2010 Mayıs Anneleri

artık devlet bebeklerin aşılanma işine el koydu o yüzden çok sıkı takip ediliyor bu durum beraycım. sen hangi hast gidersen git hast senin kaç aylık gebe olduğunu hemen sağlık ocağına bildiriyor ve doğum yaptığında seni arıyorlar aşı için çağırıyorlar
çok iyimiş ya benim bundan hiç haberim yoktu sağolasın

artık devlet bebeklerin aşılanma işine el koydu o yüzden çok sıkı takip ediliyor bu durum beraycım. sen hangi hast gidersen git hast senin kaç aylık gebe olduğunu hemen sağlık ocağına bildiriyor ve doğum yaptığında seni arıyorlar aşı için çağırıyorlar

doktorumuz bu konuda bizi bilgilendirmiyor
ben bugün sağlık ocağına kaydımı yaptırdım hiç böyle sistemden bahsetmediler

cnm yaa seni 6 haftalıkken mi aşılıcaklar mümkün değil bu tetenoz aşısı gebeye ilk 3 aylık dönem geçtikten sonra yapılabilir sadece
sğlık ocaklarıda 20. gebelik haftasını tamamlamış annelere ücretsiz vuruyor

yok canım tabiki değil 18.ve 20, haftalarda vuruluyo şimdilik sadece kaydımı yaptırdım aşı günlerinde onlar çağıracak

Kızlar şimdi doktordan geldim kese gözüktü:)) Doktor dış gebelik ihtimali ortadan kalktı dedi:))
bebişimin boyutu20x14 mm
Bide miyom varmış bende... O da doğum sırasında rahimin yırtılmasını engelleyebilirmiş o yüzden de sezeryan olabilirmiş doğum... Valla iyimi kötü mü bilemedim

slm arkadaşlar iyi akşamlar... bayramdan öncesinden beri yokum.. bir sürü sayfa olmuş.. oku oku bitiremedim. aramıza yeni gelenler olmuş.. hoş gelmişler... benim bulantı şikayetlerim azaldı ama sabahları oluyor genelde.. karnım kocaman.. şimdiden kıyafetlerim olmamaya başladı..sizlerde de öyle oldu mu ?

dr bana da sağlık ocağına kaydını yaptır demişti...ama ne zaman yaptıracağımı unuttum...iğneye gittiğimde artık kaydımı da yaptırırım...herkes çıkmış....ben yeni geldim...

birde 2 bardaktan fazla süt kansızlıkta yaparmış kızlarrr

Doktor bana süt yoğurt peynir toplam günde 1 kg içmemi söyledi, bence bunu dinlemek lazım, bebek anneden alacaklarını yeterince alıyor ama kalsiyum eksikliği annede diş kaybı ve kemik erimesine yol açabiliyor, kansızlık içinse endişe etmeyin, ileriki aylarda kan ölçümü yapıp gerekirse demir hapı ile takviye ediyorlar.

Kızlar şimdi doktordan geldim kese gözüktü:)) Doktor dış gebelik ihtimali ortadan kalktı dedi:))
bebişimin boyutu20x14 mm
Bide miyom varmış bende... O da doğum sırasında rahimin yırtılmasını engelleyebilirmiş o yüzden de sezeryan olabilirmiş doğum... Valla iyimi kötü mü bilemedim

ya bebek gözüküyomuki boyunu söyledi, kese boyu olmasın oo

slm arkadaşlar iyi akşamlar... bayramdan öncesinden beri yokum.. bir sürü sayfa olmuş.. oku oku bitiremedim. aramıza yeni gelenler olmuş.. hoş gelmişler... benim bulantı şikayetlerim azaldı ama sabahları oluyor genelde.. karnım kocaman.. şimdiden kıyafetlerim olmamaya başladı..sizlerde de öyle oldu mu ?

hoşgeldin canım, benimde sebebini anlayamadığım bi göbişim var sankim 4 aylık gebeyim :dilcikar:

merhabalar kızlar...
benimde hemen karnım şişmişti..dr progesteron hormonunun yükselmesiyle gaz oluyomuş..bu da karnın şişmesine neden oluyomuş...göbüş bebekten değil gazdan şişiyormuş...:)
olsun gazdan mazdan göbeğin çıkması hoş oluyor..hihihihi

X