2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ben brokoliyi buharda pişirip veriyorum Pelin'in eline. Çiçek gibi tutuyor, kemirip yiyor.Bazen de soğan, havuç, patatesle pişiriyorum.

Karnıbaharı bi kez kusmuştu bi daha tane olarak vermedim, çorba yaparken kullanıyorum ben de ıspanak ve karnıbaharı.

Ama artık diş sayısı 16 çıktığı için sert yiyecekleri daha rahat yemeye başladığını keşfettim. Mesela iki gündür elma kemiriyor. Bu da beni çok mutlu ediyor. eskiden olsa boğazına takılır ve kusardı:KK43:

size biriki sorum olacak:
1- bebişler yemeklerini ortalama ne kadar sürede yiyor
2- yemek yedirirken sabit yerdemi oturuyorlar yoksa duruma göre ayakta, peşinde dolanarak, masada falanmı yiyorlar
3- yemeklerini kendileri yiyormu, yiyorsa nasıl teşvik ettiniz buna
4- kaç öğün yiyorlar
5-aburcubur olarak neler yediriyorsunuz
yazcan gibi tehdit etmiyorum ama herkes cevaplasın kafamı bozmayın uleyyyn:KK52:

1- bebişler yemeklerini ortalama ne kadar sürede yiyor ( karnı ne zaman acıkırsa karını acıktığında avcayip huysuz olur anlarız aç değilse öyle saatle felan yemez gelişimi çok şükür yerinde canım )
2- yemek yedirirken sabit yerdemi oturuyorlar yoksa duruma göre ayakta, peşinde dolanarak, masada falanmı yiyorlar ( mama sandelyesinin bağlarını artık kendi çözdüğü için iş yapmıyor bazen dolanarak tv izlerken suyla oynarken ansıl kandırısak , biz yemek yerkende masada oturuyor kendisi yiyor )
3- yemeklerini kendileri yiyormu, yiyorsa nasıl teşvik ettiniz buna ( köfte patates bezelye gibi yemekelri kendi yiyor ama karma çorba , meyve püresi ve yoğurt veriyorum ben hala ve işte onu binbir oyunla yiyor :)
4- kaç öğün yiyorlar ( hiçç belli olmaz )
5-aburcubur olarak neler yediriyorsunuz ( çukolata , cips , cola az çok az çocukalr yerken bende veriyorum ama colayı biberona koysam 3 biberon içecek akdar seviyor ben çay bardağının dibine sulandıraak verip kandırıyorm , ki o bile bana çok zararlı geliyor )
yazcan gibi tehdit etmiyorum ama herkes cevaplasın kafamı bozmayın uleyyyn:KK52:

bu şekilde cevapladım inşallah düzgün çıakr anlaşılır :) :)

herkese merhaba:))
hemen kendimdenbaşlayayım:)) ben iyiyim..oğluşum da iyi (kudurması dışında)..çok şükür yemek yemeye başladı:)) dr umuzdediği gibi memedensonra 1 ayı buldu..bişey olacak da bozulacak diye ödüp patlıyor..sabah mama diye uyandı.sevinçten uçtum tabi..
Biz de böyle..herkesler iyidir umarımm:KK16:

2- yemek yedirirken sabit yerdemi oturuyorlar yoksa duruma göre ayakta, peşinde dolanarak, masada falanmı yiyorlar
4- kaç öğün yiyorlar

1-açsa ve çorba içiyorsa 10-15 dk.,pütürlü şeyler biraz daha sürüyor.gerçi benim oğlum çoğu şeyi çiğnemeden yutuyor:KK37:

2-yemek yerken genelde reklam izliyor maalesef bu bizim sorunumuz.mama sandalyesini sevmiyor,atlamaya çalışıyor,bu sebeple çoğu zaman yerde oturarak yiyor.başka türlü asla sabit kalmıyor.

3-hayır yemiyor,ben yediriyorum.eline bişey verdiğimde onu yiyor ama kaşık,çatal kullanmıyor,tabakla koyarsam önüne tabağı ters çeviriyor,sonra dökülenleri eliyle tırtıklıyor,parçapinçik ediyor,canı isterse bir-iki tanede ağzına atıyor.

4- 3 ana-2 ara öğün yiyor.ana öğünler belli zaten,aralardada meyve,tatlı,yoğurt falan yiyor.

