2010 Nisan Anneleri

viana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2009
44
0
Merhabalar,

Uzun ugraslar sonucu nihayet hamileyim. 5+4 um bugun. Dogum 11 Nisan olarak gozukuyor simdilik. Ben de nisan anneleri belki burada toplanip adim adim beraber ilerleriz diye dusundum. Ogrenecek ne kadar cok sey varmis, inanamiyorum...

Allahim cocuk isteyen herkese bebek, biz hamilelere de saglikli ve mutlu bir gebelik versin.

Herkese sevgiler....

bende nısan annesı olabılırım canım sen neler yıyorsun neler yapıyorsun

bende nısan annesı olabılırım canım sen neler yıyorsun neler yapıyorsun

Canim,
Ben cocuk yapmaya karar verdikten sonra duzenli beslenmeye gecmistim. Yaklasik 6 aydir da folik asit ve vitamin aliyorum duzenli olarak.

Bulantim az ama yine de kendimi zorluyorum yemek icin. SIK SIK ama az yiyorum. Kucuk porsiyonlar yani. Sabah kalkar kalkmaz 3 tane kuru kayisi yiyip, bir bardak ilik su iciyorum. (Saat 6 da kalkiyorum) Kabizlik sorunum yok sukur. Sutu hic sevmem ama sat 7 de buyuk bardak kakaolu sut iciyorum. 2 saat sonra peynirli tost yiyorum taze SIKILMIS havuc ve elma suyuyla. Oglen mutlaka sebze yemegi yiyorum. Yaninda da karbonhidrat icin makarna veya pilav ve yogurt. Ogleden sonra meyva salatasi yapiyorum. Saat 3 gibi falan. Aksam 6 da aksam yemegimizi yiyoruz. Genelde corba, tavuk yada balik, yanina salata, bir de haslanmis sebze.

Gun boyu en az 2 litre su iciyorum. Her 10 dakikada bir tuvaletteyim ama olsun :)))) Bir de en az gunluk 8 saat uyumaya gayret ediyorum. Bazen gece uyuyamiyorum. Onu mutlaka takviye ediyorum gunduz sekerlemeleriyle.

Kucuk porsiyonlar yersen ve mideni bos birakmamaya gayret edersen bulantilar cok rahatsiz edici olmuyor.

Arkadaşlar Rabbim nasip ederse bende nisanda doğum yapacağım . 10-20nisan arası. Dün gittim doktor 4 haftalık gözüküyor dedi galiba geç gebelik olmuş aslında sata göre 6 haftalık olmalıydı. çoooooook küçücük 5,6mm kese göründü 10 gün sonra çağırdı inşaallah büyür kesem dimi.kalp atışı 3hafta sonra başlar dedi. Sizin kese nasıl göründü bebeğin kalp atışını duydunuz mu?

Arkadaşlar Rabbim nasip ederse bende nisanda doğum yapacağım . 10-20nisan arası. Dün gittim doktor 4 haftalık gözüküyor dedi galiba geç gebelik olmuş aslında sata göre 6 haftalık olmalıydı. çoooooook küçücük 5,6mm kese göründü 10 gün sonra çağırdı inşaallah büyür kesem dimi.kalp atışı 3hafta sonra başlar dedi. Sizin kese nasıl göründü bebeğin kalp atışını duydunuz mu?

Gozun aydin canim :)))) SAT ye gore bende 5+5 im bugun. Ben Ingiltere deyim. Bana hastaneden randevuyu 10. haftaya verdiler :KK43:(((( Ama ben agustos sonunda ozel klinige gidip gorucem isallah bebegimi. Umarim bir problem yoktur. Hic telaslanma, bir sonraki randevuya kese de buyumus olur, pit pit kalp atisini da gorursun bebeginin. Ben 12. ci haftadan sonra dopler cihazi almayi planliyorum. Sonraki donem boyunca kalp atisini evde de dinlemeyi planliyorum. Cunku burada sadece 2-3 defa ultrasonla bakiyorlar bebege. Ozel klinikler de cok pahali. Sonraki ultrasonu bekleyene kadar catlarim ben. Kalbi nasil, hala atiyor mu falan????:ecrin_bebek:

Aslında en iyisini yapıcaksın aletle kalp atışını dinliyeceksin. Bende tebrik ederim seni . ınşallh dediğin gibi kalp atışını bende duyarım ilerleyen zamanlarda .Allah kucağımızda bebişlerimi göstersin

Aslında en iyisini yapıcaksın aletle kalp atışını dinliyeceksin. Bende tebrik ederim seni . İnşallh dediğin gibi kalp atışını bende duyarım ilerleyen zamanlarda .Allah kucağımızda bebişlerimi göstersin

Insallah canim. Icim icimi yiyor su anda, nooluyor acaba, gorebilecek miyim, duyabilecek miyim diye. Isallah sorun cikmaz. Hepimiz kucaklariz yavrularimizi.

Burada bikac cesit dinleme cihazi gordum. Bazilari sadece kalp atisi dinlemek icin, bazilarinin da mikrofonu var, kendi yada esinin sesini dinletebiliyorsun bebege. Dinleme cihazlari yaklasik 20 pound civari. Markasina ve ozelliklerine gore degisiyor. Zaten cogu ebe ev ziyaretlerinde bu cihazlari kullaniyor burada. Evde panikcan seklinde oturup ultrasonu bekleyecegime, kendim dinleyim dedim :))))))

X