- 13 Kasım 2007
- 483
- 3
kızlar bizde ilk önce batuhan düşünmüştük vazgeçtik şimdi son karar utku olacak nasipse
utku ismini ben çok istemiştim ama eşim istemedi bende yiğenimi severim utkuşum diyeopuyorumnanaktan
benim kızımın adı öykü derin yada ecrin derin olucak babasına hiç sorduğum yok çok fena sahiplendim bebişimi eşimde ses çıkarmıyor sanırım oda beğendi isimleri
kızlar biz eşimle karar verdik sanırım büyük ihtimalle KAAN EGEMEN olacak oğluşun adı. egemeni hiç istemiyodum ama kaanı sürekli kullanmak şartıyla kabul ettim. daha doğrusu anlamı çok güzel ama kulağa soğuk geliyo diye düşünüyodum ısınamamıştım. kaan ismine ikimizde ısındık çok şükürkaydirigubbakcemile2
kızlar bizde ilk önce batuhan düşünmüştük vazgeçtik şimdi son karar utku olacak nasipse
karar verildi demek sonunda adi ile yasasin insallah
evet bi ara batuhandi a´ma utkuda cok güzel
batuhandan neden vaz gectiniz peki ???
hepimizin bebişleri sağlıkla dünyaya gelirler inşalllah... biz de oğluşumuza 3.ayından itibaren 'Kuzey' demeye başladık:) iki isim koymayı, birinin zaten kullanılmadığı gerçeği sebebiyle düşünmedik dahi...
ha bir de bir eğitimci olarak dip not düşmek istedim; çooook erken ve gelecekte ne olur bilinmez amaa, çocuklar büyüdüklerinde ne yazık ki bir sürü sınava girme mecburiyetinde kalıyorlar,sınav kağıtlarına inanın 2 ismi birden kodlamak onlar için dayanılmaz bir eziyet:)))))
ben ecem isminde (ki böölece biri kızıma bağırıp çağırsa da sonunda kraliçem demek zorunda kalcak), kocam Elif isminde (ki sebebini o da bilmiyo) ayak diretiyoz. sonuçta adı elif ecem olacak. Ama hain planımı tamamladım:
1. Nüfus cüzdanını ben çıkaracam ve E. ECEm diye kaydettirecem
2. Kulağına kardeşim okuyacak ismini onu tembihledim. E. Ecem diye okuyacak hahaha.
Ama herifimde erkek olursa babamın adını koyarım kız olursa karışmam demişti. kız olunca atladı gene hemen.
bizim oğluş doğana kadar kesin karar veririz diye düşünüyorum :))) benim beğendiğimi babası beğenmiyo onun beğendiğini ben sevemiyorum.. ama sonunda kesin bişiy buluruz diyorum..
o kadar uzuuun bi listemiz vardı ki.. çünkü ilkimiz kız olduğundan ve 7 yıldır kızımız ve biz o kadar alıştıkki bu duruma bu yavrumun erkek olma ihtimalini düşünüpte hiç isim aramamıştık..kızımız olucak ve ece olucaktı ismi de.. eda.. ece... uyuyodu ikisi diyoduk ama şimdi listeyi elemekle meşgulüzz...
ege.. uğur.. yekta.. özer.. ahmet.. kayra.. reha.. erkan.. emir.. ensar.. eray.. erkut.. erman:. ersan.. ertunç.. kerem.. ali.. vee böylece uzayıp giden bir listemiz vardı ilk başta... :))) isteyen olursa hepsinin anlamı da var tabiki bende :))) ama elene elene şu anki son karar eray olucak... temiz,saf,ay gibi parlak erkek anlamına geliyomuş.. bakalım liste dışı bir isme karar vermezsek son anda.. şimdilik eray :))
isim konusunda en dertli benim yha benneyaptımki
esimle ne güzel cenk isminde karar kilmistik
anlaminin kötü oldugunu ve Peygamber efendimizin onaylamadigi ve kaldirdigi bir isim oldugunu ögrendik
sonrasinda timuçinde karar kildik
bu seferde cevremizdekiler bu ismin müslümanlara büyük darbe vuran cengizhanin gercek ismi oldugunu ögrendik
ve cocugun ismi hayati boyunca onu etki altina alirmis gibi seyler anlatildi
cenk koyarsaniz cocuk hayati boyunca biseylerle savasmak zorunda kalir,artik bu aclik mi olur baska birsey mibilemeyiz gibi laflar kafamçokkarıştı
simdi ise elimizde avcumuzda tek begendigimiz isim kaldi o da ALPER
ay bunada bisey cikarsa düsüp bayilacaaammm :sinifsinif:
hayirli olsun canim
adi ile yasasin insallah