toplanıyordu geçen yine konuşuldu dedim biz evdeyiz sizde evinizde oturun :) kaynanam yoruluyo torunlar çook yaramaz daa

Back