2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba,herkese,
Bosna,hazır onlne gördüğüm için soruyorum-gerçe sordum bir ara ,cevap göremedim,tekrarlıyorum ,sorry-
Druk oyun grubunda yalnız duruyor mu?tabiki bakıcıya alışık olan daha çabuk adopte olur...oyun grubunda bu konuda yaklaşımlar nasıldı,yalnız durmaya nasıl alıştırıyorlar?ağlat meyodu ile mı?.........
biz Gül ile hala birlikte tüm aktivite yapıyoruz oyun grubunda ..o yüzden sordum...

Gulsan38,süt ağdıkça gelir diye okudum bir yerde ,lahana yapraklar vb geçiriyordu şişkinliği..bir bak nete

Günaydın,
İyi haftalar diyesim gelmiyor, memleketimin üzerinde dolaşan kara bulutlar dağılmıyor bir türlü. Deprem bölgesine giden bir arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla, durum gazete ve tvlerde gösterilenden epey vahimmiş, ölü sayısının artmasından endişe ediyorlar. Rabbim herkesin yardımcısı olsun.
Hükümetin ekmeğine yağ sürüldü tabi depremle, şehit haberleri, gösteriler, operasyonlar hemen gündemdeki yerini kaybetti, yazıklar olsun!
Bu arada 2 yaş sendromuna adım attı atacak bir bebe var bizim evde. Benim sakin uyumlu çocuğum gitti, yerine çabucak sinirlenen ağlayan, hırsından elindeki oyuncağı yere fırlatan komik bi cüce geldi. Kızıyorum bazen tabi ama genel olarak normal deyip dikkatini dağıtma yoluna gidiyorum. Bir de anneannem bizde kalırken, ehh deyip vurmayı öğretmiş bana, 1-2 gündür yapıyor, bişi yokmuş gibi davranıyorum. Doğru mu yapıyorum sizce?

merhaba,herkese,
Bosna,hazır onlne gördüğüm için soruyorum-gerçe sordum bir ara ,cevap göremedim,tekrarlıyorum ,sorry-
Druk oyun grubunda yalnız duruyor mu?tabiki bakıcıya alışık olan daha çabuk adopte olur...oyun grubunda bu konuda yaklaşımlar nasıldı,yalnız durmaya nasıl alıştırıyorlar?ağlat meyodu ile mı?.........
biz Gül ile hala birlikte tüm aktivite yapıyoruz oyun grubunda ..o yüzden sordum...

Gulsan38,süt ağdıkça gelir diye okudum bir yerde ,lahana yapraklar vb geçiriyordu şişkinliği..bir bak nete

Esmira, sorunu daha önce görmemiştim, kusura bakma. Bu aralar eskisi kadar sık online olamıyorum.
Bizim oyun grubunda amaç anne ile çocuğun birlikte oyun oynaması. O yüzden Doruk yalnız kalmıyor, kalması amaçlanmıyor yani. Zaten bizim oyun grubu süremiz 1 saat, bu süre boyunca sürekli değişik aktiviteler yapıyor, şarkılar söylüyoruz. Hatta Doruk bunların hepsine katılmıyor, kendi başına dolaşmayı tercih ediyor bazen. Moderatörümüz hiç sorun değil, bırak ne istiyorsa yapsın, öenmli olan burda güzel vakit geçirmesi, yalnız takılırken burda neler yapıldığının farkındadır o diyor.

esmiragül durmadan sağmıyorum, üç dört günde bir şişkinlik olunca sağıyorum ki mastit olmayım, zaten bir iki kez daha sağıp bırakırım, çok su içmiyorum bir haftadır, ama uykum iyi olunca sütte kolay kesilmeyecek galiba:KK1: lahanayı bi araştırayım canım, çok şişkinlik olmuyo artık ama yinede rahatsızlık veriyor biraz, sıcak bir duş iyi geliyor aslında:KK16:
bosna hemen 2 yaş sendromu deme kız, belki rahatsız olduğu bir şeyler vardır,diş falan, çürkü mertoda diş çıkaracağı zamanlar çok çığlık atıp agresif bir şey oluyor, ellerini yumruk yapıp sıkıyor büyük adam gibi:KK1: söylediklerinede aynen katılıyorum, başbakan ayaklarını kıçına vura vura vana gitti, söylemek bile beni küçük düşürüyor ama onun istediği şeydi böyle daha büyük bir felaket ancak unuttururdu şehitlemi:KK5: istediğini yapsın valla umrumda değil, gerçekten tetörist yuvaları bombalanıyor bu sefer önemli olan benim için o:KK4:

Ayy ne bileyim Gülşan ya, pek sanmıyorum öyle canını sıkan bişeyler olduğunu, normalde gayet keyfi yerinde, ama istediği bir şey olmadığı zaman sinir küpü oluyor evlatcığım :) Yemek yerken, yıkanırken, oyun oynarken hiç itiraz kabul etmiyor :) Ancak ve ancak dikkatini sevdiği başka bir şeye yöneltebilirsem arıza çıkarmıyor. İlk kez karşılaşıyorum kendisinin bu durumu ile.

