2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

zemheri bizde rotasyon var zaten hep vardı, il emniyet müdürünün keyfine bağlı olarak istediği zaman 5 yılını doldurmuş tüm memurlara rotasyon yapabiliyor maalesef,ama bizim teşkilatta sağlık ve eğitim gibi nedenlerle bu rotasyonu geciktirebiliyoruz biz, dilekçe ile başvurup çocuğunun eğitim gördüğü yerde kalabiliyorsun yada tedavi gören biri varsa ailende orda kalabiliyorsun o açıdan iyi yani ama bizim şuan bir kez şark mecburiyetimiz var, emekli olana kadar 2 ye çıkarsa şaşırmam hiç

Doruk sevmiyor patates kızartmasını :) Makarna seviyor. Dediğin gibi, minicik parmaklarıyla bi güzel yiyor ki :)

Evlilik yıldönümüzün kutlu olsun, sağlıkla, mutlulukla nice yıllar kutlayın inşallah...

Biliyorum canım, olsun, ben anlatırım size yaptıklarımızı, evde denersiniz, buluşmalarda da yaparız birlikte... Açıkçası, çok da şart olduğunu düşünmüyorum, daha çok anlamıyorlar. Şimdi 10 haftalık yeni bir program başlıyor, ben de götürüp götürmemek konusunda kararsızım.

Traş köpüğü - parmak boyası ikilisi evde gerçekten çığlık attıracak manzaralara sebep oluyor. Ben umursamıyorum ama benim annem de şoka girdi gördüğünde.

sinirden tüm gece uyumamış bir anneden günaydınlar nerden başlasam öncelikle bizim oyun grubumuzda henüz 1 kere gitmek nasip oldu uzman psikolog flan yok e haliyle oldukça amatör kreş gibi deil sadece oyun ve merkezin tek özellii sürekli ingilizce konuşuluyor olması çocukları yabancı dile hazırlıyor bense sadece arkadaşları olsun dye gönderiyorum sınıf 4 kişi 2 erkek 2 kız

gelgelelim sinirime öncelikle ben evi temizlettikten v yazlıktaki tüm eşyaları tşıdıktan sonra eltim taşınmaktan vazgeçtiklerini kasım sonuna kadar yazlıkta kalacaklarını bildirdi bana geldiler o valizleri falan nasıl hazırladım nasıl indirdim götürdüm isk deki eve çıkardım te başıma kimse düşünmüyo bebeğin yatağı ütü masası vs hepsi yazlıktaydı ben sırtladım kimsem yoktu taşınmaktan vazgeçmişler kadına o kadar temizlik parası verdim hadi onu geçtim akşam ben taşınayım esere sorayım getir götür yapsın yada uygun bi forml düşüneyim diyorum kibarca bakıcı işini çıtlatmak var aklımda eltim dedi ki biz kv ile düşündük sen iske git gündüz bende kalsın gece de kv bakarmış sen hafta sonları alırsın dedi bende şalter attı dedim böyle saçma sapan bişeyi nasıl bana teklif edebiliyosunuz aklınız nerde artık ağzıma ne geldi de söyledim hatırlamıyorum bu kızı da kırmak istemiyorum oğlumda hakkı büyük neyse sabah bırakırken anlamış hatasını öyle demek istemedik falan diyo ama geçti artık ona da söyledim bakıcı arıyorum diye esere de söyledim gerisi de beni bağlamaz

1-parmak boyasını kırtsiyedenmi aldınız oyuncakçıdanmı:26:
2- lekesi çıkıyormu
3- yere bişey seriyormusunuz ayrıntı vererek anlatın nasıl oynuyorsunuz,bende çığlık attırayım oğluşuma
Ben burda no-va marka pastel boya bile bulamadım,parmak boya bulurum inşallah

Nefesim daraldı okurken, Allah sana sabır versin.
Hayırlısıyla, iyi bir bakıcı bulursun inşallah...

Parmak boyası P.lay.doh ve Mot.her.C.are marka olanlar güzel. Orada bulamazsın. Şimdi şöyle yapıyoruz, sen bana adresini mail atıyorsun, ben hafta sonu Doruk'a alırken Mert'e de alıyorum, pazartesi günü de kargo ile gönderiyorum. Çarşamba akşamı oynamaya başlıyorsunuz :) Başka istediğin bir şey varsa yaz amirim, onları da alırım, zati alışveriş yapacam.

Halı koltuk gibi yerlere kabacıklı naylon ya da çarşaf seriyorum, oralardan çıkmıyor. Sert yüzeylerden çıkıyor. Oynadıktan sonra banyo şart :)

P.lay.doh marka olanlar kavanoz gibi bişeyin içinde, Doruk ellerini daldırıyor, sonra kağıda masaya yüzüne gözüne bana sürüyor :))) Mot.her.C.are olanlar sıkarak kullanılıyor, yaprak, kağıt gibi yerlere sıkıp eliyle boyuyor.

