2010 ocak anneleri bebek şekeri ve sepetleri için fikirlerimizi paylaşalım

ayyy çok güzeller ya bayıldım ama bunları yapmak baya beceri istiyo bide yaparımda güzel olmazsa üzülürüm sonra

evet aynen ponpon yapar gibi. evet bi denemek lazım. hepsini kesmeden.

yapar yapmaz koy lütfen verdiğim linkte arkadaş yalnız yapmak çok zor yazmış o yüzden gözüm kesmiyor en kısa zamanda yardım alıp yapmam lazım malzemeleride çok çok uygun geldi basit şeyler bakalım inşaallah böyle güzellikler çıkartırız meydana

ben yaptım canım ondan,hatta verdiğin linkte resmide var yaptığım avizenin,ayrıca abjurunu da yaptım,takım oldu,yakında onunda fotoğrafını çekip ekliycem,çok zor bişey değil,ben tek başıma yaptım,çok şirin oldu,her gören bayılıyooopuyorumnanaktan

pumpinks becerikli hatunsun vesselam bi kaçan bi uçan kurtulur dedikleri cinsten yani maaşallah yinede tahminimde yanılmamışım kimlerin ilgisini çeker kimler yapmak ister diye kaydirigubbakcemile2 abajurun koy bi ara şuan tatildesin diye okudum iyi tatiller

odayı süslemek için, başka neler yapalım kızlar?
ben lamba, abajur yapmayacağım.. çünkü var zaten bişeyler.

oyuncak kutusu falan mı yapsam? nasıl yapsam?

odayı süslemek için, başka neler yapalım kızlar?
ben lamba, abajur yapmayacağım.. çünkü var zaten bişeyler.

oyuncak kutusu falan mı yapsam? nasıl yapsam?

evet bencede iyi düşünce o kutular bile dünya para
peki nasıl yapıcaz
hadi yapalım kaydirigubbakcemile5

pumpum çok beceriklisin gerçekten sen
41 kere maşallah
ne öğretmeniydin :jeyyar:

sağol bitanemopuyorumnanaktan,ilkokul öğretmeniyim aslında ama öğretmenlik yapmıyorum şu an,üniversitede memurluk yapıyorumyerimseniben
pumpum çok beceriklisin gerçekten sen
41 kere maşallah
ne öğretmeniydin :jeyyar:

birde bu yazıyı buldum burdan da değişik fikirlker çıkartıp uygulayabiliriz EŞYALARI SAKLAMAK

Şey/erin sayısı çocukların yaşlarıyla doğru orantılı biçimde artar görünür. Yeni bir bebeğin giysi ve oyuncakları çok yer kaplar, yürümeye başlayanlarınkiler ise daha bile çok.

Çocuk Giysileri

Küçük bir çocuğun çoraplarını iyi temizlenmiş yarım bir yumurta kartonu içine koyup çekmecelere yerleştirin.

İç giyim malzemelerini, çorapları, tişörtleri ve diğer ufak eşyaları koymak için önden açılan plastik sepetleri kullavirüsnın. Bu, çocuklar için ağır çekmeceleri kullanmaktan davirüs
ha kolaydır.

Çocukların yerlerini kolayca bulmaları ve giysilerini doğvirüsru kaldırabilmeleri için giysilerin resimlerini kesin ve uyvirüsgun çekmecelere yapıştırın.

BEBE MENDİLİ KUTULARI İÇİN... BAŞKA ŞEKİLDE KULLANIN

Mum boya ve kalemleri koyun.

Yemek tariflerini, fotoğrafları, makbuzları vb. koyun.

* Bebek çoraplarını koyun.

* Dikiş malzemelerini, düğmeleri vb. koyun.

* Ev yapımı ilkyardım malzemelerini koyun.
* Kumbara olarak tepesini yarın.

* Çocuğun giysilerini koordine şekilde katlayın: Spor bluzvirüsları, pantolonları, kazakları ve hatta çorapları.

Çocuk Dolapları

* Parlak renkli makara veya eski çıngırakları tut-çeklere ya da kordonlara bağlayarak dolap lambalarının yanmasını kolaylaştırın.

* Kapı yanına 30 x 30 x 30 cm. ölçülerinde kutular kovirüsyun. Çocuğunuz gidip gelirken ayakkabılarını bu kutulara koysun.

* Pijama ve giysilerini asması için çocuğun oda kapısının arkasına alçak kancalar asın.

* Her dolabın tutacağına bir çöp poşeti asın. Küçülen veya artık giyilmeyen giysileri bu torbalara koyun. Birisine vermeniz gerektiğinde zaten hepsi ayrılmış olacaktır.

* Hafif, havalı raf ve çekmeceler kullanın. Taşınırdırlar ve rafları çocuğunuzun boyuna göre ayarlayabilirsiniz. Bu tip çekmeceler, çocuğun giymek istediği kıyafeti daha kolay (ve düzgün) seçebilmesini sağlar!

