• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 KPSS'ye hepbirlikte alalm

dlk26
haklısın canım biraz kopunca çalışmaktan benimde içimden hiç çalışmak gelmez ama içimde rahat etmez sende aynısın az da olsa başlamışsın devamı gelir merak etme

Evet kopunca zor oluo
ama tekrar başlayabileceğini biliosan küçük molalar iyi olur yerimseniben
hadi bakalım yeni bir gün başladı..
Ben bugün 5 te kalktım
matematikten karışım problemlerim yarım kalmıştı onu tamamladım,
yanıma da yaprak test aldım
türkçe ve matematik...
Bugün yaprak testlerime başlıyorum yani :teytey:
gerçi konulara sıfırdan başlıomuş gibi olcak (mat. için)
ama tekrar olur bana
bu önümdeki sınavları atlattıktan sonra coğrafya ve tarihe de başlıycam
yaprak testlere de devam edicem
ben çok sevdim bu yarak test olayını
bitirdikçe alıcam bundan sonra
farklı yayınevlerinden de kaydirigubbakcemile2

ben de cok severım renklı yazıları defterlerı ben hala rengarenk defter ve kalemlerle not tutarım

napıyosun cnm ben daha hıc baslamadm bugun calısmya okulda bişiler cıkarıyorm cografyadan bolgrlerle ılgılı tablo falan vbuldm da netten onalrı cıkarıom yazıcıdan ılerde lazım olur dıe

ben de cok severım renklı yazıları defterlerı ben hala rengarenk defter ve kalemlerle not tutarım

napıyosun cnm ben daha hıc baslamadm bugun calısmya okulda bişiler cıkarıyorm cografyadan bolgrlerle ılgılı tablo falan vbuldm da netten onalrı cıkarıom yazıcıdan ılerde lazım olur dıe

ben de aynı şekilde tutuyorum notlar :))
sabah kalkmak dışında çalışmadım henüz ben de
ama menüde türkçe ve mat var
bitiricem bakalım
biraz da ingilizce kelime bakmak istiyorum ama
fırsat bulursam tabii...

kızlar nette nasıl 90 alınır diye ararken bir yazıya denk geldim.

yazı şöyle başlıyor.

öncelikle yoğunluğumdan dolayı biraz geçte olsa sizlerle kendi önerilerimi paylaşmak istiyorum.bir kısmını yazdım diğer kısmını gün geçtikçe paylaşacagım sizlerle cümlelerimi samimiyetten kaynaklanarak yazdım kimseye akıl vermek benim haddim olamaz
Kpss yi nasıl kazanacağız neler yapmamız gerekiyor başımdan geçenleri sizlerle paylaşacağım.

