2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bu arada sizin aktivite dediğiniz şeylerin zerresini gerçekleştiremiyoruz.umrunda değil,kaseden kaşıkla alıp boşaltacağına kaseyi devirip sonra heryere yayıyor,sonrada kaseyi fırlatıyor.biraz önce sinirden deliye döndüm,halada geçmedi.oyun oynamak,aktivite yapmak imkansız.2 yaş sendromu bizde hep var.asabi,oyuncakları fırlatır,arada kendine vurur,beni ısırır,asla yapacağından caymaz,isterseniz siz takla atın yinede unutmaz,döner dolaşır yapar,günde 10 saat ancak uyur,gecede enaz 5 kez kalkar,bizle yatar,memeye takmış durumda,gece almadan uyumaz,azıcık sesimi yükselteyim yada istediği bişeye engel olayım etini kıvırmışım gibi ağlar,kolay kolay susmazda,yarım saat ağlamışlığını bilirim,vs.vs.yani bazen çıldırıyorum,çileden çıkıyorum ama yapabileceğim bişey yok.aktivitelerle,oyunlarla ilgisini çekemiyorum,neyapsam boş.ya gezmeye gideceğiz yada kuduracağız,oyunlarımız bunlar bizim.
off neyse yaa,zaten anlaşılan kimse için iyi bir gün değil,birde ben kasmayayım kimseyi.

benimki de fasulyeleri aldıgı gibi kaçıyo aktivite falan yok bizde de ...fiş ve priz hastası nasıl unutturacağımı bilmiyorum herhangi elektrikli bi alet gördüğünde deliriyo ...

bu arada sizin aktivite dediğiniz şeylerin zerresini gerçekleştiremiyoruz.umrunda değil,kaseden kaşıkla alıp boşaltacağına kaseyi devirip sonra heryere yayıyor,sonrada kaseyi fırlatıyor.biraz önce sinirden deliye döndüm,halada geçmedi.oyun oynamak,aktivite yapmak imkansız.2 yaş sendromu bizde hep var.asabi,oyuncakları fırlatır,arada kendine vurur,beni ısırır,asla yapacağından caymaz,isterseniz siz takla atın yinede unutmaz,döner dolaşır yapar,günde 10 saat ancak uyur,gecede enaz 5 kez kalkar,bizle yatar,memeye takmış durumda,gece almadan uyumaz,azıcık sesimi yükselteyim yada istediği bişeye engel olayım etini kıvırmışım gibi ağlar,kolay kolay susmazda,yarım saat ağlamışlığını bilirim,vs.vs.yani bazen çıldırıyorum,çileden çıkıyorum ama yapabileceğim bişey yok.aktivitelerle,oyunlarla ilgisini çekemiyorum,neyapsam boş.ya gezmeye gideceğiz yada kuduracağız,oyunlarımız bunlar bizim.
off neyse yaa,zaten anlaşılan kimse için iyi bir gün değil,birde ben kasmayayım kimseyi.

Tam senin niye keyfin yok yazıyordum ki, cevabımı misliye almış oldum.
Günü değildir belki diyecem ama sanırım genelde böyle Alpiş.
Sinirleniyor insan haklısın, ama yapacak bir şey yok. Kasıtlı yapmıyor, bebek sayılır daha, demek ki öyle daha iyi ifade ediyor kendini. Doğduğundan beri zor bi çocuk zaten, kolay gelsin Yazcan..

benimki de fasulyeleri aldıgı gibi kaçıyo aktivite falan yok bizde de ...fiş ve priz hastası nasıl unutturacağımı bilmiyorum herhangi elektrikli bi alet gördüğünde deliriyo ...

vallahi unutturmak kelimesi benim oğlum üzerinde anlamsız.her yolu denedim ama nafile.

