kızlar dün yediiklimin 2010 kpss hazırlık kitabını aldım konu anlatımlı falan..
birazdan başlıyorum çalışmalara:)
hakkımızda hayırlısı
hangı konuyu calısacaksın?
valla daha yeni başladığım için Türkçe ilk konudan başladım...
Türkçe'm iyidir hepsi hatırladığım şeyler..
önce konu tekrarı yaptım, sonra 60 tane soru çözdüm 8 yanlışım çıktı sempatiksalakcinni
slm kızlar ya coğrafya calısmaya basladım ama anlamadım ya,turkıye'nin coğrafı konumunu calısıyorum,kuzey yarım kurede yer aldığı için güneyden kuzeye doğru gidildikçe; kalıcı kar sınırı,tarım üst sınırı,orman üst sınırı,yerleşme üst sınırı düşer diyor,nasıl yaa kuzye gıttıkce kalıcı kar sınırı ve orman ust sınırı artmıyor mu???ben mi yanlış düşünüyorum
canım bu saydıkların sıcaklıkla ilgili.ormanın cıkabileceği üst sınır sıcaklık belırler. akdeniz bölgesinde orman üst sınırı 2200 m iken karadeniz bölgesinde ise 2000 metredir. bu durum enleme bağlı sıcaklık azalması ile ılgılıdır.
Kalıcı kar sınırında kuzey güney yönlü karşılaştırmalarda enlem etkılıyken doğu batı yönlü karşılaştırmalarda karasallık özellikle yaz sıcaklıkları etkilidir.
ya orman ust sınırı ne demek ?
ben o terımı de bılmıyorum,yardımın ıcın tesekkurler:)
Hayırlı sabahlar kızlaar
Neler çalıştınız dün anlatın bakalım
Ben geometriden ve türkçeden 1'er konu bitirdim testlerini çözdüm
Aslında planım hergün 3-4 konu bitirmekti ama sınava daha 4 ay var oyüzden biraz daha yavaş ilerliyim ve günde bir konu bitirip sindire sindire ilerliyim dedim sizce doğru demişmiyim CADIARZU
Aa bu arada dün ihtiyaç yayınlarının soru bankasını aldım ve hemen çözmeye başladım
Yeni bi kitaba başlıyor olmakta çok heveslendirdi beniopuyorumnanaktan
Allah'ım hepimizin zihnini açık etsin İyi çalışmalar kızlaar derse dönüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?