BEN SADECE KENDı ÇALIŞMA SıTıLıMı YAZIYORUM AMA ŞURASI MUHAKKA HOCAM BÖYLE ÇALIŞMAMI OLUR BU ÇOK ZOR ÇOK SIKI PROGRAM GEVŞEMESı LAZIM DıYENLER OLACAKTIR DEDıM YA BEN BÖYLE ÇALISTIM VE ÇEVRENıZDE AZ ÇALISARAK YÜKSEK ALANLARDA OLACAKTIR AMA SıZ ONLARI ZAMANLA SıLıNDıR GıBı EZıP GEÇECEKSıNıZ AYNI BıZLER GıBı
BURADA ŞUNU HATIRLATMAK ıSTıYORUM YAZACAKLARIM BOŞ BELEŞ ŞEYLER DEĞıL VE SıZE SINAVI KAZandIRACAK ANAHTARLAR.
KENDıMı VE SıTEDEN ARKADASLARIMI ÖRNEK OLARAK VERECEĞıM SıZLERE BEN MEMURLUĞA 2006 KPSS DE 98.2 PUANLA DERECE YAPARAK BAŞLADIM,SONRA 2008 KPSS'DE 91.2 PUAN ALDIM BU YÖNTEMLERı KULLANARAK.2009 KPSS'YE FORMALıTE ıCABI GıRDıM VE 1 SENE BOYUNCA KıTAP YÜZÜ AÇMADIĞIM,DAVALARLA UĞRASTIĞIM HALDE 78.2 ALDIM.Ayrıca dershaneye gitmedim ve girdiğim coğu denemede derece yaptım.BUNLARI NıYE YAZMAMIN SEBEBı BU YÖNTEMLERLE BAŞARI ıSTER ıSTEMEZ GELECEK.
KPSS’den 91.2 aldığım zaman fakülte,kpss,staj ve işi aynı anda yürüttüm .Normal bir memurlukta masa başında çalısmadım AMELıYATHANEDE ÖLÜMLERıN ,DOĞUMLARIN ,VURULANLARIN ,KANLARIN, CESET KOKULARININ ıÇıNDE ÇALIŞTIM.
ŞıMDı SÖZLEŞMELı ÖĞRETMENıM VE KASIMDAKı ATAMADADA KADROLU ÖĞRETMENıM ıNSALLAH,HER SEY ÇOK GÜZEL SINIFIM ÖĞRETMENLıK HER SEY,BÜTÜN STRESLERıME,ÇALIŞMALARIMA DEĞDı.
AYRICA SADECE BEN DEĞıL SıTEDEN BıR ÇOK ARKADASIM 94,92,91,90,89,87,86 .... KıMı ÇOK GÜZEL PUANLAR ALDI UNUTMAYIN Kı ONLARDA ZOR DURUMLARDAN GEÇEREK BU PUANLARI ALDI ıSE SıZDE ALABıLıRSıNıZ VE SıZLER BıZıM GıBı KPSS ENGELı GEÇTıKTEN SONRA MAHKEME DıLEKÇE DAVA GıBı SEYLERLEDE UGRASMAYACAKSINIZ..

1.AZıM,HIRS ve ıDEALLERıNıZ
ışte sınavı kazanmanızı sağlayacak en önemli madde budur.Sıradan bir sekilde günü birlik kpss ye çalışarak sınavı kazanmanız zor,çünkü biz diğer adaylar gibi değiliz kimilerimiz evli,kimilerimiz 30-35 yaşına gelmiş,kimilerimiz 5-6 yıl önce mezun olmuş,çoçuğu olmuş,bakmakla yükümlü 1 evi olmuş durumda insanlar ve hem işe gidip,hem de sınava hazırlanacak,hem de fakülteye gidecek arkadaşlarımız var.
Peki bu zorluklara,olumsuzluklara karşı bu sınav kazanılamaz mı?bal gibi kazanılır,yukarıda saydığım örnekler nasıl kazandıysa sizde kazanacaksınız.
Bahane üretmeyin öncelikle çünkü bahaneler ve saydığım bu zorluklar size sınavı kazandırmayacak,her zaman hırs azim ve ideallerinizi hayal ederek kpss ye çalımsanız sizi başarıya götürecek ve emin olun ki öğretmen oldugunuzda cektiğiniz acılar birer anı olarak kalacak zaferinizin anısı olarak.
2.HANGı KıTAPLARA ÇALIŞACAGIM
KPSS de kitaplarda önemli bu yüzden ihtiyaç yargı,data yediiklim ……..ve bir çok yayın var ama hangisi.öncelikle ben ihtiyaç ve yargıdan baslamıstım ama 2-3 kitap bitirmekle bu olmaz dedim ve toplam 13 kpss kitabını bitirdim farklı yayınlardan.ve ben eylül ayında çalısmaya basladım 9 ay içinde bu kitaplar bitti isteyince side bitireceksiniz emin olun
Sizde istediğiniz bir yayının kitabını alıp özetleme işini bitirdikten sonra ama bütün konular bittikten sonra işiniz bitmiyor.ÇÜNKÜ KPSS EZBER AĞIRLIKLI BıR SINAV ve siz ne kadar farklı soru tarzı ve kitap görürseniz o kadar konulara hakimiyetiniz gelişecek.bu yüzden ne kadar kitap çalısırsanız o kadar yararınıza olacaktır.