Tam senin niye keyfin yok yazıyordum ki, cevabımı misliye almış oldum.
Günü değildir belki diyecem ama sanırım genelde böyle Alpiş.
Sinirleniyor insan haklısın, ama yapacak bir şey yok. Kasıtlı yapmıyor, bebek sayılır daha, demek ki öyle daha iyi ifade ediyor kendini. Doğduğundan beri zor bi çocuk zaten, kolay gelsin Yazcan..

yok canım,tabiki tek sebep kıpırcan değil,keyifsizim.
Allah ona sağlık versin,yokluğunu göstermesin de öyle böyle alışıyor insan.yani evet doğduğundan beri zor,çok zor bir çocuk.hapşırdı,bende çok yaşa dedim diye mızırdanır mı çocuk ya,benimki mızırdanıyor işte.alıştım artık ama ara ara sorguluyorum hala bu hallerini,nedenlerini.

YAZIM balım peteğim alp zor bir bebe evet ama yapacak bişi yok arkadaşım anlat sakinleş bizde o nohut aktivitesinde başarılı olamadık bizimkide önce yedi sonra boca ett sonra onları dağıttı ve çığlık attı bugün öğle arası hala yerden nohut topluyodum geçecek arkadaşım büyüyecekler ama daha yolumuz uzun yani hazırla kendini

çok güldüm bi yazıya yazmadan edemicem
insan bazen öyle öküzlere aşık olur ki
ağzınla kuş tutsan aşkını iki kişi anlar
sen ve kuş

yazcan seni çok iyi anlıyorum, inşallah düzelir diye dua ediyorum canım, elimden başka bişey gelmez:KK59: mertoda buara bana karşı çok saldırgan oldu,nedenini anlamıyorum. saçımı yoluyor. sırtımı cırmıklıyor, pat pat vuruyor, kendince sevdiğini sanıyor ama canımı çok yakıyor, küsmüş gibi yapıyorum,ona kızıyorum buseferde gelip cici cici diye seviyor:KK1: çokta uyanık, ona sinirlenince anlıyor kızdığımı gelip sarılıp yanaklarımı okşuyor, kızamıyorum, öpüşüp sarılıyoruz sonrada yine bildiğini okuyor sıpa:KK9:

benim sıpada sabah deli etti beni hele rujumu dağılmış görünce çok sinirlendim nası eline geçirdi hala anlayabilmişdiilim bayağı yüksekteydi neyse kızdım bağırmadım ama seim değişti bakışım değişti bir ağladı bir gurur yaptı geldi bi sırnaştı ki bende ne sinir kaldı ne bişey önüne serebilirdim m rujlarımı bu oğlan beni çok kullanır çooookkkk

ayrıca yeni tehlikeli ataraksiyonumuzfırınlı ocaklarda fırının kapağını açıp üstüne çıkıp ocağın üstündekilerle oyanmak bende yok ama etimde var uyardım inşallah dikkat eder

yani zaten benimde sabretmek ve düzelmesi için dua etmekten başka çarem yok.o benim bebeğim,ben herhali ile aşığım ona,nefesim,herşeyim o benim ama bana dinlenmem için biraz müsade etsin başka bişey istemiyorum.sevmeye çok sevgi dolu bir çocuk,gelir öper,sarılır,okşar.fakat şiddeti geldiğinde korkun hışmından.geçen kedi yavrusunu seviyorum diye geldi hayvanın boğazını sıktı serseri:KK69:

akılları ermedikleri yaştalar cok korkuyorum zarar verecek kendisine diye ... koltukta zıplıyo düşecek yanında olmasam ,bir koltuktan digerine atlıyo kızdıgımı biliyo koltuga cıkınca sırıtp anneeee diye bagırıyo bak nereye cıktım diye haber veriyo Allahtan :)))

akılları ermedikleri yaştalar cok korkuyorum zarar verecek kendisine diye ... koltukta zıplıyo düşecek yanında olmasam ,bir koltuktan digerine atlıyo kızdıgımı biliyo koltuga cıkınca sırıtp anneeee diye bagırıyo bak nereye cıktım diye haber veriyo Allahtan :)))

