2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

haftasonu sizdeyiz ozaman:KK66: ama daha biz arabaya biner binmez telefona yapışıp ağlamayasın, gelin alın bu terminatörü diye:))))) şaka bir yana bu hatasonu markete bile çıkmayı düşünmüyorum uyuycam ,sabah akşam uyuycam, kamil ve merto baba oğul takılsınlar:) olan mertoma oluyo yoksa, dün küstü bana ona bağırdım diye gözlerime bile bakmadı hiç, su isteyince bile babiiii bibibi diyo baba suuu demek yani, meme isteyince bile babiiii bebiiii diyo, yazık babasıda aldı kucağıma verdi, mertoyla biz küsüz ya kendi gelmedi sıpa, gecede arkasını dönüp yattı bana:KK43:(( sabah kalktığında ben içerde üstümü giyiyordum babiiii diyo sıpa:)))) çok fenaydı takiii bakıcı gelene kadar, o gelince anneee diye kucağıma atladı gitmeyim diye:))))) canım benim çok seviyorum onu, babasınıda tabi:)

yok bebem bendede var bu türlerden bi tane ikisini bi odaya kitlerim ben geçer tv izerim

iyiki varsınız kızlar:) sizi çok seviyom bee yaaaw:) bosnacım rapor işi kolayda bizim patron rapor olayına gıcık kapıyor, kendisi bile eşine rapor aldırmıyor gıcık olduğu için, patron burda olsaydı durumu anlatır izin isterdim, kafa izni verirdi kesin bikaç gün git dinlen diye ama oda yok, vekaleten bakan patronlada merabalığım bile yok, cuma gelmiycem işe korumalarla anlaştık hergün birimiz gelmiyoz bu hafta ben cumayı seçtim bakalım inşallah dahada çok yorulmam:)
çocuklara mantar çorbası yapıyormusunuz, yapan varsa bana tarif versin hemen:KK66: mantar bağışıklığı çok güçlendiriyormuş özellikle kış aylarında haberiniz olsun:)

karavana burdan gitmeden urfaya uğrayıp zemheriyi alıp,hataya gelecem inşallah bi buluşma tertip edecem sen meraklanma, ama şuara ortalık karışık diye erteliyorum, seninle ve zemheriyle tanışmadan gitmeye hiç niyetim yok burdan, kamil getirir bizi oraya nasılsa, sende gezdirirsin bizi:) yada siz mardine gelirsiniz ben gezdiririm sizi, hani sen arakadaşlarınla gelecektin mardine, yalan oldu dimi:)

gülşan ne olmuş sana böyle,patlamışsın birden canım.belliydi biliyormusun,çok sıkılmış,bunalmış ama görmezden geliyordun,sonunda taştın.bosna nın söylediğine katılıyorum,sen orda çok farklı koşullarda yaşıyorsun,hergün korkuyla hayatını sürdürüyorsun,ne nankörler ne hainler görüyorsun.bunlar kolay şeyler değil.seni böyle vuranda bu zaten.yoksa Allah bozmasın,nazarlardan saklasın mutlu bir evliliğin olduğunu,iyi bir eşin olduğunu hepimiz biliyoruz.bu durumda ne denir ki,Allah yardımcın olsun,sizleri korusun.sana lazım olan iyi bir tatil,oradan uzakta,ailenle başbaşa ama buda mümkün değilmiş,okudum.söyleyeceğim hiçbirşey orada yaşananları yok etmez ama enazından şunu bilki eminim eşinde enaz senin kadar endişelidir.hem benim eşimde seninki gibidir,iyidir,hoştur,harika bir babadır ama benim ruh halimi pek sorgulamaz.aslında sorguluyorlar ama bunu bizle konuşmuyorlar,beceremiyorlar işte bunalımda iken,mutsuzken iyi gelmeyi,bilmiyorlar nasıl davranacaklarını.bilen,beceren erkekte çok az zaten diyeyim ben sana.ama tabi bukadar kusur görmezden gelinebilir amirim,heleki evişlerinde bile yardım eden kamil enişte gibi birinde :)