3-NASIL ÇALIŞACAĞIM
SıZLER GECE GÜNDÜZ ÇALISMALISINIZ UYKUNUZDAN,SOSYAL HAYATINIZDAN,YEMENıZDEN ıÇMENıZDEN ÇALARAK ÇALIŞACAKSINIZ.Zaman sizin en büyük rakibiniz ve hemen şimdi evet şimdi başlayın çalısmaya.
ıLK KPSS KıTABINIZI ALDINIZ
Önce bir kpss kitabı alın eksik gördüğünüz tarafınız neresiyse o konudan baslayın benim tavsiyem ise eğitim bilimleri ve anayasa öncelikli halledilmesi gereken konular çünkü buralardan adam eleyeceksiniz.
Eksik konunuzu belirledikten sonra her ders için BURASI ÖNEMLı BıR TANE ORTA BOY NOT DEFTERı(her zaman yanınızda tasıyacagınız),BıR TANE KÜÇÜK NOT DEFTERı ALIN VE BUNLARI YANINIZDAN AYIRMAYIN.Çalıştığınız konuları orta boy not defterinize not alın önemli yerleri,hatta kpss kitabından sayfaları kesip bu defterede yapıştırabilirsiniz.özet işi bittikten sonra bu defteri çalısmaya baslayın evde okulda işte otobüste bu defter hep yanınızda olsun ve çalısın.
Diyelim ki tarih çalısıyorsunuz ve özetleme işiniz bitti.kongreleri özetlediniz orta boy defterinize ve çalıştınız.bunu nasıl devamlı tekrar edeceksiniz,bakın 1 hafta tekrar etmeyin bildiğiniz seylerin %50 sini unutursunuz işte bu yüzden işte okulda yatarken daima hırsla çalısacaksınız burayıda söyle anlatayım
Tarihte kongreleri çalıstınız orta boy not defterinizden aldığınız küçük not defterinize sorular yazın ve bunları numaralandırın mesela evde sorularınız asagıdaki gibi yazdınız
Ve siz su anda otobüste işe gidiyorsunuz sabah,uyuyacagınıza küçük not defterini açıp soruları kendinize sorabilirsiniz
1-temsil heyeti hangi kongrede seçilmiştir.
Cevap:Aklınızdan cevabınızı verdiniz ERZURUM KONGRESı O ZAMAN DıĞER SORULARI TEKRAR EDıN.baktınız cevabı tam hatırlamadınız hemen orta boy not defterini çıkarıp 1 numara diye işaretlediğiniz yere bakıp evet işte bu diyerek hatırlarsınız ve buı sizin cevabı uzun süreli belleğinize atmanızı saglayacak
2-sivas kongresinin engellenmesi için çalısan vali kimdir
Cevap:ALı GALıP 1 deki olayı buradada tekrarlıyorsunuz
3-…….
4-…….
ŞıMDı BU YÖNTEMıN FAYDALARI NELER
A.SıZ EĞER SADECE KPSS KıTABINDAN ÇALISSAYDINIZ O KıTABI HER ZAMAN YANINIZDA BULUNDURAMAYACAKTINIZ VE TEKRAR OLAYINIZ ELıNıZDEN KALKACAKTI
B.BU YÖNTEMLE HER ZAMAN VE HER YERDE ÇALISABıLECEK,HANGı KONUDA EKSıĞıNıZ VAR BUNLAR NELER NERELERı UNUTMAYA BASLADIGINIZI ÇOK DAHA ıYı BıLECEKSıNıZ
C.KONUYA DAHA FAZLA HAKıM OLACAK VE KONULARLA HAŞIR NEŞıR OLMAYI SAGLAYACAKSINIZ
D.TAKILDIĞINIZ YERLERı BULMAKTA ZORLANMAYACAKSINIZ NUMARALandIRMA VE ÖZETLEME YAPTIĞINIZ ıÇıN
E.DAHA SıSTEMLı OLACAKSINIZ
BU SAYDIKLARIMI BÜTÜN DERSLER ıÇıN YAPABıLıRSıNıZ