Unutmasın kardeşim bu halk, bu sefer unutmasın ya! Tamam diğeri de çok büyük acı, çok üzüldüm, gece gözüme uyku girmedi soğukta sokakta kalan çoluğu çocuğu, enkaz altındakileri düşününce, Allahım tez vakitte yardım etsin, darda koymasın.. Ama diğer tarafta da kalleşçe sırtından vurulan vatan evlatları var ve hala birer ikişer haber gelmeye devam ediyor, bu kadar balık hafızalı olmayalım ya, beynimize yüreğimize aynı anda bir kaç sorumluluğu niye sığdıramıyoruz ki!

günaydınlar demek isterdim ama aydınlık sabahalara uyanamıyoruz ne zamandır allah sonumuzu hayır etsin kullarına acısın
tamamen kuzuya danmış 2 günden sonra pazartesi ayrılığımız çok zor oldu haliyle sesi hala kulaklarımda pazartesi sendromum haliyle tavan yapmış durumda

annemin doğum gününü unuttuğum için vicdan azabı içerisindeyim

hayatımda bi terslik var ama hadi hayırlısı

BOSNAYA katlıyorum unutmasınarkardeşim unutlulmasın unutturmayalım indirmeyeli bayrakları hergün daha büyüğünü takalım hatırasın insanlar bende üzldüm depreme ama birine yapacak bişeyim yok memleketteki müteahiteri öldüremiyorum çünkü ama vatanıma saldıran p..uşştları öldürebilirim bence eksperlere müteahitleri öldürme hakkı da verilmeli ama verilmiyor maalesef

bu arada uykum var yorgunum gece sütünü kesemiyorum yine 4 diş birden geliyo önce azılar geldi şimdi köpekler geliyo ters bücür bide bu sinirlenince vurma huyu başladı ki yok nası terbiye edicem bilemiyorum

karavana pazartesi sendromunuz hayırlı olsun:KK1: mertoda pazartesi günleri çok ağlıyor:KK14: bende annemin doğumgününü unuttum bu sene, iki hafta önceydi:KK5: çok ortak noktamız varmış bugün seninle:KK19: şaka bi yana takma kafana , havalar kasvetli, haberler kasvetli, içimiz daralıyor son zamanlarda, bu aralar herşeyi idare ederek yaşıyoruz valla, Allah sonumuzu hayır etsin:KK16:

Günaydın hepinize arkadaşlar.geçmişe bakamıyorum,telden giriyorum.herkes iyidir umarım.
Yurdum zor bir dönemde bu sıra,felaketler bitmiyor.van daki depreme çok üzüldüm,ölenlere Allah rahmet eylesin,kalanlarada yardım etsin.soğukta çolukçocuk sokakta kaldılar.ama benim için şehit olaylarının acısı geçmiş değil ve yeni gündemlerle bu unutulmamalı,unutturulmamalı.birde şu gerçek varki taşladıkları,lanet ettikleri polis ve askerler şimdi o bölgede onlar için çabalıyor.genelleme yapmıyorum ama içlerinde hainlerin olduğunu biliyorum,yanlış anlaşılmasın asla ohh olsunda demiyorum,bu benim insanlığıma sığmaz,aksine çok üzülüyorum.

Neyse,gelelim bize.çok şükür iyiyiz.Alp i memeden kesiyorum,bugün 3. gün,hiç vermedim.ama hala istiyor,salça sürdüm,bant yapıştırdım,görünce almıyor.ama uykusu gelince ve uykudan kalkınca istiyor hala.içim parçalanıyor,yanlış mı yapıyorum?kendimi suçlu hissediyorum,2 yaşına dek beklesemiydim bilmiyorum.birde fazlasıyla hırçın ve arada bana biraz tavırlıydı dünden önceki gün.buna bağlıyorum.kendikendimi yiyip bitiriyorum 3 gündür.