Son düzenleme:
karavana burdan gitmeden urfaya uğrayıp zemheriyi alıp,hataya gelecem inşallah bi buluşma tertip edecem sen meraklanma, ama şuara ortalık karışık diye erteliyorum, seninle ve zemheriyle tanışmadan gitmeye hiç niyetim yok burdan, kamil getirir bizi oraya nasılsa, sende gezdirirsin bizi:) yada siz mardine gelirsiniz ben gezdiririm sizi, hani sen arakadaşlarınla gelecektin mardine, yalan oldu dimi:)

beklerim sevinirim burası uzak gelirse ortada bi yerdede buluşabiliriz :) yok yalan olmadı kesin niyetim var ama taşınma boşanma derken biraz erteledim bakalım

Herkese selam
Ne çok şey yazmışsınız dünden beri
Gülşan Allah yardımcın olsun, ayrıca arada sırada patlamalar yaşaman çok normal, kolay zamanlar geçirmiyorsun, kendine haksızlık etme.
Yazgülü biliyosun Kero ile Pipili Alp çok benziyorlar o yüzden anlıyorum halini bacım,ne yapalım bunlar da geçecek, evin altını üstüne getiriyor her an savaş çıkmış gibi, yerden bişeyler almaktan bel fıtığı olucam artık, evin içinde sürekli bi oraya bi buraya koşturan anne şeklindeyim, pazar günü eşim mutfakta kalma rekoru kırdığımı söyledi, sana oraya bi yatak atalım deyip duruyor, ama ne yapayım onu yemedi bunu yesin, domates buzluğa atayım hadi bi de fasülye atayım buzluğa çeşit olsun bilmemne derken zaman geçiyor

Bugün herkes uzun yazmış ben ikiye böldüm yazımı çok görünmesin diye :)
aktivite hikayemizi de anlatayım, nohutla yaptığım ilk aktivite yakaladığı ilk nohutu ağzına atması ve bizim boğulacak diye ağzından çıkarmaya çalışmamızla son buldu :) 2. gün fıstıkla yaptım bu aktiviteyi önce fıstıkları yemeye başladı, sonra gelip kaşığı elimden alıp kendisi yapmaya başladı sonra tekrar fıstıkları yemeye devam etti, bi süre sonra çocuk fıstık komasına girecek ya da alerji olacak diye tabağı önünden kaldırmamla son buldu :)
Şimdi büyük oyuncak kürdanlardan arıyorum çünkü normal kürdanlar bizim için daha tehlikeli:)
Bu arada benim oğlum bayağı konuşuyor teyzeleri

evet Çoko cum,pipililer çok benziyorlar birbirlerine.Bahsettiğin gibi geçiyor benimde günüm,totom yer görmüyor babası gelene dek.
bu arada benim oğlum konuşuyor yazmışsın ya benim oğlum konuşmuyor da.bildiği ve canı isterse söylediği kelimeler var ama kendi isterse arada bir söylüyor okadar.zehir gibi,bir duyduğu şeyi isterse hemen tekrarlıyor,ama benim oğlumda herşey kendi isterse oluyor.bunun dışında çene çok ama,anlamsız birsürü şey,bütün gün ağzında geveleyip duruyor.

Haa birde Bosna can,sabah sabah bana ucundan dokundurmuşsun,anlamadım sanma :p
Ben herdaim güzelim,tadımdan yenmem,tamam mı :))

yazcan ve çokocan sağolun canlarım:) bugün biraz daha iyiyim sanırım, evet erkeklerden çok şey beklememk gerek böyle durumlarda, kamil burda vatandaşla muhatap olmadığı için benim kadar stres yüklenmiyor aslında, ama oda sevmiyor burayı nihayetinde:KK43: alışmak zor buraya ama idare etmeyi öğrenmek gerek tabiki... karar verdim terör haberlerini okumuycam, feystede ilgilenmiycem butür haberlerle, pisikolojimi bozuyorlar!
çokocan dün seni göremedim burda merak ettim, yağmurlardan etkilendinizmi sizde? ayrıca keronun aktiviteleri yemesine bayıldım:) merto bu aralar top havuzuna takmış durumda, havuzun içinde yaşıyor desem yeridir, oyuncaklarını içine doldurup oynuyor, bende bazen toplardan biriki tanesini dışarı atıyorum oda gıcık oluyor, illaki hepsi havuzda duracakmış:) aklınızda bulunsun top havuzu eskiye göre daha cazip hale geldi, sizde deneyebilirsiniz.