Ön kapı Dolapları

* Herkes için ayrı palto askısı seçin ve her birine içine başvirüslık, eldiven ve atkıların konacağı bisiklet sepetleri asın. Ya da kış aksesuarlarını koymak için dolabın içine veya yanına duvara ayakkabı rafı veya kutusu koyun.

* Dolap kapısının iç tarafına tutkalla mandallar yapıştırın.

* Şemsiye askınızı ayak altından kaldırmak için dolap içinvirüsde bir kancaya asın ya da bir şemsiye tutucuya veya sovirüskak kapısının yanında uzun bir sepete yerleştirin.

Çocukların Oyuncaklarını Düzenlemek

Buradaki püf noktası, toparlanmayı minimum düzeye indirvirüsmektir; özellikle milyonlarca parça oyuncaklar için. Elinizde olmayan bir şeyi saklamanız gerekmez. Söylemesi ne kadar kolay!

Oyuncakları yatay saklamanın dikey şekilden daha iyi olvirüsduğunu unutmayın; büyük sandık ve kutuların dibinde kalan ufak parçalar kaybolabilir ve bazen kırılabilir.

Tuğla ve tahtalarla raflar yapın, ama yıkılma tehlikesi olacak kadar yüksek değil. Mobilya altlan oyuncakları ve arabaları çekmek için hoş bir "garaj' dır ve raflar kitapvirüslarla oyuncaklar içindir.

Ahşap bir sırığı mandallarla ya da açılabilir bir metal bitki sırığını yerden tavana uzatın. Düzenli ve dekoratif bir gövirüsrünüm sağlamak için bu sırık boyunca puf hayvanları asacağınız ilmekler dikin.

Bir kumaş mağazasından bir paket ufak plastik halka alın. Onları puf hayvanların kulaklarına dikin. Şimdi artık bir sırığa rahatlıkla asılabilirler, ama hâlâ minik ellerin ulaşabileceği yüksekliklere. Ya da çocukların hizasında duvara yatay olarak Velkro şeritleri tutturun ve karşılık gelen şeritleri de oyuncaklara dikin veya yapıştırın. Çocuko yuncaklarını kaldırması gerektiğinde onları duvara yavirüspıştırabilir.

Bahçe oyuncak kutusu olarak geniş bir plastik çöp kovasını (kapaklı) kullanın. (Ev içinde de işe yarar!)

Çocuk odasının bir köşesine tavana hamak gerin. Kolayvirüsca ulaşılıp alınabilecek şekilde birçok oyuncağı barındırabilir. Ya da bir çarşaf ya da bebek battaniyesini üçgen şeklinde katlayıp, bir ucunu köşeye, diğer uçlarını da duvirüsvarlara tutturarak yaprna bir hamak hazırlayabilirsiniz.

Oyuncak Kutuları

* Küçük bavullar.

* Büyük bir posta kutusu.

Boz yap parçalarını, küçük arabaları ve kamyonları ya da oyuncak bebek giysilerini koymak için eski yemek kâseleri. Bunları ayrıca arabanızda taşımak üzere ilkyardım kitleri olarak da kullanabilirsiniz.

Eski beşik.

Duvar kancalarına asılabilen çamaşır sepetleri.

Çocukların içlerindekileri görebilmeleri için plastik kutuvirüslar veya kazak kutuları.

Bez çamaşır çantaları. Bağcık ya da fermuar kapaklı olurlar.

Plastik bir çamur havuzu bir sürü oyuncak alır ve sevilenvirüsleri kazıp çıkarmak için yeterince sığdır.

Duvara tutturulmuş sepetler. Balık takım kutuları. Plastik sebze sepetleri.

Plastik bulaşık sepeti (kitaplar ve kasetler için; çatal-bıçak bölümüne kalem ve mum boyaları koyabilirsiniz).

Plastik bir tabak kutusu kitaplar için idealdir. Çocuğun aralarından çekebilmesini sağlar.

Üç, beş ya da yedi adet kiloluk kutu veya plastik dondurvirüsma kaselerini bir araya getirip açık ağızları aynı yöne bavirüskacak şekilde birbirlerine yapıştırın ve boy ayın. İçlerini şarap rafı gibi küçük oyuncak ve sanat malzemelerini tuvirüstacak şekilde düzenleyin.

Serbest kapaklı geniş bir plastik çöp sepeti. Geniş mukavva dondurma kutusu. Atılabilir alt bezlerinin kutuları ve çantalar.

Kutuda saklanması gereken oyuncağı belirtmesi için bir resim çizin ya da dergi fotoğrafı kesin. Onları kutuların üzerlerine yapıştırın; böylelikle çocuk hangi oyuncağın nerede saklanması gerektiğini kesin olarak bilir.

Oyuncak İdaresi

Çocuğun küçük oyuncaklarını saklamak için oyun kafesivirüsnin içine ayakkabı kutusu asın. Onları içeri-dışarı taşımak bebeğinizi oyalayacaktır.

