• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 nlisans KPSS'ye almaya balyoruz

merhaba bölüm nedir? önlisanslar kpds girebiliyor mu? bende inglizce kursuna gidiyorum girebiliyorsak bende gireyim...

mrb,benim bölümüm mimarlık,son sınıftayım,4 yıllık benım bölüm,önlisans olarak gırıp gıremedığımı tam olarak bılmıyorum ama ben de hazırlanıyorum ıste olmazsa seneye okulum bıtınce lısans ıcın bır temel olur dıe hazırlanıyorum,aslında benım hazırlandığım sınavlar ales ve kpds,o yuzden önlisans veya lisans dıe ayırıldığını dusunmuyorum heralde onlısans olman bır engel değildir...bır de eğer kıtap falan alacak olursan herkesın onerdığı klasık bır kıtap var ondan calıs,(cesur öztürk'ün kıtapları,kelıme ve gramer kıtapları var)

mrb,benim bölümüm mimarlık,son sınıftayım,4 yıllık benım bölüm,önlisans olarak gırıp gıremedığımı tam olarak bılmıyorum ama ben de hazırlanıyorum ıste olmazsa seneye okulum bıtınce lısans ıcın bır temel olur dıe hazırlanıyorum,aslında benım hazırlandığım sınavlar ales ve kpds,o yuzden önlisans veya lisans dıe ayırıldığını dusunmuyorum heralde onlısans olman bır engel değildir...bır de eğer kıtap falan alacak olursan herkesın onerdığı klasık bır kıtap var ondan calıs,(cesur öztürk'ün kıtapları,kelıme ve gramer kıtapları var)

merhaba dedin ktb duymuştum :) yalnız önlisans dan değilde sen lisans dan girebiliyorsun tatlım bi araştır benım dedim gbyse kpss başvuralarını kaçırmış oluyorsun çünkü geçti
lisans başvurları ... yalnız şöyle olabilir şimdi sen lisans bitirmediğin için lise mezunu olarak giriceksin sanırım....

mrb arkadaşlar son günlerde hiç çalışamıorum motivasyonum düştü sanırım derslerimin çoğu bitti biraz sıksam kendimi bu ay sonuna biter ama çok sıkılıyorum
akşama kadar oturuyorum başına ama sıkılarak
dün sadece 200 soru çözdüm karışık
tekrar ediyim bari dedim
birde 45 gündür yalnızım evde eşim görevde bunaldım artık..ama bugün 300 soru çözmeden ve konu çalışmadan bırakmıcam... sizler neler yapıyorsunuz düzenli çalışabiliyormusunuz

ne geziyorsun sen hala burda :) çabuk derse hadi bakayım........ohaoldumsmile

coğrafya çalışmak istemiyorum

coğrafya ve matematik ölsün istiyorum.delikafadulden

şaka bi yana canım coğrafya çalışmak istemiyo hiç.:umursamaz:

mrb arkadaşlar son günlerde hiç çalışamıorum motivasyonum düştü sanırım derslerimin çoğu bitti biraz sıksam kendimi bu ay sonuna biter ama çok sıkılıyorum
akşama kadar oturuyorum başına ama sıkılarak
dün sadece 200 soru çözdüm karışık
tekrar ediyim bari dedim
birde 45 gündür yalnızım evde eşim görevde bunaldım artık..ama bugün 300 soru çözmeden ve konu çalışmadan bırakmıcam... sizler neler yapıyorsunuz düzenli çalışabiliyormusunuz

motivasyonum benimde düşük malesef.

konular bitti tekrar yapmam gerekiyo ama cnm hiiiç istemiyo.

bi an önce toparlanmak lazım,

bi bakmışız sınav günü gelmişbayanssulusmile

şimdi 4 ay var diyoruz ama hemen geçecek mat yaş problemlerini bitirdim ama problemlerden sıkılıyorum zor gelmiyor ama sıkıldığım için bazılarını yapamıyorum vatandaşlığı ne yaptınız karrar veremedim ben bi türlü şimdi mi çalışayım yoksa en son mu çalışayım unuturmuşum gibi geliyor.

kızlar bende çalışmaya başladım yavaş ilerlicem bende yanlız bişey sormak istiyorum,bol soru çözdüğünüzü yazıyorsunuz, bende konu anlatımı var sorularda var ama kısıtlı..sorular için kaynaklarınız neler lütfen yazabılırmısınız ?