5-aburcubur olarak sadece çubuk kraker ve çikolata veriyorum,çünkü çok seviyor.çikolata dediysemde kare bir çikolatanın 2 küçük parçası kadar veriyorum.

Son düzenleme:
4- kaç öğün yiyorlar

gülsancım..
1-10-15 dk da yiyor ..
2-artık sabit duruyor..(önceleri neydi..elimde kaşık peşinde odaları geziyordum..:KK19:)
3-biz yerken onada servis koyuyorum.yesin yemesin.açsa kendisi döke saca yiyor:)..8.aydan beri mutlaka bizimle sofraya oturtuyorum ..eline de catal kaşık veriyorum..öyle öyle alıştı ..eline verdim hadi sen ye diye.şimdilerde kendisi yemek istiyor zaten(üşenmezse tabe..çok üşengeç bir oğla sahibim:KK1:)
4-üç ana 2 ara öğünyer kendileri..(nasıl bimutluluk ...şevkle yazıyorum vallahi :KK9:)
5-babamız hertürlü aburcuburla tanıştırdı sağolsun..ama ben patates kızartması ve iyi bir markanın minik çikolatası dışında vermiyorum bişey..

4- kaç öğün yiyorlar

merhaba
öğün ortalama 20 dak.yemedi ise veya az yedi ise ortaa bırakıyorum.oyun diye bir kaç kaşık yer
kahvaltı masaya göz atar,lokma alıp kaçar ...öğlen kreşte yediği için sandalyede kendisi yer ..son birkaç kaşık çağırıyorum,yiyor..akşam ortaya koyuyorum ,gelip yiyor kendisi (kreşten sonra öyle oldu)..yok eskiden heryerde dolaşarak
3 ana ,arada 2 öğün meyve yiyor
arada kendim çıkolata,dondurma ..tadımlık

slm millet :KK71:
kociş sağ ve salim döndü çok şükür ve-nice den iki swit almış oğlumuza, sınavı pek parlak değil ama geçer puan alacak gibi. yalnız bu sınav puanlarının bakanlık tarafından kullanılmayacağına dair bir söylenti var yeni kanun hükmündeki karanamede mülakat maddesi var bu da torpiller havada uçuşacak anlamına geliyor :KK58:
hasta annişlere çoook geçmiş olsun.
ya klimaların plazma kısımları var havayı temizlemek için ben sürekli açık tutarım onu kullandığımız sürece de deniz hiç hasta olmadı.
bulluşmaların güzel geçmesine çok sevindim.
ben de cumartesi okulumuzun bayan personelleriyle kahvaltıdaydım çok eğlendik arada kaçamaklar iyi geliyor doğrusu

dün babası oğluşu berbere götürdü önce kendisi traş olmuş sonra denizi yapmışlar hiç ses çıkarmamış, kabak lafalı bir oğlum oldu :KK69: bizde saçlar halen oluşum aşamasında olduğundan bu kışı sıfır kesimlerle geçireceğiz sanırım

birde görenler cevaplarsa çok sevinirim:KK3:
arkadaşlar ıspanak,karnıbahar gibi besinleri almaya başladınız mı?Ben geçen gün pazarda gördüm çıkmışlar,ama sanki daha erken değil mi?Kıpırcan ikisinide severek yiyor,erken değilse alacağım.

hasan bu gün karnıbahar almış vakti gelmiştir bence, brası bile serinledi hafta sonu çünkü. ben karnıbaharı haşladıktan sonra yoğurt un yumurta nane pul biberle hazırladığım harca bulayıp fırınlıyorum sarımsak da konuabilir tabi. kalori kaçağı yapıyorum kızartmayarak. deniz geçen yıl seviyprdu bakalım bu yıl ne yapacak

Ben ikisini de veriyorum Yazcım. Zaten ıspanak yazın da oluyo.