Plastik bir çamaşır sepetinin sapına ip bağlayın ve içine birkaç oyuncak koyun. Küçül bir çocuk bile oynamak ve çabucak toparlanmak için onu odadan odaya sürükleyevirüsbilir. (Çocuğunuz ondan vazgeçtiğinde, sepeti kendi işivirüsniz için kullanabilirsiniz.) Genellikle de yatağın altına sığacak büyüklüktedirler.

Oyun için ziyarete gelen arkadaşın annesinden, çocuğun en çok sevdiği bir-iki oyuncağı yanında getirmesini söylevirüsyin. Bu çocuklar arasındaki oyuncak paylaşımını destekvirüsler.

* Boz-yap oyuncakların küçük parçalarını kolayca toplayavirüsbilmek için oyun alanına yere bir çarşaf serin. Oyun bitvirüstiğinde çarşafı köşelerinden kaldırın ve içindekileri doğru kutuya boşaltın.

* Eğer çocuğunuzun oynayabileceğinden fazla oyuncağı varsa, bir kısmını birkaç ay için kaldırın. Onları ortaya çıvirüskardığınızda, bu kez diğerlerini saklayın. Oyuncaklar yeni gibi kalırlar. Ya da oyuncakları çok sayıda plastik kutulavirüsra bölmeyi ve her gün birini çıkarmayı düşünün.

* Oyuncakları toplamayı "açık artırma" gibi bir oyun halivirüsne getirin (oyuncağın adını söyleyin, çocuk kaldırsın) vevirüsya "Bu odada mavi bir şey görüyorum," deyin ve çocuk onun hangi oyuncak olduğunu tahmin ederek kaldırsın. Ya da "yarış" yapın; anne veya baba bulaşıkları yıkarken
çocuk oyuncakları toplasın.

* Ara sıra çocuğunuzun elden çıkarmak için bir oyuncağını seçme şansı verin. Yoksa eşyalarını biriktirme alışkanlığı olan bir çocuk için muhtemelen siz karar vermek zorunvirüsda kalırsınız.

* Yedi kutu veya torbayı haftanın günleriyle isimlendirin. Oyuncakları kutulara bölün ve bir dolaba ya da uygun başka bir yere saklayın. Çocuk o güne ait oyuncaklarla oynasın. Siz daha az ortalık toplamak zorunda kalırsınız ve çocuğunuzun her gün "yeni" bir oyuncağı olur.

Oyuncak artıklarını ve ortalıkta kalan küçük parçaları buldukça koymak için mutfakta sevimli bir sepet ya da kâse bulundurun. Günün sonunda onlar ayıklanabilir ve çocuğunuz küçük kayıp parçalar için nereye bakacağını bilir.

Çocuğunuz onları dışarı çıkarmadan önce en sevdiği oyuncak arabalarının altına ojeyle işaret koyun. Böylelikvirüsle hangi arabanın kime ait olduğu konusunda tartışma olmaz.

Oyuncak Tiyoları

Çocuğunuza renkli bir tırtıl oyuncak yapmak için yumurvirüsta şekilli plastik kutular kullanın. Her bir kutuya delik açın ve içlerinden ip geçirin. En öndekinin üzerine gözvirüsler ve ağız çizin.

Baba' nın eski bir kravatından yumuşak bir yılan oyuncak yapın. Bir uçtan üçgen oluşturup gözler için düğmeler dikerken, kravatın içini doldurun ve uçları dikin.

Bir anahtarlık halkasını dekoratif bir dille birlikte çocuğuvirüsnuzun çekme oyuncaklarına bağlayın. Tutması daha kovirüslay olur.

Çekme oyuncakların iplerinin tekerleklere dolaşmasını önlemek için oyuncağın ipini plastik bir kılıftan geçirin ve oyuncağın dibinden düğümleyin.

Bir domuz kumbaranın para kapağını eski bir biberon emziğiyle değiştirin. Kumbaranın içinde orijinali gibi gövirüsrev yapacak bir dudağı vardır.

* Halının üzerine bantlar yapıştırarak oyuncak arabalar için "yollar" yapın. Oyun bittiğinde çıkarıp atın.

evet bencede iyi düşünce o kutular bile dünya para
peki nasıl yapıcaz
hadi yapalım kaydirigubbakcemile5

hadi :)
valla bi annemle konuşmam lazım bu konuda. ne malzemem var ne yapacak sabrım :) sanırım anneme havale edicem...

işte canım bu da abajurumuz,takım oldu lambamızla

sepetımızı.bebek sekerlerımızı,mevlut ıcın bardaklarımızı ıstanbuldan esımın halası alacak.
bizim buralarda boyle seyler yok.kendım yapmaya calıssam malzeme yok.bulsamda daha cok pahalıya mal olur bana.o yuzden hazır alıcaz..

pumpcımm çok güzel olmuş valla. acaba ben demi yapsan. şu balona sarılarak yapılanlardan dimi canım. anlatsana tatlımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…