Şimdi ne yapacaksınız
4-DENEMELER VE SORU ÇÖZÜMLERıKitabın özeti bitti ve başladınız soru çözmeye.ama denemenin birin de hiç duymadıgınız bir soru çıktı yapamadınız üzülmeyin çare su
Mesela soru su olsun
MUSTAFA KEMAL MıLLı MÜCADELEDE DÖNEMıNDE HANGı GAZETEDE YAZMISTIR
CEVABI MıMBER.
Ama siz bunu hiç duymadınız o zaman 2 TANE DAHA KÜÇÜK NOT DEFTERı ALIN BıRıNE HıÇ DUYMADIGINIZ SORULARI YAZIN VE BUNLARI NUMARALANDIRIN ÇALISIN TEKRAR EDıN
MESELA
55.M.KEMAL MıMBER GAZETESıNDE YAZI YAZMISTIR.
DıĞER KÜÇÜK NOT DEFTERıNıDE SORU SORMA DFTERı YAPIN
ORAYADA SUNU YAZIN
SORU 55 M.KEMAL HANGı GAZETEDE YAZDI.cevabı verirseniz 56 a geçin yoksa tekrar edin
5.DERSHANEYE GıTME OLAYI kafanızı karıstıracak bir olayda dershaneye gitsem mi gitmesem mi,gitsem bana ne yararı olur?
önce sunu belirtim dersahane çalısmadıktan sonra hiç bir fayda vermez.ben dershaneye gitmedim Allah şahit gitmek istesemde gidecek zamanım yoktu.ama dershaneye gitmemek bana eksi bir puan kazandırmadı.
DERSHANEYE GıTMENıN YARARLARI
özellikle 5-6 yıl önce fakülteden mezun olan kardeslerime dershaneye gitmelerini tavsiye ederim hem konulardan uzak kaldıkları,hemde ders çalısmadan uzak kaldıklarından dolayı yararı olacaktır,çalısmalarını düzene sokacaktır
AMA DERSHANEYE GıTMEK SÜRECı ıYıLEŞTıRMESı sizin dershanede ki konuları tekrarınıza bağlı ÇÜNKÜ TEKARA YAZIYORUM KPSS EZBERE DAYALI BıR SINAV ÖSS DEKı GıBı SıZE KISA YOL ÖĞRETıLEREK SORU ÇOZMENıZ ZOR.
DERSHANE BıR TEK MATEMATıKTE SıZE YARAR SAĞLAR DıĞER DERSLERDE YARAR SAĞLAMAZ
DERSHANEYE GıTMEZSEK NE OLUR Bence hiç bir sey olmaz bizde gitmedik hiç bir sey olmadı nedeni ezberden dolayı,eğer siz kendinizi strese ve SAVAŞA hazırladıysanız daima sorulara saldıracaksınız mücadele mücadele mücadele
diyelim tarihte dershanede hoca size anlatıyor 2 saat ama siz ANLATILANI ezberlemezseniz bu 2 saat size zaman kaybıdır neden o 2 satte konusma falan filan derken 20 dakika hoca ders anlatır 20 dakika yararı olur ama siz o iki saatte belkide daha fazla konu ezberlersiniz ve zaman kaybı olmaz,hoca sizin aklınıza kalkıp osmanlı tarihini koyamaz ama siz koyarsınıZ ezberleyip çalısarak
6.SORU ÇÖZÜMÜ VE DENEMELERE GıRME
En önemli maddelerden biri bu hatta sistemi çözen olay bu
dershaneye gitmeseniz bile denemelerine mutlaka girin ve farklı dershanelerin denemelerine girin önceden anlattığım gibi yapadıgınız soruları küçük not defterine not alın bu sizi zihinde tutacak
ilk denemelere girdiğinizde düşük puana alacaksınız bu moralinizi bozmasın bende ilk denememde düşük aldım ama sonrası aşikar ezip geçtik denemeleri.
denemeye girmenin önemini söyle anlatım
BıR HAFTA SONU AMELıYATHANEDE NÖBETTEYIıM 32 SAAT NÖBET TTUMUSUM AMELıYATLARA GıRMıŞıM NÖBET CIKISI DENEME SINAVI VAR PAZARTESı GÜNÜ VE BEN NÖBETTEN CIKAR CIKMAZ UYKUSUZ HALSIZ DENEMEYE GıRDıM 4 SAAT GıRMEDEN ÖNCEDE GÖZÜME KOLONYA SÜRDÜM UYKUM GELMESıN DıYE VE NE OLDU BıLıYORMUSUN DERECE YAPTIM 5800 KıŞıDE 30. OLDUM
ıŞTE HERSEY BURADA GıZLı ALLAH BıLıYOR SIKINTILARIMI YASADIKLARIMI AMA BEN KAFAYA KOYMUSTUM SAVAŞTA DıRENECEKTıM VE OLDU.
denemeleri sakın ihmal etmeyın evde okulda işte denemeye girin kendiniz yapın faydası fazla ama hiç çalısmadanda her denemeye girmeyin bu motivasyonu düşürür.
ıNANIN ıNANIN OLACAK SU SÖZÜ ZAFER ıNANANLARIN UMUT SABREDENLERıNDıR SABREDENLERıN YANINDA ALLAH VARDIR
AYETTE RABBıM NE DıYOR
GEVŞEMEYıN ÜZÜLMEYıN
ıNANMISSANIZ EĞER SıZ EN ÜSTÜNSÜNÜZ

