2010 Ocak Anneleri neydik ne olduk :)) şimdiye kadar kaç kilo aldık..

30. hafta itibariyle 17 kilo almışım beni geçen yok tahin pekmez yiyom bebeğe faydalıymış canım çeken herşeyide yiyom esirgemiyom valla bebeğimin sağlığı önemli sonra veririz inşallah

:CüvCüv:58 ile başladım şimdi 69 kiloyum 28+6 yım nasıl çok gibi geliyor bana

30, haftada 14 kilo almısım
son haftalarda az az alıyom allahtan
doktor daha fazla bekliyormuş benden :roflol:

30. hafta itibariyle 17 kilo almışım beni geçen yok tahin pekmez yiyom bebeğe faydalıymış canım çeken herşeyide yiyom esirgemiyom valla bebeğimin sağlığı önemli sonra veririz inşallah

bebeğe yararlı olanlar listesi çok uzun teyzoş :)

27+1 itibari ile 61 kilo olmuşum,toplamda 9 kilo almış bulunuyorum:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

27+1 itibari ile 61 kilo olmuşum,toplamda 9 kilo almış bulunuyorum:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

adaşım süppersin valla ikizlerde 9 kilo ben ikiz taşısaydım şimdiden 20 kg almıştım kesin baksana tek başına demir beye 24 haftada 10 kg almışım:KK43:

sağol bitanemopuyorumnanaktansenin boyun uzun ama kaldırıyosundur kiloyu,hemde verirsin zaten,daha doğrusu hepimiz veririz inşallahkaydirigubbakcemile2olmadı topluca spora başlarızkaydirigubbakcemile3
adaşım süppersin valla ikizlerde 9 kilo ben ikiz taşısaydım şimdiden 20 kg almıştım kesin baksana tek başına demir beye 24 haftada 10 kg almışım:KK43:

ya ben 26 haftalığım 9 kilo aldım çok mu ya bundan sonra daha çok alırsın diyolar iştahım fazlasıyla yerinde acaba kıssam mı biraz bilmiyorum ki:sinifsinif:

26. haftamın başındayım... 25+2
58 ile başlamıştım.. 69 oldum şimdi... 11 kg.. off offff

şeker için diyetteyim.. kilo vermeyi umuyorum :)

valla ben 95 ile hamile kaldım 11 kg aldım dikkat etmezsem dahada hızlanacak bunalımdayım doktorum bu kiloyla tamamlamamı istiyodu ama hayat işte herşey istediğimiz gibi olmuyo maalesef
bende bu gidişle yeme düzenime çeki düzen vermek zorundayım
offf fazlasını almak istemiyorum ya

valla ben 95 ile hamile kaldım 11 kg aldım dikkat etmezsem dahada hızlanacak bunalımdayım doktorum bu kiloyla tamamlamamı istiyodu ama hayat işte herşey istediğimiz gibi olmuyo maalesef

canım, senin şekerin nasıl?
bak, benim diyet listem çok kolay. uygulamanı öneririm.. ben 1 kg verdim 1 haftada :) şkerim de düzene girdi.. bebek de gayet iyi maşallah

1 porsiyon meyve : 1 orta boy elma, 1 orta boy armut, 8 adet üzüm tanesi, 7 adet çilek, 1/4 ayva, 1/2 büyük boy muz, 1 mandalina, 1 orta boy portakal, 1/2 kivi, 1/2 orta boy nar içi, 1/8 orta boy kavun, 1/8 orta boy karpuz, 1 yemek kaşığı dolusu kuru üzüm, 1 parmak kalınlığında olacak şekilde 1/2 dilim ananas, 3 adet kuru kayısı, 3 adet hurma, 2 adet kuru incir, 2 adet ceviz içi, 2 adet badem, 5 adet fındık, vb..... sürekli yediklerimiz bunlar zaten. bunları feyz alarak, diğerlerini de hesaplamak mümkün.

1 porsiyon sebze yemeği :
7-8 yemek kaşığı sebze yemeği demek. kepçe kepçe koyulmayacak yani tabağa. suyu az olacak, ekmek az yensin diye.
Yemek için, 1 kg. sebze, en fazla 2 yemek kaşığı yağ ile pişirilecek, az tuz ile.
Sebze yemeği, sebze olarak yenilecek.. etsiz yani. ayrıca içine pirinç koyulacaksa, çok minimum düzeyde olacak bu miktar.

Patates, havuç ve bezelyeden özellikle uzak durulmaya çalışılacak... hem şekeri çok arttırıyor hem de kiloyu ekstra arttırıyor. vücutta su tutuyor ve ödeme sebep olabiliyor.

1 porsiyon et yemeği : 100 - 130 gr et demek. bunu kırmızı, beyaz, balık olarak tüketebilirsin. ama köfte olarak tüketmek çok akıllıca değil tabi, içinde pirinç,ekmek,ıvır zıvır var. salt et olmuyor.
etini, kızartmayacaksın... fırında pişebilir, çok az yağ ile pişecek.. kavurma şeklinde olabilir.. çok az yağ ile.. haşlama tercih ediyorum ben, sıfır yağ ile yapıyorum. ızgara-mangal imkanı varsa iyi tabi... ama abartmadan yenecek. verdiğim ölçü fix. 100-130 gr et.
yanında pilav milav yok tabi takdir edersin :)

1 porsiyon çorba : 1/2 orta boy kase çorba. tepeleme değil. hele hele tarhana gibi unlu, nişastalı ise... sakın ölçüyü aşma. türk çorbalarının tamamında un falan vardır.. un olmazsa, pirinç atarız içine... o sebeple, 1/2 kaseyi geçmeyeceksin.