Pelin'in de favorisi arabalar ama gerçek olanları! Arabayı kim sürerse sürsün pusuya yatıyor,şöför koltuğu boşalır boşalmaz kendini arkadan öne atıyor! Anahtarı kontağa takmaya çalışıyor, vites değiştirip direksiyon çeviriyor. Hani uzansda gaz fren pedallarına da basacak haspam!Ve bu sevda bitmiyor! Saatlerce orda oturuyor, hatta radyoyu fln da açıyor...:KK35:

hafta sonunun güzel geçmesine sevindim. bak sen kaynanın talihsizliğine :KK9: kime ne yapmışlar acaba :KK47:
bir araba manyağı da bizde var koltuk boşsa zaten atlıyor hemen vtes direksiyon usta şöför zannedersin, ama babası direksiyondaysa vay halimize babasının kucağına oturup kullanacakmış arabayı izin çıkmayınca da arabanın hareketinden duruşuna kadar resmen yıkıyor ortalığı. sırf o yüzden araba almayı erteleyebiliriz

4- kaç öğün yiyorlar

1- ortalama bir süra malesef mevcut değil :) egoşun keyfine kalmıs
2- kurtlu kuzu oturamaz peşinde gezerim cok nadir oturup uzun süre yer
3- hepsini değil corbayı mutlaka ben içiriyorum onun dısında küçük çatal veriyorum eline (cocuklar için sert plastik catallardan) ugrasıyo kendisi daha cok yiyo
4- sabah-ögle aksam- arada meyve -yogurt ama mutlaka 3 öğün
5- abur cubur cubuk kraker balık kraker cici bebe ... h.sonu arabada dursun diye izmre giderken cips aldım :KK43:(( ama cok oyalandı fıstıklı cips :)))) eve sokulmayacak ama sadece araba yolculuklarında

aha da cevapladım :))

4- kaç öğün yiyorlar

1.ben yediriyosam ve çok açsa 10-15dk da yoksa sabır seviyeme göre değişebiliyor bu süre
2. %99 mama sandalyesinde yer.Eğer taneli bişey yiyorsa köfte, pilav, şeftali gibi oyun oynarken gelir bir lokma alır gider.Sonra geri gelir bi lokma daha alır gider. Peşinde koşmak beni çok yoruyor, bi de sürekli dizlerimin üzerine çöküp kalkınca tansiyonum düşüyor o yüzden mama sandalyesinden başka bi yerde yedirmemeye çalışıyorum.
3. ekmek, köfte gibi kendi eliyle yiyebileceği şeyleri yiyor. Mama sandalyesinin sehpasına küçük parçalara ayırıp koyuorum önüne, pepeye kediye köpeğe, oyuncak bebeğe yediriyorum derken kendi yiyor. Çok hoşuna gidiyor. Bi de yakın zamanda bizim gibi sandalyeye oturup çatal kaşıkla yemeye özenmeye başladı. Bazen ben çorba içirirken bi kaşık da onun eline veriyorum. bi kaşık ben ağzına götrürüyorum, bi kaşık kendisi yiyor.Bi şeyleri becerdiğini görmek onu da çok mutlu ediyor:)
4. 5 öğün yiyor
5. abur cubur yemiyor.
hemen kendimdenbaşlayayım:)) ben iyiyim..oğluşum da iyi (kudurması dışında)..çok şükür yemek yemeye başladı:)) dr umuzdediği gibi memedensonra 1 ayı buldu..bişey olacak da bozulacak diye ödüp patlıyor..sabah mama diye uyandı.sevinçten uçtum tabi..

Hoşgeldinnn!!:86::81:Çok sevindim iyi haberlerine Özgür'ün :KK66: Memeyi nasıl bıraktınız ben onu kaçırmışım galiba :44:

merhaba bu arada , h.sonu kacamak yapıp focaya gittk arkadaslar cok cagırıyolardı ... gittiğimiz arkadasların kızı egostan tam 1 yıl büyük mart dogumlu onu görünce bir umut dogdu bana :))) gecen sene aynı egoş gibiydi cok hareketli yerinde durmayan oyuncaklarla ilgilenmeyen zararlı seylerin peşinde kosan bi çocuktu ,bu sene Allahım oyuncaklarla oynuyo masada oturuyo deli gibi gezinmiyo Dedim hadi inşallah egoşda seneye böle biraz uslanır belki :)))

ctesi hep beraber yemege gittik totom yer görmedi diyebilirm devamlı egosun peşinde gez dur gez dur , pazar daha iiydi kociş oglus deniz kenarında yürüyüşe cıktık cok huzurlu sakin bir gündü cok şükür :)

hoşgeldin canım,iyi olmanıza çok sevindim ikinizinde.aman maşallah diyelim kuzuna.
memeden kesmişsin,darısı başıma,ama yapamadım ve vazgeçtim.yemesinden dolayı sorun değil meme bizde,gecede enaz 4-5 kez kalkmasından dolayı sorun:KK59:

slm millet :KK71:
kociş sağ ve salim döndü çok şükür ve-nice den iki swit almış oğlumuza, sınavı pek parlak değil ama geçer puan alacak gibi. yalnız bu sınav puanlarının bakanlık tarafından kullanılmayacağına dair bir söylenti var yeni kanun hükmündeki karanamede mülakat maddesi var bu da torpiller havada uçuşacak anlamına geliyor :KK58:
hasta annişlere çoook geçmiş olsun.
ya klimaların plazma kısımları var havayı temizlemek için ben sürekli açık tutarım onu kullandığımız sürece de deniz hiç hasta olmadı.
bulluşmaların güzel geçmesine çok sevindim.
ben de cumartesi okulumuzun bayan personelleriyle kahvaltıdaydım çok eğlendik arada kaçamaklar iyi geliyor doğrusu

dün babası oğluşu berbere götürdü önce kendisi traş olmuş sonra denizi yapmışlar hiç ses çıkarmamış, kabak lafalı bir oğlum oldu :KK69: bizde saçlar halen oluşum aşamasında olduğundan bu kışı sıfır kesimlerle geçireceğiz sanırım

hasan bu gün karnıbahar almış vakti gelmiştir bence, brası bile serinledi hafta sonu çünkü. ben karnıbaharı haşladıktan sonra yoğurt un yumurta nane pul biberle hazırladığım harca bulayıp fırınlıyorum sarımsak da konuabilir tabi. kalori kaçağı yapıyorum kızartmayarak. deniz geçen yıl seviyprdu bakalım bu yıl ne yapacak

hafta sonunun güzel geçmesine sevindim. bak sen kaynanın talihsizliğine :KK9: kime ne yapmışlar acaba :KK47:
bir araba manyağı da bizde var koltuk boşsa zaten atlıyor hemen vtes direksiyon usta şöför zannedersin, ama babası direksiyondaysa vay halimize babasının kucağına oturup kullanacakmış arabayı izin çıkmayınca da arabanın hareketinden duruşuna kadar resmen yıkıyor ortalığı. sırf o yüzden araba almayı erteleyebiliriz

Ciclerini iyi günlerde kullasın paşa :KK6:Eşinin sağasalim gidip dönmesine de sevindim canım. Torpil ne yazıkki devletin her yerinde var. Ne sınavına girmişti eşin?

Evet o haftasonu kaçamakları beni de çok rahatlatıyor. Ama bütün öğretmenler yüksek perdeden konuşmaya alışkın olunca ciyaaaakkk viyaakkk seslerinden başka bişey anlaşılmıyor :KK52:Kalabalık yüzünden çoğu zaman baş ağrısıyla eve döndüğümü bilirim..

Ben Pelin'in saçlarını daha hiç kestirmedim. Toplatmıyor da. Saçları gözünün içinde yoluk yoluk geziyoruz!!:KK35:

cek aldi pazardan ispnk. pirasa. brokoli karnbhar gayet iyi gorunuyolar canim.
dun etli nohut yedi kuzum sewrek
bugunde yogurtlu ispank wericem ama yogurt we ispnk demir emilimine comak sokarmi die dusunyorum? ????

bn seni aradim dit dit edip kapandi hep 532liyi. bnm numaram ayni sonu 35 isteeeee! burcyuda aryamadim nosu yok sinirden delirdim durdum
buraya yazdim biri esoya fln ulassin bni arasin die ama kimseler gormedi sanirim

:KK61::KK3:

nerdeymis burasi link fln wersene yada isim

Gmen's Ranch Binicilik Tesisleri

hoşgeldin canım,iyi olmanıza çok sevindim ikinizinde.aman maşallah diyelim kuzuna.
memeden kesmişsin,darısı başıma,ama yapamadım ve vazgeçtim.yemesinden dolayı sorun değil meme bizde,gecede enaz 4-5 kez kalkmasından dolayı sorun:KK59:
Pelin'i anlatmışsın sanki...:83:

süre söylemek zor karnı açsa 10 dakikada yer ama aç değilse ya da oynayası varsa yarım saati geçtiği ooluyor.