oyy melek elifcimakannehirakannehir

bi solukta okudum walla yazıyı........

insan bi anda gaza gelio,ama keşke bilsekte sonucu emek versek........

ama o da kesin değilmafoldumben

kızlar uzun bir aradan sonra geri döndümkaydirigubbakcemile2
yeni bir sürü arkadaş katılmış,ben işletme mezunuyum ve kpss den 90 almam gerek.
bugün dershanem başladı.
şimdi matemetikten soru çözücem,temel kavramlar konusundan,açıkçası şu aralar hırslı değilim.:gitme:zorla çalışcam,baya ara verdim kötü oldu.
başak senin nasıl gidiyo çalışmaların?

kızlarr merhaba melek elıfcım yazıyı gorunce gözun korktu valla

ama bırazdan okucam hemen

kızlar ben geldm okuldan yooruldm bıraz yattıp dınlencem en gec 6da dersın basına gecmıs olurum ınsaalh daha erlken olur bugun okulda cok calısmadım 45 turkce sorusu çözdum

aaaaa pikocummmm hosgeldın kız nerelrdesnn gezentı senı

melek elifcim allah razı olsun yazın için cok tesekkulr.yazdıkların aslaında hıcde yapılmıcak seyler degıl bırazdaha elımızden geldgınını en fazlasının yaptıkmı bu iş olur insaalh senın adına da cok sevındm darısı basımıza

mafoldumbenmerhaba kızlar bgn pek bi tembelim ama kulağım ağrıo
hapşuruyom sınava dek geçse bari mafoldumben

gecmıs olsun dalincim kızlarrrr ben 6da derse baslarım dedım ama daha erken basladm 1 saatı gectı nerdeyse baslıyalı matematıkten asal sayılar vıdeosu izlıyormm

kızlar kımse gırmemş nerelerdesınız bakayımmmmm:olmaz:

ben hala asal sayılar videosunu ızlıyorum bı 15dakıka sonraa bırakcamzemuszemus dizi izlicem 10 da tekrar devam ederım valla hakettım mı dızı ızlemeyı hıcbılımıyorm ama CADIARZU

arkadaşlar bende lisans mezunuyum. ders çalışmaya eylül ayında başladım ama nerdeyse 1 aydır hiç birşeye bakmıyorum. canım ders çalışmak istemiyor. off napıcam ya beni de aranıza alır mısınız?

kızlar bende önlisanstan girecem sınava.bana hangi konular var yazabilirmisiniz genel kültür ve genel yetenekte konu başlıkları halinde.
yardımcı olursanız sevinirim

Back