2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

clsr iyi yapmışsın arkadaşım, benim elimde olsaydı bende son güne kadar çalışmazdım valla

canım sende devlet memurusun oyle degil mi?dogum sonrası ücretli izninin bitiş tarihinden itibaren 2 yıl süreye kadar ücretsiz alabiliyorsun.işe başlamıs olsan bile tekrar cıkabiliyorsun ücretsiz izine, ve amirin iznine ihtiyacın yok.eskiden "1 yıla kadar ücretsiz izin verilebilir" seklinde idi kanun maddesi, "simdi 2 yıla kadar aylıksız izin verilir" seklinde, amirin elinden alındı yani izin verip vermeme kararı direkt olarak "verilir" seklinde değişti.bilgin olsun, arastır istersen.ben kimseye sormadım dilekçemi verdim, izni mi aldım.

hımmm bugün ilk iş şu çubuklardan ve baharat kavanozlarından almak lazım, bide onları deneyelim bakalım merto markete girer girmez lolipop kavanozuna gidip onlarla oynuyor delikten çıkarıp deliğe sokuyor tekrar yazık oğlum oynacağı herşeyi kendi seçiyor baksanıza

izin istesem patron verir ama bizim burdaki şark süremiz uzar, 3 yıl yerine 5 yıl burda kalırsam kahrımdan ölürüm valla nefret ediyorum burdan, biran önce gitmek istiyorum dr yok huzur yok burda çok çile çekiyoruz, yoksa hemen alırdım ücretsiz izni

Devlet memuru olmadığıma o kadar pişman oluyorum ki bunları okudukça...
Bana bir ay bile ücretsiz izin vermediler.
Ki bilenleriniz vardır, Türkiye'nin en kurumsal (!) 3-4holdinginden biri burası...
Üniv.den mezun olurken hocalar kal demişlerdi de ben de salak salak kariyer yapacam ben demiştim, ne öngörüsüzmüşüm.
Kariyerimin doruğundayım anacım, nalbur dükkanı gibi çalışıyorum :)))

bosna allah canını almasın senin, nalburcum benim
size bi aktivitede ben yazayım bu akşam uygulamayı düşünüyorum. masaya iki kase kadar kırmızı mercimek koyuyoruz bir küçük kase ve küçük kaşık alıyoruz, kaşıkla mercimekleri kaseye doldurmaya çalışıyoruz, tabi bunu bebişlere yaptırmaya çalışıyoruz, hem kaşık kullanmayı öğreniyorlar hemde eğleniyorlar, tabi bizim sıpalar ortalığa dağıtmaya çalışmazsa

Alçı falan lazım olursa amirim, emrindeyim :)

Bak bu da süpermiş, ben Doruk'a oyuncak tahta kaşık aldım ama düğmelerle oynuyorduk, güzel olmuyordu. Bu akşam mercimekli denenecek. Aktivite manyağı yapalım çocukları :)))

bizde oynuyoruz bunu ama bu aktivitede sıra büyük bakliyattan kücüge dogru gidiyor.yani once fasulye nohut gibi bir bakliyatla basla onda ustalasınca mercimege gec.bende once mercimekle baslamıstım ortalık batmıstı, fasulyeyi daha guzel kasıklıyorlar ve yerlere sacılınca da toplaması kolay oluyor:)

ayrıca bu oyunun baska bir versiyonu kücük pet sise icine huni koyuyorsunuz, kasıkla bakliyatları huniden atıyorsun sise dolunca huniyi cekip siseyi tabaga bosaltıyorsun oyuna bastan baslıyorsun.elimde birde cesitli sitelerden kopyala yapıstır yoluyla olusturulmus bir aktivite dosyası var.ilgilenenlere mail atabilirim ozelden maillerini atarsanız.evde olunca canımız sıkılıyor internetten sürekli yeni seylere arastırıyorum, aktivite bol bizde yeni seyler ogrendikce yazarım.

Son düzenleme:

Yemek kaşığı mı vericez, tatlı kaşığı mı?

ben fasulyeyi kaşıkla taşıyabileceğini sanmıyorum bizim sıpanın, mercimek dökülsede bir iki parça kalır diye düşünmüştüm kaşıkta önce fasulyeyle başlayalım o zaman, yapamazsa mercimeğe döneriz bizde

tatlı kaşığı verecem ben, büyük kaşık ağır gelir mertoma

ikisini de veriyorum ben canı hangisiyle oynamak isterse onunla yapıyor.tatlı kasıgıyla daha iyiyiz ama buyuk kasıgı kullanmayı da seviyor o yuzden veriyorum eline.ikisini de deneyin hangisiyle güzel yapıyorsa onunla devam edersiniz isterseniz.

günaydın güzel anneler nasılsınız umarım yolunda ve sizler iyisinzidr
bugün ıspanak yemeği yapacağım kıymalı hani ağzıda bir tat kalıyor ya onu nasıl önlerim bilen varmı

Aktiviteler çok hoşuma gitti ama bunların hepsi ağıza atılacak büyüklükteki parçalar ve Kero muhakkak ağzına atar bi de onu çıkarmakla uğraşırız, sizin bebelerin hiçbiri ağzına atmıyor mu yahu nası vazgeçiricem bu huyundan?

bizim merto boğazına erik kaçtığı dönem dışında hiç bir şeyi ağzına götürmez, sadece pamuk yemeyi seviyor eline yesin diye verdiklerimizi bile ağzına götürmez:26: oyüzden çokocan yardımcı olamıycam bu konuda
azemheval valla hiç bilmiyorum o tat nasıl önlenir:26:

acımasız bir yöntem ama ağzına attığı bi oyuncağa felan acı biber sür gerçi bişi htırlıyorum parkta ağzına attığı şeyin böcek olduğunu anlamıştınız ? ondan sonra acı biber işe yarar mı bilmem bi kez ağlar ama hiç değilse bi çok tehlikeden uzak durmuş olur ?

agzına atma huyu vardı barısında buna yeltendiği anda " bunlar mama degil bak böyle oynayacagız" diyip oyunu sürdürmeye calısıyordum, cok ısrar ederse bir ısırık almasına izin verip yenecek birsey olmadıgını anlamasını sagladım:) simdilerde cok nadir sekilde agzına atıyor kücük parcaları, bir süre sonra öğreniyorlar.

Kumandanın pilinin tamamını ağzına soktu benim chucky, eminin güzel de bi tadı yoktur ayrıca evet ağzına canlı böcek atmış bi insan evladı benim ki, dün Şeyma demiş ya yırtılmaz kitabı yırttı diye, aynısından bende de var yırttı kitabı
Yine de deneyeceğim aktiviteleri, beyin 2 yaşına kadar en çok bilgiyi alırmış

Kızlar birde bir arkadasımın önerisiyle izlediğim ve cok begendiğim bir filmi paylasmak istiyorum ve izlemenizi öneriyorum. Adı "TAARE ZAMEEN PAR" bir Hint filmi. Her öğretmen ve anne babanın izlemesi gerektiğine inanıyorum. Filmin kendisi ayrı güzel,müzikleri ayrı güzel.Internette bircok film indirme sitesinde var. Indirin izleyin, eslerinize de izletin.Fİlmin özeti (ben film özeti okumayı sevmem,benim gibi sevmeyenler okumasın) :
Kebelek » Blog Archive » Taare Zameen Par / Her Çocuk Özeldir ( Film )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…