çok açsa oturur değilse gezer peşinde koşarız video açarız, bisikletine biner... vs vs

her öğün ona da servis açıyorum ama nadiren kendisi yiyor, bi ara kaşıkla pilav falan yiyordu ama şu ara kesti onu

4- kaç öğün yiyorlar
net sayı vermek zor sabah babası yediriyor(1), bakıcıda kahvaltı varsa orada atıştırıyor(2), ben okuldan gelince atıştırken bir kaç yudum sokmaya çalışıyorum(3), uyanınca aç oluyor kurabiye tarzı birşeyler veriyorum(4), akşam yemeğinde bizmle yiyor(5), saat10 civarı bebe bisküvili ve ballı bir biberon sütü var (6) sabahki ballı sütü unuttum(7) her huysuzlandığında meyve tutuşturuyorum eline bir de o var. sayının çokluğuna bakmayın her seferinde 3-5 yudum yiyor öyle hiç bir şeyden adam akıllı yediği yok tadımlık yaşıyor evladım

bonibonun hastası ama her zaman almıyorum, bayram şekerlerinden veriyorum buzdolabındaki bulyonları açıp yemeye kalkıştığı zamanlarda:KK9:, kremalı bisküviyi çok seviyor ama onu yalnızca dışarda olduğumuz zamanlarda veriyorum, çok huysuzlanırsa yarım çaybardağı meyve suyunu bir çaybardağı suya döküp seyrelterek veriyorum, kolayı beğenmiyor pek allaha şükür, nadiren topkek ve çubuk kraker, bunun dışında başkası alıp vermezse cips vs almıyorum

oh be yoruldum vallahi :KK53:

Ciclerini iyi günlerde kullasın paşa :KK6:Eşinin sağasalim gidip dönmesine de sevindim canım. Torpil ne yazıkki devletin her yerinde var. Ne sınavına girmişti eşin?

Evet o haftasonu kaçamakları beni de çok rahatlatıyor. Ama bütün öğretmenler yüksek perdeden konuşmaya alışkın olunca ciyaaaakkk viyaakkk seslerinden başka bişey anlaşılmıyor :KK52:Kalabalık yüzünden çoğu zaman baş ağrısıyla eve döndüğümü bilirim..

Ben Pelin'in saçlarını daha hiç kestirmedim. Toplatmıyor da. Saçları gözünün içinde yoluk yoluk geziyoruz!!:KK35:

müdüryardımcılığı sınavına girdi. laf aramızda hiç istemiyorum kazanıp atanmasını ama o isteyince destek olmaktan başka çarem kalmıyor. gereksiz stres kaynağı idarecilik, ne gerekvar o kadar gerginliğe
15 bayan artı 3 tane yeni aktifleşmiş bebek vardı :KK9: var sen düşün hali, ama öğretmen evinin bahesi olunca buluşma mekanı çok da göze batmamıştır sanırım :KK8: kestirip rahatlasana hem kış geliyor çabucsak kururlar üşüdü mü derdi olmaz dışarı çıkarken nasıl olsa birşeyler giydiriyoruz kafalarına

1.ben yediriyosam ve çok açsa 10-15dk da yoksa sabır seviyeme göre değişebiliyor bu süre
2. %99 mama sandalyesinde yer.Eğer taneli bişey yiyorsa köfte, pilav, şeftali gibi oyun oynarken gelir bir lokma alır gider.Sonra geri gelir bi lokma daha alır gider. Peşinde koşmak beni çok yoruyor, bi de sürekli dizlerimin üzerine çöküp kalkınca tansiyonum düşüyor o yüzden mama sandalyesinden başka bi yerde yedirmemeye çalışıyorum.
3. ekmek, köfte gibi kendi eliyle yiyebileceği şeyleri yiyor. Mama sandalyesinin sehpasına küçük parçalara ayırıp koyuorum önüne, pepeye kediye köpeğe, oyuncak bebeğe yediriyorum derken kendi yiyor. Çok hoşuna gidiyor. Bi de yakın zamanda bizim gibi sandalyeye oturup çatal kaşıkla yemeye özenmeye başladı. Bazen ben çorba içirirken bi kaşık da onun eline veriyorum. bi kaşık ben ağzına götrürüyorum, bi kaşık kendisi yiyor.Bi şeyleri becerdiğini görmek onu da çok mutlu ediyor:)
4. 5 öğün yiyor
5. abur cubur yemiyor.[/B]

