• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 nlisans KPSS'ye almaya balyoruz

slm kızlar ya coğrafya calısmaya basladım ama anlamadım ya,turkıye'nin coğrafı konumunu calısıyorum,kuzey yarım kurede yer aldığı için güneyden kuzeye doğru gidildikçe; kalıcı kar sınırı,tarım üst sınırı,orman üst sınırı,yerleşme üst sınırı düşer diyor,nasıl yaa kuzye gıttıkce kalıcı kar sınırı ve orman ust sınırı artmıyor mu???ben mi yanlış düşünüyorum:(

valla daha yeni başladığım için Türkçe ilk konudan başladım...
Türkçe'm iyidir hepsi hatırladığım şeyler..
önce konu tekrarı yaptım, sonra 60 tane soru çözdüm 8 yanlışım çıktı sempatiksalakcinni

hımm,duzenlı gıdersen hızlı ılerlıcek gıbı duruyosun:) ben de soru bankası var 7 ıklımın ben de ılk konuyu cozmusum sadece o kadar,onumuzdekı gunlerde 2.konuya gelır sıra:)bn genelde tarıh coğrafya falan calısmayı dusunuyom onları pek anlamadığımdan bı de yazarak calısıyom,cok zamanımı alıyo,ezberım de berbat,tarıhte halaaa 2.konudayım bugun baktım bıtmıcek 2.konu coğrafyaya başladım:)

Hayırlı cumalar selamlar kızlar
Kızlar kitabım geldi
Yanlız benim kitabın yayınevi selimmiş inşAllah yararlı bi kitaptır bilmiyorumkismile
Allah zihin açıklığı versin hepimize
Biraz göz gezdiriyim bakalım
İyi çalışmalar herkesezemuszemus

çalışmalar nasıl ben şimdi başlıcam çalışmaya özel üçgenlere - açı ortay kenar ortay ... kolay gelsin

Slm kızlar çalışmalar nasıl gidiyor ben çalışamadım dün yolculuk nedeniylebenneyaptımki
bugün başlıyorum artık zamanım oldukça genel soru çözeceğim

çok şükür bitti geo . az snr sözcükte anlam cd izlicem sizinkiler nasıl gidiyor kızlar...

valla ben bugun yatıştaydım bu saate kadar,sımdı bıraz coğrafya calısıcam...bı de ben tarıh,coğgrafya gıbı sozel konuları yazarak calısıyorum o yuzden cok zamanımı alıyor,siz nasıl calısıyosunuz?önerebıleceğiniz baska bı calısma seklı var mı,ezberım berbatta...

Son düzenleme:
slm kızlar ya coğrafya calısmaya basladım ama anlamadım ya,turkıye'nin coğrafı konumunu calısıyorum,kuzey yarım kurede yer aldığı için güneyden kuzeye doğru gidildikçe; kalıcı kar sınırı,tarım üst sınırı,orman üst sınırı,yerleşme üst sınırı düşer diyor,nasıl yaa kuzye gıttıkce kalıcı kar sınırı ve orman ust sınırı artmıyor mu???ben mi yanlış düşünüyorum:(

canım bu saydıkların sıcaklıkla ilgili.ormanın cıkabileceği üst sınır sıcaklık belırler. akdeniz bölgesinde orman üst sınırı 2200 m iken karadeniz bölgesinde ise 2000 metredir. bu durum enleme bağlı sıcaklık azalması ile ılgılıdır.
Kalıcı kar sınırında kuzey güney yönlü karşılaştırmalarda enlem etkılıyken doğu batı yönlü karşılaştırmalarda karasallık özellikle yaz sıcaklıkları etkilidir.