YAZCAN ve sevgili sütten kesmeye çalışan arkadaşlar benim oğlum kendisi bıraktı emmeyi o yzden size ne desem boş ama şu anki ruh haliniz sizin de bebeğinizin de zorlu olacaktır tabi kendilerini en güvende hissettikleri yeri ellerinden alıyorsunuz ama artık vakti geldi 2 yaşına kadar emmelerinin bi anlamı yok bağışıklık sistemleri gelişti sütünüzün besin değeri kalmadı bunları direk tıp makalelerinden şahsen okudum o yüzden kendinizi üzmeyin gece deliksiz uyku size de ona da çok iyi gelecek ve yeniden kendinizi iyi hissedeceksiniz o da size dokunmadan da varlığınızla kendini güvende hissetmeye alışacak daha hayatta öğrenecekleri çok şey var ilk ders bu olsun annene dokunamasanda o hep yanındadır

Esmira, sorunu daha önce görmemiştim, kusura bakma. Bu aralar eskisi kadar sık online olamıyorum.
Bizim oyun grubunda amaç anne ile çocuğun birlikte oyun oynaması. O yüzden Doruk yalnız kalmıyor, kalması amaçlanmıyor yani. Zaten bizim oyun grubu süremiz 1 saat, bu süre boyunca sürekli değişik aktiviteler yapıyor, şarkılar söylüyoruz. Hatta Doruk bunların hepsine katılmıyor, kendi başına dolaşmayı tercih ediyor bazen. Moderatörümüz hiç sorun değil, bırak ne istiyorsa yapsın, öenmli olan burda güzel vakit geçirmesi, yalnız takılırken burda neler yapıldığının farkındadır o diyor.

çok doğru,duyduları ,yan gözle gördükleri herşey çok çabuk algılıyorlar..
bizim gittiğimiz oyun grubu anaokulu na ait olduğundan anne ye müsade edip yalnız bebek ile amaçlıyorlar devamını..ve herzaman çok bilinçli davranmasını ben beklesem de ..ağlatma dışına çıkılmıyor şuan ...bakalım

Yazcan, yanlış yaptığın bir şey yok, şimdi olmasa 4-5 ay sonra yine aynı süreci yaşayacaksın ve aynı vicdan azabını yine çekeceksin. Epey yol katetmişsin, bundan sonra geri adım atmak daha yanlış olur, kes artık, hem belki gece uykuları da biraz düzene girer böylelikle.

Karavanam, pazartesi günlerini biz de zor geçiriyoruz. Hele bu pazartesi daha karanlık benim için, Allah beterinden saklasın.

Depremde evsiz eşyasız kalanlar için şirket olarak yardım yapacağız, bu öğlen alışverişe çıkacağım, elimizden gelen bu... Keşke yüreğimizi yakan kayıplarımız için de bayrak asmaktan fazlasını yapabilsek...

yazcan çok haklısın o ilçeden çok sayıda terörist geziyor dağlarda bu bilinen bir gerçek, güvenlik güçleri canını dişine takımş onların sülalesini kurtarmaya çalışıyorken, bu hainlik affedilmez gece üç şehit verdik yine, ama o terörisler hain diye diğer vatandaşlarımızı da hiçe sayamayız, türkiyenin her bir karışında vatanına milletine bağlı vatandaşlarımız var iki tane it yüzünden o ilçeyi yok sayamayız:KK43: herşeyin sırası var inşallah onlarında sırası gelecek mehmetcik operasyon yapıyor kökünü kurutacağız o hainlerin inşallah:KK45:

çok doğru,duyduları ,yan gözle gördükleri herşey çok çabuk algılıyorlar..
bizim gittiğimiz oyun grubu anaokulu na ait olduğundan anne ye müsade edip yalnız bebek ile amaçlıyorlar devamını..ve herzaman çok bilinçli davranmasını ben beklesem de ..ağlatma dışına çıkılmıyor şuan ...bakalım

Esmira, tabi ki çocuğunun ihtiyacını sen daha iyi bilirsin ama anneden ayrılmak için çok küçükler daha. 2 yaşına kadar bebek sayılıyor bu kuzular, zorlamaya gerek var mı ki?