keroyu tebrik etmeyi unutmuşum, pipililer içerisinde tuğra dışında biri daha çeneli desenize:) merto da doruk gibi uydurmasyon konuşmayı tercih ediyor:KK43: buyüzden onu anlamıyorum ve çok agresif oluyor ben onu anlamayınca?
buarada çokocan s-e-k sütün reklamı varya hani çocuk buzdolabını açıyo, içinde adam süt doldurmaya çalışıyo, ordaki çocuğu keroya benzetiyorum ben:)

keroyu tebrik etmeyi unutmuşum, pipililer içerisinde tuğra dışında biri daha çeneli desenize:) merto da doruk gibi uydurmasyon konuşmayı tercih ediyor:KK43: buyüzden onu anlamıyorum ve çok agresif oluyor ben onu anlamayınca?
buarada çokocan s-e-k sütün reklamı varya hani çocuk buzdolabını açıyo, içinde adam süt doldurmaya çalışıyo, ordaki çocuğu keroya benzetiyorum ben:)

Dur bakayım hangi reklammış :)
Tuğranın eline su dökemez Kero,Tuğra cümle kuruyor aşmış o ama bizimki de artık söylediklerimizi gayet güzel tekrarlıyor ya da derdini bi şekilde anlatıyor, Mustinin cadı gibi uzuvlarını gösteriyor, bir erkek annesi olarak "pipin nerde" diye sormaya ve onun da gülerek göstermesine bayılıyorum :) çirkin ol dediğimizde çirkin yapıyor suratını, sen nasıl ağlıyorsun diyoruz elleriyle yüzünü kapatıp üüüü yapıyo, bi de size önereceğim bişey var ki biz hep bunu yapıyoruz: su istiyor,suluğun senin odanda getirirsen içiririm diyorum ve o da hemen kendi odasına gidip getiriyor suluğunu, ya da şimdi yere serdiğimiz örtüyü getir de masanın altına koyalım diyorum hemen mutfaktan örtü çekmecesinden örtüyü getiriyor, yani böyle komutlar verin sizler de, algılarını açmış oluruz bence.

selam anniçolar..azıcık muhabbet edeyim istiorum ama yarıda bırakmak zorunda kalıorum..mamuço uyuyoken bi göz atem dedim ve sondan daalıorum..
aktivite konusunda yalnız değilmişiz anlaşılan yağmur da ilgilenmedi..artık bir günü nasıl geçiricem kara kara düşünmeye başladım..şöyleki havalar soğudu parka gidiyorduk hem sabah hem öğleden sonra..şimdiyse vede canı sıkılıor ve bana sarıyor..kendi yaşıtlaryla değilde 3 4 5 yaş çocuklarıyla takılmak hoşuna gidior daha doğrusu onları izlemek..bi kaç arkadaş edindrmek istiorum şöyle tanıdığım çevreden..nadiren oyuncaklarıyla oynuor oda cok sevdiği bebeği yada ayı sı kendi deyimiyle ayu su..
bir günü nasıl geçiriyor bebellriniz bi anatıverin ..
bu arada eşimle tartışıp kızdığım zamanlar yağmur a git babaya ayuuu de kızım diorum oda yanına gidip ayuuu diye çığırıyo babasına ..tabi been işin matrağındayım..ama dün ananesindeyken oyuncak ayısını sordum nerde kızım ayun dedim döndü arkasına parmağıyla babasını göstererk buuğğğdaa yaptı:))) allahım gülermisin ağlarmısın..koptuk:))