kızlar bende çalışmaya başladım yavaş ilerlicem bende yanlız bişey sormak istiyorum,bol soru çözdüğünüzü yazıyorsunuz, bende konu anlatımı var sorularda var ama kısıtlı..sorular için kaynaklarınız neler lütfen yazabılırmısınız ?

bende ihtiyacın 1 tane soru bankası,
bol bol yaprak testi
işte yayıncılık yaprak test
yediiklimin yaprak testi
irem yayıncılık soru bankası
ihtiyaç yayınlarının deneme paketi var
hepsinden memnunum

şimdi 4 ay var diyoruz ama hemen geçecek mat yaş problemlerini bitirdim ama problemlerden sıkılıyorum zor gelmiyor ama sıkıldığım için bazılarını yapamıyorum vatandaşlığı ne yaptınız karrar veremedim ben bi türlü şimdi mi çalışayım yoksa en son mu çalışayım unuturmuşum gibi geliyor.

ben vatandaslığı son 2-36 haftaya bırak derim.zaten ezber dersi vatandaslık.hepsini sınava 2 yada 3 hafta kala ezberlemeye baslarsın.sınava kadar vatandaslık biter.

konu anlatımlı kitaplarım var ablamdan kalma.ama ben hiç onlardan calışmadım.dersande konuları dersanede hallediyorum.evde test cözüyorum sadece.
yediiklim genel kültür yaprak testlerim var bende .i
htiyaç,yargı ve pegemin soru bankaları var.
bide dersanenin dağıttığı Sabu yayını ders ders ayrılmış konu anlatmlı kitaplar var takıldığım yerleri ondan terarlıyorum.
kuponla aldığım sınav yayınının soru bankası var, ve yine kuponla aldığım yargının deneme seti var.
bunlar bana yeter sınava kadar. hepsindende memnunum.iyi yayın cunku hepsi.
:kahve:

gıdıp gorus bence sartları falan uyarsa her ıkısını de ıdare edersın,sonucta tek bıseye odaklanıpta ondan ıstedığın sonuc olmazsa daha kotu olur en azından boyle elınde bır ısın olur ki bence daha da motıve edebılır senı,baktın olmuyosa yurutemıyosan ona gore bı karar verırsın ama bence bır ılk dene denemeden bılemezsın,bol şans,hakkında hayırlısı olsun...

ahh cnm zor bi karar olacak senin için ama yine sen bi görüşmeye git.aklına yatarsa ve yapabiliceğine inanıyorsan işe başla annende yapabileceğie inanıyorsa bence yaparsın.iş nasıl bi iş bilmiyorum ama masa başı falansa hiç boş vakit geçirme hep bişeyler yapmaya çalış derim.

ikisinide yürütürsün bence git görüş hatta işe başla derim kpss ye çalışmaya devam et:) bol şams

Evet kızlaaar dünden beri öyle bi hallere girmişim ki kendime şaşırdımm
Sanki kpssyi elimden alıyorlar gibi geldi
walker sana diyordum ama dün coğrafyadan bu gazla tam 4 konu bitirdim
Testlerini çözdümm demekki bana bi iş teklifi gelmesi gerekiyormuş daha daha istekli çalışmam içinkafamçokkarıştı

Evet kızlaar gelelim benim iş görüşmesi meselesine..
Dünden beri düşünmekten artıları eksileri tartmaktan çok yorulmuştum sabah gittim iş görüşmesine
Maaş konuşuldu şartlar konuşuldu
Ve bulunduğum ildeki iş imkanlarına göre müthiş bi teklif sundular sigorta yemek ulaşım birde maaş
Çalışma ortamı güzel
8.5 saat çalışılacakmış
Ve değerlendirmeye alındı şuanda
Yolda gelirken de düşündüm bol bol
Ve sanırım az da olsa kararımı verdim
Sizlere de ne kadar teşekkür etsem azdır
serapm,edihanna ve walker tavsiyeleriniz için çok ama çok sağolun Allah razı olsun sizlerden..
Eğer çağrılırsam çalışmaya karar verdim Allah'ın izniyle
Öss birincileri geldi aklıma ne kadar olumsuz şartlar altında hiç bi şekilde elinde yeterli kaynağı olmadan çalışıp kazanan öğrenciler geldi aklıma
Onlar yapabildiyse Allah yardım ettikten sonra neden olmasın diye düşündüm
Şimdi ise beklemedeyim bakalım cevap nasıl olucak
Kafam karışık olduğu için bugünkü görüşmede kendimi tam yansıtamadım nitelikli olarak değerlendirebildiler mi bilmiyorum
Hayırlısı olsun hepimizin hakkında