canım bu saydıkların sıcaklıkla ilgili.ormanın cıkabileceği üst sınır sıcaklık belırler. akdeniz bölgesinde orman üst sınırı 2200 m iken karadeniz bölgesinde ise 2000 metredir. bu durum enleme bağlı sıcaklık azalması ile ılgılıdır.
Kalıcı kar sınırında kuzey güney yönlü karşılaştırmalarda enlem etkılıyken doğu batı yönlü karşılaştırmalarda karasallık özellikle yaz sıcaklıkları etkilidir.

ya orman ust sınırı ne demek ?
ben o terımı de bılmıyorum,yardımın ıcın tesekkurler:)

Kızlar ben bugün ilk defa kpss ye çalışmaya başladım Allah'ın izniyle
Bu ilk çalışmamı matematikle başlattım :kedi:
ılk günüm olduğu içinde fazla sıkmak istemedim ki zamanımda fazla yoktu
Şimdi size bi kaç sorum olacak ben ilk başladığım için kendime plan yapmaya çalıştım ama karar veremedim bana nasıl bi çalışma yöntemi önerirsiniz
Mesela benim kafamda iki yöntem var
Önce bi dersin tüm konularını bitirip diğer dersemi geçmeliyim yoksa hergün bütün derslerden birer konu mu bitirmeliyim CADIARZU
Ben şimdilik ikinci söylediğime göre plan yaptım Allah izin verirse uygulayabilirsem ne güzel
Tabi siz nasıl önerirseniz o şekle göre değiştirebilirim gamyoncuiremsu

ya orman ust sınırı ne demek ?
ben o terımı de bılmıyorum,yardımın ıcın tesekkurler:)

ormanların yetişebileceği en üst sınıra denir cnm.ve ekvatordan kutuplara gidildikçe azalır.ekvatora yakın yerlerde daha yüksek noktalara kadar yetişir ama kutuplara yakın yerlerde sıcaklık düşük olduğundan,ekvatora göre daha alcaktır orman üst sınırı seviyesi kutuplarda.
tarım üst sınırıda böyle.kar üst sınırı içnde içinde aynı şeyi söyleyebiliriz.

Hayırlı sabahlar kızlaar
Neler çalıştınız dün anlatın bakalım
Ben geometriden ve türkçeden 1'er konu bitirdim testlerini çözdüm
Aslında planım hergün 3-4 konu bitirmekti ama sınava daha 4 ay var oyüzden biraz daha yavaş ilerliyim ve günde bir konu bitirip sindire sindire ilerliyim dedim sizce doğru demişmiyim CADIARZU
Aa bu arada dün ihtiyaç yayınlarının soru bankasını aldım ve hemen çözmeye başladım
Yeni bi kitaba başlıyor olmakta çok heveslendirdi beniopuyorumnanaktan
Allah'ım hepimizin zihnini açık etsin İyi çalışmalar kızlaar derse dönüyorum

Hayırlı sabahlar kızlaar
Neler çalıştınız dün anlatın bakalım
Ben geometriden ve türkçeden 1'er konu bitirdim testlerini çözdüm
Aslında planım hergün 3-4 konu bitirmekti ama sınava daha 4 ay var oyüzden biraz daha yavaş ilerliyim ve günde bir konu bitirip sindire sindire ilerliyim dedim sizce doğru demişmiyim CADIARZU
Aa bu arada dün ihtiyaç yayınlarının soru bankasını aldım ve hemen çözmeye başladım
Yeni bi kitaba başlıyor olmakta çok heveslendirdi beniopuyorumnanaktan
Allah'ım hepimizin zihnini açık etsin İyi çalışmalar kızlaar derse dönüyorum

durucum kolay gelsin maşşalah günde bir konu bitirebiliyorsun ne kadar güzel ben yazarak çalşıyorum çok zamanımı alıyor ama yazmadan da çalışamam
illa kendı yazım olcak çalıştıgım bende dun tarih den bir konu bitirdin 2 test çözdüm bugunde birşey yapamadım çünkü dışarı çıktık ama az snr başlıcam çalışmaya herkese kolay gelsin :)

Back