Karavana canım benim allah yardımcın olsun, bol sabırlar diliyorum sana Bu senin sınavın arkadaşım, yarına kadar dayan, yarından sonra kendini daha rahat hissedeceksin inşallah

bu buşamba naylon masa örtüleri varya onalrdan seriyorum altımıza halının üstüne yada masada isek masaya , ve boyadna hiç korkma bulaştığı heryerden hiç leke bırkamadna çıkıyor cnaım tma anlamı olmasada çok eğleniyor canım :)

Bosnam canım benim haftasonu mardine gidecez orda bulamazsam senden rica ederim, çok sağol canım benim Yaww seviyorum sizi iyiki varsınız

canım neydi markası hatırlamıyorum ama ben ilk aldığım parmak boyaları çok daha kaliteli idi içinde özel yağlı kağıdı vardı , kalıpları ve kalıp süngerleri vardı hatta içinde birde kum boyaması yapması için sürpriz hediyesi vardı , ama sonra gittiğimde onu bulamadım kutualrıda yok ve onalr çok daha kolay çıkıyordu heryerden bulursam mutlaka bilgilendireceğim

ağzım açık okudum diyecek bişide bulamadım

günaydın herkese

çok uykusuzum çok.nedenini yazma gereği duymuyorum,siz anladınız zaten.
bende alacağım parmak boyası ama henüz cesaret edemedim.zevk aldığı herşeyi yapması serbest,sonuç kirlilik bile olsa ama benim sıpa sabit durmuyorki,oturup oynamaz,gezer.şimdi o boyaları evin heryerinde görmek var birde.ama yok yok alayım ben yinede.
dün burdan biryerden bir çizme aldım kendime,olay çizme bu arada 15 gündür bekleniyor,ben kaçıncıya gidip geliyorum,sonunda aldım sanıyordum,alamamışım genebu seferde kutunun içine iki farklı model koymuşlar,bugün yine gitmek zorundayım.hödük memleketin hödük insanları,ne olcak

Bosnam canım benim haftasonu mardine gidecez orda bulamazsam senden rica ederim, çok sağol canım benim Yaww seviyorum sizi iyiki varsınız

Tamam amirim, nasıl istersen... İstediğin zaman söyle, bana da gezmek için bahane olur :)
Ben de seviyorum sizi bea :)))

Gezmek deyince, dün bakıcı Doruk'u dışarı çıkarmamış, hava da güzeldi, ben de gidince sahile indireyim, deniz havası alsın dedim. Hava kararmadan gidelim diye de taksiye bindim. Trafikte kaldık, gidene kadar güneş battı, ortalıkta kimse kalmadı. Biraz oynadık, hava iyice karardı, ben de beni bayıltıp Doruk'u kaçırırlar diye korkup geri dönmeye karar verdim. Dönüş için uzun süre taksi gelmedi, ben etrafa bakındıkça, bütün özel arabalar korna çaldı, çocuklu kadına ! Ben de hepsine küfür ettim. 15-20 dkdan sonra bir taksi geldi, normalde şoförler inip puseti kendileri bagaja koyuyorlar, bu inmedi, çocuğu oturt da bagaja koy arabayı dedi :) Önce Doruk'u koydum arabaya, sonra dedim ki ya ben bagaja giderken adam gazlayıp Doruk'u kaçırırsa :)) Bunu kucağıma aldım, arabayı bagaja öyle koydum, taksici kızdı :) Sonra bindik, yine trafikte kaldık, eve gidene kadar turşuya döndüm. Bakıcıya trip atar mısın çocuğu dışarı çıkarmadı diye, al sana sahil sefası :)))

önce yazcanın ayakkabı hikayesine güldüm ama bosnacan çocuk kaçırma senaryolarına daha çok güldüm, aynı benim gibisin bende hep böyle senaryolar üretiyorum kafamdan beyim çok gülüyo halime delüüüü diyo, bende sana diyecem delüüü diye, taksici çocuğu oturtta bagaja koy dediği anda ben asla o taksiye binmezdim, hizmet sıfırmış yani dolmuşa binerdim daha iyi yani gıcık oldum adama
bu rada bi arkadaşın başına gelen bi olayı anlatmak istiyorum size, bir ara msnde mail olarak yollanıyordu bu hikaye hepsi gerçek az sonra

Selamlar. Uzun zamandır yazamadım, ara ara takip ettim sizleri uzaktan. Beni tanıyanlara son durumumu bildireyim:15 haziranda is bası yaptım üniversite tatildi, yıllık izin falan derken ağustos ortalarına kadar yine evdeydim.sonra ders programımı hazırlamaya başladı bölüm başkanlığı, o zaman baktım ciddi ciddi işe baslıyorum "yok dedim ben daha hazır degilim oğlumdan ayrılmaya,50 küsur yaşında ancak emekli olabilecegim nerden baksan 25 yıl daha calısacagım, oğlum bir daha bebek olmayacak,devlette tam ben dogum yapınca ücretsiz izni 2 yıla çıkarmış" vs. gibi düşüncelerle ani bir kararla tekrar ücretsiz izne cıktım.Oğlumlayım mutluyum:)Subat 15 iş başı karar değiştirmezsem eger, mayıs 26'ya kadar uzatabilirim bakalım daha karar vermedim.