Son düzenleme:
Kpss ye dönüyorum hemen kaydirigubbakcemile4
Canlar bugünkü planım coğrafyayı kapatabilmek
4 konum kaldı
Onları da bitirip test çözmek istiyorum
Yaprak testte aldım
Bu arada ben hafıza teknikleriyle çalışıyorum kızlar durun sizede öğreteyim
Bana bunu öğreten hocamdı ve kendisi trablusgarp savaşı üzerinde denemiş faydalı olmuş
Hatta bize diyordu ki bana trablusgarp savaşını anlatın deseniz anlatmam yaşatırım demişti kaydirigubbakcemile3
Okadar emindi yani kendinden

Şimdiii gelelim işin sırrına
Mesela şimdi ezberlemesi ve akılda kalması zor olan coğrafya tarih ve vatandaşlıkta çok işe yarayacağını dşünüyorum ben şuan coğrafya çalıştığım için coğrafyada deniyorum
Diyelim ki bugün 1 konu çalıştınız okudunuz vs..
Ertesi gün kısa bi tekrar yapıyoruz bu konuyu
2. gün yine aynı şekilde tekrar
3. gün yine tekrar
7. gün tekrar
30. gün tekrar
90. gün tekrar
vee 360. gün yine tekrar
Ve bunu uyguladığınız konu ömür boyu unutulmuyormuş ben hocamın yalancısıyım

Kızlar ben bu programı hafıza tekniğini kendime göre değiştirdim malum 4 ay var sınava
360. gün tekrarını attım
90. güne kadar yaptım yani konunun son tekrarını 3 ay sonra yapmış oluyorum
Deneyin çok ama çok derli toplu bir program

ıhtiyaç yayınlarından çalışmanızı öneririm, ben ondan sadece 2 hafta çalıştım ve puanım 82 idi.

Kpss ye dönüyorum hemen kaydirigubbakcemile4
Canlar bugünkü planım coğrafyayı kapatabilmek
4 konum kaldı
Onları da bitirip test çözmek istiyorum
Yaprak testte aldım
Bu arada ben hafıza teknikleriyle çalışıyorum kızlar durun sizede öğreteyim
Bana bunu öğreten hocamdı ve kendisi trablusgarp savaşı üzerinde denemiş faydalı olmuş
Hatta bize diyordu ki bana trablusgarp savaşını anlatın deseniz anlatmam yaşatırım demişti kaydirigubbakcemile3
Okadar emindi yani kendinden

Şimdiii gelelim işin sırrına
Mesela şimdi ezberlemesi ve akılda kalması zor olan coğrafya tarih ve vatandaşlıkta çok işe yarayacağını dşünüyorum ben şuan coğrafya çalıştığım için coğrafyada deniyorum
Diyelim ki bugün 1 konu çalıştınız okudunuz vs..
Ertesi gün kısa bi tekrar yapıyoruz bu konuyu
2. gün yine aynı şekilde tekrar
3. gün yine tekrar
7. gün tekrar
30. gün tekrar
90. gün tekrar
vee 360. gün yine tekrar
Ve bunu uyguladığınız konu ömür boyu unutulmuyormuş ben hocamın yalancısıyım

Kızlar ben bu programı hafıza tekniğini kendime göre değiştirdim malum 4 ay var sınava
360. gün tekrarını attım
90. güne kadar yaptım yani konunun son tekrarını 3 ay sonra yapmış oluyorum
Deneyin çok ama çok derli toplu bir program

evet ya yapabılırsen kalıcı hafızaya yerleştığı ıcın unutmuyosun o konuları ama tabı o konuyu nerdeyse 1 sene boyunca bellı aralıklarla tekrar etmek gerek,coğu zaman son zamana kadar beklediğimizden olsa gerek sınava hazırlanan kısılerın coğu bu yontemı tam uygulayamıyor o yuzden de sınavdan sonra oğrendıklerımızın coğu ucup gıdıyo,aslında lıseden sonra bı goz atsaymısız coğu konulara su an o kadar zorlanmazdık belkı ama tabı sınav bıttı bılgıler gıttı:)

Back