2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

zemheri fırın tepsisine yağlı kağıt serip, yada tepsiyi yağlayıp mısır ununa buladığın hamsiyeri diziyosun sonra fırında bi güzel kızartıyorsun, neredeyse hiç kokmuyor vede yağda kızartmışsın gibi oluyor. afiyet olsun:KK56: fırın torbasında hallaç pamuğuna döner o hamsiler sakın yapma, ben yapmadım hiç ama tahminen öyle olur:KK1:

Bosna,paylaşım için çok teşekkürler(oyunlar bana Ayvalık yolcuğumuzu hatırlattı:)8 saat nasıl geçer?biraz uyuduk,biraz da boş su şişesine 2-3 zeytin attık-çikarttık:)
.devamını beklerim.tam da soracaktım,Doruk başladı mı ,nasıl diye..tek kalıyor mu orada?nasıl alıştırdılar ,bir anlatır mısın?
bizim oyun grubu şuan daha çok sosyal beceri (yemek,konuşmak,3 buçuk yaşındakiler ile oynama,onları gözlenme,),oyuncak ve yorulma anlamında faydalı..oyun grubuna gelenleri alıştırmaya çalışıyorlar,hamur ,boyama,lego vs yapılıyor ama tam değil gibi ..daha alıştırmaya çalışıyorlar..Gül bensiz oyuna dalarsa duruyor ama 30 dak ve daha öğretmenler bilinçli yaklaşmıyorlar gibi ...bekliyorum ..ortalık otursun diye..kendimce meyve öğretmene verdirtmeye çalışıyorum,iletişim olsun,alışsınlar biribirine
...
ama evde veya günde 1 parkta olmaktansa sürekli,oyun grubundaki ortam daha eğlenceli ve eğitici ..kızıma çok yarıyor

bosna bende bekliyorum oyun grubunda neler yaptıgınızı. hatta giden diğer arkdaşlarda paylaşırsa çok mutlu olurum ,
evlilik sorunu yaşayan arkadaşıma bir önerim olucak bir süre ayrı yaşamak bu herzamn güzel bir çözümdür bana göre ben böyle yapmıştım vakti zamanında + ve - eksilerini değerlendir hoca vs seni belki rahatlatacak ama çözüme ulaştırmayacak bu önerim nacizane umarım yoluna girer herşey

bu arada bizim halı oldugu gibi pastel boya halı yıkamaya gönderdim ama çıkmamış bir kısmı çamaşır suyuyla sildirdim bugün yine çıkmadı varmı bir önerisi olan
zeynep ne çekmece ne halı ne dolap hiçbir şey b ırakmadı evde oje makyaj malz hak getire artık ben unnadodan
unnado... Anneler, Bebekler ve Çocuklar'a özel alışveriş kulübü buna benzer 3 set aldım gelsin görelim oynayackmıyız

az önce aldığım bir haberle şoka uğramış vaziyetteyim

Meb'de Tüm Çalışanlara İller Arası Rotasyon - Memur, memurlar, kpss, meb, kamu personeli, işkur, memuruz, memur alımı,kamudan haberler-Memur ve memur adayları ile ilgili yayın yapan geniş içerikli memur portalı

bunun nesi var asker ve polis de aynı şekilde yer değiştiriyor diyeceksiniz haklı olarak ama duruma hazırlıklı olma diye bir şey var. biz bir an önce batıda rahat bir yere gidebilelim diye bakarken şimdi emekliliğimize kadar 4 yer daha gezeceğiz demektir bu asker çocukları gibi perişan olacak evladım ve ileride doğacak yavrum. dua edin bizler için arkadaşlar rabbim hayırlısını versin. tam bir dünya öğretmenler günü hediyesi oldu :KK53:

musti senin için ablama ankarada varmı diye sordum ,benim bildiğim hoca yok dedi, ama 40 gün sabah namazından sonra yasin okunursa büyü bozulur diye biliyorum diye ekledi. onu bi dene istersen:KK16:

zemheri fırın tepsisine yağlı kağıt serip, yada tepsiyi yağlayıp mısır ununa buladığın hamsiyeri diziyosun sonra fırında bi güzel kızartıyorsun, neredeyse hiç kokmuyor vede yağda kızartmışsın gibi oluyor. afiyet olsun:KK56: fırın torbasında hallaç pamuğuna döner o hamsiler sakın yapma, ben yapmadım hiç ama tahminen öyle olur:KK1:

hamsileri tek kat diziyoruz değil mi. iyi fikirmiş, teşekkür ederim çok işime yarayacak :KK16:

zemheri tek kat diziyoruz balıkları, eğer çok çıtır seviyorsan hamsilerin içini açıp diz, yumuşak seviyorsan kapalı diz, bir kilo bir tepsiye sığıyor zaten kapalı dizince:KK56:
habere çok şaşırdım, niye böyle bişey yapma gereği duymuşlar acaba, polislerde rotasyonun amacı, çıkar amaçlı mesleğin kullanılmasnı önlemek, yani çevre yapmasın polisler objektif olsunlar diye ama öğretmene gerek varmıydı böyle bişey bilmiyorum, bu altı bölgede doğu batı ayrımı yapılmıştır kesin ve 8 sene şark çok değilmi yaw:26:

her çarşamba olduğu gibi ilçede ortalık karıştı yine:KK19: molotofla başladılar bu sefer, akşamada öğretmenler meşale yakıp yürüyeceklermiş hayırlı olsun, yine taş yiyecez:KK1:

ahanda havai fişekler patlıyor dışarıda:KK9: ama havaya atmıyorlar hükümet konağına doğru:KK1: bugün burda mahsur kalacaz belliki:KK25:

sööleyip kaçmıyorum dönünce tüm geçmişi okuyorum bi kere öncelikle canımı hamsi çektirdiniz buralara daha gelmez giip normal balık alıcaz artk

ekspertize ittim sonrada babamlar gelmiş onlarla yeni evime bakmaya gittik eksikler fln neyse gelelim mevzuya anlatmadığım bazı gelişmeler olmuştu yine anlatmayacağım ama bilin ki bizim esele yeniden bi araya gelmemiz imkansız yinede büyük konuşmuş olmayayım adamın geri dönmek isteyip isteediği muallak ama umrumda da deil eskiden kapımda yatsın istiyodum şimdi yatsada yatmasada farrketmez ama babası babamı arayıp taciz ediyo bu konuda ki babam üzülüyo etkileniyo haliyle bide babamlar bana iyi davranınca onlar sanki bana gaz vrip boşanmamıza neden oluyolarmış gibi davrandılar aileme ayrıca bi iş mevzularaı var sudanda hala çalışmakta olan ortağı olduğumuz bi şirket var babam satmak istiyosatmıyolar kapatmak istiyo kapatmıyolar şirketin başındaki eserin amcaoğlu ve bababma acaip terbiyesizlik yapmış iice kangren oldu orası o da ayrıca geriyo öff şu cuma bitirsek de kurtulsak diyorum ama bitmiyo işte bu şirket kapanmadan da bitmez

karavanacım hakkınızda hayırlısı olsun dualarımız seninle, kararlı olman çok güzel:KK16: hep mutlu olun inşallah cemy kuzumla:KK16:
ben kaçtım kızlar yollara barikat kurmuşlarsa geri dönerim zaten:KK1:

zemheri tek kat diziyoruz balıkları, eğer çok çıtır seviyorsan hamsilerin içini açıp diz, yumuşak seviyorsan kapalı diz, bir kilo bir tepsiye sığıyor zaten kapalı dizince:KK56:
habere çok şaşırdım, niye böyle bişey yapma gereği duymuşlar acaba, polislerde rotasyonun amacı, çıkar amaçlı mesleğin kullanılmasnı önlemek, yani çevre yapmasın polisler objektif olsunlar diye ama öğretmene gerek varmıydı böyle bişey bilmiyorum, bu altı bölgede doğu batı ayrımı yapılmıştır kesin ve 8 sene şark çok değilmi yaw:26:

ben beş yıldır buradayım zaten rotasyon affına uğramama rağmen çıkamıyoruz eşim 9 yıldır urfa sınırları içerisinde çalışıyor, 10-12 yıl burada mahsur kalan bir sürü öğretmen var. ben 8 yıla takıldım madem yapacaksın polisler gibi 3 yer koşulu koy bu ne böyle askeri düzen 8 yılda bir dön bakalım çark nerede duracak. yalnız bu iş iç işleri bakanlığına ve dolayısıyla size de patlar bizden sonra gibi geliyor bana. 20 il seç bakalım biz hangisini beğeneceğiz, bölgeleştirme işi daha da sıkıntı. zaten memur çocuğuydum hiç bir zaman memleketim olmadı şimdi hayat boyu görmediğim bölge kalmayacak evladım da memleketsiz olacak çeşit çeşit okul çeşit çeşit insan Allah onlara acısın. maceraya bak be yaw... hayatımız türkiye turu yaparak geçecek :KK53::KK53::KK53::84::84::84::84::84:

ahanda havai fişekler patlıyor dışarıda:KK9: ama havaya atmıyorlar hükümet konağına doğru:KK1: bugün burda mahsur kalacaz belliki:KK25:

offfff allah yardımcıız olsun, dualarımız seninle ve sizinle :18:

sööleyip kaçmıyorum dönünce tüm geçmişi okuyorum bi kere öncelikle canımı hamsi çektirdiniz buralara daha gelmez giip normal balık alıcaz artk

ekspertize ittim sonrada babamlar gelmiş onlarla yeni evime bakmaya gittik eksikler fln neyse gelelim mevzuya anlatmadığım bazı gelişmeler olmuştu yine anlatmayacağım ama bilin ki bizim esele yeniden bi araya gelmemiz imkansız yinede büyük konuşmuş olmayayım adamın geri dönmek isteyip isteediği muallak ama umrumda da deil eskiden kapımda yatsın istiyodum şimdi yatsada yatmasada farrketmez ama babası babamı arayıp taciz ediyo bu konuda ki babam üzülüyo etkileniyo haliyle bide babamlar bana iyi davranınca onlar sanki bana gaz vrip boşanmamıza neden oluyolarmış gibi davrandılar aileme ayrıca bi iş mevzularaı var sudanda hala çalışmakta olan ortağı olduğumuz bi şirket var babam satmak istiyosatmıyolar kapatmak istiyo kapatmıyolar şirketin başındaki eserin amcaoğlu ve bababma acaip terbiyesizlik yapmış iice kangren oldu orası o da ayrıca geriyo öff şu cuma bitirsek de kurtulsak diyorum ama bitmiyo işte bu şirket kapanmadan da bitmez

ben dondurulmuş aldım canım burada güvenilir taze balık bulmak imkansız, hani bilgin olsun da kıskanma :KK1:
o kadar çirkefleştiler yani, fazla değil mi böylesi, kusura bakma ama sen evladımın akrabaları der onlara insan gibi davranırken onlar senin ailene etmediğini bırakmıyor. salon kadını çizgisinden çıkarır bunlar adamı, be aklı eksikler grubu oğlunuz melekti de bu kız kendi mi etti bunları, hangi çağda yaşıyoruz da sen dön diye ailene rahatsızlık verebiliyorlar. dağda eşkiyalık yapıyorlar sanki. oy dellendim şiştim gene :KK53:
sen neden anlatmıyorsun ki bize ne olmuş yani, kime dökeceksin içini başka, korkarım yakında ailenin de sabrı taşıp sert konuşmaya başlayacaklar.

Uykusuz, yorgun, suratsız bir anneden günaydın :)

Karavana, hakkınızda hayırlısı olsun. Ben geçen hafta seni çok kararlı gördüm ve bundan dönmeyeceğini umuyorum, o adamdan sana koca olmaz.

Mustim, sizin durumunuz daha farklı, benim gönlüm hala sizin bir araya gelmezinden yana. Allah sizin de hakkınızda hayırlısını versin.