Benim oğlum bana BABA diyor yaaa:KK43:

gün içinde mütemadiyen yapıyo bi yaramazlık zaten artık o kadar alıştım şaşırmıyorum bile dün akşam gtmiş sıcak suyu açmış altına girmeye çalışıyo değdikçede bağırıyo bende tuvaletteydim bi gittim ki nası halarım kendimi die uğraşıyo şaşkın sabah eltimde yüksekçe bi yerde saksılar var koltukların üzerinden pencere kearına ordanda saksılara uzanmış toprakları boca ediyo içindeki de kaktüs dikeni batacak gel çıkar işin yoksa ya bi dur diyorum bazen 10 sn sadece duralım diyorum ama tabi ki durmuyo

biliyormusunuz kızlar cuma günü burda bizim lojmanların ilerisinde çarşıya giden demiryolu geçidinde henüz düzeneği kurulmamış,anti-personel mayın bulundu,bomba imha uzmanları patlattı ama, sanırım ekip geçerken patlatmak üzere kuracaklardı düzeneği ama daha kurulmadan farkedildi:KK53: ikinci bir emre kadar üniforma giymek yok ilçede, tüm polisler sivil:KK53: yalnızca trafik ekipleri üniformalı, polis araçları bile sivilleştirildi:KK59: burdan nefret ediyorum:KK47:

canım dikakt edin kendinize :KK43:

çok güldüm bi yazıya yazmadan edemicem
insan bazen öyle öküzlere aşık olur ki
ağzınla kuş tutsan aşkını iki kişi anlar
sen ve kuş

ben ve kuşş :)

yazcan seni çok iyi anlıyorum, inşallah düzelir diye dua ediyorum canım, elimden başka bişey gelmez:KK59: mertoda buara bana karşı çok saldırgan oldu,nedenini anlamıyorum. saçımı yoluyor. sırtımı cırmıklıyor, pat pat vuruyor, kendince sevdiğini sanıyor ama canımı çok yakıyor, küsmüş gibi yapıyorum,ona kızıyorum buseferde gelip cici cici diye seviyor:KK1: çokta uyanık, ona sinirlenince anlıyor kızdığımı gelip sarılıp yanaklarımı okşuyor, kızamıyorum, öpüşüp sarılıyoruz sonrada yine bildiğini okuyor sıpa:KK9:

aynene cadıyı anlatmışsın :)

yani zaten benimde sabretmek ve düzelmesi için dua etmekten başka çarem yok.o benim bebeğim,ben herhali ile aşığım ona,nefesim,herşeyim o benim ama bana dinlenmem için biraz müsade etsin başka bişey istemiyorum.sevmeye çok sevgi dolu bir çocuk,gelir öper,sarılır,okşar.fakat şiddeti geldiğinde korkun hışmından.geçen kedi yavrusunu seviyorum diye geldi hayvanın boğazını sıktı serseri:KK69:

yeri ben o serseriyi :=)

tam cadının dün akşamki aktivitelerini yazacaktı ki yazdıaklrın okuduktan sonra vazgeçtim , ya boşver her çocuk aynı şekidle büyümek zorunda değil ki ?

:KK1: :KK9: minik kuzuya hem annelik hem babalık yapıyorsun demekki:KK9: bu çocuklar bi alem, mertoda kendinden küçük bebeklere abi diyo, büyüklere bebee:KK1:

Gecen ay 1 haftalığına is gezisine gitti esim, onu cok özledi heralde, herkese özellikle bana ve normal olarak babasına baba diyor:KK52: birde tatlıki diyişi .Gecen saklambac oynuyoruz, ben saklandım beni ararken ınarr diye bagırdı (pınaar demek istiyor yani:) , pınar bile demeye calısıyorda anne demeyi unuttu:) barısta butun cocuklara bebek diyor:)

slm millet :KK71:

Günaydın,

Yorgunum, vücudum ağrıyor, uykusuzum, sabah geldiğimde korkunç görünüyordum da makyajla biraz düzelttim kaportayı.
Akşam Doruk'un erkenden uykusu geldi, ben de yatırdım.
Tam daldı, dibimizde Eko'nun telefonu çaldı uyandı, yeniden daldı kapı çaldı, dayım geldi, bizimki kuduracak diye heveslendi bırakmadım.
Yeniden daldı, Eko geldi, babasının fısıltısını duyunca dikildi sıpa.
1,5 saat olmuştu, delirdim artık, baba oğul ikisine de bağırdım, bıraktım yattım.
Eko başa çıkamadı tabi, susmadı cüce yine kalktım, oynadık, muhabbet ettik falan, o kadar uykusu var ki ayağa kalkınca düşüyor ama uyumuyor.
Saat 12 gibi, bir azar daha yedikten sonra uyudu, gece 40 kere uyandı falan filan. Bütün gecem sabote edildiği için çok sinirliyim, kuzuya bağırdığım için de çok üzgünüm, amaaaannn...

Simenay gelmiş, hoş gelmiş :)

bir kaç gecedir bizde de uyku sorunu var ben ölüyorum uykusuzluktan azıcık içim geçsin küçük ağa gelip sırtıma tırmanıyor, kafama oturuyor :KK50: son çare babasına bırakıp yatıyorum ben. nasıl olsa onlar baba oğul sabahları uyuyorlar.

GÜNAYDINLAR akşam muhteşemdi kuzuyla hamsi pişirdik birlikte balığa ve una bulandık fırında hamsi süperdi ve pratikti tavsiye edrim kılçıklarını da çıkardım kuzu çıtır çıtır yedi ben rakı o su içtik her lokmada şerefe yaptık tüm tabağı tek başına yedi müzik açtık göbek attık şarkı sööledik yedik içtik eğlendik sonra yıkandık leş gibi kokuyoduk masayı toplamadık evin her yerine top havuzundan top ttık ev batak ama ondada çok eğlendik kahkahalar attık apartman inledi sonra ikimizde sızmışız sabah ben gözümü açamamıştım ki makyaj çantamı eline geçirmiş daha yeni aldığım makyaj altı bazı kırmış rujlarımı parmaklayıp her yere sürmüş bide kulağına sokmuş pisliği geçtim kulağındakini temizlekte çok zorlandım bide şimdi yeni numarası yere ekmek kırıntısı atıyo anne bööğğ diyo gidip şarjlı el süpürgesini alıyo süpürüyo bende süpürgeyi yerde bırakıyorum ooohhh dip köşe girişiyo

tüm bunlar çok güzel gel gelelm geceleri uyuyamıyorum huzursuzum tek başıma kalmaktan değil de bebekle yalnız olmak huzursuz ediyo beni birde bu şehirde kimsem yok o huzursuz ediyo uyuyamıyoum

özendirdin beni yaw çok güzel bir akşam olmuş

günaydın sinir küpü olmuş haldeyim sağlık ocağına gittim kan tahlili yaptırmak için ve sekizde mesai yazıyor ama saat olmuş dokuz hastalar bekliyor ufacık çocuk ateşlenmiş bekliyor paşalar hala çay molasında saat oomuş dokuz bana geldiler tabi başladım söylenmeye gittim odalarına vurdum kapıyı girdim onalrada bi güzel saydırdım nasıl yemin ettiniz ufacık çocuk var ateş içidne sizi bekliyor felan felan derken lütfettielr geldiler , benim doktorda geç geldi girdim içeri ilk sıra benim demez mi ben gelemden burda nedne sorun çıakrdınız ? önce sakince konuştum anlattım sıkıntıyı siz ei bize ehsap sormazsınız biizm bi düzenimiz var iyi peki dedim ben zaten size değil bunun hesabını sağlık bakanlığına soracağım tamam o zaman dedi muayene etmiyorum sizi gidin başka yerde muayene olun ve ben çıktım sinirden elelrim titriyor , sağlık bakanlığına yazdım şikayet dilekçemi inşallah sonuç verir !!!!