Çocuklarla yapılacak aktivitelerden bahsetmissiniz, çubuklarla 2 aydır oynuyoruz. baharatlık deliklerinden atıyoruz (simdi renkli baharatlıklara gecip,aynı renkli cubugu aynı renkli baharatlıga atma oyununa gececegiz), et-tavukların altına konan köpük tabaklar var ya onlara saplayıp delik acmaca oynuyoruz, cocuklugumuzda vak.ifbankın kaplumbaga sekilinde kumbarası vardı bilmem hatırlar mısınız annem saklamıs onu gecen bulduk onun deliginden cubukları atıp kaplumbagayı besliyoruz. hergun kablumbagayı gösterip "bagbag mama" diyor oglusum,hayvan beslemyi ogrendi cubuklar sayesinde, ve evet bagbag kaplumbag oluyor barıscada:) bunun dısında uzun süredir kola sisesi kapagı biriktiriyordum. legene su koyup bu kapakları icine atıyoruz, oyuncak süzgecle kapak tutmaca oynuyoruz.tutttugumuz kapakları kovada biriktirip tekrar su dolu legene dokuyoruz, saatlerce suruyor bazen bu oyun, sonucta sırılsıklam bir üst ve ev kalıyor tabi ama cok keyif alıyor bebişim.havalar güzelken deneyin.kapak yerine su üzerinde kalacak ıncık cıncık da olur tabiki.takip ettiğim cok güzel siteler var bebeklerle yapılacak aktivite örnekleri veren ekleyecegim birazdan.

Süpermiş, bulursan yaz mutlaka...

Al al, Doruk da masa başında 3 dk falan oturuyor, sonrası feci :)

Değişik çizmelerini güle güle giy :)

Ben de kendime gülüyorum ama bi yandan da bu ihtimal çok var yaw, neler okuyoruz. Benim ciddi fobimdir bu :)
Sahilden eve dolmuş yok be amirim, hatta yakınına bile yok, yoksa taksiye biner miyim...

Çok doğru bir karar vermişsin, çok sevdim :) Hayırlısı olsun :)

bayan arkadaşın biri ankarada otobüs durağına gidiyor bekliyor, bankta üç tana genç kızlı erkekli oturuyor, yan taraftaki çay bahçesinden üç tane çay geliyor bunlara, ikisi alıyor, üçüncüsü diyorki ben içmeyecektim çay banadamı söylediniz, sonra gençler bayan arkadaşa soruyorla siz alırmısınız boşa gitmesin, yok falan diyor kız ama ısrar sonucu içeyim ozaman diyor teşekkür edip içyor,sonra otobüs geliyor hepbirlikte biniyorlar, kızın başı dönmeye başlıyor, şüpheleniyor erkek arkadaşına msj atıyor ben otobüsteyim hemen beni şu durakta karşıla diye, otobüsün plakasını veriyor, şüphelendiği konudanda bahsediyor kısaca arkadaşına mesajda, adam hemen atlıyor arabasına iki dakikada otobüsü yakalıyor durduruyor bi bakıyor kız bayılmış bu gençlerde kucaklamışlar kızı indirmeye çalıyor hemen alıyor kızı ellerinden doğru acile, dr diyorki intiharmı etti kız arkadaşınız 5 dakika daha geç gelseydiniz ölmüştü, ilaç vermiş .kk..kk..kk..kk..kk..kk..kk..kk.ler organlarını alacaklarmış, gençler yakalanmış tabi Türk polisi yakalar demem oki siz siz olun tanımadığınız kimselerden yiyecek içecek almayın, kalabalık ortamda olsanız bile yani:18:

BOSNA nın senaryolarının fazlası bende var,anlatsam yarılırsınız,roman olur.
oyüzden yadırgamadım

Kapak oyunu süpermiş, bayıldım, bugün gider gitmez yapacam, Doruk bayılır. Paylaştığın için teşekkürler :)

Gerçek miymiş bu, çok duydum ben bu hikayeyi, Allah korumuş...

BOSNA nın senaryolarının fazlası bende var,anlatsam yarılırsınız,roman olur.
oyüzden yadırgamadım

Bi tanıdık boşuna manyak anneler kulübü demiyor :)))

TARÇINLI KURABİYEM: +18
Helping Little Hands: Car Color Matching Parking Lot
The Imagination Tree: Discovery Box 3: Straws
No Time For Flash Cards
Montessori Egitimi: 0-2 Yas Oyunlari
AKTIVITELERIMIZ: 18m+
Totally Tots: Simply Made ~ Lacing Tools
OYUN DÜKKANI
Her Güne Bir Eğlence: 12-24 Ay

ayrıca bebegi kitap dergi okumaktan hoslananlara TÜ.BİTAK'ın Meraklı Minik dergisini siddetle öneririm, hergün 1 saatimizi dergi okumaya ayırıyoruz.cizimler ve ekleri (genelde flash kartlar oluyor) cok güzel. incelemek isteyenler icin linkte vereyim..
http://www.tubitak.gov.tr/merakliminik/
bebişlere ve size bol eglenceler:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…