yeniden slm

emzirme konusunda tamammen bu konunun dışında olduğum için bi yorum yapamayacağım sadece bebişler ve sizin için bu süreç kolay ve rahat geçsin inşallah diyebilirim

söylediklerinize katılıyorum bende unutanlar utansın diyorum nasıl unutulur onuda anlamıyorum insan olarak asla unutulmaz hele birde anne baba olanın hiç unutmaması gerekir diye düşünüyorum evladı olan bir insan bu acıyı çok iyi anlamalı
yazgının söyledikleri çok doğru sabah gülşancım da buna benzer şeyler yazdı asla genellemiyorum bende gerçekten çok üzücü beş parmağın beşi bir değil tabii ama devlet benim devletim değil asker polis benim değil diyenlerde var şimdi herşeyi de polisten askerden devletten bekliyorlar tabiki yaparız elimizden ne geliyorsa insanız çünkü sizinde söylediğiniz gibi kayıplar çok üzücü kalanlara allah yardım etsin
ve bosnacım son yazdığım içime öyle dokunduki ağlattın beni keşke yitip giden evlatlarımız içinde elimizden birşey gelde
hoca soruyorya hakkınızı helal ediyormusunuz diye asıl onların bize haklarını helal etmeleri lazım ki bu hakkı ödeyemeyiz diye düşünüyorum

Esmira, tabi ki çocuğunun ihtiyacını sen daha iyi bilirsin ama anneden ayrılmak için çok küçükler daha. 2 yaşına kadar bebek sayılıyor bu kuzular, zorlamaya gerek var mı ki?

ben de ayrılmıyorum:)ama bizi Gül ile (2 ci aydayız oyun grubunda,bu arada 2 *3 yaşındakiler annelerden ayrılmıyor orada)ne kadar orada tutarlar bilemiyorum...zamana bıraktım ..oyun grubu seçerken anne ye izin vereni seçtim ..alıştırırız dediler ..ama bırakın Gülü ,daha alışanı görmedim ..gerçe komşumun 16 aylik (herkes ile duran bebek)geldi bir gün ..tek o durdu yalnız...
amacım Gül ü bırakmak değil zaten ...zamana bıraktım,müdür gelince ancak hatırlıyorlar alıştırma kısmını ...bakalım..1 gün 1 gündür ,biz oyun,gelişmeye bakalım modundayım..

maalesef burada oyun grubu gibi bi şansımız yok zaten bir tane anaokulu var oda daha büyük çocuklar için eşim geçen oranın kamera sistemini kurması için arkadaşına yardım etti serhanı da götürdü hafta sonu olduğu için çocuk yokmuş tabii iki öğretmen varmış sordurdum eşime ben götürsem hafta da iki gün oynasa orada bende yanında bir iki saat dedim çok küçük demişler önce 2.5 yaşında sanmışlar eşim 1.5 deyine olmaz demişler :KK43: bu yıl olmasada seneye haftada iki gün göndermeyi düşünüyorum çünkü hiç arkadaşı yok serhanın ki çocuk delisi sokakta her gördüğüne saldırıyor resmen oynamak için mutlu oluyo hemen konuşmaya çalışıyo
çarşamba izmirde olucaz bir aya yakın kalıcaz normalde fazla istekli gitmezdim ilk kez bukadar istekliyim sebebide malum serhan için bi sürü park oyun alanı var bol bol gezdiririz hayvanat başçesine lunaparka götürmeyi düşünüyorum kapalı havuza falan serhan için full aktivite yaratmaya çalışıcaz inşallah sağlık versin rabbim mutluluk depolayıp döneriz

yazcım ben de kesme asamasındayım egoş yüzünden dün bir ısrdı kopacaktı neredeyse yeterince emdiler vicdan yapma -yalım :KK66: dönüş yapma 3 gün gecmiş bi daha baslarsan ii ce zorlanırsın bir daha ki sefere ... benim biri cok acıdıgı için emziremiyorum belki bu hafta keserim ben de arkadasım

Sütten kesme konusunda söylediklerinize katılıyorum.yani şimdi yada sonra bu süreç yaşanacak,değişen bişey olmayacak.Alp te ısırıyordu,uykusunda bile üstelik.5 dk.önce yine kriz vardı,istedi vermedim,salça sürdüm gösterdim,bukezde ağladı.yani beni bu hali mahvediyor ama vazgeçersemde birdaha cesaret edemem.

GÜLŞAN tabiki yok sayamayız,saymak,hakettiler demek insanlığını kaybetmek demek.ben asla,asla,asla bunu yapamam.içim kan ağlıyor dünden beri neyaparlar,neederler bu soğukta diye.ama ilk mesajımda söylediklerim gerçek,inkar edilemez.

BOSNA ençok yün çorap,içlik,su ihtiyaçları varmış,çok soğukmuş.bende bişey yapmak istiyorum ama öyle çok yüklü şeyler yapacak durumum yok maalesef.verilmek için ayrılmış kıyafetler var,birkaç bişey daha alırım.ama nasıl ulaştıracağım,burda sanmıyorum ileteceğim biryer olsun,otobüs firmalarına versem nasıl güveneyim,off bakacağım bir çaresine inşallah.

X