çok şımardı bu doktorlar çok, sözde bakanlığın yaptıklarının acısını halktan çıkarıyorlar, burada sıkıntı yaşamıyoruz biz ama pek çok yerde duyuyorum ben bunları, iyi yapmışsın. hatta dilekçe yazıp gülşanın dediklerini de yap bence.

BEN GELDİM:KK16:
biraz sakinleştim sanki ama hala başım ağrıyor:KK31: kendime bi adaçayı söyleyim yada sütlü nescafe:KK68:
o sağlık ocağını daha önce şikayet etmiştim para cezası aldılar, ama akıllanmadılar, dilekçe verip başka bir aile hekimine geçicem perşembe günü, sinir oluyorum ordakilere çünkü. edirnede bi aile hekimimiz vardı kadın da hemşireside okadar ilgiliydiki, aşı günü gitmediğimiz zaman telefonla arardı hemen, siz gelemiyorsanız biz gelelim derdi kadın:KK53: bide burdaki aile hekimimize ve hemşiresine bak,zaten aile hekimimizle tanışamadık daha,dosyamızıda kaybetmişler ap-tal-lar:KK47: yok yok sinirim geçmemiş benim:KK1: alışveriş sitelerine bakayım azcık:KK9:

biz de henüz aile hekimimizi göremedik, bizdekiler nöbetleşe çalışıyor günlere bölmüşler her gün biri gelip hastaların tümüne bakıyor, sağlık ocakları resmen keyif yuvası, çalışmaya mı sohbete mi geliyorlar belli değil

biliyormusunuz kızlar cuma günü burda bizim lojmanların ilerisinde çarşıya giden demiryolu geçidinde henüz düzeneği kurulmamış,anti-personel mayın bulundu,bomba imha uzmanları patlattı ama, sanırım ekip geçerken patlatmak üzere kuracaklardı düzeneği ama daha kurulmadan farkedildi:KK53: ikinci bir emre kadar üniforma giymek yok ilçede, tüm polisler sivil:KK53: yalnızca trafik ekipleri üniformalı, polis araçları bile sivilleştirildi:KK59: burdan nefret ediyorum:KK47:

Allah korumuş sizleri ama alınan tedbirler tamamen boş, orada herkes kimin polis kimin öğretmen olduğunu hangi arabanın onlara ait olduğunu bilir. allah hepinizi korusun dualarımız hep sizinle

senin oğlun zaten tamamen istisna gözelim allah sabır versin diyebiliyorum ancak, aktiviteler bizde de dört dörtlük işlemiyor ama sizinki kadar amaç dışı da kalmıyor.

Benim oğlum bana BABA diyor yaaa:KK43:

bizimki de gördüğü her kadına anne diyor :KK9: henüz kavramlar gelişmedi o yüzden böyle

herkesin canı sıkkın bu gün,
benim de sıkkın ama benim derdim tamamen kendimle. çok çirkinleşmişim ya deli oluyorum kendime, kilo vermeye çalışıyordum sözde ama başladığım d.kontrol hapı herşeyi alt üst etti 2 ayda 3 kilo arttım kilom 2 günde bir değişiyor, hamileliğim dışında hiç bu kiloya çıkmamıştım,
yaşlandığımı hissetmeye başladım kendime deli oluyorum çok bakımsız kalmışım, yüzüm leke içinde. hemen cilt tonunu düzgünleştiren iki krem aldım, ayak bakım kremi aldım, boyalı saçlar için saç bakım ürünleri aldım. titreşimli zayıflama kremi kullanacaktım sözde ama bir türlü vakit bulup kullanamıyorum. deniz uyurken yapılması gereken bir sürü işim oluyor, göbeğimdeki çatlak izleri yeniden belirginleşmeye başladı, mekik çekmeye başlamam lazım.
hapımı değiştirdim yas-min kullanıp şikayetçi olan var mı 2 ay mira-nova kullanmıştım baktım iş sakata gidiyor bu ay diğerini aldım umarım sorun çıkarmaz bu da.
aslında temel sıkıntım yorgunluk hiç şöyle ayğımı uzatıp oturamıyorum akşamları, vakitli uyuyamıyorum gece küçük bey yanımıza geliyor uyanıp o gelince de üstü mü açıldı nereye yattı diye diye sabah oluyor. daha bir kucak ütüm ve bir o kadar da dikilmesi gereken söküğüm var. kafayı yicem var mı benim gibi kendinden nefret etmeye başlamış olan