Bugün herkes uzun yazmış ben ikiye böldüm yazımı çok görünmesin diye :)
aktivite hikayemizi de anlatayım, nohutla yaptığım ilk aktivite yakaladığı ilk nohutu ağzına atması ve bizim boğulacak diye ağzından çıkarmaya çalışmamızla son buldu :) 2. gün fıstıkla yaptım bu aktiviteyi önce fıstıkları yemeye başladı, sonra gelip kaşığı elimden alıp kendisi yapmaya başladı sonra tekrar fıstıkları yemeye devam etti, bi süre sonra çocuk fıstık komasına girecek ya da alerji olacak diye tabağı önünden kaldırmamla son buldu :)
Şimdi büyük oyuncak kürdanlardan arıyorum çünkü normal kürdanlar bizim için daha tehlikeli:)
Bu arada benim oğlum bayağı konuşuyor teyzeleri

maşşalah konuşkan keroya :)

cadıya aktivite dayandıramıyorum :) kürdan denememiz felan süperdi bizim hatta ayzdım ya boncuk makarnaları ipe bile dizdi , geçen gün soda şişesine fasulye etme oyunu oynadık şişe dolmaya başalyınca soda ieçn datısını gördü ve kaşla göz arasıdna oda dikledi şişeyi ağzına doldu fasulyeler zorla aldım ağzındna ama iki tnesini resmen yedi :)

sonra bunu bilezikelrini şişeye dizme oynadık onuda çok sevdi biraz kendi haline bırakayımd edim baktım bu kez bilezikerli tek tek sıraldı masanın üstüne ve her bileziğin içine bir fasulye yerleştirdi :))) kendi aktivite oluşturdu cadııı :)) çok sevindirik oldum tabi bende :))

Dur bakayım hangi reklammış :)
Tuğranın eline su dökemez Kero,Tuğra cümle kuruyor aşmış o ama bizimki de artık söylediklerimizi gayet güzel tekrarlıyor ya da derdini bi şekilde anlatıyor, Mustinin cadı gibi uzuvlarını gösteriyor, bir erkek annesi olarak "pipin nerde" diye sormaya ve onun da gülerek göstermesine bayılıyorum :) çirkin ol dediğimizde çirkin yapıyor suratını, sen nasıl ağlıyorsun diyoruz elleriyle yüzünü kapatıp üüüü yapıyo, bi de size önereceğim bişey var ki biz hep bunu yapıyoruz: su istiyor,suluğun senin odanda getirirsen içiririm diyorum ve o da hemen kendi odasına gidip getiriyor suluğunu, ya da şimdi yere serdiğimiz örtüyü getir de masanın altına koyalım diyorum hemen mutfaktan örtü çekmecesinden örtüyü getiriyor, yani böyle komutlar verin sizler de, algılarını açmış oluruz bence.

aa çok güzelmiş ben bunuda deneyeyim bakalım yapabilecek mi işine pek gelmez ama :)

selam anniçolar..azıcık muhabbet edeyim istiorum ama yarıda bırakmak zorunda kalıorum..mamuço uyuyoken bi göz atem dedim ve sondan daalıorum..
aktivite konusunda yalnız değilmişiz anlaşılan yağmur da ilgilenmedi..artık bir günü nasıl geçiricem kara kara düşünmeye başladım..şöyleki havalar soğudu parka gidiyorduk hem sabah hem öğleden sonra..şimdiyse vede canı sıkılıor ve bana sarıyor..kendi yaşıtlaryla değilde 3 4 5 yaş çocuklarıyla takılmak hoşuna gidior daha doğrusu onları izlemek..bi kaç arkadaş edindrmek istiorum şöyle tanıdığım çevreden..nadiren oyuncaklarıyla oynuor oda cok sevdiği bebeği yada ayı sı kendi deyimiyle ayu su..
bir günü nasıl geçiriyor bebellriniz bi anatıverin ..
bu arada eşimle tartışıp kızdığım zamanlar yağmur a git babaya ayuuu de kızım diorum oda yanına gidip ayuuu diye çığırıyo babasına ..tabi been işin matrağındayım..ama dün ananesindeyken oyuncak ayısını sordum nerde kızım ayun dedim döndü arkasına parmağıyla babasını göstererk buuğğğdaa yaptı:))) allahım gülermisin ağlarmısın..koptuk:))

ay ayyyuuu demek hee resmen kahkaha attım süpermiş )::)

X