Oyun grubu ile ilgili sorulara kısaca cevap vereyim. Bizim grupta şimdilik 3 kız bir Doruk var. Moderatörümüz bir uzman psikolog, onun yönlendirmesi ile anne ya da baba eşliğinde şarkılar söylüyoruz, önceki mesajımda anlattığım türde oyunlar oynuyoruz. Çocukların dikkat süreleri kısa, o yüzden 1 saat sürüyor ve haftada bir gün gidiyoruz. Doruk da diğer çocuklar da şu an tek kalmıyorlar, bu şu an için istenen bir durum da değilmiş. Bizim durumumuz kreş gibi yerlerden farklı, amaç sadece oyun oynamak, yemek yemiyoruz, su dışında bir şey içmiyoruz, zaten bir saat su gibi akıp geçiyor. Doruk oyuna bir süre ilgi gösterip, sonra özgür takılmak istiyor. Ama 22 aylık bir kızımız var, aynı oyunu müthiş bir odaklanma ile yarım saat oynuyor mesela :) Hafta içinde sık sık orada öğrendiğimiz şarkıları söylüyorum, hemen gülüyor, güzel hatırlıyor demek ki :)

Aklıma geldikçe yazarım yine...

şarkılara gülüyormuş doruk paşa, yerim ben onu:KK16:
merto sabah 6 da kalkmış, tvyi açmaya çalışmış açamamış, sonra tepeme çıkmış aç aç diyo, gözümü bi açtım üstümde elinde kumanda:KK9: açmadım uyusun tekrar diye, ama uyumamış sıpa oyuncakları ile oynamış, bende kalktım yumurcak tv yi açtım biraz izledi ben uyudum ,babası kalkınca hepbirlikte işe hazırlandık, dişlerimizi birlikte fırçaladık, çok hoşuna gidiyo bizi taklit ediyo sıpam:KK1:
dün evlilik yıldönümümüzdü ama kutlamadık, akşam yemeğe götürecekti kociş beni ama eve çok geç geldi, öğretmenlerin meşale sevdası yüzünden beklemede kaldılar emniyette, sonrada ben kıyamadım o yorgunlukla dışarı çıkarmaya, hafta sonu bişeyler yaparız dedim, pizza yapıp yedik, mertoyada patates kızarttım koydum önüne pıtır pıtır alıp yedi minnacık parmaklarıyla, çok seviyor patates kızartmasını, içgüdüsel galiba,patates kızartmasını sevmeyen çocuk yok hiç:KK56:

Son düzenleme:
Uykusuz, yorgun, suratsız bir anneden günaydın :)

Karavana, hakkınızda hayırlısı olsun. Ben geçen hafta seni çok kararlı gördüm ve bundan dönmeyeceğini umuyorum, o adamdan sana koca olmaz.

Mustim, sizin durumunuz daha farklı, benim gönlüm hala sizin bir araya gelmezinden yana. Allah sizin de hakkınızda hayırlısını versin.

Oyun grubu ile ilgili sorulara kısaca cevap vereyim. Bizim grupta şimdilik 3 kız bir Doruk var. Moderatörümüz bir uzman psikolog, onun yönlendirmesi ile anne ya da baba eşliğinde şarkılar söylüyoruz, önceki mesajımda anlattığım türde oyunlar oynuyoruz. Çocukların dikkat süreleri kısa, o yüzden 1 saat sürüyor ve haftada bir gün gidiyoruz. Doruk da diğer çocuklar da şu an tek kalmıyorlar, bu şu an için istenen bir durum da değilmiş. Bizim durumumuz kreş gibi yerlerden farklı, amaç sadece oyun oynamak, yemek yemiyoruz, su dışında bir şey içmiyoruz, zaten bir saat su gibi akıp geçiyor. Doruk oyuna bir süre ilgi gösterip, sonra özgür takılmak istiyor. Ama 22 aylık bir kızımız var, aynı oyunu müthiş bir odaklanma ile yarım saat oynuyor mesela :) Hafta içinde sık sık orada öğrendiğimiz şarkıları söylüyorum, hemen gülüyor, güzel hatırlıyor demek ki :)

Aklıma geldikçe yazarım yine...

günaydın canım ya çocukların hoşuna gidiyor kuzenimin gittiği kreşteki oyunları bende cadıya evde deniyorum ikimiz yaparken bile çok mutlu oluyor , bende katılmayı zaten çok istediğimi ibliyorsun bakalım inşallah diyeceeğim artık kesin gelirim demeye yüzüm yok :) olamayabiliyor malum biliyorsun , dengesiz durumalr içindeyiz, bu arada dün analttığın oyunalrdna da denedik traş köpüğüne parmak boyası süperdi ama son sahneyi gören annemİN ÇIĞLIKLARI İLE OYUN BİTTİ :)

X