bu arada simenay kuzucuğa çok geçmiş olsun çok üzüldüm duruma

canım çerezle bira istedi akşam erken çıkarsam sahile gideyim de keyif yapayım yarım saat

kız dur başımıza ayyaş olup çıkacaksın , abartma o kadarda ne yapacaksın çerezle birayı git kuzunla oyna eğlen, bakma takılırım sana felan dedim ki bende de aynı dertler var malum ama yinede ufacık bebeğin var onun yanında içme be kuzum ,

birde şöyle söyleyeyim içkiyi fazla kaçırıp sızma yazık kuzumu duymazsın felan , ay anne gibi oldum ama içmeeeee boşverrrrr,,, bak gerçekten kadınalr böyle alkolik olurlar sen şimdi keyfi kırkgınalıklarını içkiden çıakrtmaya kalkma sakın :KK47::KK47::KK47:

Ege ve Yaz, geçmiş olsun dileğiniz için teşekkürler..

Gülşancım, Allah korumuş, yüreğim ağzımda okudum, Allaha emanet yaşıyorsunuz orda valla..

Yazcım, yazdıklarını okuyunca üzüldüm senin adına, hiç dur durak bilmiyor Alpiş hakkaten, senin dinlenmeye ve enerjiye ihtiyacın var, Rabbim sağlık versin hepimizin kuzusuna ama bu Alpişi oyalayıp-durduracak bişeyler olmalı yaa.. Hep birlikte bir kafa yoralım buna bence.. Yoksa sen küt diye düşecen birgün Allah korusun..

Pınarcım, benim kızımda bana anneanne diyor, arada baba dediği de oluyor :))

Zemheri, hoşgeldin..

herkesin canı sıkkın bu gün,
benim de sıkkın ama benim derdim tamamen kendimle. çok çirkinleşmişim ya deli oluyorum kendime, kilo vermeye çalışıyordum sözde ama başladığım d.kontrol hapı herşeyi alt üst etti 2 ayda 3 kilo arttım kilom 2 günde bir değişiyor, hamileliğim dışında hiç bu kiloya çıkmamıştım,
yaşlandığımı hissetmeye başladım kendime deli oluyorum çok bakımsız kalmışım, yüzüm leke içinde. hemen cilt tonunu düzgünleştiren iki krem aldım, ayak bakım kremi aldım, boyalı saçlar için saç bakım ürünleri aldım. titreşimli zayıflama kremi kullanacaktım sözde ama bir türlü vakit bulup kullanamıyorum. deniz uyurken yapılması gereken bir sürü işim oluyor, göbeğimdeki çatlak izleri yeniden belirginleşmeye başladı, mekik çekmeye başlamam lazım.
hapımı değiştirdim yas-min kullanıp şikayetçi olan var mı 2 ay mira-nova kullanmıştım baktım iş sakata gidiyor bu ay diğerini aldım umarım sorun çıkarmaz bu da.
aslında temel sıkıntım yorgunluk hiç şöyle ayğımı uzatıp oturamıyorum akşamları, vakitli uyuyamıyorum gece küçük bey yanımıza geliyor uyanıp o gelince de üstü mü açıldı nereye yattı diye diye sabah oluyor. daha bir kucak ütüm ve bir o kadar da dikilmesi gereken söküğüm var. kafayı yicem var mı benim gibi kendinden nefret etmeye başlamış olan

bu arada simenay kuzucuğa çok geçmiş olsun çok üzüldüm duruma

yas minnn en cok tavsiye edlen diye biliyorum yan etkileri en az olan benm kusen yıllarca kullandı kilo almadı . ben deso letttt kullandım 2 yıl kilo almadım , hapa gecersem ben de yas mine baslayacam

X