1 porsiyon yoğurt:
3 silme yemek kaşığı yoğurt demek. az yağlı olması tercih edilmelidir.
1 porsiyon süt : 1 çay bardağı az yağlı süt.
1 porsiyon peynir : 1 kibrit kutusu az yağlı peynir.

1 porsiyon ekmek : Beyaz veya kepekli olmamak kaydıyla... tam tahıllı, çavdarlı, yulaflı tercih edilebilir.. 2 dilim. (unonun dilimleri gibi yani.. kocaman değil)

meyve suyu : taze sıkılmış herhangi bir meyve suyu... YOK! şekerle pişirilmiş herhangi bir meyve kompostosu.. YOK!
meyve posası ile tüketilecek. 1 porsiyon meyve dediğimiz miktarlar aşılmayacak.
örneğin, 1 bardak portakal suyu için, 3-4 portakal kullanılıyor... ama aslında orta boy 1 tane ile sınırlı tüketebileceğimiz miktar.

Salata : Yağsız olması şartı ile, sınırsız tüketilebilir. İçindeki havuç miktarına dikkat etmek lazım tabi..

Bu arada, meyveler yenirken, yanında kompleks karbonhidrat denen şeyler de tüketilmeli. süt ürünleri veya ekmek.

Aşağıda benim listem var. son derece rahat, uygulanabilir bir liste.

Örnek diyet listesi:

kahvaltı :

1 adet yumurta (haşlanmış veya 1 tatlı kaşığı yağda pişirilmiş)
şekersiz bitki çayı veya açık çay
1 kibrit kutusu yarım yağlı beyaz peynir
2 ince dilim esmer ekmek (çavdar, yulaf, tam tahıllı olabilir)
domates, salatalık, maydanoz, biber.. söğüş salata - miktarı serbest

ara öğün :

1 porsiyon meyve
1 bardak ayran veya 3 kaşık yoğurt (light)

öğle :

(120-150 gr) 4 köfte kadar et, tavuk veya balık - yağsız
veya
8-9 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği
1/2 kase çorba
1 dilim esmer ekmek
yağsız salata

ara öğün:

1 porsiyon meyve
3 kaşık yoğurt veya 1 bardak ayran

akşam:

(120-150 gr) 4 köfte kadar et, tavuk veya balık - yağsız
veya
8-9 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği
1/2 kase çorba
1 dilim esmer ekmek
yağsız salata

ara öğün :

1 porsiyon meyve
1 bardak ayran veya 1 çay bardağı süt veya 3 kaşık yoğurt (light)​

ben o zaman cok meyve tüketiyorum
akşamları 2 elma bir kivi nar ve mandalinadanm karısık meyve suyu yapıyom akannehir

ben o zaman cok meyve tüketiyorum
akşamları 2 elma bir kivi nar ve mandalinadanm karısık meyve suyu yapıyom akannehir

şekerin yoksa, sorun yok :)
ama aslolan meyveleri posalı olarak tüketmek malum..
ama kilo yapıyor tabi..
gerçi meyve yediğimizde, başka bir tatlı yemişiz gibi kalori allmıyoruz tabi ama.. çok yiyip abartınca (benim gibi) .. sorun oluyor.
ben de meyveyi çılgınm gibi yedim aylardır. aman bebeğim her gün her meyveyi yesin, vitaminini alsın dedim...
her gün bir leğen dolusu meyve hazırladım kendime karışık...
muz, elma, armut, çilek, ayva, erik, kiraz, kavun, karpuz, kivi, mandalina, ananas, vb.. ne aklına gelirse... tüm meyve çeşitlerini, her gün yedim ben. gün içinde 15 porsiyondan fazla meyve yemişim, haberim yokmuş valla :)
şimdi düzene koydum olayı.. şekerim de toparlandı birkaç gün içinde hemen.

57 ile hamile kaldım bugün itibariyle 64 kiloyum bakalım asıl kilolar bundan sonra diyorlar...

bende tahin pekmez yiyorum ve daha neler neler inşallah veririz şimdi kendimizi avutuyoruz ama sonra ne olur bilemem.

ya ben 26 haftalığım 9 kilo aldım çok mu ya bundan sonra daha çok alırsın diyolar iştahım fazlasıyla yerinde acaba kıssam mı biraz bilmiyorum ki:sinifsinif:

gayet normal canım biz bile kısalımmı diye düşünmüyoruz bende 13-14 kilo arası almışım.

doğrumu okudum 95 mi şimdi kaç kilosun canım çokmu uzun boylusun acep.

canım, senin şekerin nasıl?
bak, benim diyet listem çok kolay. uygulamanı öneririm.. ben 1 kg verdim 1 haftada :) şkerim de düzene girdi.. bebek de gayet iyi maşallah

saol hayatım bende şeker çıkmadı
ben bu 1-2 haftada sapıttımda aldım bu kiloları şimdi biraz daha dikkat edicem
bebeğimde tosun maşallahı var Allahıma çok şükür ondada bir sorunumuz yok
ama verdiğin liste için çok teşekkür ederim dikkat ederken göz önüne alıcm mutlka:))

X