Hoşgeldinnn!!:86::81:Çok sevindim iyi haberlerine Özgür'ün :KK66: Memeyi nasıl bıraktınız ben onu kaçırmışım galiba :44:
hoşbuldum:)) teşekkürederim..:))
memeyi çookkk zor bıraktık frambuu..annem yanımda olmasaydı yapamazdım ben tek başıma..ben ki eski yöntemlere karşıydım..sonunda onlara
muhtacoldum:))
kimyon sürdüm.eliyle silkeledi emdi..acıbiber turşusunun suyunu sürdüm yine emdi..sonunda salçadan tiksindi..
bu arada dr da gittiğim çocuk psikoloğu da aniden kesmemi söyledi..ben okuduklarımdan yok travma gecirecek yok bilmem neolacak diye öğün azaltarak gidiyordum..önce günde 2 defayadüşürdüm uyurken veuykuda..ertesi gün 1 gece uykuda verdim sonrada vermedim..2 günde bitirdik..tam 1hafta uyumadık..sonra alıştı..arada istedi..enson1 hafta falan oluyo yeltendi (1 ayoldu bu arada)
artık unuttu:))
annem olmasaydı ben ağlamalarına dayanamayıp verirdim..eşim de annem de çok destek oldu..
hoşbuldum yazcım:))
uykuda düzene giriyor canım inan..gecede7defa uyandığını biliyorum..şimdi 1-2 defa su içiyor az eziyetedip uyuyor..arada hiç kalkmadığı bile oldu..şaşkınım ben de:))

Zemheri, ben de merak etmiştim, sevindim eşinin sağ salim dönmesine...

Hepatit, hoşgeldin, çok özlettin :) İyi haberler var, gözün aydın.

Amirim, aman kafan bozulmasın senin :)
Yemeğimizi 15-20 dk'da yiyoruz.
Sadece mama sandalyesinde, o yoksa sandalyede ya da kucağımda oturarak yediriyorum. Gezerken 1 kaşık bile vermiyorum.
Kaşıkla yiyemiyor, çatalla az yiyor, eliyle güzel yiyor. Genelde ben yediriyorum.
3 ana 2 ara öğün yiyor, bazen uykudan dolayı ana öğünlerden birini atlayabiliyoruz.
Abur cubur olarak, market ürünü hiç bir şey vermiyorum. Kuru meyve, anne ya da anneanne yapımı kek kurabiye, kuruyemiş yiyor.

Geçmiş olsun diyenlere teşekkür :)

Başka ne yazacaktım unuttum.

Son düzenleme:
hoşbuldum:)) teşekkürederim..:))
memeyi çookkk zor bıraktık frambuu..annem yanımda olmasaydı yapamazdım ben tek başıma..ben ki eski yöntemlere karşıydım..sonunda onlara
muhtacoldum:))
kimyon sürdüm.eliyle silkeledi emdi..acıbiber turşusunun suyunu sürdüm yine emdi..sonunda salçadan tiksindi..
bu arada dr da gittiğim çocuk psikoloğu da aniden kesmemi söyledi..ben okuduklarımdan yok travma gecirecek yok bilmem neolacak diye öğün azaltarak gidiyordum..önce günde 2 defayadüşürdüm uyurken veuykuda..ertesi gün 1 gece uykuda verdim sonrada vermedim..2 günde bitirdik..tam 1hafta uyumadık..sonra alıştı..arada istedi..enson1 hafta falan oluyo yeltendi (1 ayoldu bu arada)
artık unuttu:))
annem olmasaydı ben ağlamalarına dayanamayıp verirdim..eşim de annem de çok destek oldu..

hoşbuldum yazcım:))
uykuda düzene giriyor canım inan..gecede7defa uyandığını biliyorum..şimdi 1-2 defa su içiyor az eziyetedip uyuyor..arada hiç kalkmadığı bile oldu..şaşkınım ben de:))

Ben de annemin desteğini bekliyorum Hepatitçim. Ben emme sayısını azaltmaya çalıştıkça o daha da düşkünleşiyor bana.Okuldan gelir gelmez yapışıyor mesela. Bu önceden yoktu..O yüzden daha salça, turşu, nar ekşisi, yok yara bandı fln gibi yöntemleri denemedim. Deneyip de başarısız olmaktan korkuyorum bu bir, bi de Pelin biberon fln almıyor, süt içmiyor. Geceleri uyandığında napıcam bilmiyorum..:KK59:

X